הילד שלא חזר — סיפור וציור ליום השואה

• הוסף לסימניות
זה היה לפני כ3 שנים יצאתי למרכז המסחרי ברמת אשכול, כשבעגלה נח לו ילדי שלי בן השנה וחצי, כשהוא ניגש והציץ אל העגלה ראיתי זקן רגיל ככל המבוגרים החביבים שמחייכים לתינוקות בעגלות, אבל לו היה מבט שונה ועצוב, הוא לא חייך הוא רק אמר '' גם לי היה כזה'' כשהוא מצביע על בני הפעוט ''הנאצים אמרו לנו שלוקחים אותם בבוקר לקינדר גארטן(גן הילדים) אבל בצהריים הילדים לא חזרו'' ואז הוא החל להתייפח מולי בקול, הוא בוכה ואני בוכה איתו.
והוא בוכה ובוכה ואנשים מתאספים ולא מבינים, אדוני מה קרה? הכל בסדר?
ואי אפשר להסביר.
הפעוט לא חזר מהגן...
משפחתי ומשפחת בעלי היגרו לארה''ב לפני המלחמה, אף פעם לא יצא לי לפגוש בניצולים ובסיפורם האישי ופתאום זה פוגש בי באמצע יום רגיל כאב של 70 שנה שעדיין חי זועק מצולק ופצוע

אני מציירת ובוכה, יש ילד אחד שאני אזכור מהשואה, פעוט שלא חזר מהגן.
ואב שכול בוכה ומתגעגע.

קבצים מצורפים

• יום השואה 2016 - עותק.jpg
    יום השואה 2016 - עותק.jpg
    KB 426.4 · צפיות: 53
  • הוסף לסימניות
נוגע ללב

• הוסף לסימניות
עלו לי דמעות לעיניים.
כואב.

• הוסף לסימניות
א"א לשאת את הכאב.
תודה על השיתוף.

• הוסף לסימניות
וואו.
הרגשתי כאילו סכין חתכה לי בלב
הציור עוצמתי הן במסר והן בכאב שהוא מעביר

• הוסף לסימניות
תמר, את כ"כ מוכשרת שזה מדהים!
יש המון רגש ביצירה שלך, וזה מקסים ועצוב כאחד.
גם הצבעוניות העכשווית של האב מול הריחוק של הבן שבא לידי ביטוי בצבע השחור מביע מאוד.
ים הצלחות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2076005:
תמר, את כ"כ מוכשרת שזה מדהים!
יש המון רגש ביצירה שלך, וזה מקסים ועצוב כאחד.
גם הצבעוניות העכשווית של האב מול הריחוק של הבן שבא לידי ביטוי בצבע השחור מביע מאוד.
ים הצלחות!

תודה רבה לך יפית,
זה באמת מה שבאתי לבטא עם הגוונים הללו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamarz;2075782:
זה היה לפני כ3 שנים יצאתי למרכז המסחרי ברמת אשכול, כשבעגלה נח לו ילדי שלי בן השנה וחצי, כשהוא ניגש והציץ אל העגלה ראיתי זקן רגיל ככל המבוגרים החביבים שמחייכים לתינוקות בעגלות, אבל לו היה מבט שונה ועצוב, הוא לא חייך הוא רק אמר '' גם לי היה כזה'' כשהוא מצביע על בני הפעוט ''הנאצים אמרו לנו שלוקחים אותם בבוקר לקינדר גארטן(גן הילדים) אבל בצהריים הילדים לא חזרו'' ואז הוא החל להתייפח מולי בקול, הוא בוכה ואני בוכה איתו.
והוא בוכה ובוכה ואנשים מתאספים ולא מבינים, אדוני מה קרה? הכל בסדר?
ואי אפשר להסביר.
הפעוט לא חזר מהגן...
משפחתי ומשפחת בעלי היגרו לארה''ב לפני המלחמה, אף פעם לא יצא לי לפגוש בניצולים ובסיפורם האישי ופתאום זה פוגש בי באמצע יום רגיל כאב של 70 שנה שעדיין חי זועק מצולק ופצוע
אני מציירת ובוכה, יש ילד אחד שאני אזכור מהשואה, פעוט שלא חזר מהגן.
ואב שכול בוכה ומתגעגע.
נורא נורא נורא אי אפשר לי להכיל כזה רעיון כזה געגוע כזה צער בלתי נתפס
רק האמונה יכולה ליתן כאן איזה זיק של שפיות מכל הרוע הזה
שבקץ הימין נדע איך הכל לטובה בינתיים נ ו ר א
נוגע ללב !
גם הציור יש בו את זה

• הוסף לסימניות
70 שנות געגועים

• הוסף לסימניות
מרטיט
איפה זה עלה? זה חסום לי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה