כמוני כמוך,תלוי מה הבעל עושה לידיעתי.
אישית - אם בעלי לומד אני לא אוציא אותו אלא אני אשב בבית כמה שצריך גם אם אפסיד את העבודה שלי ובלבד שלא יפסיד מהכולל.
אם הבעל עובד - אז כן , אפשר להתחלק.
לא מצליחה להבין את אלו שאצלם זה הפוך , ואם הבעל בכולל אז חבל על העבודה של האישה , שישאר עם הילדים במקום ללמוד והיא תלך לעבוד. ממילא לא מפסידים משהו מזה שלא הולכים ללמוד. כביכול...
תלוי מה הבעל עושה לידיעתי.
אישית - אם בעלי לומד אני לא אוציא אותו אלא אני אשב בבית כמה שצריך גם אם אפסיד את העבודה שלי ובלבד שלא יפסיד מהכולל.
לא מצליחה להבין את אלו שאצלם זה הפוך , ואם הבעל בכולל אז חבל על העבודה של האישה , שישאר עם הילדים במקום ללמוד והיא תלך לעבוד. ממילא לא מפסידים משהו מזה שלא הולכים ללמוד. כביכול...
נכון,מצד שני - האישה עובדת כדי שהבעל יוכל להשאר בכולל יום יום וללמוד, ללמוד באמת, ללא דאגות מאיפה הוא יקנה חלב בחודש הבא.. ואם היא תאבד את העבודה בגלל זה - בשוק של היום לא כ"כ פשוט למצוא עבודה מכניסה לנשים עם ילדים..
אז אולי הפסד של יום אחד כן שווה את כל יתר הימים בשנה שהוא ב"ה לומד ללא הפרעה?
מה גם שפעמים רבות אפשר ללמוד מהבית אז ההפסד הוא לא מוחלט לחלוטין (כמובן שאין להשוות וכו'... אבל זו הצרה שלנו בדור הזה, ובכלל בעולם הזה, שאנחנו כ"כ תלויים בפרנסה והיא כ"כ הפכפכה לפעמים...)
בד"כ בכל מקומות העבודה ימי מחלה של ילד הם ימי מחלה לכל דבר ומותר לעובדת להחסיר לפי הצורך...
לא קראתי כל מה שכתבו אבל, לדעתי זה לא נכון משתי סיבות:
א. כשניהלתי צוות נשים חרדיות, אני לא יכולה גם אם אני מאוד רוצה, לאשר לאישה לא להגיע שבוע לעבודה בגלל מחלת ילד, מבחינתי היא חייבת להתחלק עם בעלה (גם אם הוא אברך!) אחרת לא נוכל להעסיק נשים חרדיות ולא תוכלי לנהל מוקד כשחצי מהעובדות שלו לא נמצאות בגלל מחלת ילדים. את הלקוחות זה לא מעניין. הם צריכים מענה.
ב. שמעתי מהרב קנייבסקי, לא אומרת שזה גורף, שגם אברך צריך להישאר בבית עם ילדים למרות שהוא מפסיד לימוד תורה כי אם הוא לא ישא בעול, אשתו לא תכול לצאת לעבוד ואז הוא לא יוכל ללמוד בכלל ויצטרך ללכת לעבוד באופן קבוע.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים