יהודית פטל
משתמש רשום
- הוסף לסימניות
אמאלא נראה שלמות!!!
רך ברמות
רך ברמות
אני בדיוק מכינה את זה עכשיומחכה גם למתכון ..
ומצרפת לכם את המתכון שלי , קל ברמות להכנה, ללא מיקסר! ככה בקערה עם כף !
הוא מתכון בסיס ללחמניות , פוקאצות לחמניות ממולאות , פיצות ועוד... כל מי שקבלה את המתכון לא גומרת להודות ולהלל...
המתכון:
1 קג קמח מלא 80%/כוסמין 80%(תנסו - זה יוצא מושלם )
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים פושרים - שזה בעצם 2 וחצי כוסות מים פושרים- שימו לב -אני מדברת על כוסות של איקאה הצבעוניות , זהה גם לכוס קרטון של 240 מ"ל .
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
הוראות הכנה:
שמה בקערה את השמרים והמים הפושרים , מערבבת להמסה
מוסיפה סוכר וקמח מערבבת חצי ומוסיפה את השמן ולקראת סוף הערבוב בוזקת את המלח (שלא יתערבב עם השמרים)
זהו!! הבצק יוצא רך ונעים למגע והקערה נשארת נקיה
מתפיחה 20 דקות - לא יותר!!-
יוצרת לחמניות , פוקאצ'ות ומפזרת מלמעלה- שומשום שחור או לבן/ זעתר/בצל מתובל/ בצל יבש עם מעט כורכום/קטשופ זיתים וגבנ"צ /פטריות/זיתים/עגבניות ועוד.. ועוד...
יוצא מושלם !! בלי להוציא מיקסר ובחצי שעה
ניתן להכין בו זמנית שלוש קערות נפרדות ולזכות בהפרשת חלה וליצור כמה סוגי לחמניות ולהקפיא נשמר מעולה ממש!
ספרו לי איך יצא...
תתחילי ב 3 כוסות ורבע חד פעמיים של שתיה קרה 180מ"ל.@ה. בקר אשמח שתכתבי לי כמה מים צריך לשים אם אני עושה את הלחמנית מקמח מלא של רובינפלד 80% (וכמה ל 100%)
אני ממש לא מבינה באפיה, אז אשמח לתגובה מדויקת.
בנוסף, יש עוד שינוי שצריך לעשות בבצק אם משתמשים בקמח מלא?
וואי, קשה לדעת למה יצאו לך קשות. אלו הלחמניות הכי לא קשות שיש...אוף,
הם יצאו לי קשות כאלה, דחוסות
מה לא עשיתי טוב?
זה בגלל הקמח מהטחינה היבשה שלאחר הפסחוואי, קשה לדעת למה יצאו לך קשות. אלו הלחמניות הכי לא קשות שיש...
מה שמעניין זה שהבת שלי, שמכינה את הלחמניות האלו המון ויוצא לה ממש ממש טוב, הכינה אותן השבוע כפיתות ויצאו לה קשים, שזה גם חריג מאוד. אז מעניין אם זה משהו בקמח. לא יודעת מה לומר.
אצלה זה יכול להיות מהתפחת יתר. היה מאוד חם היום, כמה זמן התפחת?
בערך שעה, ראיתי שהוכפל הנפח פחות או יותר...כמה זמן התפחת?
אז מבחינת ההתפחה זה בסדרבערך שעה, ראיתי שהוכפל הנפח פחות או יותר...
זה קמח שקניתי אחרי פסח..
היי אם אני רוצה להכין את הבצק אבל להכין בערב את הלחמניות יש בעיה?מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב
1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
550 מ"ל מים
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.
מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות
מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.
להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
אם תניחי במקום קריר אולי יהיה בסדר.היי אם אני רוצה להכין את הבצק אבל להכין בערב את הלחמניות יש בעיה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים