- הוסף לסימניות
תודה רבה!לו אני במקומך, בכלל לא הייתי מדבר איתם על זה.
הייתי שם להם את הקובץ של הפרוייקט עם החומרים שלהם בלבד.
סביר להניח שאם וכאשר הם יראו שהפרוייקט נפתח להם עם מלא הודעות שגיאה, הם יצרו איתך קשר. זה בדיוק הזמן להעמיד פני תם ולומר להם שאין לך מושג מה הבעיה, (כאן את יכולה לעצור את העניין, ולתת להם לשבור את הראש, או להמשיך ולומר להם ש) את לא יכולה להיות אחראית למערכות עריכה אחרות, וכנראה שהגרסאות תוכנה או הפלאגינים היחודיים שהשקעת בהם הרבה כסף לא מותקנים במחשב שבו הם ניסו לפתוח את זה.
ואם הם יאמרו שהם רוצים את חומרי הגלם שלך (האמת שקשה לי להאמין שיהיה להם את החוצפה לבקש) תאמרי להם שחמרי גלם שלך לא יוצאים מתחת ידייך נקודה, בלי להיכנס לדיון על זה.
אם הם לא מבינים למה תשלחי אותם אלי.
ואחרי כל ההקדמה הזו, אני שואל את עצמי למה באמת הם מבקשים קובץ פתוח.
האם זה בגלל שאת יקרה להם.
או שהם חושבים שמישהי אחרת תוכל לעשות להם משהו טוב יותר.
או שאולי באמת ובתמים הם רוצים שיהיה להם גיבוי לעתיד.
דרך אגב, יש אפשרות לייצא מהטיים ליין לפרוייקט חדש, רק את החומרים שנעשה בהם שימוש בטיים ליין. כך למשל אם לדוגמה השתמשת ב2 שניות מתוך סרטון של חצי דקה, בפרוייקט החדש יהיה רק את ה2 שניות. ולתת להם רק את ה2 שניות אולי זה לא כזה נורא.
למה באמת רוצים?
לא אכתוב מדי פרטים כדי שלא יזהו את הלקוחות,
רק אומר שהמנהלת העמידה אותי לעבוד מול אחת העובדות.
קבלתי מייל ממנה- שאפילו בנושא כספי אני אעמוד מולה...
זה סרט שנעשה בטרוף של זמן.
המנהלת נתנה לעובדת את כל האחריות.
עבדנו ביחד לילות שלמים.... תוך כדי שהמנהלת מאשרת לעובדת להחליט לפי טעמה.
העובדת רצתה שינויים ודברים וכו'- והכל עשיתי.
ב"ה הסרט המוגמר יצא- ואז-
רשימה ארוכה ארוכה של תיקונים.. שינויים ממה שהעובדת אמרה.
לדג' קטנה- העובדת רצתה סוג מסויים של פתיח, שונה ממה שהיה עד עכשיו, אמרתי לה, את בטוחה? כן 100%. עשיתי סקיצה, כן, בדיוק כזה רצתה, באמת משהו יוקרתי יותר....
למחרת עם קבלת הסרט- מה פתאום???? אנחנו רוצים פתיח אחר.....
מה עם כל שעות העבודה שישבתי? הוצאתי סרט תוך שבוע וחצי.. בעבודת יום-ליל..
למנהלת אין מושג מה זה עבודת העריכה....
היא שלחה לי מיילים זועמים ממש!!
אמרתי לה- מצטערת.. העמדת אותי מול העובדת- בחירה שלך.. ולא קשור אלי, אני עשיתי כל, אבל כל מה שרצתה. וכעת אני בפרויקט אחר.....
יש לציין, שהעובדת אמרה לי הכל פרפקט, היית מעל ומעבר. הסרט הסתיים.....
לא אלאה בדברים,--- (העובדות במשרד כולם התפעלו מהסרט.. רק לבוסית יש בעיות.. מבחינתי האחריות שלה שלא עמדה מולי. אי אפשר לקבל סרט ולרצות שינויים. שינויים? הכל תוך כדי עבודה.)
ראיתי שזה משהו שרק מתחיל, ולא נגמר.. כל טוב, עבדתי לכם יותר מכפי שאתם מעריכים....
החומרים בסרט הזה- הם שלי בלבד, כולל כל הרעיונות....
וגם בתסריט עזרתי להם.....
ולכן הם מבקשים פתוח.... כדי שאם יהיה שינויים- יסתדרו בלעדי...
תודה לכולם על ההתייחסות!
הנושאים החמים