וכשהילד הזה יגדל, הוא יצפה שישבו איתו וידברו איתו ויבדקו למי המדינה תכננה לתת את זה, וכולי האי ואולי.
למה לחכות שהוא יגדל?

הוא כבר עכשיו יודע על קיומה של הקופה הזאת
ויודע גם שאנחנו מגדילים את סכום ההפקדה, ולמה זה מיועד.

אני כן מסתייגת שאני מגיעה ממגזר שבו יש שונות גדולה מאד במה שההורים נותנים לילדים.
מה שאנחנו רוצים לתת לילדים, ומקווים מאד שנוכל, זה יותר ממה שמקובל בתור הרף התחתון.
כך שאני יכולה יותר להניח שהילדים יבינו אם חלק מזה ימומן מהחיסכון לכל ילד.

אם באמת יש חברה שבה מקובל שבה ההורים נותנים סכום מסויים, ומקובל שזה בנוסף על החיסכון הזה,
אני יכולה להבין שעלולה להיות אכזבה,
גם אם ברור לי שהילדים לא יכולים לטעון שזה לא בסדר.
לכן עוד יותר חשוב בעיני לדבר על זה מראש.

תודה על העלאת הנושא
באמת מעניין לבדוק עם אחים שלי לפי הידוע לי נצבר סכום קטן ששומש עבור רישיון(ללא הכפלת הורים)
אבל לילדים שלנו זה באמת שאלה כבר של סכומים אחרים וניסיון אחר.. כשזה מגיע לכסף גדול זה באמת יותר מאתגר.
לענ"ד חצי של ההכפלה ברור ששייך להורים, וכדאי להפקיד אותו בחיסכון עד החתונה.

חצי מהמדינה - לשיקול הילדים. הם צריכים חינוך פיננסי כבר בגיל הזה לפני שהם מתחתנים. לא השתמשו בחכמה - שזה יהיה השכר לימוד לחינוך הפיננסי ולא אחרי החתונה. לומר להם יש לכם סכום מסויים מגיל 18 אתם מספיק בוגרים ותשתמשו בו בחכמה להוצאות הגדולות - לשימוש לרישיון, ללימודים של סמינר וישיבה גדולה , בגדים לאירועים וכדו כלומר דברים שהם מעבר למה שהורים יכולים לתת. ולתת להם המלצה גם לשמור את זה להוצאות של החתונה שלהם לדברים שירצו לשדרג מעבר לסכום שההורים תכננו להוציא או כהכנה לדירה.

א. האם אתה בטוח במה שאתה אומר לגבי נקודות זיכוי (מצו"ב העתק מכל זכות) - התווכחתי כבר עם כמה ולדעתי אתה/אתם טועים, אשמח למענה מניק שיש לו התמחות בנידון

ריכוז נקודות הזיכוי השונות הניתנות להורים לילדים​

גיל הילד בשנת המסמספר הנקודות לאם או להורה שמקבל את קצבת הילדים/שהילד בחזקתומספר הנקודות לאב או להורה שלא מקבל את קצבת הילדים/שהילד לא בחזקתו
שנת הלידה
  • 2.5 החל מ-2024 (1.5 בשנים קודמות)
  • 1.5 אם האימא בוחרת לדחות נקודה לשנה הבאה
2.5 החל מ-2024 (1.5 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד שנה
  • 4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
  • 5.5 אם האימא דחתה את קבלת הנקודה מהשנה שעברה
4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד שנתיים4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)4.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד 33.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)3.5 החל מ-2024 (2.5 בשנים קודמות)
השנים שבהן ימלאו לילד 5-42.52.5
השנים שבהן ימלאו לילד 12-62 החל מ-2022 (1 בשנים קודמות)1 החל מ-2022 (0 בשנים קודמות)
השנים שבהן ימלאו לילד 17-132 החל מ-2024 (1 בשנים קודמות)1 החל מ-2024 (0 בשנים קודמות)
השנה שבה ימלאו לילד 181/2-
מה מצאת בטבלה?
ברור שיש יותר נקודות זיכוי.
אבל הם רק על יגיעה אישית, לא על רווחי הון.
ב. איזה עמלות יש במשיכה והפקדה לקופת גמל להשקעה?!
במקרה כזה עלול להיות הפסד מעליות מהמשיכה ועד ההפקדה.
(ולא, זה לא מקרה קיצון, יש מאמרים על כך שמרבית הרווח השנתי - הוא תוצאה של כמה ימים)
ג. לא הבנתי את נקודה השלישית שלך - ההגיון הפוך, ככל שעשיתי ריבית דריבית על יותר כסף לא יעזור לי שהנקודות זיכוי יוצמדו למדד שלא 'עשה ריבית דריבית'
אנסה לכתוב שוב:
לא מדברים כעת על הרווחים, אלא על כך שהן שווי נקודת זכות, והן סך ההפקדה עולה משנה לשנה.
בעוד שסך ההפקדה עולה אט אט, הרי שסך הנקודות זיכוי מעניין אותי רק השווי בשעת המשיכה.

אם אתה מדבר על כך שיש ריבית דריבית ורווחים גובהים בעז"ה - אכן אין ספק.
שייך להורים?? מאיזה דין?
מדין קטן הסמוך על שולחן אביו. (וגן, גם גדול מוגדר כך)

נ.ב.
וודאי שכאן כנראה ההיבט ההלכתי הטהור הוא לצד הזוג - אך ההורה לא הבין מאיפה באה האטימות של הילד
לא ברור לי בכלל מאיפה בטוח שלך שההיבט ההלכתי לצד הזוג.
אנחנו קיבלנו מההורים ערמת שיקים לשנתיים של שכירות [אחרי השנה הראשונה] וב"ה לא נגענו אפילו בשיק אחד!!!
כל פעם חיכינו עוד חודש וראינו שגם החודש הסתדרנו.
וב"ה הרווחנו מאז המון אבל באותם הימים גרנו עם ילד מתחת לאדמה בפחות מ 28 מטר ומדובר בזמנים שכמעט לא היו יחידות כאלו ושמחנו על כך מאוד.
זה שוה בעולם הזה ובעולם הבא.
כל הכבוד!

יש הרבה דברים שיכולים להיות מדהימים אבל קודם כל צריך לדעת את ההלכה הבסיסית.
וכמן שציינתי למעלה אפילו המשכורת של הילד גם שייכת להורה על פי ההלכה [לפחות לדעת הרמ"א והאשכנזים]
זה מאוד מדהים שיהיה כסף סיפתח לחיים אבל אולי בשביל זה נשדוד בנק?
אם מדברים כאן על הידברות מי אמר שההורים ציריכם הידברות אולי הפוך???
אולי במקום לפתוח כאן אשכולות על בזבזת של זוצי"ם אפשר לעשות הידברות עם ההורים אולי ניקח קצת מהתתחייבויות שלהם על עצמנו?

אנחנו קיבלנו מההורים ערמת שיקים לשנתיים של שכירות [אחרי השנה הראשונה] וב"ה לא נגענו אפילו בשיק אחד!!!
כל פעם חיכינו עוד חודש וראינו שגם החודש הסתדרנו.
וב"ה הרווחנו מאז המון אבל באותם הימים גרנו עם ילד מתחת לאדמה בפחות מ 28 מטר ומדובר בזמנים שכמעט לא היו יחידות כאלו ושמחנו על כך מאוד.
זה שוה בעולם הזה ובעולם הבא
מי דיבר על לשדוד בנק?
זה כסף שהמדינה הקצתה עבור הילד, זה לא לוקח שקל מההורים.
ההכפלה היא כן כסף של ההורים והם יכולים להחליט עבור מה זה.
וזה לא סותר שאני הכי בעד שהילד יעזור בכמה שיכול להורים שנאנקים לחתן אותו.
ואין צורך שאפרט איך את כל המשכורות העברתי ישירות לחשבון הבנק של ההורים כרווקה ואיך לא השתמשנו בשיקים של שכירות שנתנו לנו בשנה הראשונה וכו' ודווקא ממקום כזה, אני חושבת שזה כסף שמיועד לילד
וילד שמעוניין לתת להם (שוב, מדברת על הבסיס ולא על ההכפלה) הוא מוערך מאד בעיני.
לא הזוי.
מקובל או לא - אבא לא חייב להביא שום דבר לחתונה. לא בסיסי ולא לא.
אם יש לבת שלו די כסף - זכותו הלא הזויה לחלוטין - להודיע לי שהיא מממנת את יום חתונתה.

בינינו - גם כל הזמן הזה שהיא עבדה - הוא ממש לא היה חייב לה אוכל וביגוד
וזה מקובל לא פחות מהמקובל שההורים משלמים את הצלם והאולם והשמלת כלה - שבנות שמרוויחות כסף קונות לעצמן ביגוד.
כך שהוא הורה ממש הזוי מרוב נדיבות.
כמובן שהוא לא חייב להביא לה שקל.
רק הסיכום הכספי הורים מול הורים, ואם הוא סיכם הוא צריך להביא.
ולא הבנתי מה הקטע שלו לשתוק כל החיים ולתת לה אשליה שהיא חוסכת ושניה לפני החתונה לומר לנפץ אותה.
למה הוא חיכה? כמובן שהוא לא היה חייב לממן אותה, אבל למה לא לדבר איתה מראש שמתחילה לקבל משכורת שהוא מצפה שאת ההוצאות תממן מעצמה.
כמובן שאם היא רוצה פאה שווה, שתתכבד לשלם אותה, רוצה לקחת שמלת כלה מסלון ולא מגמ"ח, ברור שהוא לא צריך להאנק כי היא רוצה לחסוך.
אבל לא אהבתי את ההתנהלות.

מה אני מציעה?
מכירה מישהי שעבדה 3 שנים לפני החתונה
ולא נגעה בכסף שהרוויחה,
המשיכה לחיות הכל על חשבון ההורים ואת כל הכסף שמרה לחתונה
כשהיא התארסה אבא שלה קרא לה ואמר
שמכיוון ש 3 שנים היא מרוויחה כסף ולא משתמשת בו לשום הוצאה
לדעתו אמור להיות בחשבון לפחות X כסף
לכן הוצאות חתונה עליה
אולם, צלם, תזמורת וכו.
אין מתנות חינם

זה רעיון הוגן מאוד
כמובן אם ההורה לוקח בחשבון שהוא לא הולך להיות מוזמן לחתונה הזו

לא הזוי.
מקובל או לא - אבא לא חייב להביא שום דבר לחתונה. לא בסיסי ולא לא.
אם יש לבת שלו די כסף - זכותו הלא הזויה לחלוטין - להודיע לי שהיא מממנת את יום חתונתה.

בינינו - גם כל הזמן הזה שהיא עבדה - הוא ממש לא היה חייב לה אוכל וביגוד
וזה מקובל לא פחות מהמקובל שההורים משלמים את הצלם והאולם והשמלת כלה - שבנות שמרוויחות כסף קונות לעצמן ביגוד.
כך שהוא הורה ממש הזוי מרוב נדיבות.

אם הוא לא מחתן אותה
אז הוא מפסיד את הזכויות שלו במעשה ידיה
ואם הוא מפסיד את הזכויות שלו במעשה ידיה
אז על מה הוא חתם בשטר התנאים?

לא יודעת איזו סביבה יש לך.
בסביבתי רוב האנשים לוקחים את הכסף לנישואי הילד.
ומדובר גם באנשים שלא נוגעים במשכורת של הילדה ומממנים לה הכל עד החתונה.
זה לא הנושא כמה נתן, אני מדבר על האלפים הבודדים שבסביבתי ההורים נתנו את זה לילדיהם, (אחרי חתונה).
זו היתה המציאות. וכנראה שא"א לשנות אותה.
ובשביל הבריאות שלי הייתי מעדיף שהוא ישתף אותי בזה.
אמנם יכול להיות שהוא חי בסביבתכם שלא נותנים לילד סכום זה,
אבל בגלל שבסביבתי כן נתנו, אז אני ממליץ לכם לפחות לבדוק מה קורה בענין זה בסביבת ילדיכם למען בריאותם, זה הכל.

זה רעיון הוגן מאוד
סליחה?
על כיבוד הורים שמעת?
וכי בגלל שההורה לא משלם את החתונה אז הוא לא יהיה מוזמן?!

עולם הזוי.

מעשה ידיה ללא מזונותיה??
יש כאן תגובות, שיכולות לגרום להורים להשתמש עם ההלכה 'האב זכאי בביתו בקידושיה', ולהשתמש עם זה בעודה קטנה.
זה לא דבר רע.
כל מה שתיקנו חז"ל הוא טוב
לפחות ככה אנשים לא יטעו בהלכות ברורות

למה למען השם ילד בן 18 צריך לחיות עם פיתוי שיש לו 80,000 אל"ש בלחיצת כפתור?
מכיר קהילות שמחנכים ושואפים שילדים בני 18 עוד לא ידעו ללחוץ על כפתורים לא נכונים.
בעיני ילד בן 18 שיודע ללחוץ על כפתור כזה
יודע ללחוץ על עוד כפתורים לא נכונים.

המסקנות שלי מכל הנכתב כאן
שאני מתכוונת להבהיר לילדי סמוך לבגרותם שאבא ואמא מפרישים מהלחם והחלב בשביל החסכון לכל ילד.
ואבא ואמא מפקידים אף סכום כפול כדי שהרווח יגדל, והכסף הוא של ההורים!
והם יחליטו מה לעשות בזה בעת המשיכה, אם ילך לדירה או הוצאות החתונה וכו'
נכון שיש חוק, אבל בבית שלנו ההלכה קודמת לחוק.
ואני אישית גדלתי בבית שאבא ואמא לא חייבים לי כלום, הם נתנו לי תמיד כל מה שהייתי צריכה עוד לפני שבקשתי...
וכסף שהרווחתי תמיד הפקדתי אצלם בנאמנות. לא היה מושג של כסף שלי וכסף שלך, הכל היה אותו דבר. אמא שלי לא נתנה לי לבזבז חריג אף לא מהכסף שלי, (למשל גם אם היה בא לי לקנות שעון מותג ב1500 זה לא משנה אם חלמתי לקנות מהכסף שלי או של ההורים אם היא ראתה לנכון לא לאפשר לי לקנות שעון ביותר מ400 ש"ח.)
בקיצור, היא חינכה אותנו להשתמש בכסף בצורה מושכלת, ואני אסירת תודה כי ביחס לגיל שלי, כשהתחתנתי די צעירה היה לי בסיס מטורף לדירה ב"ה שלא הרבה בחורות מגיעות אליו! (מעל 200K) ותוסיפו לזה את מה שההורים נותנים במגזר הקלאסי.
וכשאני שומעת חברות או זוגות שמשכו את כספי החסכון לקחו לעצמם וקנו נברשת לסלון/ספה/רכב/פאה חדשה
אני זועקת מקירות ליבי ובאלם קול על האטימות הזו, אבא שלך מתגלגל בגמ"חים לממן את החתונה והדירה שלך ואת מרשה לעצמך להשתמש בכסף הזה למותרות??
מבחינתינו היה ברור שזה הולך להורים, וחמי לא מצמץ לרגע כשבקש את הכספים הללו.

(מכירה כמה שההורים לא שלמו ב"ל על הבחור והזוג גילה חוב ענק אז כל ההתלהבות של כספי החסכון שמחכים להם ירדה ושככה כי זה הלך לכיסוי החוב שהצטבר בימינו זה פלוס מינוס תואם את החוב, אבל בעוד כמה שנים זה יהיה סכום גבוה מאד)

אני לא אחראית ללמד אנשים הלכות שלא ידועות להם
כשלא משלמים לי על זה
תודה רבה
אני מוכן ללמד אותך אפי' בלי שתשלמי לי על זה.
וכמו שנאמר "מה אני בחינם"...
ובקצרה, אין שום קשר בין מזונות לנדוניא. בהצלחה.

זה רעיון הוגן מאוד
לא הבנתי
גם לבר מצוות שלהם הם לא יזמינו את ההורים (הסבא והסבתא), כי ההורים לא מימנו את הבר מצווה?

במקרה המתואר אני כן חושבת שהיה ראוי לשתף את הבת בתוכנית הזו עוד קודם
כי זה לא מה שמקובל, ולכן היא כנראה לא ציפתה לזה
ואולי כבר בנתה על הכסף לדברים אחרים
אבל הרעיון עצמו בהחלט סביר בעיני.

מי דיבר על לשדוד בנק?
זה כסף שהמדינה הקצתה עבור הילד, זה לא לוקח שקל מההורים.
ההכפלה היא כן כסף של ההורים והם יכולים להחליט עבור מה זה.
וזה לא סותר שאני הכי בעד שהילד יעזור בכמה שיכול להורים שנאנקים לחתן אותו.
ואין צורך שאפרט איך את כל המשכורות העברתי ישירות לחשבון הבנק של ההורים כרווקה ואיך לא השתמשנו בשיקים של שכירות שנתנו לנו בשנה הראשונה וכו' ודווקא ממקום כזה, אני חושבת שזה כסף שמיועד לילד
וילד שמעוניין לתת להם (שוב, מדברת על הבסיס ולא על ההכפלה) הוא מוערך מאד בעיני.
הנידון זה לא אם הכסף שייך לילד או לא, ע"פ חוק זה שייך לילד
אבל אם זה הולך להוצ' החתונה, הילד לא נותן כלום להוריו בזה ולא עוזר להם , הוצאות החתונה עולות הרבה יותר, ואם לילד יש ביד סכום משל עצמו אז הגיוני שההורים יתנו לו קצת פחות- ויתחשבו בסכום שיש לו ביד

ויכוח הזוי ביותר

לדואגים שהילד ישתמש בחיסכון ששייך לו, ובהכפלה שהם חסכו לו
יש פיתרון לומר לו אתה רוצה להיות עצמאי ? אין בעיה
דמי כיס,ביטוח לאומי, בגדים,קעמפ וכו' תממן את עצמך
ברגע שהוא רוצה להיות עצמאי אז זה גם לחובות ולא רק זכויות..

תכלס' אין דרך להתמודד עם החברים שלו משכו את הכסף ועשו איתו רשיון וקנו רכב מעוך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה