- הוסף לסימניות
מכירה גם כזאת משפחהאני כותב שאני מכיר ואתם כותבים שזה לא מדויק?!
מאיפה הביטחון הזה?
אם זה מעודד
מכירה גם כזאת משפחהאני כותב שאני מכיר ואתם כותבים שזה לא מדויק?!
מאיפה הביטחון הזה?
לא כתבתי שזה לא מדויקאני כותב שאני מכיר ואתם כותבים שזה לא מדויק?!
מאיפה הביטחון הזה?
נראה לי שזו לא מגננה אלא בטיחות בבתים עם ילדים פעילים ויצירתייםאני קיבלתי טלפון בשעה 05:50,
"אבא, קום! כבר בוקר" (בן 4.5)
מאז הכנסתי לנוהל סגירת בית גם את העלמת הטלפון של הבית...
לשואלים, הנוהל להכנת המגננה שלי:
- כיבוי אורות.
- נעילת מטבח.
- סריקת השולחן בסלון והעלמת כל דבר מאכל.
- נעילה של הבית עם מפתח במנעול העליון (בתחתון יש פרפר, וכבר מצאתי אותם בוקר אחד במבואה).
- הגפת תריסים (אולי יתן לי עוד כמה דק' של חסד).
- העלמת טושים וצבעים מהישג ידם (ולא, במדף העליון במכתביה זה לא מספיק).
- הכנסת הפלאפונים לחדר שינה.
להשכיב אותם שבועיים רצוף שעה יותר מאוחר, פשוט לסחוב אותם ערים עוד שעה ואז הם יקומו יותר מאוחר,זהו! חייבים סוף לסיפור הזה,
הילדים קמים מאד מוקדם, וכל בוקר אנחנו קמים לבלגןןןן
שולחן המטבח עם צלחות קורנפלקס, ושאר מאכלים והבלגן חוגג,
בסלון משחקים מפוזרים, יצירות ודפים עם צבעים..
כמה אפשר להספיק בבוקר אחד?
אנא עיצות איך להעביר את השעות המוקדמות בצורה שפויה, בלי להפוך את כל הבית..
אני ניסיתי את זה כמה חוד'להשכיב אותם שבועיים רצוף שעה יותר מאוחר, פשוט לסחוב אותם ערים עוד שעה ואז הם יקומו יותר מאוחר,
מנסיון,
אלא אם כן שווה לכם שעה בערב משעה בבוקר
זה גם בריא יותר לילדים (וגם למבוגרים, אבל אצל ילדים זה חשוב יותר)אני ניסיתי את זה כמה חוד'
שהשכבתי ילדים בגילאים שנתיים עד 5 בשעה +8!!!!!
צר לי לאכזב,
בשעה 6:00 שמעתי אותם משוטטים בבית
עד שהפסקתי עם השטות הזו
וחזרתי להשכיב מוקדם (ב7 נכנסים למיטות)
מי שמתמודד עם האתגר שעליו נסוב האשכול הזה, יכול להגיד בדיוק אותו דבר על ההתמודדות שלכם.צרות של עשירים.
את גיבורה ומרגשת שיהיה לכם רק נחת ממנה ומכולםכותבת קצת ממקום אחר,
אבל הרעיון רלוונטי,
בתור אמא לילדה מיוחדת, שלא מווסתת בשעות השינה, וקמה מוקדם נורא! לא משנה גם אם תלך לישון ב1
מוקדם זה בתקופות הפחות טובות ארבע, וארבע וחצי לפנות בוקר, בשגרה בד"כ זה חמש וחצי, שש גג.
(לפני שמציעים הצעות, ניסינו הכול, כולל תרופה חזקה מנוריולוג)
אז ההתמודדות אחרת מהמתואר, כי חייבים לקום איתה , וקשה מאוד להעסיק אותה.
אבל מה שעזר לנו, זה לעשות סוויצ' בראש, להבין שזה המצב, זה הילדה, זה מה שה' רוצה ממנו, ולהפסיק להתאכזב כל בוקר מחדש.
לקבל ולהשלים עם המצב.
עדיין, זה לא קל , יש ימים קשים ומאתגרים,
אבל, אין עצבים בכל בוקר, שמישהו אחר מספר שהוא קם ב10 בשבת לא יוצא העיניים.
קבלה של המצב מה' שיודע מה טוב עבורנו.
אבל, מסייגת, עם הקבלה של המצב , צריך להיות אחראיים , ולכן אנחנו משתדלים מאוד מאוד גם בחופשים וכו לא ללכת לישון מדי מאוחר, שיהיה כוח ושמחה לקום.
גם במחיר של ויתור על דברים.
בהצלחה לכולם!
מדהים, הלוואי שאזכה ללמוד ממך גם אם זה בשביל ילדים רגילים.כותבת קצת ממקום אחר,
אבל הרעיון רלוונטי,
בתור אמא לילדה מיוחדת, שלא מווסתת בשעות השינה, וקמה מוקדם נורא! לא משנה גם אם תלך לישון ב1
מוקדם זה בתקופות הפחות טובות ארבע, וארבע וחצי לפנות בוקר, בשגרה בד"כ זה חמש וחצי, שש גג.
(לפני שמציעים הצעות, ניסינו הכול, כולל תרופה חזקה מנוריולוג)
אז ההתמודדות אחרת מהמתואר, כי חייבים לקום איתה , וקשה מאוד להעסיק אותה.
אבל מה שעזר לנו, זה לעשות סוויצ' בראש, להבין שזה המצב, זה הילדה, זה מה שה' רוצה ממנו, ולהפסיק להתאכזב כל בוקר מחדש.
לקבל ולהשלים עם המצב.
עדיין, זה לא קל , יש ימים קשים ומאתגרים,
אבל, אין עצבים בכל בוקר, שמישהו אחר מספר שהוא קם ב10 בשבת לא יוצא העיניים.
קבלה של המצב מה' שיודע מה טוב עבורנו.
אבל, מסייגת, עם הקבלה של המצב , צריך להיות אחראיים , ולכן אנחנו משתדלים מאוד מאוד גם בחופשים וכו לא ללכת לישון מדי מאוחר, שיהיה כוח ושמחה לקום.
גם במחיר של ויתור על דברים.
בהצלחה לכולם!
.... זה הענייןברור לי שלא בכל בית זה יעבוד, אבל אני *אסרתי* על הילדים לצאת מהמיטה לפני שש וחצי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים