מתכון בריאות הכריך לבית הספר

• הוסף לסימניות
ארוחת בוקר אני מתכוונת בבית לפני הגן, תחשבי מה הם אוהבים לאכול ולא רק לחם אלא דברים שאפשר לאכול בבית
דוגמאות?
אני אוהבת לתת תפוח או בננה, פתיחה טובה על הבוקר
אבל זה לא ממש ארוחת בוקר...

• הוסף לסימניות
כגננת:
יש ילדים שכשהם מגיעים לגן הם לא פנויים לאוכל, עסוקים עם החברים עד מעל לראש - ממש פוליטיקאים קטנים..
בעיקרון אני לא מכריחה לאכול אבל מכריחה להחזיק לתיק כדי שההורים יראו מה הילד אוכל ומה הילד לא אוכל ויסיקו מסקנות הלאה,
אני לא מרשה להביא שוקולד בלחם לגן - אני יודעת שיש הורים שלא סובלים אותי בגלל זה אבל הילדים שלהם לא סובלים רופא שיניים הרבה יותר..
לגבי מה למרוח בלחם - מה הם אוהבים בבית? - בגן לא משתנה הרבה (בפרט בגילאים הגדולים..)
לחם מלא - אין בעיה בתנאי שהילד מצליח ללעוס את זה (יש סוגי לחם מלא כמו מחמצת שקשה לילדים לאכול )
חטיפים - בתנאי שהם לא באריזת המקור! (זה מוציא לכל הילדים מסביב את העיניים)
פרי מקולף (ילד לא יכול לקלף תפוז.)
חטיפי אנרגיה - לא באריזת המקור (כנ"ל)
ארוחת מבושלת קלה בקופסא כמו פסטה, פשטידה, מאפינס, בלינצ'עס. וכו'..
וקחו בחשבון שיש ילדים שבאמת קשה להם לאכול כשהם כל כך עסוקים עם החברים - בזמן הארוחה ממש צריך להשגיח עליהם שמא יקדימו קנה לוושט בקצת זמן שהם מכניסים ביס לפה.
בתאבון!

• הוסף לסימניות
בבית , בארוחת ערב הם כן מגוונים?

אם כן
מה שעזר לי זה:
להכין טבלה יחד איתם
ומתכננים ביחד איזה כריך הם רוצים כל יום ותולים את הטבלה על המקרר
(אצלי ריכזתי ליום טוסטים ויום חביתות , שאני לא יעמוד כל יום להכין חביתה )

ואז משהו בתוכם מגיע מוכן לאוכל שיש להם היום , הם בחרו אותו , והם אוהבים אותו , והם אוכלים את זה הרבה יותר טוב.

• הוסף לסימניות
בדיוק. קלעת לקו מחשבה שלי.
בצהרון הבנתי שאוכלים מעולה. אז לגבי ארוחת צהריים אני ממש רגועה ב"ה.
אבל אי אפשר להיות רק עם ארוחת צהריים
יש לך רעיונות למאפינס?
אני ממש משתדלת בערב להכין משהו מזין במקום הבוקר אך שוב, הם עייפים נורא ומוסחים מדי מרוב עייפות
צריכה רעיונות לבוקר לילדים סרבני כל ממרח אפשרי
תנסי לתת להם ארוחת ערב מוקדם לפני שמשחקים ועייפים
אצלי אוהבים מבושל אפילו שאוכלים בצהרון. זה עושה את כל הצהריים אחרת במקום לנשנש וגם ההשכבה יותר מהירה
לפני השינה הם אוכלים ירקות/יוגורט/לבן/פירות

תמרחי מה שהם אוהבים העיקר שהילד יהיה שבע.
אם הם אוהבים לחמניות מאפה בית ה טעים גם בלי ממרח, אפשר גם פיתה עם ביצה או ממרח שזה יותר טעים מלחם
אני אוהבת להכין עוגיות מאפה בית למרות שזה השקעה אני יודעת שה פחות סוכר ופחות שמן. אני שמה שיבולת שועל ואגוזים טחונים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הילד שלי לא אוהב לחם
רק לחמניות
אוכל כל יום לחמניה מרוחה בחומוס וטחינה (גם וגם)
בערב אני מכינה לו משהו חביתה, לחם מטוגן, או חביתה עם חתיכות לחם פיתה עם חביתה
או טוסט
מוסיפה ירקות חתוכים לבן, גבינות.

• הוסף לסימניות
מזדהה מאוד עם הקושי...
כמו שכתבו לעיל- תנסי לשנות לפיתה. אולי יעזור.
אפשרויות נוספות- פרוסות לחם עם לבן.
לחם מטוגן עם קופסת גבינה קטנה. (קופסא חד"פ עגולה כמו של רטבים) (בעלי אומר שזה יקר, אבל אין ברירה....)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לפעמים עוזר להיות עיקבית בלשאול את הילד מה אתה רוצה בלחם? טונה, חומוס או חביתה? או כל הצע אחר שיש לך. פשוט לא לתת את האופציה של מה שאת לא רוצה. אבל- שאת יודעת שהילד אוהב (מה שהוא אוכל בארוחת ערב).
לגבי לחם מלא- שימו לב שהלחם המלא יותר דביק מהלחם הלבן ולא כולם מסתדרים איתו (בחינוך מיוחד אסור להביא לחם מלא מטעם הגן בלי אישור קל"ת.)

• הוסף לסימניות
ת'אמת?

לחם עם שוקולד.

זהו, אין על מה לדבר על משהו אחר.:cry::mad::eek: אחרת הם יצומו עד הצהרים

משתדלת בארוחות ערב וצהרים, לאזן עם מאכלים בריאים.
אם זה מה שהם אוכלים גם בארוחת ערב הם בררנים אמיתיים, אם בארוחת ערב הם אוכלים משהו אחר- תנסי להכין בכמות כפולה לבוקר.

• הוסף לסימניות
אם זה מה שהם אוכלים גם בארוחת ערב הם בררנים אמיתיים, אם בארוחת ערב הם אוכלים משהו אחר- תנסי להכין בכמות כפולה לבוקר.
הצחקת אותם.

ביצים וירקות, אם נשלחים ללימודים, נגמרים בפח.
חייב להיות חתוך טרי!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ת'אמת?

לחם עם שוקולד.

זהו, אין על מה לדבר על משהו אחר.:cry::mad::eek: אחרת הם יצומו עד הצהרים

משתדלת בארוחות ערב וצהרים, לאזן עם מאכלים בריאים.
הבכורה שלי אוכלת רק פיתה עם שוקולד בבוקר.
בבית אוכלת כמעט הכל....... כוללל הכל. אבל היא אוהבת טרי.
אם לא הכל חוזר הביתה.
מפחדת שהקטנים לא ילכו בעקבותיה....
מנסה לשמור על פך השמן הטהור ושולחת סנדוויצ'ים בריאים....

פשטידה בשומר חום?
מה זה שומר חום?
מדובר בילדים שלא אוכלים פשטידה גם אחה"צ.

• הוסף לסימניות
תרשי לי לנחש שאין לך סרבנים אמייתים, נכון?
יש לי סרבנים קטנים, אבל מכירה סרבנים אמיתיים. זה הדבר היחיד שעוזר- להרגיל בבית.
השאלה היא איך מרגילים ילד סרבן לאוכל חדש- אני מוכנה לתת הדרכה קצררה אם את מעוניינת.

• הוסף לסימניות
יש לי סרבנים קטנים, אבל מכירה סרבנים אמיתיים. זה הדבר היחיד שעוזר- להרגיל בבית.
השאלה היא איך מרגילים ילד סרבן לאוכל חדש- אני מוכנה לתת הדרכה קצררה אם את מעוניינת.
משאירה לי אנרגיות לדברים אחרים.

תודה :)

ואחרי נסיון של 22 שנה עם סרבנים מכל הסוגים, אני לא באמת מאמינה שאפשר לשכנע ילד לאכול אוכל שמגעיל אותו.

אבל בהצלחה למי שכן מאמין בכך...

• הוסף לסימניות
הבכורה שלי אוכלת רק פיתה עם שוקולד בבוקר.
בבית אוכלת כמעט הכל....... כוללל הכל. אבל היא אוהבת טרי.
אם לא הכל חוזר הביתה.
מפחדת שהקטנים לא ילכו בעקבותיה....
מנסה לשמור על פך השמן הטהור ושולחת סנדוויצ'ים בריאים....

מה זה שומר חום?
מדובר בילדים שלא אוכלים פשטידה גם אחה"צ.
לא מזלזלת באוכל בריא, כן מורידה היסטריה.

בלי עין הרע, גם הגדולים שלי , זה הדבר היחיד שלקחו.

וברוך השם לא חסר להם כלום, מפותחים, בריאים, גבוהים (למרות שהדורות הקודמים נמוכים משתי הצצדים)

חזקים-נדמה לי שיותר מבני גילם.

אז בלי לחץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה