- הוסף לסימניות
הרבה פעמים זה לא הדדי האי נעימותלא יהיה נעים להם לומר.... "לא"![]()
הרבה פעמים זה לא הדדי האי נעימותלא יהיה נעים להם לומר.... "לא"![]()
אולי בסיפור שלכם זה לא הכסף - זה התארגנות.ידעתי שתגיע התשובה הזאת.. עפרון עולה מקסימום 2 ש"ח. (ילדה בכיתה א)
זה לא כסף- זה התארגנות!
אם יש ממי ללוות למה לטרוח להביא מהבית?!
אפשר לומר : "לא ,אין לי להלוות" .זה לא שקר . יש לי ,ואני צריכה את זה לעצמי.גם לי יש שכנה שלווה בלי סוף, למה?
יש מכולת מול הבית- אבל מחירים מוגזמים
אני נוסעת לעיר הסמוכה לאושר עד ועושה קניה חודשית
היא יודעת שיש לי מלאי, מלווה ולא טורחת להחזיר
יוצא שאני נתקעת וצריכה בעצמי לקנות במכולת היקרה
כשראיתי שהתסכול עולה על גדותיו- אני מלווה רק מה שאני יכולה לתת כמתנה
אם לא-מוצאת תירוץ אחר
ברוראין לי שום בעיה ללוות חבילה שוקולד, אבל תחזירו בבקשה!
למה זה מצווה לשמה אם יש להם את האפשרותיהיו שיכתבו לך מה פתאום?
תרמז בעדינות וכו'
תכלס אם תמשיך זה יהיה מצווה לשמה
במובן הכי פשוט
כי אתה עושה חסד מצד עצמךלמה זה מצווה לשמה אם יש להם את האפשרות
וזה רק בגלל שהם קצת רחפנים ושוכחים להחזיר?
קראתי השבת משהו מדהיםהאם להמשיך להלוות מוצרים לשכנים שלא תמיד מחזירים את מה שהם מלוים.
יש לנו שכנים שכל הזמן שולחים את הילדים שלהם להלוות מוצרי מזון - למשל כמה פרוסות לחם, שקית חלב , ממרח וכדו
זה לא שאין להם כסף פשוט באותו רגע הם צריכים את המוצר ואין להם כח ללכת לקנות או שמאוחר והחנוית סגורות -אז הם מלוים ולא תמיד מחזירים.
לא להלוות לא נעים לומר כל הזמן שאין לנו. ולהמשיך להלות בידיעה שלא בטוח שיחזירו גם לא נכון.
אז מה כן נכון לעשות?
כתבתי שזאת ילדה קטנה בלי שההורים בבית...לך
לשכנה שבאמצע עוגה ואין לה מי לשלוח למכולת ולא הגיוני לה לצאת עם הקטנים
זה נצרך והגיוני.
כן ניסיתיניסית לומר להם מפורשות כשהם מגיעים ללוות- בבקשה תחזירו עד מחר/יום איקס.
אחרי שנתתי לה את המוקסיפן, פגשתי אותה כמה פעמים, והיא בעצמה אמרה לי "אני צריכה להחזיר לך את המוקסיפן" כמה וכמה פעמים היא אמרה לי, עבר מאז חודשיים... היא כבר לא אומרת את המשפטלמה כ"כ קשה לומר, הי את זוכרת מהשוקולד והמוקסיפן?
יש אנשים ששוכחים, הם באמת מתכוונים להחזיר אבל זה לא בראש שלהם.
אני ממליצה לך לנסות לתזכר אותה פעם/פעמיים ולראות איך זורמת עם זה
אחרי פעמיים שתגידי לה, לעניות דעתי היא תבין שכל דבר שלווה צריכה גם להחזיר.
אני לא אגיד כזה משפט בחייםלמה כ"כ קשה לומר, הי את זוכרת מהשוקולד והמוקסיפן?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //