דרוש מידע הכשרות מהודרת. אבל....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הייתי אתמול במסעדה בירושלים.
הכשר מעולה ומהודר.
אני לא מגיע הרבה למסעדות. אולי כי אני מקמץ... תכל'ס, הייתי חייב להשביע את רעבוני.
לא הכנס להתנהגות לא חוקית או על גבול החוקי של בעלי /עובדי המסעדה.
מה שמאד צרם לי זה הלבוש של המלצרית שפנתה אלי.
הלבוש היה ממש לא צנוע בלשון עדינה...
שאלתי ובקשתי למה נותני הכשרות לא יכולים להתנות את נתינת ההכשר גם על דבר כ"כ חשוב כמו הצניעות?!
יבואו ויגידו החכמים שהנכנס למסעדה זה על דעת שמגיעים אנשים שונים בבגדים כאלו ואחרים, אענה להם:
1. א"א להשוות בין אורחים לאלו שנמצאים בקביעות במקום, קרי צוות המלצרים.
2. צוות המלצרים הוא תחת חסותו של בעל המקום והוא זה שצריך לדרוש בכל תוקף שיבואו בלבוש צנוע בלבד.
3. עם שאר האורחים, לא אמור להיות לי קשר מסויים במהלך שהותי במסעדה. משא"כ עם המלצרים הפונים אלי לתת לי שירות כך שאין מדי הרבה ברירות.
חבל.

• הוסף לסימניות
שאלתי ובקשתי למה נותני הכשרות לא יכולים להתנות את נתינת ההכשר גם על דבר כ"כ חשוב כמו הצניעות?!
כואב הלב המצב הזה
לכאורה - פעם החנויות רדפו אחרי ההכשרים, אז היו יכולים לדרוש תקנון מחמיר וכ'ו,
היום ההכשרים רודפים אחרי חנויות (אולי בגלל ריבוי כשרויות).
אם יעמדו עליהם מידי חזק, יעבירו להכשר אחר.

• הוסף לסימניות
למה להפנות את הטענות כלפי נותני הכשרות ?
הרי אם הלקוחות (- כלומר אתה) היו מדירים את רגליהם ממקום כזה
הבעיה היתה נפתרת ( ומפוטרת:p) לאלתר .
כי מה שאתה מציע, הוא לתקן את העולם, וזה בלתי אפשרי, ולנסות לעורר את הכשרויות, עדיין די אפשרי

• הוסף לסימניות
מה שמאד צרם לי זה הלבוש של המלצרית שפנתה אלי.
הלבוש היה ממש לא צנוע בלשון עדינה...
לא מבין את הבעיה
זכותך המלאה לבקש לקבל שרות ממלצר ולא ממלצרית
העיקר האוכל היה טעים?

• הוסף לסימניות
כי מה שאתה מציע, הוא לתקן את העולם, וזה בלתי אפשרי, ולנסות לעורר את הכשרויות, עדיין די אפשרי
מה בעצם אמרת ? שזה לא מעניין את העולם ?
אז למה שהכשרויות ילחמו על זה ??

• הוסף לסימניות
למה להפנות את הטענות כלפי נותני הכשרות ?
הרי אם הלקוחות (- כלומר אתה) היו מדירים את רגליהם ממקום כזה
הבעיה היתה נפתרת ( ומפוטרת:p) לאלתר .
אכן. אני מסכים עם כל מילה.
רק שאני (קצת מתחמק ואומר ש) בדרך כלל לא קורה ואני מגיע למסעדות.
אבל אלו שמגיעים באופן קבוע אמורים להרים זעקה.
או שזה כבר בבחינת "נעשית לו כהיתר".
ובכלל אני מתחיל להבין את אלו המתנזרים ממסעדות.

• הוסף לסימניות
באתי להגיב, אבל אני רואה ש @לעבעדיקייט כבר ענה על שאלתך
אבל אלו שמגיעים באופן קבוע אמורים להרים זעקה.
או שזה כבר בבחינת "נעשית לו כהיתר".
כלומר, אנשים ישנם רבים שאולי היו שמחים שהבעייה תיפתר אבל הם כבר התקררו בעניין, או שאין להם כוח להילחם, הכשרויות, זה תפקידן
אמנם יהיו שיטענו שזה לא תפקידן של הכשרויות והן נועדו אך ורק לשמור על הכשרות ולא על הצביון, אבל למעשה לכולי עלמא זה לא נכון באופן גורף, שהרי אף אחד לא ייתן כשרות למקום מחלל שבת, ולא למקום שתולה תמונות תועבה ענקיות, וכו' וכו', השאלה היא רק איפה הגדר, אני לא יודע באיזו כשרות מדובר במקרה הנוכחי, אבל לצורך המשל בד"ץ שעושים כל כך הרבה פוזות של "ספאסטנישט" אני חושב שלא יוכלו לטעון שזה לא מעניין אותם, וגם כשרויות אחרות

• הוסף לסימניות
מה הפירוש למה? כי הם נותנים הכשר וכולם סומכים על הזקן הלבן שיורד על פי מידותיהם.
כשאני קונה מוצר ועליו יש הכשר מהודר אני הולך לבדוק אם אכן הוא נעשה בהשגחה. החותמת מספקת אותי כי אני סומך עליהם. סומך עליהם גם שהמפעל שומר שבת וכו'
כאן במסעדה, אני חושב שלפחות משהו כה בסיסי היה אמור גם להיות תחת השגחתם.
תזכירו לי, למה הורידו את ההכשר מצ'יטוס?

• הוסף לסימניות
אם זה כ''כ מפריע מדפדפים למסעדה הבא ...
תודה. תשובה מוחצת.
לא כאן המקום להרחיב למה בדיוק הייתי שם. עוד מעט גם תתחיל לזהות לי לצורך מה ביקרתי באיזור.
אם הטענה היא טענה נכונה, הבה נשלב ידים וננסה לתקן אותה.

• הוסף לסימניות
תודה. תשובה מוחצת.
לא כאן המקום להרחיב למה בדיוק הייתי שם. עוד מעט גם תתחיל לזהות לי לצורך מה ביקרתי באיזור.
אם הטענה היא טענה נכונה, הבה נשלב ידים וננסה לתקן אותה.
אכלתי כנראה יותר פעמים ממך במסעדה
אני נכנס ולא מוצא חן בעיני התפריט/המלצרית/הבעלים אני אומר ביי ביי
הכשרות ניתנת על המזון ולא על אורך החצאית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה