מידע שימושי הלוואות בין שכנים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
גם אנחנו המכולת של השכנים, אבל החלטתי לקחת את זה לכיוון של להראות לילדים איזה כיף לנו שהם מזכים אותנו במלא חסדים בקלות! (אבל הם תמיד מחזירים ב"ה)
מה הייתם אומרים שמבקשים להשאיל אופניים? מנסיון עבר קרה שחזר עם פנצר (לא מהם, ממישהו אחר), ומצד שני לא נעים לנו לסרב, בינתיים כל פעם אמרתי תירוץ אחר אבל עוד מעט יגמרו התירוצים...
אל תלווי אופניים / מצלמה וכל דבר יקר אחר, פשוט לאא

• הוסף לסימניות
האם להמשיך להלוות מוצרים לשכנים שלא תמיד מחזירים את מה שהם מלוים.
יש לנו שכנים שכל הזמן שולחים את הילדים שלהם להלוות מוצרי מזון - למשל כמה פרוסות לחם, שקית חלב , ממרח וכדו
זה לא שאין להם כסף פשוט באותו רגע הם צריכים את המוצר ואין להם כח ללכת לקנות או שמאוחר והחנוית סגורות -אז הם מלוים ולא תמיד מחזירים.
לא להלוות לא נעים לומר כל הזמן שאין לנו. ולהמשיך להלות בידיעה שלא בטוח שיחזירו גם לא נכון.
אז מה כן נכון לעשות?
וואווו !!
ממש דיבררת אותי !!
רק שאצלינו אותם השכנים לא החזירו כלום מעולם :confused:
בראש שלי יש רשימה של שקיות חלב , סוכר , שמן ובייצים
שמחלנו מין מחילה כזאת של אין ברירה ... מה נשאיר אותם עם עבירה ?!
להלוות שוב - זה קשה ! מאד ! מצד שני את אומרת - חסד ! מסכנים תקועים באמצע העוגה ...
באותו עניין- פעם אחת אנחנו לווינו מהם ...
האם היינו צתריכים להחזיר או שאפשר להוריד על החשבון... ? מה ההלכה אומרת ?!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אצלינו קורה אבל בתדירות לא גבוהה ותמיד מחזירים (יש לנו מכולת מתחת הבית...)

אבל היו פעם שכנים שהילדים היו מלווים מדי פעם (לא מוגזם) ולא ידעתי אם זה עניין כלכלי או לא.
הייתי נותנת מה שמבקשים ואח"כ אומרת לעצמי "נתתי לצדקה שקית חלב" וכו'
גם עשה לי הרגשה יותר נעימה וגם כבר לא ציפיתי שיחזירו- מה שבאמת קרה בד"כ.

• הוסף לסימניות
האם היינו צתריכים להחזיר או שאפשר להוריד על החשבון... ?
שווה לנסות פעם אחת להחזיר כדי שהם יקלטו שגם הם היו אמורים להחזיר.
לרוב האנשים דבר כזה יגרום קצת אי נעימות והם יחשבו פעמיים לפני שמבקשים שוב, או ידאגו להחזיר.

(לפעמים זה גם עניין של תיאום ציפיות. נכון שקשה לתלות בתירוץ הזה את המקרים שבהם מבקשים בעקביות ואף פעם לא מחזירים. אבל עדיין, יכול להיות שמבחינתם שקית חלב זה משהו שלא צריך להחזיר כי הציפיה היא שזה יהיה פחות או יותר סימטרי בין השכנים. אם תחזירו להם זה אומר שמבחינתכם שקית חלב היא כן משהו שצריך להחזיר.)

• הוסף לסימניות
שווה לנסות פעם אחת להחזיר כדי שהם יקלטו שגם הם היו אמורים להחזיר.
לרוב האנשים דבר כזה יגרום קצת אי נעימות והם יחשבו פעמיים לפני שמבקשים שוב, או ידאגו להחזיר.

(לפעמים זה גם עניין של תיאום ציפיות. נכון שקשה לתלות בתירוץ הזה את המקרים שבהם מבקשים בעקביות ואף פעם לא מחזירים. אבל עדיין, יכול להיות שמבחינתם שקית חלב זה משהו שלא צריך להחזיר כי הציפיה היא שזה יהיה פחות או יותר סימטרי בין השכנים. אם תחזירו להם זה אומר שמבחינתכם שקית חלב היא כן משהו שצריך להחזיר.)
הבעיה שהילד פותח את הדלת ולוקח את המוצר
האמא לא יודעת שהחזרנו
לבקש מוצר היא בטח יודעת שלקחה כי זה מוצרים לעוגה או היא בעצמה מבקשת

• הוסף לסימניות
הבעיה שהילד פותח את הדלת ולוקח את המוצר
האמא לא יודעת שהחזרנו
לבקש מוצר היא בטח יודעת שלקחה כי זה מוצרים לעוגה או היא בעצמה מבקשת
אכן בעיה...
אם היא פותחת את הדלת כשהיא נותנת, אפשר להגיד "נחזיר מחר" או משהו כזה.
אם יש דרך לשלוח לה הודעה (סמס / וואטסאפ?) אז אפשר לשלוח הודעת התנצלות על עיכוב בהחזרה ;)

• הוסף לסימניות
אולי בסיפור שלכם זה לא הכסף - זה התארגנות.
נתתי לכם עוד כיוון מחשבה שיש בתים שגם 2 ש"ח אין להם ואנשים שלא נמצאים במצב שלהם בחיים לא יבינו את זה
מזעזע לחשוב שיש אנשים שאין להם את הבסיס שזה מזון. שלא נדע.

• הוסף לסימניות
מזעזע לחשוב שיש אנשים שאין להם את הבסיס שזה מזון. שלא נדע.
לענ"ד וכך תפיסת הרווחה היום, שרעב ללחם בימינו אינו קשור לעוני אלא להתארגנות, כמו בכל דבר אחר. אפשר לקבל היום שפע של מזון בחינם עד הבית ללא תשלום, זה כן דורש סדר עדיפויות נכון ויכולת התארגנות

• הוסף לסימניות
לענ"ד וכך תפיסת הרווחה היום, שרעב ללחם בימינו אינו קשור לעוני אלא להתארגנות, כמו בכל דבר אחר. אפשר לקבל היום שפע של מזון בחינם עד הבית ללא תשלום, זה כן דורש סדר עדיפויות נכון ויכולת התארגנות
יש בזה משו -אני מכירה מכלי ראשון משפחה שכמה שנתונים להם כסף מזון וכדו זה לא עוזר יש שם איזה בולען שבולע ולא נשאר להם כלום.
גם במקרה הזה ממשיכים לעזור להם. מעניי עירך אל תתעלם וכשמדובר בקרובי משפחה עוד יותר חשוב לעזור.

• הוסף לסימניות
יש בזה משו -אני מכירה מכלי ראשון משפחה שכמה שנתונים להם כסף מזון וכדו זה לא עוזר יש שם איזה בולען שבולע ולא נשאר להם כלום.
גם במקרה הזה ממשיכים לעזור להם. מעניי עירך אל תתעלם וכשמדובר בקרובי משפחה עוד יותר חשוב לעזור.
העזרה הכי גדולה בשבילם היא לעזור להם למצוא את הבולען ולטפל בו.

• הוסף לסימניות
הלוואות בין שכנים הם הרגל יפה אבל ממש לא מאסט.
אפשר להסתדר בלי זה

גרתי שבע שנים באיזור בלי שכנים חרדים
מעולם לא לוויתי דבר
וגם המכולת היתה במרחק גדול יחסית ויכולתי לצאת רק עם כל השיירה כך שפחות או יותר מה שיש בבית יש. השאר אין
ומסתדרים

היום יש לי שכנים אבל בכמעט עשור שאני גרה פה לוויתי אולי חמש פעמים. אולי. לא זוכרת בשנה האחרונה שלוויתי משהו.

אין צורך להרגיש כ"כ גרוע אם לא רוצים להלוות.
אף אחד לא חייב
תעשו בכיף, בנעימות, מתוך אחווה

• הוסף לסימניות
אני לווה רק משכנה אחת וזה הדדי.ורק מוצרי מזון (המכולת ממש רחוקה)
את יכולה לבקש שיחזירו עד מחר. אם הילדים מבקשים זה בעיה כי הם לא מוסרים להורים
אל תלווי משהו שתצטרכי ביום/יומיים הקרובים תגידי שאת צריכה את זה
להלוות רק מוצרי מזון ולא כסף ולא מוצרי חשמל וכו

• הוסף לסימניות
אל תלווי אופניים / מצלמה וכל דבר יקר אחר, פשוט לאא
בול.
היה לנו כרטיס של כניסה חופשית לגן חיות ל 5 אנשים. ושכנים שלנו היו מבקשים מאיתנו הרבה פעמים. והבאנו להם. פעם אחת ביקשו שכנים שלנו אחרים פעם ראשונה, אז הלוונו להם, בשביל הילד שלהם שהוא בן 9 שהלך עם ה"חיידר" שלו לגן חיות, ואז בערך לאחר יומיים הם מחזירים לנו את הכרטיס שבור. הם אמרו "שהוא שמר על זה כל כך חזק ואז זה נשבר לו" בקיצור אז צרך להיזהר יותר להלוות לשכנים דברים יקרים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
ראיתי את כותרת האשכול ו....רוצה לשתף במשהו מהשבוע האחרון
אני משתדלת מאוד לא להלוות בעיקר לאחר מקרה שקרה לי עם אחת השכנות (ביקשתי 2 כפות שמרים והיא העמידה אותי בדלת כקבצנית שאחזיר לה את אותה חברה....ושזה יהיה אותו גודל ועוד ועוד , נלחצתי להלוות ממנה שמא לא אמצא את אותו מוצר בול....) אבל את הילדים שלי אני מרגילה שמישהו בא להלוות מאיתנו נלווה בכיף ובלי פרצופים , ביקשו עגבניה תנו שתיים , ברווח ובמאור פנים
אבל דא עקא שמאתמול הלב שלי קצת מתקשה לתת במאור פנים, כשאני מבקשת משהו להלוות בד"כ תמיד התשובה היא אין לנו! ומדובר על מוצרי צריכה בסיסיים וזה מתסכל כי אני מלווה בכיף אבל לרוב לא זוכה לקבל בכיף!
סתם פרקתי תסכול מאתמול :geek:

• הוסף לסימניות
בול.
היה לנו כרטיס של כניסה חופשית לגן חיות ל 5 אנשים. ושכנים שלנו היו מבקשים מאיתנו הרבה פעמים. והבאנו להם. פעם אחת ביקשו שכנים שלנו אחרים פעם ראשונה, אז הלוונו להם, בשביל הילד שלהם שהוא בן 9 שהלך עם ה"חיידר" שלו לגן חיות, ואז בערך לאחר יומיים הם מחזירים לנו את הכרטיס שבור. הם אמרו "שהוא שמר על זה כל כך חזק ואז זה נשבר לו" בקיצור אז צרך להיזהר יותר להלוות לשכנים דברים יקרים.
זה סתם גזל וגניבה. הכרטיס הוא אישי ואסור להעביר אותו לאנשים אחרים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
ראיתי את כותרת האשכול ו....רוצה לשתף במשהו מהשבוע האחרון
אני משתדלת מאוד לא להלוות בעיקר לאחר מקרה שקרה לי עם אחת השכנות (ביקשתי 2 כפות שמרים והיא העמידה אותי בדלת כקבצנית שאחזיר לה את אותה חברה....ושזה יהיה אותו גודל ועוד ועוד , נלחצתי להלוות ממנה שמא לא אמצא את אותו מוצר בול....) אבל את הילדים שלי אני מרגילה שמישהו בא להלוות מאיתנו נלווה בכיף ובלי פרצופים , ביקשו עגבניה תנו שתיים , ברווח ובמאור פנים
אבל דא עקא שמאתמול הלב שלי קצת מתקשה לתת במאור פנים, כשאני מבקשת משהו להלוות בד"כ תמיד התשובה היא אין לנו! ומדובר על מוצרי צריכה בסיסיים וזה מתסכל כי אני מלווה בכיף אבל לרוב לא זוכה לקבל בכיף!
סתם פרקתי תסכול מאתמול :geek:
ספציפית במקרה של השכנה שלך
בכלל לא בטוח שזה נובע קמצנות.
הרבה יותר סביר שהיא חוששת מריבית, ורוצה לוודא שלא תחזירי לה אפילו טיפה יותר ממה שהלוותה לך.

• הוסף לסימניות
ספציפית במקרה של השכנה שלך
בכלל לא בטוח שזה נובע קמצנות.
הרבה יותר סביר שהיא חוששת מריבית, ורוצה לוודא שלא תחזירי לה אפילו טיפה יותר ממה שהלוותה לך.
פיתרון מאוד פשוט לתת במתנה
20 אגורות לא קרה כלום
ככה להשפיל שכנה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה