כמו שזה לא לגיטימי שילד יגיד להורה "אתה מתכנן להוציא X כסף על החתונה שלי, תן לי את הכסף ואני אחליט על מה להוציא". כך גם הפוך - הורה לא יכול להחליט על חתונת הילד כשהוא משלם מכספי הילד. לדוגמא החתן/ כלה מחליט להזמין מאה חברים לכל החתונה במקום בני דודים מדרגה 2+. או במקום שבת שבע ברכות לנסוע עם הכסף לצימר בצפון.

הדבר הנכון מבחינת ההורים זה לשבת עם ילד בגיל 17-18 ולדבר איתו שהולך ליפול בחלקו כמה עשרות אלפי שקלים ולתכנן ביחד איתו מה נכון לעשות עם הכסף: להקדיש סכום מסוים לשדרוגים שהוא ירצה בהוצאות החתונה, שדרוגים בריהוט, רישיון וכו' וכמובן חלק עבור דירה.
ה ז י ה!!

ההורים נותנים לילד במשך כל שנותיו סכומי כסף מאד גדולים, ולא בגלל שהם מצפים למשהו, אלא בגלל שהם אוהבים ורוצים להעניק לו את כל מה שהם יכולים.

עכשיו הילד מגיע לגיל חתונה, וההורים רוצים להעניק לו עוד מאות אלפי ש"ח למימון החתונה והשתתפות בקניית דירה וכו'.
עכשיו ההורים כדי להצליח במשימה הגדולה הזאת להעניק ולהעניק לילדים כמה שיותר הם גם הכפילו את הסכום החודשי של ההפקדה מביטוח לאומי, כדי שיוכלו גם עם החסכון הזה לשלם חלק מההוצאות הכבדות בחתונה שלו.
ואז הילד מגיע להורים, תגידו אתם לא מתביישים שאתם רוצים להשתמש בכסף הזה לחתונה שלי, ולא להביא לי את המאות אלפי ש"ח לחתונה ללא שימוש בכסף של החיסכון לכל ילד??

ילד כזה הוא חצוף!!

ואפשר להגיד לו שאם הוא מאד רוצה לבזבז את זה כאוות נפשו, אז הוא מוזמן, אבל ילד כזה שלא יצפה שההורים שלו ירצו להוציא עוד מאות אלפי ש"ח עבור חתונה ודירה בשבילו.
הרי אם השיח הוא על מה שהם מחויבים ע"פ החוק וכדו', אז ע"פ החוק אין להם שום חיוב להוציא שקל על החתונה שלו, וילד שלא מבין את זה, שישא בתוצאות מעשיו.

חייב להבין שהוא תלוי ברצון טוב של הילד.
הזיה התגובה הזו
מנותקת מהמציאות...

מה זה ברצון הטוב של הילד?
למה ההורה רוצה לייעד את הכסף?
לזלילה במסעדות (של ההורה)/ ליציאה לנופש (של ההורה) /לכיסוי חובות (של ההורה)
לקניית ביגוד להורה?

בסה"כ לכיסוי הוצאות החתונה/ חלק קטן/ גדול מסכום ההתחייבות לדירה עבורו.

אם זה תלוי ברצון הטוב של הילד
אז גם תשלום לחתונה/ אירוסין/ נדוניה וכד'
תלוי ברצון הטוב של ההורה.
במגזר החילוני הזוג משלם על כל האירוע
ההורים יכולים לתת מתנה סכום לשיקולם.

והיתה עוד תגובה באמצע שהתסרוקות והביגוד של כל המשפחה לא מעניינים את החתן/ כלה
זה פשוט מצחיק
פרומיל לעומת הוצאות החתונה והתחייבות כספית נוספת...

אני כל הזמן מספרת לילדים שאנחנו חוסכים להם תוספת בחיסכון לכל ילד
שיהיה יותר קל בהוצאות החתונה
וזה ברור להם שלכך זה נועד.

הסיפור משקף נערה שמן הסתם מאתגרת את ההורים בתחומים נוספים.
לא רק הכסף הוא הסיפור אלא הדרך הפתלתלה שעברה ועוברת בהתבגרות שלה.
ההורים הכואבים צריכים יעוץ מקצועי, כי לא רק הכסף כאן חשוב אלא איך מתנהגים מול בת כזו בחכמה.
עם ליווי וטיפול נכון, הלוואי ויפתח גשר ושיח בינהם בכל תחומי החיים. השאלה הטכנית על הכסף, היא רק חלק מהתמונה הכוללת.

נ.ב. סיפור מזעזע. באמת מכה כואבת

ה ז י ה!!

ההורים נותנים לילד במשך כל שנותיו סכומי כסף מאד גדולים, ולא בגלל שהם מצפים למשהו, אלא בגלל שהם אוהבים ורוצים להעניק לו את כל מה שהם יכולים.

עכשיו הילד מגיע לגיל חתונה, וההורים רוצים להעניק לו עוד מאות אלפי ש"ח למימון החתונה והשתתפות בקניית דירה וכו'.
עכשיו ההורים כדי להצליח במשימה הגדולה הזאת להעניק ולהעניק לילדים כמה שיותר הם גם הכפילו את הסכום החודשי של ההפקדה מביטוח לאומי, כדי שיוכלו גם עם החסכון הזה לשלם חלק מההוצאות הכבדות בחתונה שלו.
ואז הילד מגיע להורים, תגידו אתם לא מתביישים שאתם רוצים להשתמש בכסף הזה לחתונה שלי, ולא להביא לי את המאות אלפי ש"ח לחתונה ללא שימוש בכסף של החיסכון לכל ילד??

ילד כזה הוא חצוף!!

ואפשר להגיד לו שאם הוא מאד רוצה לבזבז את זה כאוות נפשו, אז הוא מוזמן, אבל ילד כזה שלא יצפה שההורים שלו ירצו להוציא עוד מאות אלפי ש"ח עבור חתונה ודירה בשבילו.
הרי אם השיח הוא על מה שהם מחויבים ע"פ החוק וכדו', אז ע"פ החוק אין להם שום חיוב להוציא שקל על החתונה שלו, וילד שלא מבין את זה, שישא בתוצאות מעשיו.
נניח ויש בחיסכון לכל ילד יש 100K מה הבעיה שההורים במקום לתת נניח חצי מיליון לדירה ולקחת את החיסכון לכל ילד עבור ההוצאות, יתנו לילד 400K ואת החיסכון לכל ילד.

חיסכון לכל ילד = כסף של הילד = בחירה של הילד. כהורה אני סומכת על הילד שלי ומכבדת את הבחירה שלו במה לעשות עם הכסף שלו.

נניח ויש בחיסכון לכל ילד יש 100K מה הבעיה שההורים במקום לתת נניח חצי מיליון לדירה ולקחת את החיסכון לכל ילד עבור ההוצאות, יתנו לילד 400K ואת החיסכון לכל ילד.

חיסכון לכל ילד = כסף של הילד = בחירה של הילד. כהורה אני סומכת על הילד שלי ומכבדת את הבחירה שלו במה לעשות עם הכסף שלו.
לצאת מהדעת על העזות של מי שחושב להביע דעה על מתנות של ח-צ-י מ-ל-י-ו-ן
סורי. אני יחסית צעיר, אבל סביבי אף אחד לא מדבר כך.
ובקהילה שלי 100K מכל צד זה יפה.
או שיש כאן טרולים, או שמישהו השתגע

אכן בדיוק ע"כ מדובר.
וילד שמשתמש בזה לצרכים שההורים לא רצו בכך, אז אכן זה אמור לרדת לו מהכסף שההורים תכננו לתת לו.
ואם ההורים למשל מסכימים לעבוד קשה ומאד להתאמץ ע"מ להעניק לכל ילד 500K כשזה כולל את החיסכון לכל ילד שהם הוסיפו לשם כסף כל חודש, והילד מחליט לבזבז את זה זה על טיול לחו"ל, אז אני גם מאד אבין את ההורים שלו שיגידו שאם כך הילד מזלזל בכסף הזה ולא חושב שזה אמור להיות לחתונה שלו ובשיתוף פעולה עם ההורים, אז שהם גם לא ירצו לתת 400K לחתונה, אולי יסכימו לתת בכל אופן 400K, או שיגידו שלילד שעושה מה שבראש שלו, ללא הסכמת ההורים הם יתנו אולי רק את המינימום הבסיסי בלבד לחתונה שלו.

הורים לא חייבים לילדיהם כלום! נקודה.
הלכתית מגיל שש ההורים לא חייבים לפרנס את הילד.
ברור שמינימום של הילד זה להשתמש בחיסכון לחתונה וכל המסתעף,
כדי להקל קצת על ההורים.
ילד שטוען שהחיסכון שלו, יחזיר קודם את כל הכספים שהוצאו עבורו 20 שנה.
אחר כך נדבר

כהורה ברור שהייתי רוצה לתת לילדיי את הכסף של החיסכון לכל ילד, כולל התוספת, שיהיה להם סכום כסף להתחיל את החיים, ולהשתמש בו למה שהם מעוניינים, אני מקווה שבאמת אוכל מבחינה כלכלית,
אבל התקשורת לא אמורה להיות, האם זה 'שייך' להורים או לילדים,
ברור שכל הורה אמור לרצות ולקוות שהוא לא יצטרך להשתמש בכסף הזה, שהמדינה ייעדה לילד,
וכל ילד שמתחתן שיודע שאין להוריו יכולת כלכלית, בוודאי צריך להביא את הכסף להורים.

נערך לאחרונה ב:
מזמן מזמן טענתי שעדיף לשים את ההכפלה בקופת גמל להשקעה ע"ש ההורה ולספוג את עלות דמי הניהול
א. מהסיבה הנ"ל
ב. למה להכנס בכלל לקונפליקטים
ג. חסכון לכל ילד חייב במס רווחי הון בעת משיכה ולילד המתבגר יש מקיסמום 2.25-2.75 נקודות מס' - כשההורה יכל לבצע מס' פעמים משיכות עד לגובה נקודות המס הלא מנוצלות שלו ולהחזיר את הכסף לקופה כ'קרן'
זה מה שעשיתי רק חסר להתחיל להתווכח איתם של מי הכסף וכו למרות שגם זה של ההורים כי זה גם יורד מדמי הביטוח לאומי שלולי זה היה מגיע להורים 218 שחלילד

אחרי קריאת האשכול, הייתי מחלקת.
הסכום של ההכפלה הוא ודאי לטובת נישואי הילד.
זה סכום שההורה חוסך לטובת הילד והוא אמור להחליט מה יעשה בו.
והסכום שהביטו"ל עצמו הפקיד, כן נשמע לי שאמור להיות לילד (בחור) כבסיס יפה להתחלת החיים.
אני מכפילה לילדים שלי ועד היום הייתי בטוחה שזו ההשקעה הכי טובה שאני עושה.
בא האשכול הזה וקצת ערער אותי.
תודה על הצפת הנושא.

אחרי קריאת האשכול, הייתי מחלקת.
הסכום של ההכפלה הוא ודאי לטובת נישואי הילד.
זה סכום שההורה חוסך לטובת הילד והוא אמור להחליט מה יעשה בו.
והסכום שהביטו"ל עצמו הפקיד, כן נשמע לי שאמור להיות לילד (בחור) כבסיס יפה להתחלת החיים.
אני מכפילה לילדים שלי ועד היום הייתי בטוחה שזו ההשקעה הכי טובה שאני עושה.
בא האשכול הזה וקצת ערער אותי.
תודה על הצפת הנושא.
אני גם מתחילה לפקפק כמה זה חכם להכפיל בחיסכון לכל ילד במקום להוסיף לקופת גמל (שכבר קיימת)
המס באמת כ"כ משמעותי בשביל להיכנס לקונפליקט הזה?

זה קרה לאוריה [שם בדוי]

ביום בהיר סיפרה לו הבת שלו [בת 19] כבדרך אגב, שהיא משכה את כספי החיסכון לכל ילד, והשתמשה בהם.
אוריה הכפיל את ההפקדה, בשביל להקל עליו בעת החתונה, ועכשיו...

אוריה לא רוצה להיכנס איתה לויכוחים, חושש להעיר לה, אך מאוד כואב לו על הזלזול בכסף ההורים.
אוריה גם לא מוצא טעם לא לתת לה את הכסף כשתתחתן, כי הרי הוא בכל מקרה יצטרך להבטיח - ולשלם.

שתפו:
  • מה הייתם עושים במצבו של אוריה?
  • מה הייתם עושים לפני זה בשביל לא להגיע לשם.
זה בדיוק הסיבה למה אני לא מכפיל את הכסף.
כמובן שרק בתנאי שחוסכים באפיקים אחרים...

המס באמת כ"כ משמעותי בשביל להיכנס לקונפליקט הזה?
אפילו לא מס, רק דמי ניהול...,
עפ"י המחשבון של פרופטי מדובר על הפסד של פחות מ-500 ש"ח לכל העשרים שנה יחד!!! (כולל מניעת הרווח)
יראה הציבור וישפוט, האם בגלל רווח של פחות מ500 ש"ח בדמי ניהול, הוא רוצה את הסיכון הקל שבקלים שבעוד 20 שנה הוא יצטרך להיזכר באשכול הזה!!!

הזיה התגובה הזו
מנותקת מהמציאות...

מה זה ברצון הטוב של הילד?
למה ההורה רוצה לייעד את הכסף?
לזלילה במסעדות (של ההורה)/ ליציאה לנופש (של ההורה) /לכיסוי חובות (של ההורה)
לקניית ביגוד להורה?

בסה"כ לכיסוי הוצאות החתונה/ חלק קטן/ גדול מסכום ההתחייבות לדירה עבורו.

אם זה תלוי ברצון הטוב של הילד
אז גם תשלום לחתונה/ אירוסין/ נדוניה וכד'
תלוי ברצון הטוב של ההורה.
במגזר החילוני הזוג משלם על כל האירוע
ההורים יכולים לתת מתנה סכום לשיקולם.

והיתה עוד תגובה באמצע שהתסרוקות והביגוד של כל המשפחה לא מעניינים את החתן/ כלה
זה פשוט מצחיק
פרומיל לעומת הוצאות החתונה והתחייבות כספית נוספת...

אני כל הזמן מספרת לילדים שאנחנו חוסכים להם תוספת בחיסכון לכל ילד
שיהיה יותר קל בהוצאות החתונה
וזה ברור להם שלכך זה נועד.
זה פשוט תלוש שההורה בונה על חיסכון לכל ילד כאילו זה שלו.
זה כסף של הילד, לא שלך.

ויותר מזה, זה תלוש לצפות שהילד יעניק לך אותו כאילו זו חובתו.
הבעיה היא לא כשהילד לוקח את הכסף (ששייך לו ע"פ דין), אלא כשההורה מתבאס כי בנה ציפיות לא ריאליות מלכתחילה.

יפה שאת מספרת לילדים שאת חוסכת להם, וזה בטוח בא ממקום טוב.
אבל פה בדיוק הבעיה כשכבר מההתחלה בונים ציפיות שאולי לא לגמרי ריאליות
אז האכזבה כשזה לא מתממש חזקה יותר.

זה פשוט תלוש שההורה בונה על חיסכון לכל ילד כאילו זה שלו.
זה כסף של הילד, לא שלך.

ויותר מזה, זה תלוש לצפות שהילד יעניק לך אותו כאילו זו חובתו.
הבעיה היא לא כשהילד לוקח את הכסף (ששייך לו ע"פ דין), אלא כשההורה מתבאס כי בנה ציפיות לא ריאליות מלכתחילה.

יפה שאת מספרת לילדים שאת חוסכת להם, וזה בטוח בא ממקום טוב.
אבל פה בדיוק הבעיה כשכבר מההתחלה בונים ציפיות שאולי לא לגמרי ריאליות
אז האכזבה כשזה לא מתממש חזקה יותר.
כאילו זה שלו?????
למה מה ההורים מצפים שזה יממן להם שפוץ לבית שלהם? רכב להם?
אנחנו מדברים על הוצאות חתונה של הילדדדדד
אני מקוה שלילד אין ציפיות שמישהו יעזור לו להתחתן כדי שלא תהיה אכזבה כשזה לא יתממש.. תלוש לצפות מההורים לשלם את זה אם זה לא חובתם..

עפ"י המחשבון של פרופטי מדובר על הפסד של פחות מ-500 ש"ח לכל העשרים שנה יחד!!! (כולל מניעת הרווח)
יראה הציבור וישפוט, האם בגלל רווח של פחות מ500 ש"ח בדמי ניהול, הוא רוצה את הסיכון הקל שבקלים שבעוד 20 שנה הוא יצטרך להיזכר באשכול הזה!!!
מדובר על פער של כ3300 ש"ח.
[דמי הניהול + אבדן הרווח שדמי הניהול לא הרוויחו לכם עוד כסף]

לא ממש - נזק של כחמש אלף ₪ בסיטואציות מסויימות, ולכן ציינתי את האופציה של חסכון מס רווחי הון.
1. לחלק גדול מההורים יש נקודות מס' מיותרות (תבדוק את עמך ואת אשתך) 2. הצעתי לבצע מס' פעמים משיכה ולהחזירו כ'קרן'

גם ההפקדה תעלה בהתאם ;)

צפה בקובץ המצורף 2030038
צפה בקובץ המצורף 2030039
צפה בקובץ המצורף 2030040

מה אתה מציע לאוריה?
מה אני מציעה?
מכירה מישהי שעבדה 3 שנים לפני החתונה
ולא נגעה בכסף שהרוויחה,
המשיכה לחיות הכל על חשבון ההורים ואת כל הכסף שמרה לחתונה
כשהיא התארסה אבא שלה קרא לה ואמר
שמכיוון ש 3 שנים היא מרוויחה כסף ולא משתמשת בו לשום הוצאה
לדעתו אמור להיות בחשבון לפחות X כסף
לכן הוצאות חתונה עליה
אולם, צלם, תזמורת וכו.
אין מתנות חינם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה