דו"ח המדינה רוצה שנעבור על החוק?!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אז מסתבר שהמדינה ממש רוצה שתעברו על החוק כדי שתגרוף הון מהדוחות שתתן לכם.
כי אם המדינה היתה רוצה ס"ה שלא יחנו במקומות אסורים ולא יעברו באדום פשוט היו מגדילים את הקנס לסכום לא פרופורציונלי [10000 על מעבר באדום וכו'..] ואז אף אחד לא היה עובר באדום.. וכן הלאה אם על חניה על המדרכה היה דו"ח של 7500 אף אחד לא היה חונה בשום מצב שם..
אז למה המדינה לא עושה כאלו קנסות...
כי היא פשוט רוצה שלפעמים בשעת לחץ תעבור באדום ותחנה במקום אסור ואז תקבל דוח ס"ה של 750 ש"ח...
ואז היא צוברת הון עתק מכל הדוחות בשנה...

• הוסף לסימניות
הראש היהודי
יש מדינות בעולם שאף אחד לא מעז לעבור את המהירות המותרת בחוק והכל זורם על מי מנוחות כי יש אכיפה קפדנית חוץ מהתיירים הישראלים שלאחר שסיימו לנוח מהטיול מקבלים דו"ח מפולפל מחברת ההשכרה

• הוסף לסימניות
הראש היהודי
יש מדינות בעולם שאף אחד לא מעז לעבור את המהירות המותרת בחוק והכל זורם על מי מנוחות כי יש עקיפה קפדנית חוץ מהתיירים הישראלים שלאחר שסיימו לנוח מהטיול מקבלים דו"ח מפולפל מחברת ההשכרה
אשמח לדוגמאות למדינות וכן לרעיונות אכיפה קפדנית ישימה ורלוונטית שאין במחוזותינו

• הוסף לסימניות
יש מדינות שהקנס על עבירה חמורה הוא דיפרנציאלי
מרוויחים שכר מינימום משלמים קנס חודש בשנה
מרווחים 100k בחודש זה יהיה הקנס..

בכל אופן קנס גבוה בלי פרופורציה גורם ל:
אנשים לא משלמים אותו
אנשים מעדיפים להכנס לכלא ולא לשלם

• הוסף לסימניות
דוגמה למה זה? ואיפה הוא חסר אצלנו?
לא אמרתי שחסר, רק נתתי דוגמא שבמדינות אחרות נותנים קנס על חריגה קלה מהמהירות המותרת ואנחנו כאן יכולים לחרוג בעשרים קילומטר לפעמים ולא קורה כלום.
אגב, הבנתי שמשנים את זה ועכשיו יתנו קנסות על חריגות של 10 קמ לשעה.

• הוסף לסימניות
ברור שהמדינה רוצה שתעבור על החוק.
אבל הרעיון של הקנסות הוא -שהעונש חייב להיות מידתי.
למשל לא הגיוני לתת לאדם שעבר במהירות גבוהה קנס של 100 אלף שקל...
צריך פרופורציות....

• הוסף לסימניות
ברור שהמדינה רוצה שתעבור על החוק.
למה זה ברור?
האאא? הם מכניסים כסף! בטח שהם רוצים! סורי. אני לא חושב שזה רציני.

אגב, לפותח האשכול ולכל אלו שטוענים "המדינה רוצה שנעבור על החוק ואז יקחו לנו כסף" ולכן היא עושה קנס קטן כדי שבשעת הדחק נעבור עבירה ונשלם, אם אפשר לתייג שם / תפקיד ספציפי אליו אתם מתכוונים.

ראש הממשלה? החכי"ם? אגף תקציבים? ראש העיר? מנהל מחלקת תרבות? היועצת המשפטית? מי הוא אותו נכבד הקרוי "מדינה"

• הוסף לסימניות
להבדיל אלף אלפי הבדלות...
התורה רוצה שיגנבו??
אז למה לא כל מי שגונב דין פרוטה כדין מאה כן? עושים לו סייף??
אלא יש מושג של מידתיות....

• הוסף לסימניות
למה זה ברור?
האאא? הם מכניסים כסף! בטח שהם רוצים! סורי. אני לא חושב שזה רציני.
ההבדל ביני לבינך שאתה מסתכל על המדינה כמדינה כמו שמלמדים באזרחות את התלמידי תיכון...
אני מסתכל על המדינה כתאגיד

• הוסף לסימניות
א. אני מסתכל על המדינה כמדינה
ב. לא הבנתי מה אתה מתכוון
א.נכון,אתה מסתכל על מדינה,שהמשמעות של מדינה ובוודאי מדינה דמוקרטית היא :שהיא דואגת לאזרחיה ומספקת לאזרחים שירותים שונים ומשונים....
ב.אני מתכוון שאני מסתכל על מדינה כתאגיד.... כלומר כמו חברת ענק.... ובמילים אחרות דייפ סטייט...

• הוסף לסימניות
הראש היהודי
יש מדינות בעולם שאף אחד לא מעז לעבור את המהירות המותרת בחוק והכל זורם על מי מנוחות כי יש עקיפה קפדנית חוץ מהתיירים הישראלים שלאחר שסיימו לנוח מהטיול מקבלים דו"ח מפולפל מחברת ההשכרה
נסעתי עם נהג פולני בהונגריה והוא היה לחוץ שלא יקבל קנס ונסע בהתאם, בפולין הוא שינה כיון וגם נסע בהתאם
הוא אמר שהוא כבר כמעט 40 שנה נהג ומעולם לא קיבל דו"ח בפולין, ובהונגריה קיבל כמה וכמה דוחות
כמו"כ נהגים שבאוקראינה "טסים" בלי חשבון כשמגיעים למולדובה שמרושתת במצלמות הם פשוט זוחלים ונוסעים באיטיות מרגיזה הם פשוט רועדים מפחד ולא מעזים לעבור את המהירות המותרת

• הוסף לסימניות
א.נכון,אתה מסתכל על מדינה,שהמשמעות של מדינה ובוודאי מדינה דמוקרטית היא :שהיא דואגת לאזרחיה ומספקת לאזרחים שירותים שונים ומשונים....
ב.אני מתכוון שאני מסתכל על מדינה כתאגיד.... כלומר כמו חברת ענק.... ובמילים אחרות דייפ סטייט...
זה יפה לצטט ביטויים מהתקשורת, אבל זה פחות רלוונטי לעניין.
אדרבה, בוא תסביר לי: א - מה האנטרס של הפקיד במשרד האוצר שתעבור על החוק (ולא לגבות כסף בדרך אחרת) ב - איך הוא דואג לכך שכך וכך אנשים בשנה יעברו על החוק.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איך? יעלה לך את מחיר הביצים ? אז תפגין.....
בוא תעדכן מתי בשנים האחרונות הפגנת מול ביתו של ראש אגף תקציבים / פקיד אחר? ולעדכונך המדינה העלת מחירים ומיסים בשנים האחרונות.
סטטיסטיקה....
זה על העבר לא על העתיד. אני מסכים אתך שהוא יכול לחשב בערך כמה כסף יכנס למדינה מקנסות, אבל שאלתי איך הוא דואג שתעבור על החוק, לא ענית.

• הוסף לסימניות
זה יפה לצטט ביטויים מהתקשורת, אבל זה פחות רלוונטי לעניין.
אדרבה, בוא תסביר לי: א - מה האנטרס של הפקיד במשרד האוצר שתעבור על החוק (ולא לגבות כסף בדרך אחרת) ב - איך הוא דואג לכך שכך וכך אנשים בשנה יעברו על החוק.
לא ציטטתי שום ציטוט אני אומר בדיוק את מה שאני חושב.

ברגע שאתה מבין שהמדינה היא תאגיד ואתה מסתכל מי הנהנה העיקרי מרוב הכספים של משלמי המיסים
אתה מבין מהר מאוד האינטרס...

למשל תסתכל על הצבא תראה כמה כסף זורם לשם...
האם תקציב הביטחון למשל -האם הוא משמש לרכישת ציוד או לתשלומי משכורת עתק ולפנסיות תקציביות....

נתון ששמעתי מפייגלין (לא אימתתי אותו) ש70 אחוז מתקציב הביטחון הולך למשכורות ולפנסיות תקצבייות....

כנ"ל בעוד ועוד תחומים למשל בשיפוט.... שופט מרוויח פי 2 מראש ממשלה...
וכן הלאה...

ברגע שרוב הכסף במדינה הולך לקצת אנשים שנהנים מזה אתה מבין שהמדינה מתנהלת כתאגיד ולא כמדינה.....(כפי שאתה חושב....)

עכשיו איך זה בדיוק מתנהל בפרקטיקה בכל משרד לא חקרתי לעומק וזה גם לא מעניין אותי.

• הוסף לסימניות
לא ציטטתי שום ציטוט אני אומר בדיוק את מה שאני חושב.
א. לא אמרתי שציטטת ציטוט אלא ביטוי, יחי ההבדל.
ברגע שאתה מבין שהמדינה היא תאגיד ואתה מסתכל מי הנהנה העיקרי מרוב הכספים של משלמי המיסים
אתה מבין מהר מאוד האינטרס...
חמוד
למשל תסתכל על הצבא תראה כמה כסף זורם לשם...
האם תקציב הביטחון למשל -האם הוא משמש לרכישת ציוד או לתשלומי משכורת עתק ולפנסיות תקציביות....
גם וגם. אני מסכים איתך שהפנסיות גבוהות מידי. ועדיין.
נתון ששמעתי מפייגלין (לא אימתתי אותו) ש70 אחוז מתקציב הביטחון הולך למשכורות ולפנסיות תקצבייות....
אז תאמת.
תקציב הצבא (2025) הוא כמאה מליארד והפנסיות כ 10 מליארד.
כנ"ל בעוד ועוד תחומים למשל בשיפוט.... שופט מרוויח פי 2 מראש ממשלה...
וכן הלאה...

ברגע שרוב הכסף במדינה הולך לקצת אנשים שנהנים מזה אתה מבין שהמדינה מתנהלת כתאגיד ולא כמדינה.....(כפי שאתה חושב....)

עכשיו איך זה בדיוק מתנהל בפרקטיקה בכל משרד לא חקרתי לעומק וזה גם לא מעניין אותי.
שתי נקודות:
צירפתי לך את תקציב הבטחון ל 2025 שתראה לאיפה הולך הכסף.
דבר שני אחרי הכל לא ענית על השאלות שלי.

קבצים מצורפים

• תקציב בטחון ישראל 2025.pdf
    1.9 MB · צפיות: 21

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה