דרוש מידע הכל על ההילולא של הבת עין שחל בליל שישי השנה

• הוסף לסימניות
חשבנו לארגן סעודה בבית עם כמה שזקוקים לישועה,
אבל מבינים שעדיף להשתתף דווקא בסעודה שר' מיילך עושה?
הבנו נכון?
מה פתאום תארגנו בבית והעיקר שתראו ישועות
רק תבאו פעם אחד לר' מיילעך והשנה הבאה לא יהיו שאלות

• הוסף לסימניות
יש עניין לספר בסעודה את דברי תורתו
או סיפורים עליו,
מצ"ב סיפורים על הבת עין.

כשדרוזים תקפו את תושבי צפת, חטפו את הבת עין ואיימו לרוצחו. הבת עין ביקש מים, ולאחר שברך 'שהכל', עבר לידם אדם שצעק עליהם ואמר שאם ירעו לרב, תהיה מרה אחריתם. פחד אחז בהם והם שחררו את הרב לנפשו.

ברעידת האדמה שארעה בצפת בשנת תקצ"ז, היו הבת עין ותלמידיו בבית המדרש בתפילת מנחה. הרב ביקש מכל הנוכחים להתאסף סביבו בצד אחד של בית המדרש, והוא נשכב על רצפת בית המדרש. ובצד השני נפערה האדמה והתמוטטה התקרה. בית מדרש זה נשאר כפי שהיה מאז, והוא זכר לנס שאירע שם.

לפני כמה שנים הרחיבו את בית מדרשו של רבינו בעיר צפת. בשכנות לבית הכנסת היה גר עורך דין אחד, שהתנגד מאד לבניה, ותבע אותם למשפט. העורך דין אכן ניצח במשפטו, ובבית המשפט קנסו אותם בקנס בסכום גדול. גבאי בית הכנסת פנו אליו בבקשה: היות שאין להם די כסף לשלם את הסכום בבת אחת, שיואיל לקחת מהם בתשלומים". הוא הסכים להם. למחרת מסר לו אחד הגבאים צ'יק על חלק מהתשלום. לפתע באמצע הלילה, שמע הגבאי דפיקות חזקות על דלתו, הוא פתח את הדלת, והנה לפניו העורך דין חיור כסיד. מיד אמר לו העורך דין: הנה קח תיכף ומיד בחזרה את הצ'יק". לתמיהת הגבאי, ענה לו העורך דין: "בחלומי ראיתי איש הדור פנים, ואמר לי שהוא ה'בת עין', ומזהיר אותי שאם אני לא מחזיר תיכף ומיד את הצי'ק ומבטל את כל התביעה, רע ומר יהיה סופי. לכן בעוד נשמתי בו קמתי ממיטתי להחזיר לך את הצי'ק, והקנס בטל ומבוטל". אפשר לראות היום את הצילום צי'ק, בכניסה לבית המדרש.

הבת עין נטמן בצפת במערה, עם בעל ה'ערבי נחל' זי"ע. והמקום מהווה מוקד לבקשת תחנונים ולתפילה בכל ימות השנה, ובפרט בים ההילולה.

• הוסף לסימניות
חשבתי שחייב עשרה אנשים
אמא שלי סיפרה לי עכשיו
שהיא הכינה אוכל בבית לבני הבית ארוחת ערב טובה + לחם וביקשה בקשה וקיבלה
וכן הזכירה מדברי תורתו בסעודה וראתה ישועה
נראה שגם אפשר לעשות בבית וגם לשנה הבאה תוכלו לקבל על עצמכם שתראו את הישועה לעשות שוב סעודה
בהצלחה ובשורות טובות

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
יש למישהו סרטו קצר של ר' מיילך בידרמן
משנה שעברה [בערך של דקה..]
שמספר על בן מנהל החיידר שהתארס ועשו סגולת בת עין?

• הוסף לסימניות
אח שלי מארגן בישיבה סעודה היום לכבוד הבת עין
עם שיעור בדברי תורתו
מדובר בבחורים ת"ח ממש
מי שרוצה להשתתף יכול לצור קשר
svaysblum # gmail.com
שנה שעברה כמה מכאן תרמו וב"ה נושעו בישועות גדולות
בעז"ה גם השנה הם יערכו סעודה
ובוודאי שהשנה כשחובה גדולה יותר עלינו לרומם את קרנם של בחורי הישיבות
ודאי שזו זכות גדולה ביותר ובוודאי תוושעו
מי שרוצה להשתתף יכול לצור קשר
svaysblum # gmail.com

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה