מידע שימושי ** הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, האם יש ענישה על אי השתתפות בסקר של המדינה? **

עברתי מחקר טלפוני (עקב הווירוס) מעמיק כמעט שעה
1. לא קיבלתי שום תשלום וכד'
2. אדם פרטי המסרב למסור את המידע הנדרש עובר עברה פלילית לפי סעיף 21(2) לפקודה, אשר העונש בגינה הוא קנס של 500 ש"ח וזאת בעקבות תיקון הפקודה בשנת 2017[1]. קודם לכן היה העונש מאסר של 3 חודשים כאמור בס' 22 לפקודה, באשר לבתי עסק העונש הקבוע בסעיף נותר על כנו. בנוסף, הפרעה לעבודת הסוקר, אי מסירת נתוני אמת ואי שמירה על השאלונים - אלו עבירות הכפופות לעונש מאסר על פי הסעיף.
כדי להעניש הם צריכים להגיש תלונה במשטרה, ואז המשטרה צריכה לפתוח בחקירה, ואח"כ זה מגיע לפרקליטות ואז הם צריכים להחליט אם להגיש כתב אישום, ובאם הגישו בית המשפט יכול להשית עליו עונש "כבד" של עד 500 ש"ח...,
עד היום לא פתחו בהליכים מול אף אחד על זה.

אני מלאתי יום רבעי עצמאי באינטרנט וקיבלתי אתמול הודעה 75 ש"ח לביימי

חופר, לא יכולתי להמשיך איתם אני בלי זמן לעצמי מאז משגעים את השכל מבחינתי חדרו לי לפרטיות פשוט מסננת אותם ראיתי באתר שאני יכולה לסרב

בלת"ק
הבן שלי בן 10 עלה במדגם
דמיינו אותו עונה לשאלות כמו:
"האם הנך מרוצה מכמות גינות המשחקים בשכונת מגוריך?"
"מהו סכום הכנסתך הממוצעת?..."
"מהי דעתך על פרישתה של עידית סילמן: מסכים מאוד, מסכים ביותר, מסכים, לא מסכים, מסרב לענות...."
גם הבן שלי בן 10 עלה.
אבל שימי לב:
1. רשום במפורש שאחד ההורים עונה בשם הילד.
2. גם אם הילד עצמו רוצה לענות אין אפשרות כזו.
3. אין שם שאלות כאלה...

ולטובת כל הלחוצים - דרך האתר זה פשוט וקל.
עשיתי את זה ביום שישי ברבע שעה...!!

השאלות לא כאלה חופרות ומסובכות, בסך הכל אם אני זוכרת נכון:
- פרטים של כל בני הבית (שם, מס' זהות ותאריך לידה - הכל רשום בתעודת זהות)
- מקומות מגורים בשנים האחרונות
- סדר גודל של שעות עבודה של ההורים בערך
- מכשירים חשמליים שיש בבית - לא נכנסים לפרטים וחברות רק רשימה קצרה אם יש או אין..
וזהו פחות או יותר.. יש סקרים הרבה יותר מסובכים וחופרים בעולם.

וכדי שיהיה הכי קל ומהר קבלו כמה המלצות:
1. תכינו מראש לידכם תעודת זהות עם ספח - או אם יש לכם צילום במחשב שיהיה פתוח..
2. שהטלפון גם יהיה בקירבת מקום כדי לקבל מיד את הקוד ולהקליד אותו.
3. בשאלות על הכנסות ושעות עבודה אין צורך לחשב ולדייק יותר מדי. תרשמו השערה שעולה לכם באותו רגע...
4. יש שאלות או פרטים שאפשר לדלג, כמו כתובת מדוייקת - מספר דירה / בניין וכו'

בהצלחה!

משגעים את השכל:mad::mad: כל חמש דקות טלפון מהלמ"ס.
(כשעניתי שאענה דרך האתר ענה לי הנציג שיכתוב זאת אבל כל עוד שלא אמלא אמשיך לקבל טלפונים עד שאענה כששאלתי אותו הרי יש לי עוד חצי שנה לענות ומה הלחץ הזה אמר לי: כך המערכת עובדת:confused:
ביקשתי ממנו שיכתוב שאענה דרך האינטרנט בחצי השנה הקרובה אולי זה יעזור...)
:unsure:

משגעים את השכל:mad::mad: כל חמש דקות טלפון מהלמ"ס.
(כשעניתי שאענה דרך האתר ענה לי הנציג שיכתוב זאת אבל כל עוד שלא אמלא אמשיך לקבל טלפונים עד שאענה כששאלתי אותו הרי יש לי עוד חצי שנה לענות ומה הלחץ הזה אמר לי: כך המערכת עובדת:confused:
ביקשתי ממנו שיכתוב שאענה דרך האינטרנט בחצי השנה הקרובה אולי זה יעזור...)
:unsure:
אם זה באמת משגע אתכם אז תענו כבר ותתפטרו מזה.

אפשר להגיד להם שאני לא מעוניינת וזהו????
הם לא מפסיקים להתקשר!!
ולא בא לי לתת להם שום מידע.
למה?
ככה.
לא עניינם. ויש מספיק מתנדבים בא"י שבשביל 75 שקל בbuy my מעוניינים לעשות את זה.
ועוד כל טלפון הם מתלבשים לי על ילד אחר.
מה ניראה להם?
איך סוגרים את הסיפור חוץ מלא לענות להם לטלפון?
כי כל שעה עגולה הם מתקשרים.

גם אני עליתי בגורל 10 דקות וזהו
אני לא יודע מה עושים מזה סיפור

עניתי והשאלון הסתיים בעיבוד נתונים אין סופי
אני מנסה להכנס שוב לשאלון כתוב לי תודה שענית על השאלון ועל שיתוף הפעולה אבל לא קיבלתי שובר מה עושים.
הזדהיתי עם SNS

עניתי והשאלון הסתיים בעיבוד נתונים אין סופי
אני מנסה להכנס שוב לשאלון כתוב לי תודה שענית על השאלון ועל שיתוף הפעולה אבל לא קיבלתי שובר מה עושים.
הזדהיתי עם SNS
גם אנחנו סיימנו לענות ולא קיבלנו מה עושים?

תתכתבו איתם בצ'אט ותקבלו יופי של תשובה מצטטת מה שענו לי:
"זוהי מתנה קטנה אבל את תרמת תרומה גדולה למדינת ישראל"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה