מתכון בריאות הכריך לבית הספר

• הוסף לסימניות
אני כבר באמת משתגעת ולא יודעת מה לשים להם
מה הילדים שלכם לוקחים לבית הספר/תלמוד תורה?
ירקות הולכים לפח, גם פירות
רוצה ממש שיאכלו בריא
והם רוצים שוקולד! ריבה! אולי גבינה עם זיתים! וזהוווווו

• הוסף לסימניות
חמאת בוטנים טבעית
טחינה
חומוס
קוטג'
טוסט (אם זה רסק עגבניות וגבינצ דל שומן זה לא רע)
ממרח טונה
יש שימורי חמוציות ג'לי שזה לא הרבה סוכר ואפקט דומה לריבה
חביתה
פסטו
ממרח זיתים
פלפלים קלויים
אבוקדו
גבינה עם תבלינים
ממרח שקדים
סלט ביצים

• הוסף לסימניות
@מי מכיר מי יודע , אם הם אוהבים מתוק תנסי למרוח בלחם סילאן וטחינה ביחד - ממש טעים ובריא!
אפשר גם דבש מדי פעם...
ולגבי הבוקר - אני שמה להם כל בוקר בשקית רצועות פלפל ביחד עם בייגלאך או מלפפונים ביחד עם עוגיות
והם אוכלים את הכל, כשהם עסוקים עם חברים אין להם את הזמן לסנן

• הוסף לסימניות
סתם אומרת בתור גננת---
אולי עדיף לשים לילד מה שרוצה העיקר שיאכל?? (ואחר כך לא יהיה עצבני/מתוסכל או סתם חסר ריכוז)
אי אפשר להסתפק בזה שהוא אוכל את הדברים הבריאים בבית??

נ.ב. זה פשוט כואב לראות את כל האוכל המושקע (חביתות/ירקות חתוכים וכו'---) נזרק לפח בשלמותו!! לפעמים אפילו בלי שיוצא מהשקית!!

• הוסף לסימניות
לבת שלי אני הרבה פעמים שמה גבינה- כף גדושה, עם ריבה- כפית מחוקה. טיפה סוכר, אבל מספק את המתוק.
תנסי סדוויצים מפנקים- לחם מטוגן, לחם עם גבינה וחביתה.

• הוסף לסימניות
לא אצל כולם זה כמובן :sneaky:

מה עם חביתה? טוסט?
נזרק לפח בשלמות הרבה פעמים כבר נמאס להם גם מחביתה או טוסט

חמאת בוטנים טבעית
טחינה
חומוס
קוטג'
טוסט (אם זה רסק עגבניות וגבינצ דל שומן זה לא רע)
ממרח טונה
יש שימורי חמוציות ג'לי שזה לא הרבה סוכר ואפקט דומה לריבה
חביתה
פסטו
ממרח זיתים
פלפלים קלויים
אבוקדו
גבינה עם תבלינים
ממרח שקדים
סלט ביצים
כתבת את כל הדברים שאני אוהבת.. לא הם לצערי :(

@מי מכיר מי יודע , אם הם אוהבים מתוק תנסי למרוח בלחם סילאן וטחינה ביחד - ממש טעים ובריא!
אפשר גם דבש מדי פעם...
ולגבי הבוקר - אני שמה להם כל בוקר בשקית רצועות פלפל ביחד עם בייגלאך או מלפפונים ביחד עם עוגיות
והם אוכלים את הכל, כשהם עסוקים עם חברים אין להם את הזמן לסנן
רעיון מקסים אך הרבה פעמים החזירו אצלי חצי...

סתם אומרת בתור גננת---
אולי עדיף לשים לילד מה שרוצה העיקר שיאכל?? (ואחר כך לא יהיה עצבני/מתוסכל או סתם חסר ריכוז)

נ.ב. זה פשוט כואב לראות את כל האוכל המושקע (חביתות/ירקות חתוכים וכו'---) נזרק לפח בשלמותו!! לפעמים אפילו בלי שיוצא מהשקית!!
אני מסכימה איתך מאוד
אך ממש כואב לי בתור אמא לראות שאוכלים את זה ורק את זה
וגם בערב הקטנים באים כל כך עייפים שלפעמים נרדמים רק אחרי פירות או חתיכת עוגה ואני ישר חושבת
ששוב הם לא אכלו מזין כל כך (אוכלים צהריים בצהרון)
ואני כותבת את זה עכשיו כי פתאום קולטת שאחד הילדים ממש ממש רזה

• הוסף לסימניות
אני מסכימה איתך מאוד
אך ממש כואב לי בתור אמא לראות שאוכלים את זה ורק את זה
וגם בערב הקטנים באים כל כך עייפים שלפעמים נרדמים רק אחרי פירות או חתיכת עוגה ואני ישר חושבת
ששוב הם לא אכלו מזין כל כך (אוכלים צהריים בצהרון)
ואני כותבת את זה עכשיו כי פתאום קולטת שאחד הילדים ממש ממש רזה
כאמא לילד שלא אוכל במשך היום (בגן ובת"ת) ממליצה לך לנסות לעבור לארוחת בוקר מזינה וטובה
ולערב להכין מאפינס עם חלבון
ואם הם אוכלים בצהרון אז תבדקי עם הגננת מה הם אוכלים שתוכלי לדעת מה נקודת המוצא שלך.

• הוסף לסימניות
כאמא לילד שלא אוכל במשך היום (בגן ובת"ת) ממליצה לך לנסות לעבור לארוחת בוקר מזינה וטובה
ולערב להכין מאפינס עם חלבון
ואם הם אוכלים בצהרון אז תבדקי עם הגננת מה הם אוכלים שתוכלי לדעת מה נקודת המוצא שלך.
בדיוק. קלעת לקו מחשבה שלי.
בצהרון הבנתי שאוכלים מעולה. אז לגבי ארוחת צהריים אני ממש רגועה ב"ה.
אבל אי אפשר להיות רק עם ארוחת צהריים
יש לך רעיונות למאפינס?
אני ממש משתדלת בערב להכין משהו מזין במקום הבוקר אך שוב, הם עייפים נורא ומוסחים מדי מרוב עייפות
צריכה רעיונות לבוקר לילדים סרבני כל ממרח אפשרי

• הוסף לסימניות
אני כן בעד לתת לבי"ס/ גן/ חיידר מה שהם אוהבים, כדי שיאכלו ויהיו שבעים
ארחת ערב יש ביצים/ ירקות/ טונה/ סלט וכו' וגם בערב אפשר פעם ב... פיתה פלאפל או טוסטים או משהו יותר מעניין...

בבקרים הם אוהבים
לחם עם לבן
טוסט
שוקולד עם חלבה
חביתה
טונה (אני טוחנת בבלנדר ויוצא ממרח ולא חתיכות שנופל מהלחם)
לחם מטוגן
לחמניות שאפיתי
ועוד...

• הוסף לסימניות
סתם אומרת בתור גננת---

לא מכירה את ההתנהלות שלך כגננת
רק שואלת האם את כל זה את גם אומרת לילדות
כי הגננת של הילדה שלי טורחת להגיד לילדות "תגידי לאמא שאת לא אוהבת לחם כזה ושתביא לך לחם רגיל"
אה כן? למה החלטת? ואם הילדה שלי רגילה לאכול לחם מלא מאז שהיא אוכלת מוצק, וסתם לא בא לה לאכול בגן כי היא מעדיפה לשחק, מה העניין להכניס לה רעיונות לראש?
יש לציין שמאז היא אוכלת בבוקר לחם רגיל, כי הגננת אמרה שהיא לא אוהבת מלא, וילדה בת שלוש כידוע לוקחת ברצינות מה שגננת אומרת, ובארוחת ערב באורח פלא היא אוכלת מה שמביאים לה...

• הוסף לסימניות
תעבירי את הארוחה הבשרית לערב,
אצלי פתר את כל הבעיות..

• הוסף לסימניות
בדיוק. קלעת לקו מחשבה שלי.
בצהרון הבנתי שאוכלים מעולה. אז לגבי ארוחת צהריים אני ממש רגועה ב"ה.
אבל אי אפשר להיות רק עם ארוחת צהריים
יש לך רעיונות למאפינס?
אני ממש משתדלת בערב להכין משהו מזין במקום הבוקר אך שוב, הם עייפים נורא ומוסחים מדי מרוב עייפות
צריכה רעיונות לבוקר לילדים סרבני כל ממרח אפשרי
ארוחת בוקר אני מתכוונת בבית לפני הגן, תחשבי מה הם אוהבים לאכול ולא רק לחם אלא דברים שאפשר לאכול בבית

מאפינס- אין לי מתכונים כי אני ממציאה אבל בגדול- מאפינס עוף כולל עוף קצוץ דק (או מבושל ולטחון אחרי הבישול) +ירק מגורר + קמח +ביצים +שמן ולאפות בתבניות אישיות
או מאפינס גבינות, הייתי עושה גם מאפינס דגים אבל כרגע לא רלוונטי לי.

גם שיפודים זה נח לאכול כשעייפים, ואת יכולה להכין גם שיפודי פלאפל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה