דרוש מידע הכנה לפס לדים בארונות עליונים במטבח

• פותח הנושא yudb
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
את צריכה לדים שניתן לחתוך באיזה אורך שרוצים, ואז בתוך הסיליקון מעבירים רק חוט דק שמעביר את החשמל מחלק אחד לשני.
יש סוגי פסים שאפשר לחתוך ויש כאלה שלא..
איזה ידע!! כל הכבוד!
אז אני מבינה שבמצב כזה גם אין בעיה שיש קר שקע אחד בשביל זה.
את יודעת איזה סוג לבקש בחנות?
ואיך נקרא החוט הדק שיחבר בינהם ויעבור מתחת לסיליקון?
אני רוצה לדעת מה לבקש.
בנוסף,
ידוע לך על פרופיל מומלץ?
חוזק תאורה.
אני רואה שיש לך הרבה ידע בתחום.

• הוסף לסימניות
לגבי מיקום של שנאי - עדיף מעל הארונות מאשר בתוך. החוט שמקשר בין השנאי לבין פסי הלד עצמם הוא דקיק וזעיר ואפשר להעביר אותו בפינה הארון עם חור קטנטן וכמעט בלתי נראה.
לגבי ההפסקה בארונות עליונים, וגם במקרה שלא רוצים לעשות חור קטן בארון, אפשר להעביר צמוד לארון או מיד מעל לחיפוי הקיר, ולכסות בסיליקון. בעין לא רואים כלום, זה נראה גימור רגיל של חיבור בין משטחים שונים, ופותר את בעיית החציבה בקיר.

עוד שאלה חוץ מהשאלה הקודמת ;)

לגבי שנאי מעל הארונות,
שנאי זה סוג של שקע כמו מטען, נכון?
זה אומר שאני צריכה לעשות שקע מעל הארונות?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
עוד שאלה חוץ מהשאלה הקודמת ;)

לגבי שנאי מעל הארונות,
שנאי זה סוג של שקע כמו מטען, נכון?
זה אומר שאני צריכה לעשות שקע מעל הארונות?
תודה רבה!

מלכתחילה אני עושה הכנה של תאורת קיר מעל לארון, ומציינת בתוכנית שיש למשוך חוט עד לגובה הארונות התחתונים - כ140 ס''מ. בהכנה מראש הכל נמצא בתוך הקיר ולא נראה, החשמלאי שלך יחבר את השנאי לנק' שהכנת מעל לארונות, והחוט יחבר בין השאי - שהוא בעצם ספק הכוח של הלדים - עד לפרופיל עצמו.
במקרה שלך - עשיתם הכנה לנק' תאורה, או לשקע?
אם יש לך שקע - תצטרכו לקנות לדים עם מפסק שמתחבר לשקע.
אם עשיתם הכנה לתאורה, ויש כבר מפסק מתוכנן ומוכן - צריך לבקש בחנות פס לד שאפשר לחתוך אותו איפה שרוצים, זה מגיע בד''כ בסליל לפי מטרים, יחד עם שנאי.
כל חשמלאי יידע לחבר את הפס שחתכתם אל השנאי, וגם בין החלקים עצמם.
אגב, יש כיום לדים מוגני מים דקיקים ממש, עובי של 2-3 מילימטרים כולל הכיסוי של הפס, לטעמי לא צריך לחצוב בארון בשביל זה, זה מספיק דק ואסטטי בהדבקה תחתונה של הפרופיל.

• הוסף לסימניות
אגב, יש כיום לדים מוגני מים דקיקים ממש, עובי של 2-3 מילימטרים כולל הכיסוי של הפס, לטעמי לא צריך לחצוב בארון בשביל זה, זה מספיק דק ואסטטי בהדבקה תחתונה של הפרופיל.
רק שהדבק לא בדיוק מדביק, זה כל הזמן מתנתק מהארון, יש עיצה טובה לזה? מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא קראתי תגובות קודמות. כותב את מה שהנסיון שלי אומר:
אין צורך לחצוב בארון בכלל.
תדביקו פרופיל זוית [בדגש על זוית] לתחתית הארון העליון.
בתוך הפרופיל יעבור פס לד. שימו לב שיהיה עם עוצמה חזקה [מעל הסטנדרט המוצע בחנויות]. עוצמה חלשה לא נותנת כלום.
הפרופיל יעבור רק מעל משטחי עבודה. קרי - מעל שיש מלא ולא כיור.
כל פרופיל מצריך שנאי וכן שקע לחשמל. וכן, שימו לב, מתג חשמל, אין ענין שהפס ישאר דלוק כל הזמן בפרט אם הוא בעל עוצמה חזקה. [ז"א 2 שקעים, 2 שנאים, 2 מתגים מיקום המתג לא קריטי לדעתי].
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
מלכתחילה אני עושה הכנה של תאורת קיר מעל לארון, ומציינת בתוכנית שיש למשוך חוט עד לגובה הארונות התחתונים - כ140 ס''מ. בהכנה מראש הכל נמצא בתוך הקיר ולא נראה, החשמלאי שלך יחבר את השנאי לנק' שהכנת מעל לארונות, והחוט יחבר בין השאי - שהוא בעצם ספק הכוח של הלדים - עד לפרופיל עצמו.
במקרה שלך - עשיתם הכנה לנק' תאורה, או לשקע?
אם יש לך שקע - תצטרכו לקנות לדים עם מפסק שמתחבר לשקע.
אם עשיתם הכנה לתאורה, ויש כבר מפסק מתוכנן ומוכן - צריך לבקש בחנות פס לד שאפשר לחתוך אותו איפה שרוצים, זה מגיע בד''כ בסליל לפי מטרים, יחד עם שנאי.
כל חשמלאי יידע לחבר את הפס שחתכתם אל השנאי, וגם בין החלקים עצמם.

יש לי שקע בלבד.
יותר נכון,
תכננו למשוך שקע נוסף משקע שנמצא מתחת לארונות העליונים בצד.
מצורפת התוכנית.
עדיין לא הותקן המטבח ועדיין לא הודבק החיפוי קרמיקה.

קבצים מצורפים

• לדים מטבח.jpg
    לדים מטבח.jpg
    KB 878.4 · צפיות: 128
  • הוסף לסימניות
לא קראתי תגובות קודמות. כותב את מה שהנסיון שלי אומר:
אין צורך לחצוב בארון בכלל.
תדביקו פרופיל זוית [בדגש על זוית] לתחתית הארון העליון.
בתוך הפרופיל יעבור פס לד. שימו לב שיהיה עם עוצמה חזקה [מעל הסטנדרט המוצע בחנויות]. עוצמה חלשה לא נותנת כלום.
הפרופיל יעבור רק מעל משטחי עבודה. קרי - מעל שיש מלא ולא כיור.
כל פרופיל מצריך שנאי וכן שקע לחשמל. וכן, שימו לב, מתג חשמל, אין ענין שהפס ישאר דלוק כל הזמן בפרט אם הוא בעל עוצמה חזקה. [ז"א 2 שקעים, 2 שנאים, 2 מתגים מיקום המתג לא קריטי לדעתי].
בהצלחה רבה!
אם יש לי שתי גושים של ארונות עליונים כשכל אחד נקטע באמצע עם מייבש כלים = 4 שנאים, 4 שקעים, 4 מתגים = נראה לי לא ראלי?

• הוסף לסימניות
אם יש לי שתי גושים של ארונות עליונים כשכל אחד נקטע באמצע עם מייבש כלים = 4 שנאים, 4 שקעים, 4 מתגים = נראה לי לא ראלי?
צודק. אבל קחו בחשבון שהשנאים והשקעים הם פנימיים [בתוך הארון], והמתגים אפשר לעשות אותם רק 2, כלומר אחד לכל 2 פסי לד, חלבי-בשרי.
מעניין אם יש פתרון יותר מוצלח. מקווה שתעלו עליו בסייעתא דשמיא.
עריכה: עברתי על התגובות שמעלי, והפיתרון של שיפי פוקסמן עם כיסוי הסיליקון נשמע הכי מתאים.
אם אתם בשלב מוקדם כן הייתי מבקש מהקבלן לעשות מתג נוסף.
עוד נקודונת, אצלי השנאים בתוך הארון כי הארונות גבוהים מהסטנדרט וגם יש קרניז עבה. אבל אם תשימו מעל הארון תשימו לב שמעלים לכם את חוט החשמל בזהירות למעלה בלי קדיחות מיותרות או זריקת החוט בצורה מכוערת לכל האורך.
תצליחו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש לי שקע בלבד.
יותר נכון,
תכננו למשוך שקע נוסף משקע שנמצא מתחת לארונות העליונים בצד.
מצורפת התוכנית.
עדיין לא הותקן המטבח ועדיין לא הודבק החיפוי קרמיקה.

האמת שהכי טוב שתתייעצו עם החשמלאי שאמור להתקין את זה, הוא ידע הכי טוב לומר לכם מהי הדרך הנכונה והמתאימה ביותר להתקין את התאורה.
כל מה שכתבתי לגבי שנאי מעל לארונות וכו' לא רלוונטי כי ההכנות שלכם לא מתאימות לזה.
אז או שתחצבו בקיר ותוסיפו הכנה מתאימה, או שתתייעצו עם חשמלאי מהו הפתרון המתאים ביותר למצב הנתון.

• הוסף לסימניות
האמת שהכי טוב שתתייעצו עם החשמלאי שאמור להתקין את זה, הוא ידע הכי טוב לומר לכם מהי הדרך הנכונה והמתאימה ביותר להתקין את התאורה.
כל מה שכתבתי לגבי שנאי מעל לארונות וכו' לא רלוונטי כי ההכנות שלכם לא מתאימות לזה.
אז או שתחצבו בקיר ותוסיפו הכנה מתאימה, או שתתייעצו עם חשמלאי מהו הפתרון המתאים ביותר למצב הנתון.
זהו,
שחשבנו על פי הוראות, להכין לבד :)
למשוך חוטים וכו.
קרוב משפחה שקצת מייבין...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה