מידע שימושי הלוואות בין שכנים

מצב
הנושא נעול.
זה ממש מדהים לראות איך אשכולות שלמים שנפתחים בפרוג עם בעיה מסוימת, כל המגיבים בצד הנותן והנפגע,

עברתי כמעט על כל התגובות ואין מגיב אחד שכותב "דווקא אני לווה מהשכנים שלי מוצרים אבל...."
כולם הם הלארג'ים שנפגעים מאנשים מפוזרים חסרי התחשבות.

ואני מערער האם זה באמת שכולם באמת מלווים וכל הלווים נמצאים בפורום אחר,
או שכל אחד גם לווה מהשני, רק שכהשני לוקח ממנו ולא מחזיר הוא זוכר יותר,

אני רק שואל...

זה ממש מדהים לראות איך אשכולות שלמים שנפתחים בפרוג עם בעיה מסוימת, כל המגיבים בצד הנותן והנפגע,

עברתי כמעט על כל התגובות ואין מגיב אחד שכותב "דווקא אני לווה מהשכנים שלי מוצרים אבל...."

אני רק שואל...
ברור שהמלווים הרחפנים פשוט לא חושבים שזה קשור אליהם או שהם מבינים ומסמיקים בשקט.
אף אחד לא ממהר להתיצב ולהכריז על חיסרון שלו. זה לגמרי ברור וגם לדעתי מיותר.

אז נעשה לכם את זה ;);)
כן זאת אני השכנה המבולגנת עם קשיים בהתארגנות יש לי כסף לקנות מוצרי מזון הקטע היא שלא באה לי לבזבז את הכסף על מוצרים וראיתי גם שאתמול חזרתם מקניות עם עגלה מפוצצת אז למה לי להוציא סכומים על מוצרים בסיס עם השכנה שלי הנחמדה נותנת לי. והיא נותנת את זה בהרגשה כזאת טובה שאני מרגישה שאני עושה איתה חסד ולא היא איתי.
בטבלת ההוצאות אני לא מחשבת מוצרי מזון כי אני מלוה מכל שכנה מוצר אחר.
ועם הכסף שאני חוסכת מזה שאני לא קונה במכולת אני נוסעת לחופשים או הולכת למסעדות
איך אני ?
מסכנה. ממש לא !
כיף לי שיש שכנות כאלה מתחשבות כמוכם שנותנת לי תמיד במאור פנים את מה שאני צריכה
תמשיכו לעשות חסד וד' ישלם לכם בכפל כפליים.

ועכשיו ברצינות,
בטוחה שלפני שהולכים להלוות משכנים חושבים פעמיים . :unsure:

נערך לאחרונה ב:
ברור שהמלווים הרחפנים פשוט לא חושבים שזה קשור אליהם או שהם מבינים ומסמיקים בשקט.
אף אחד לא ממהר להתיצב ולהכריז על חיסרון שלו. זה לגמרי ברור וגם לדעתי מיותר.
לא נראה לי שאין לאותם אנשים צד שני

יכול להיות למשל שאחד הילדים מלווה בלי ידיעת הוריו ולכן אין להם שום מושג שהם צריכים להחזיר

(נותן דוגמא לטענה שמישהו יכל לכתוב)

זה סתם גזל וגניבה. הכרטיס הוא אישי ואסור להעביר אותו לאנשים אחרים.

אני רק שואל...
אני בתגובה 74 שכתבתי שאנחנו במשפחות שיותר לוות

אני רק שואל...
רוב האנשים יתביישו לכתוב חסרונות של עצמם בפומבי.
אז מטבע הדברים אלו שכותבים הם בצד המלווה, או בצד המלווה שמקפיד להחזיר.
אלו שלווים ולא מחזירים כנראה גם קוראים באשכול, אבל מעדיפים שלא להגיב.
יתכן מאד שהאשכול גורם להם לחשוב על הנושא ולהסיק מסקנות, אבל זה בינם לבין עצמם. הם כנראה לא ישתפו פה.

זה כמו שבאשכול שבו דנים בתחזוקת הבית, יגיבו בעיקר אלו שהבית שלהן מתוחזק היטב.
והמגיבות המעטות שמתחזקות פחות, יפתחו ב"התנצלות" (אני עובדת משרה מלאה פלוס, לפני/אחרי לידה).
הבעיה בזה היא שככה מי שלא מצליחה לתחזק את הבית ברמה שמשתמעת בפורום כסטנדרט, בטוחה שהיא הבאלעבוסטע הכי גרועה בעולם, כשמסתבר שיש לא מעט כמוה, רק שכמוה- הן מסתירות את זה מהסביבה.
(וזה עוד מילא. תחשבו מה קורה כשהבעל משתכנע בעקבות הפורום שאשתו מתחזקת את הבית פחות מהסטנדרט)

זו בעיה ידועה בעולם הרשתות החברתיות, שאנשים שופטים את החיים שלהם על פי מה שאחרים מעלים לרשת, ושוכחים שגם הם מעלים רק את הרגעים היותר פוטוגניים.

האם להמשיך להלוות מוצרים לשכנים שלא תמיד מחזירים את מה שהם מלוים.
יש לנו שכנים שכל הזמן שולחים את הילדים שלהם להלוות מוצרי מזון - למשל כמה פרוסות לחם, שקית חלב , ממרח וכדו
זה לא שאין להם כסף פשוט באותו רגע הם צריכים את המוצר ואין להם כח ללכת לקנות או שמאוחר והחנוית סגורות -אז הם מלוים ולא תמיד מחזירים.
לא להלוות לא נעים לומר כל הזמן שאין לנו. ולהמשיך להלות בידיעה שלא בטוח שיחזירו גם לא נכון.
אז מה כן נכון לעשות?

יש מצב שהם מחזירים ואחד הילדים פותח את הדלת ולא מעדכן אותך שהחזירו ?

זו בעיה ידועה בעולם הרשתות החברתיות, שאנשים שופטים את החיים שלהם על פי מה שאחרים מעלים לרשת, ושוכחים שגם הם מעלים רק את הרגעים היותר פוטוגניים.
זה העולם בחוץ.
מוציאים רק את ההצלחות
את כל הכשלונות אוי ואבוי להוציא החוצה זה יכול לפגוע בשידוכים... ;)

נראה לי בעולם החברתי כולו- לא דווקא ברשת

גם אצלי הרבה פעמים דופקות הילדות של השכנים להלוות דברים,
לפעמים מוצרים לא הכרחיים כמו חבילת שוקולד וכו'
אני יודעת שההורים לא בבית בזמן הזה והמוצר לא יחזור, אז מלכתחילה אני נותנת להם בידיעה שזו נתינה ולא הלוואה.

אם את לא מעוניינת לתת את המוצר מכל סיבה שהיא (מחיר, צורך ועוד) פשוט תגידי שאת לא יכולה או שאין לך מספיק, אבל אם את נותנת תדעי שאת נותנת ולא מלווה.
הייתי בצד השני...
הילדים שלי היו לווים מהשכנה המון כשלא הייתי בבית. לא ידעתי מזה עד שיום אחד היא אמרה לי משהו. איך הסמקתי. אבל אמרתי לה שאני ממש מבקשת שאם זה קורה שתשלח לי הודעה. הילד לקח שמן. הילד לקח פסטה וכו'.
אין לי איך לדעת אם לא הייתי בבית.
(כמובן שהילדים גם קבלו סדרת חינוך)

כשהגעתי לגור כאן, תוך כדי המעבר דירה, לקחתי ממנה משהו ושכחתי להחזיר. כשנזכרתי היא אמרה לי 'הקב"ה נתן לי את הכסף לקנות את זה. הוא סידר שזה יגיע אליך...' כמובן שהחזרתי לה.

בול.
היה לנו כרטיס של כניסה חופשית לגן חיות ל 5 אנשים. ושכנים שלנו היו מבקשים מאיתנו הרבה פעמים. והבאנו להם. פעם אחת ביקשו שכנים שלנו אחרים פעם ראשונה, אז הלוונו להם, בשביל הילד שלהם שהוא בן 9 שהלך עם ה"חיידר" שלו לגן חיות, ואז בערך לאחר יומיים הם מחזירים לנו את הכרטיס שבור. הם אמרו "שהוא שמר על זה כל כך חזק ואז זה נשבר לו" בקיצור אז צרך להיזהר יותר להלוות לשכנים דברים יקרים.
הגונב מן הגנב...

ביקשתי 2 כפות שמרים והיא העמידה אותי בדלת כקבצנית שאחזיר לה את אותה חברה....ושזה יהיה אותו גודל ועוד ועוד , נלחצתי להלוות ממנה שמא לא אמצא את אותו מוצר בול....
סליחה אבל היא לא נשמעת בריאה
ספציפית במקרה של השכנה שלך
בכלל לא בטוח שזה נובע קמצנות.
הרבה יותר סביר שהיא חוששת מריבית, ורוצה לוודא שלא תחזירי לה אפילו טיפה יותר ממה שהלוותה לך.
אפשר לתת במתנה 2 כפות שמרים

יש לי שכן שלווה ממני כמה פעמים טיטולים מחברת פמפרס - והחזיר לי של האגיס, לילד שלי פמפרס יותר טוב, אבל חד פעמי 2 טיטולים של האגיס זה לא סוף העולם, ולקחתי את האגיס חזרה בלי שום בעיה, ככה היה כמה פעמים,
בוקר אחת אני מגלה שנגמר לי הטיטולים, בבוקר ואני חייבת לשלוח את הילד לגן ולרוץ לעבודה.... אני שולחת את הבת שלי לשכנים שלקחו ממני כמה פעמים טיטולים, הרגיש לי יותר נח, ובקשתי 2 טיטולים.
השכן נותן לה 2 טיטולים של האגיס ואומר לה "תחזירו טיטולים רק של האגיס"
:LOL::LOL:

הם לא מגיבים כאן
רואים את האשכול ובורחים
או עושים חשבון הנפש
בדיוק מה שאני עושה כשאני נכנסת באשכול שמדבר על החולשות שלי.

אני הייתי זוצית טריה ורציתי להכין רוגלך
הלכתי לדפוק פעם ראשונה מהשכנה המבוגרת לידי- מערוך ,
והיא בתגובה מורידה את המשקפיים ושואלת אלפי שאלות למה מדוע ואיפה אני עובדת וכו'
עונה לי "ניתן לקחת בקבוק מיץ ענבים/ יין וזה עושה את העבודה מושלם"
ברחתי הביתה ומאז לא לווה משכנים!!!!

עוד סיפור על הלוואות, אחד הילדים של השכנים
דפק המון וביקש כל פעם חלב, כל פעם הבאתי לו,
והוא כמובן אף פעם לא החזיר,
אחרי כמה שבועות אני שואלת את אמא שלו מה קרה,
כי סיקרן אותי מה פתאום הם צריכים כל כך הרבה חלב,
התברר שהוא לוקח את זה כדי להאכיל חתולה.
אז צחקנו, והאמת הבנתי אותו כי פעם הבן שלי חיכה שנסיים איזו מנה