- הוסף לסימניות
ה ז י ה!!כמו שזה לא לגיטימי שילד יגיד להורה "אתה מתכנן להוציא X כסף על החתונה שלי, תן לי את הכסף ואני אחליט על מה להוציא". כך גם הפוך - הורה לא יכול להחליט על חתונת הילד כשהוא משלם מכספי הילד. לדוגמא החתן/ כלה מחליט להזמין מאה חברים לכל החתונה במקום בני דודים מדרגה 2+. או במקום שבת שבע ברכות לנסוע עם הכסף לצימר בצפון.
הדבר הנכון מבחינת ההורים זה לשבת עם ילד בגיל 17-18 ולדבר איתו שהולך ליפול בחלקו כמה עשרות אלפי שקלים ולתכנן ביחד איתו מה נכון לעשות עם הכסף: להקדיש סכום מסוים לשדרוגים שהוא ירצה בהוצאות החתונה, שדרוגים בריהוט, רישיון וכו' וכמובן חלק עבור דירה.
ההורים נותנים לילד במשך כל שנותיו סכומי כסף מאד גדולים, ולא בגלל שהם מצפים למשהו, אלא בגלל שהם אוהבים ורוצים להעניק לו את כל מה שהם יכולים.
עכשיו הילד מגיע לגיל חתונה, וההורים רוצים להעניק לו עוד מאות אלפי ש"ח למימון החתונה והשתתפות בקניית דירה וכו'.
עכשיו ההורים כדי להצליח במשימה הגדולה הזאת להעניק ולהעניק לילדים כמה שיותר הם גם הכפילו את הסכום החודשי של ההפקדה מביטוח לאומי, כדי שיוכלו גם עם החסכון הזה לשלם חלק מההוצאות הכבדות בחתונה שלו.
ואז הילד מגיע להורים, תגידו אתם לא מתביישים שאתם רוצים להשתמש בכסף הזה לחתונה שלי, ולא להביא לי את המאות אלפי ש"ח לחתונה ללא שימוש בכסף של החיסכון לכל ילד??
ילד כזה הוא חצוף!!
ואפשר להגיד לו שאם הוא מאד רוצה לבזבז את זה כאוות נפשו, אז הוא מוזמן, אבל ילד כזה שלא יצפה שההורים שלו ירצו להוציא עוד מאות אלפי ש"ח עבור חתונה ודירה בשבילו.
הרי אם השיח הוא על מה שהם מחויבים ע"פ החוק וכדו', אז ע"פ החוק אין להם שום חיוב להוציא שקל על החתונה שלו, וילד שלא מבין את זה, שישא בתוצאות מעשיו.
הנושאים החמים