היתר בניה

• הוסף לסימניות
מה כולל מחיר אדריכל להגשת היתר בניה?
יותר נכון מה לא כלול.
יש איזה דוגמת חוזה?

• הוסף לסימניות
יש דברים שטנים שלפעמים כלולים ולפעמים לא, כמובן שזה משפיע על המחיר.
נק. חשובות שמשפיעות על המחיר
מדידה
מהנדס
הדפסות
אגרות והיטלים שונים
ויש גם כאלה שרק עורכים את הבקשה ללא כל הריצות לעירייה

• הוסף לסימניות
בד"כ לא כלולות עלויות של יועצים חיצוניים: מהנדס, מודד, הדפסות וכו'.

• הוסף לסימניות
דברים חיצונים לא מוטלים על האדריכל
אבל יש דברים כמו פרסום הקלה וכד'
שמהנסיון שלי זה כן היה מוטל על האדריכל במסגרת ההסכם
אבל אלו דברים שאני מאמין שהאדריכל היה מעדיף להימנע מהם משום שזה תוספת עבודה בשבילו
ואם זה היה מוסדר בחוזה היה יותר טוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיפוצניק;2137537:
דברים חיצונים לא מוטלים על האדריכל
אבל יש דברים כמו פרסום הקלה וכד'
שמהנסיון שלי זה כן היה מוטל על האדריכל במסגרת ההסכם
אבל אלו דברים שאני מאמין שהאדריכל היה מעדיף להימנע מהם משום שזה תוספת עבודה בשבילו
ואם זה היה מוסדר בחוזה היה יותר טוב

מה מוטל על האדריכל?
התשלום או הטיפול?

כמובן שכל דבר תלוי בהסכם, וכדאי לסכם הכל מראש בברור

מהניסיון שלי - בוודאי שהאדריכל מטפל בפרסום, אבל כל עלות חיצונית היא על הלקוח

• הוסף לסימניות
עלות חיצונית ודאי על הלקוח
רק כוונתי שלפעמים זה נראה שהאדריכל מעדיף להימנע מהקלה כי זה עוד עבודה בשבילו ללא תמורה נוספת
אני מביע דעה מההסתכלות של הלקוח
נא לא לקחת אישית:)

• הוסף לסימניות
האם ניתן להעביר אחוזי בניה ממסחר למגורים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה