כללי היוועצות דחופה - בחירת לוגו לעיתון בבית שמש

• הוסף לסימניות
ידידים טובים, המו"לים של עיתון חדש בית שמש, מתלבטים מאד בין שני לוגואים שאמורים למתג מחדש את העיתון הוותיק "חדש-בית שמש".

הם החליטו להפקיד את ההחלטה בידי חברי פרוג, תחליטו בעבורם בתוך 24 השעות הקרובות, איזה לוגו יפאר את המוסף המיוחד שלהם כבר ביום ראשון!

אני חייב לסייג, שאני אישית לא שותפתי בעצם יצירת הלוגואים, ואני משמש כצינור מהם אליכם.

אנסה להעלות את הצדדים ללוגו 1 או 2.

את הלוגו השני ניתן אמנם להגדיר יותר כלוגו, מאחר והוא גוש אחיד ומהוקצע, וזהו יתרונו הבולט. מצד שני, הלוגו הראשון מביא איתו בשורה של חדשנות. חושבני שהלוגו הראשון משמש יותר כבשורה מיתוגית חדשה, ומייצב את העיתון במקום חדש שהוא לא היה בו לפני זה. לעומת הלוגו השני, שהוא לוגו מדהים כשלעצמו, אך אין בו בשורה חדשה.

אם כי לרעת הלוגו הראשון, יש לומר אולי שהוא מתאים יותר לפרסומת או לגימיק, פחות כלוגו.

ההתלבטות קשה מאד, צדדים לכאן ולכאן, עזרו להם להחליט.

אה, ועוד משהו, העיתון מתחלק ל 2 חלקים. החלק הקדמי לדוברי עברית, החלק האחורי לדוברי אנגלית, מידע שיכול לעזור לכם לשרבוב ה-new בלוגו.

קבצים מצורפים

• חדש בית שמש פרוג.jpg
    KB 420.3 · צפיות: 54
  • הוסף לסימניות
הראשון נותן תחושה של נייעס, חדשות.

• הוסף לסימניות
יש שאלה בכלל
הראשון הרבה יותר יפה למרות שהוא מזכיר את מרכז העניינים

• הוסף לסימניות
הראשון, אבל הצבעים מדי פשוטים (כמו של צרכניה).

• הוסף לסימניות
רוב הגרפיקאים ימליצו ללכת על 1
רוב ה-לא גרפיקאים, על 2
-
והדילמה במקומה עומדת

• הוסף לסימניות
הראשון הרבה יותר טוב!

[אם כי, מצטרפת לנתי בענין הצבעים]

• הוסף לסימניות
כתושב בית-שמש, אני תוהה כבר שנים מתי יעדכנו את הלוגו.
אז קודם כל אני שמח שזה סו"ס קורה.

ועכשיו לגופו של עניין:
לדעתי, עדיף לא להחליף אם אלו האלטרנטיבות.

הבעיה העיקרית היא ששתי האופציות החדשות אינן משמרות דבר מהלוגו הקודם.
אפשר היה לסלוח על זה אם היה בהן משהו מעניין ומחודש מצד עצמן, אבל אין.

האופציה השניה סובלת מכמה בעיות יסודיות:
האותיות חד עומדות זקופות בלי הטיה, וה-ש נטויה כאילו מנסה לנוע, אך לא מצליחה, בגלל אחיותיה הסוררות. למה? אם כבר, אז להשאיר את כולן נטויות. (כמו בלוגו הקיים?)
למה הקצה של הש' מציץ מעל הקצה של הד'? כי הגרפיקאית חשבה שזה "מיוחד"? למה??? מה הסיבה?
למה ה"סוויש" האדום הזה מאחורי המילים "בבית שמש"? זה משקף את רוח העיתון? (רמז: לא.) -כנראה גם זה "מיוחד"...
בקיצור, אין פה שום דבר. סתם קישקוש.

האופציה הראשונה אמנם יותר מוצלחת מבחינה ויזואלית אבל סובלת מבעיות אחרות קשות לא פחות.
עם כל הכבוד להברקה של שילוב המילה NEW (ויש כבוד), NEW הוא לא השם של העיתון! השם של העיתון באנגלית למיטב ידיעתי הוא CHADASH אם כן, NEW מנלן?
בנוסף, השם המלא של העיתון הוא "חדש בבית שמש", מה שכמעט לא ניתן להבין מהלוגו הזה בכלל.

לסיכום דעתי העניה, צריך להבין שכשמטפלים במותג וותיק ומוכר, צריך לעשות את זה באופן מקצועי עם הרבה מחשבה. כואב לי לראות את הגישה החובבנית הזו, איך שמחליפים את הלוגו בהינף יד בלי להשיג שום תועלת תוך נטילת סיכונים מיותרים. ממש חבל.
כמה כבר יעלה להם לעשות את זה באופן מקצועי? לקחת אדם עם הבנה וראיה רחבה (צ.ס. או א.פ. לדוגמה) שיעשה את זה כמו שצריך...
(ובנימה אישית, נוחעם, תמהני על שחסכת מעמיתיך את ההארות הנ"ל שלבטח לא נמלטו מעינך הבוחנת)

• הוסף לסימניות
שיע. תושב בית שמש? משו שלא ידעתי? וואלה. (אשמח להכיר כמובן).

הלוגו הראשון בוצע ע"י איש מיתוג מקצועי ביותר. (לגלות?). הטענה שטענת על שם העיתון "חדש בבית שמש", אינה טענה כלל וכלל, כי זה בא המיתוג לומר, נאדה, שם העיתון מעתה: רק "חדש". כל השאר מקומם במילים הקטנות. וכתושב בית שמש היה עליך לדעת שבפי כל העם, העיתון מתקרא "חדש", ודי...

אשמח לקבל הרחבה על ה"סיכונים המיותרים", הטמונים לדעתך בלוגו הראשון.

אני את דעתי אמרתי להם, והיא בהחלט נוטה לכיוון הלוגו הראשון, והמצויין לענ"ד.

לגבי השם לחלק האנגלי, העלת טענה מקורית ומעניינת.

...............

• הוסף לסימניות
תצטרך להראות את הלוגו המקורי.
באופן כללי אני לא בוחר באף אחד מהם, מאחר ולדעתי שניהם על הפנים (הראשון עוד איכשהו, אבל יותר מדי זול).

• הוסף לסימניות
השני הוא לוגו מסגנון שנות ה90 אם לא קודם, הראשון חזק ומוצלח, כותרת של עיתון זה לא בדיוק לוגו, והא צריך להיות יותר ככותרת פרסומאית, בולטת סוג חדשות זועקות, אא"כ יש לו מוניטין לשמר כמו המודיע, הטיימס ושות',
השילוב יפה ומובנה טוב, גם אם לא היה תוכן לועזי, בקהל העיר זה יקרוץ להרבה,

בשורה השניה יש מדי גדלי פונט, למה לא אחיד? המילה "חדש" באנגלית לא מוסיפה, לאחר שמספיק ניוז חווץ מזה שכולם סו"ס מבינים את המילה העברית "חדש" המופיעה בשורה למעלה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י abie;436360:
רוב הגרפיקאים ימליצו ללכת על 1
רוב ה-לא גרפיקאים, על 2

שרוב הגפיקאים ימליצו על 1 - זה נכון, כך גם דעתי
אבל אם ל"עמך" אכן ידבר יותר 2 אז לכו על... 2

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה