ימי ההדרגה זה בעיקר לגננות היו בחופש והתרגלו לא לעבודביום הראשון שעתיים ביום השני 4 וכו....
כאמא לילד ממשיך שעובדת בימים אלו
אשמח לדעת חוקית ועובדתית (ללא פולמוס רגשי על טובת הילד וכו)
האם חוק ההדרגתיות חל גם עליו
או שאני יכולה להשאיר מהיום הראשון- יום מלא?
חוקית ועובדתית ממשיכים , אפשר מהיום הראשון - יום מלאביום הראשון שעתיים ביום השני 4 וכו....
כאמא לילד ממשיך שעובדת בימים אלו
אשמח לדעת חוקית ועובדתית (ללא פולמוס רגשי על טובת הילד וכו)
האם חוק ההדרגתיות חל גם עליו
או שאני יכולה להשאיר מהיום הראשון- יום מלא?
כן?ימי ההדרגה זה בעיקר לגננות היו בחופש והתרגלו לא לעבוד
יש לי רעיון בשבילךחד וחלק שחור על גבי לבן.
אגב, ציפור קטנה לוחשת לי שמנהלת המעון מכירה את האתר הזה ואת ההנחיות המפורסמות בו.
עכשיו השאלה מה הדין בגננת חדשה כשכל הקבוצה הם ילדים ממשיכים. האם הגננת צריכה ימי הדרגה?![]()
מדובר כאן על ילדים שלא התרגלו להיות עם אמא 8 שעות,כן?
את ממש בטוחה שילד בן שנה וחצי לא התרגל להיות בבית עם אמא?
קודם כל ,מדובר כאן על ילדים שלא התרגלו להיות עם אמא 8 שעות,
אולי כי לאמא אין חופש והיא עבדה בזמן שהם עברו מקיטנה לקיטנה?!
מאמינה שאת לא מדברת על אותם ילדים שכותבת ההודעה דברה.
אני גם מקווה.קודם כל ,
אני ממש מקווה שרוב האמהות לקחו איזשהו חופש לפחות כמה ימים.
תלוי מה הוא היה ובאיזו מסגרתאני גם מקווה.
אבל גם עם חופש כמה ימים, עדיין הסידור שהיה בשאר הימים מן הסתם היה בלי הדרגה, לא?
זה לא ממש נכון שבגלל שהן התרגלו לא לעבוד בחופש אז הגננות צריכות ימי הדרגה,ימי ההדרגה זה בעיקר לגננות היו בחופש והתרגלו לא לעבוד
לא תמיד החדר חדשילדים בני שנה פחות נותנים מקום רגשי עמוק לחברה
הרבה יותר למטפלת
והם בוכים אוהו בוכים שבועיים ושלוש כשכל הקבוצה ממשיכים והחדר והגננת חדשים.
אבוד לךאשמח לדעת חוקית ועובדתית (ללא פולמוס רגשי על טובת הילד וכו)
כן?
את ממש בטוחה שהוא לא מיבב ובוכה 8 שעות
וכשיש עוד 10 ילדים כמוהו זה רק מגביר את בכיו?
גם הימים אחרי ההדרגה קשים לי נפשית ממש
כל השבועיים - שלושה הראשונים בגן חדש אני הולכת לעבודה בלב כבד
כשהשארתי ילד קטן אומלל ממש. בוכה מעלבון ופחד.
אז בהחלט אני רואה שיש הבדל בהסתגלות
בין ילד שבא להכרות עם אמא וחזר איתה בלי להשאר בגן - ואחר כך בא לגן אבל אחרי 3 שעות באו להחזיר אותו כבר.
יש לי רעיון בשבילך
תכנסי לגן הזה שכל הילדים ממשיכים ורק הגננת חדשה
ותבדקי אם הם שמחים ורגועים כמו אצל המטפלת של שנה שעברה
או שהחדר החדש והמטפלת החדשה גורמים להם לבכי היסטרי?!
גם אם קשה לכם טכנית עם ההדרגה
והחוק לצידכם ואתם מקבלים החלטה להשאיר את הילד
אני לא רואה מקום ללעג
ילדים בני שנה פחות נותנים מקום רגשי עמוק לחברה
הרבה יותר למטפלת
והם בוכים אוהו בוכים שבועיים ושלוש כשכל הקבוצה ממשיכים והחדר והגננת חדשים.
תלוי מה הוא היה ובאיזו מסגרת
נגיד אני התמזל מזלי כשהיו לי קטנים ומצאתי בייביסיטר שהסכימה לבוא 4 שעות בבוקר אלי הביתה תמורת 50 שקל לשעה. ושמרה לי על 3 קטנים. חושבת שבתוך הבית המוכר עם האחים המוכרים היה פחות טראומטי.
וזה כמובן לא אומר אגב שהסידור ההוא שמצאו לילד היה מיטבי ושהם לא היו זקוקים גם בו להדרגה.
ושאולי בעקבות עוד כמה מעברים בלי הדרגה - הוא עוד יותר היסטרי מהגננת החדשה ומעוד בלגן.
כאמור - לא טוענת שאסור להשאיר אותו אם זה המצוי.
רק לא מקבלת את הלעג שהם לא זקוקים להדרגה ו"רק הגננת".
הם זקוקים .
מן הסתם גם בסידור של הקיץ אם הוא היה בלתי מוכר , הם היו זקוקים.
ואם אין יכולת לתת להם במצב המצוי - אז עושים דברים פחות רצויים.
זה כל כך, אבל כל כך תלוי אופי ילד.מאוד קשה הימים הראשונים בגן
הרבה היסטריה ובכיות...
אצלנו בשבועיים הראשונים בדר"כ יש כ"א מתוגבר בקבוצות
אין יום חופשי לגננות למשל וכד'
כן
אנחנו רוצים שהמקום יהיה לו הכי רגוע והכי כיף עבורו
ובשביל זה צריך ליצור "חימום"
ולא בבת אחת להפיל את התינוק למקום חדש ל 8.5 שעות...
לא כל הילדים נשארים בוכים מפחד ועלבון, יש כאלה שממש שמחיםכן?
את ממש בטוחה שהוא לא מיבב ובוכה 8 שעות
וכשיש עוד 10 ילדים כמוהו זה רק מגביר את בכיו?
גם הימים אחרי ההדרגה קשים לי נפשית ממש
כל השבועיים - שלושה הראשונים בגן חדש אני הולכת לעבודה בלב כבד
כשהשארתי ילד קטן אומלל ממש. בוכה מעלבון ופחד.
אז בהחלט אני רואה שיש הבדל בהסתגלות
בין ילד שבא להכרות עם אמא וחזר איתה בלי להשאר בגן - ואחר כך בא לגן אבל אחרי 3 שעות באו להחזיר אותו כבר.
אם לא תביאי את הילד שלך ביום הראשון בכלל, אז מסתבר שהמנהלת ודאי לא תסכים לך שביום השני הוא יישאר רגיל, כי בשבילו זה היום הראשון.אצלינו היום הראשון(שני) 9-11 לא שולחת בכלל. אין לי מה לבוא לשעה שכל הילדים צורחים ופוחדים..
היום השני 8-12 כולל כולם כמובן גם לממשיכים
היום השלישי רגיל.
מתלבטת מאד אם לדבר עם המנהלת לגבי היום השני. הבן שלי ממשיך שנה שלישית, מכיר את המטפלת מצוין(היתה מקבלת אותו כל בוקר בשנתיים האחרונות) וכל הקבוצה לא השתנתה.
אבל לא בא לי שיסתכלו עלי עקום בתור האמא המתלוננת.. התגובה הקבועה של המנהלת(המקסימה!! ממש!! שום תלונה!) היא שבתור אשת מקצוע ומי שמצאת במעון כל הזמן גם אם לנו האמהות מרגיש שהכל בסדר הילדים חייבים את ההדרגה הזאת.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים