קורונה המחדל הגדול שלנו - איך ולמה, והתיקון!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כל ההאשמות האלו חוטאות לאמת.
נכון צריך להשתדל, ולא השתדלו מספיק. אבל בוא נעצור לרגע:

גם כשיוסיפון כתב שחורבן הבית היה בגלל סיבות פוליטיות ומלחמות קבוצתיות, חז"ל ידעו שהסיבה האמיתית היא על שנאת חינם של לשון הרע וברכת התורה.
מי שהיה חי בדור ההוא, היה בטוח שהחורבן הוא מחדל פוליטי ממדרגה ראשונה.
אבל הוא היה טועה בגדול!
חז"ל בקושי הזכירו את הסכסוכים של הפלגים שם!! (רק כתבו שהיו בריונים שאמרו להלחם ברומאים)

ברור שצריך להתחשב באמצעים החיצוניים ולא להתעלם מהם (ראה ר"י בן זכאי ונסיונות הפיוס)
אבל ברור שהעיקר הוא ההסברים האמיתיים הפנימיים!

אמנם, אין לנו נביא, ולא כהן.
אבל הקב"ה מדבר אלינו.

ומה שמענין שכל אחד מוצא את הבעיה שאליה הוא "מתחבר".

וכמו שאמר אחד,
כל אחד מצביע על הבעיה של האחרים.
ואני, אני אומר שהבעיה באמת בי!
וזאת, כי לא הוכחתי אותם מספיק...

בואו ננסה להפיק את כל המוסרים שניתן להפיק.
צרה כזאת לא ירדה לעולם שנים.
ומענין שדווקא החרדים בכל העולם נפגעים הרבה יותר!!

נצעק חזק לקב"ה
שיורה לנו מה באמת לתקן, כי אנחנו ב א מ ת רוצים ל ת ק ן!!!
(וגם נבקש שיהיה לנו קל לעשות זאת!)
אני חושב שהנקודה שהעלית היא מאוד חשובה לשים אותה בפרופורציה טובה.

אנחנו חיים כל החיים אמונה בקב"ה ובשעת מבחן אנחנו מתחילים לרוץ אחרי המקל?? (גם אני ככה)

אם אנחנו מאמינים בקב"ה ובתורתו צריכים להאמין שהעיקר זה המעשים שלנו.

כשהשבטים סבלו מהיחס של יוסף הצדיק הם לא האשימו אחד את השני בענייני השתדלות אלא בעוונות. (אשמים אנחנו על אחינו)

היהודים לא האשימו את מרדכי הצדיק בפוליטיקה גרועה מול המן וכן הלאה בשאר הצרות שעברנו בהסטוריה.

כל זה לא פוטר אותנו מלהקים ועדת חקירה ולערוף את הראש של האשמים במחדל וגרמו לאלפים ל... (אנחנו עוד לפני אז לא נפתח פה לשטן)

לדוגמא אני חושב שאם באמת היתה השתקה של זק"א שלא יפחידו את הציבור אז מי שאחראי על זה הוא רוצח וצריך לשבת במאסר. (ככה זקא האשימו)

עוד אפשר להציע שהציבור החרדי יקים משטרה לעצמו (דווקא בבני ברק יש משהו מאוד מוגבל) אם היתה בבני ברק משטרה חרדית היא היתה מצליחה הרבה יותר בקלות להגיע לכל המקומות הנסתרים והמחבואים ולא להסתובב כמו פיל בחנות חרסינה (כמו שקורה עכשיו)

כמו שהוקם הצלה וכמו שהוקם זקא צריך שיהיה מבוגר אחראי שישמור על החכמולוגים החרדים. זו מצווה מדאורייתא: שופטים ושוטרים תתן לך.
וכל אנשי שכם נענשו על שלא הקימו מנגנון שימנע את מעשה דינה.
צריך להקים מנגנון שימנע את הקטסטרופה הבאה שלא תבוא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
טוב מאוד! גם לילדים, ככה שיבינו..

יש כאן חברה שמשחקים עם המשטרה תופסת.
משפחה שאובחנה כחולת קורונה והמשיכה להסתובב.
אנשים שמסכנים את הציבור.
ובנוסף מתחכמים.
ונוהגים כלפי כלל האוכלוסיה בטרור.

אז כן, כח לפעמים צריך להענות ביותר כח.

נמאס כבר מהיתממויות.
אנחנו אוכלים אותם.

אז כל עוד הם נשארו בהוצאת עיתונים מהתיבות.
התנכלות לפעילות עירוניות.
פגיעה בתח"צ.
שיבוש החיים בהפגנות.
שותקים.

כשזה מגיע לבריאות ולעצם החיים. זה קו גבול.

• הוסף לסימניות
בל נשכח שיש מי שעכשיו יושבים בהנאה ומחככים ידיים
ולא בגלל ריבוי החולים
אותם אלו ששנים רבות חותרים לשינויים בציבור החרדי
רואים את 'משבר הקורונה'
ואומרים לעצמם מה שלא עשינו עשרים שנה עשתה הקורונה בשבועיים...

• הוסף לסימניות
השתדלתי לקרוא כמעט את כל התגובות כאן ולגבש דעה.
אז זהו - שקשה לדעת מי צודק ואיזו דעה נכונה.
נראה לי שצריך להבין שאנחנו לא ציבור חרדי.
אנחנו יחידים - חרדים לדבר ה'.
אנו לא קולקטיב וזה שאנחנו שייכים לאותו ציבור לא הופך אותנו לעב"מים נטולי החלטה אישית
אנחנו מורכבים מהמון פרצופים, ודעות שונות ועצמאיות. ואי אפשר לכפות על השני את הדעה שלנו!
אי אפשר! גם אם מדובר בענייני נפשות! לכן יש את הרשויות שאמורות לאכוף את החוקים!

אה, וכן - בנינו לנו מדינה בתוך מדינה.
כבר שנים שזו ההתנהלות.
משרד הבריאות לא יגיד לנו שאסור, הצבא לא יכתיב לנו, כל אחד הולך לפי הוראות רבותיו.
ומכיוון שכך - המדינה אשמה שלא פנתה למנהיגים שלנו ולא התייחסה אלינו.
(היא לא באמת אשמה, אין כאן אשמים, יש סחרור של ארועים לא מוכרים ולוקח זמן גם למקבלי
ההחלטות להבין. כולם בני אדם.)

וכמה שלא נשתדל (ורובינו השתדלנו ככל יכולתינו) עדיין יש דברים שהם לא בשליטה שלנו.
זה כי יתכן שבסופר היה נשא, או כי נהג האוטובוס הטעין את הרב קו לעוד כמה ש... או ...

אין ויכוח על כך שצריך להלקות את עצמינו, ולהפנות את הביקורת פנימה, ולעשות חשבון נפש וכל מה שצריך.
אבל זה בתנאי שאנחנו באמת מפנים את זה כלפי עצמינו נטו.

ויש לנו על מי להישען - על אבינו שבשמים. הוא היחיד שיכול באמת לעזור.
אם נבקש מתוך אמונה מוחלטת, הוא יחייך אלינו כמו אב לבנים אהובים.
תהיו בטוחים שה' טוב.
ובמקום להפנות ביקורת צודקת וכואבת, הבה נפנה את היכולת הזו לבנייה, לתפילה,
לכאב על צער השכינה, לאהבת אחים ולעוד שלל דברים חיוביים.
בזה יש לנו בחירה. תכוונו "הריני מקבל עלי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך"
אחרי הכל, כוחנו באחדותנו, גם בבידודינו :)

• הוסף לסימניות
השתדלתי לקרוא כמעט את כל התגובות כאן ולגבש דעה.
אז זהו - שקשה לדעת מי צודק ואיזו דעה נכונה.
נראה לי שצריך להבין שאנחנו לא ציבור חרדי.
אנחנו יחידים - חרדים לדבר ה'.
אנו לא קולקטיב וזה שאנחנו שייכים לאותו ציבור לא הופך אותנו לעב"מים נטולי החלטה אישית
אנחנו מורכבים מהמון פרצופים, ודעות שונות ועצמאיות. ואי אפשר לכפות על השני את הדעה שלנו!
אי אפשר! גם אם מדובר בענייני נפשות! לכן יש את הרשויות שאמורות לאכוף את החוקים!

אה, וכן - בנינו לנו מדינה בתוך מדינה.
כבר שנים שזו ההתנהלות.
משרד הבריאות לא יגיד לנו שאסור, הצבא לא יכתיב לנו, כל אחד הולך לפי הוראות רבותיו.
ומכיוון שכך - המדינה אשמה שלא פנתה למנהיגים שלנו ולא התייחסה אלינו.
(היא לא באמת אשמה, אין כאן אשמים, יש סחרור של ארועים לא מוכרים ולוקח זמן גם למקבלי
ההחלטות להבין. כולם בני אדם.)

וכמה שלא נשתדל (ורובינו השתדלנו ככל יכולתינו) עדיין יש דברים שהם לא בשליטה שלנו.
זה כי יתכן שבסופר היה נשא, או כי נהג האוטובוס הטעין את הרב קו לעוד כמה ש... או ...

אין ויכוח על כך שצריך להלקות את עצמינו, ולהפנות את הביקורת פנימה, ולעשות חשבון נפש וכל מה שצריך.
אבל זה בתנאי שאנחנו באמת מפנים את זה כלפי עצמינו נטו.

ויש לנו על מי להישען - על אבינו שבשמים. הוא היחיד שיכול באמת לעזור.
אם נבקש מתוך אמונה מוחלטת, הוא יחייך אלינו כמו אב לבנים אהובים.
תהיו בטוחים שה' טוב.
ובמקום להפנות ביקורת צודקת וכואבת, הבה נפנה את היכולת הזו לבנייה, לתפילה,
לכאב על צער השכינה, לאהבת אחים ולעוד שלל דברים חיוביים.
בזה יש לנו בחירה. תכוונו "הריני מקבל עלי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך"
אחרי הכל, כוחנו באחדותנו, גם בבידודינו :)
כל מילה !
אבל עם כל זה
אף אחד לא אומר שאותם אלה שזלזלו בהוראות מתכוונים לרצוח ח"ו זה לא עלה על דעת אף אחד !
אלא שישנה תופעה ואיאפשר למרוח ולהתעלם ממנה של חוסר הבנה מוחלט של האחריות האישית שאמורה
להיות לכל אחד ואחד כלפי הכלל כולו !!!!!
והסיבות לכך רבות ואין לי כח להאריך ולפורטם...
ושיקראו לי אנטישמי ושונא חרדים וכו וכו זה לא משנה את העובדות
ומי שיש לו יראת שמים שמח בתוכחה ומנסה לבדוק אם זה נכון
אנחנו כבר 3 שבועות מסתגרים ומשתגעים מההסגר
וכל הסיבה שלא רואים את הסוף זה בגלל הבעיה הנ"ל

• הוסף לסימניות
אני מתנסח בעדינות עיריית ב"ב לא פעילה כמעט בשום תחום בשנים האחרונות
חו"ץ מדוחות חניה , הקצאות, מעטפות( מתחת השולחן) בתחום הבניה, קצת מחלקת רווחה וגם קצת ניקיון וקצת מחלקת תרבות.
מחלקת חירום וכו' לא פעילה , מחלקת נוער נושר גם כמעט נסגרה לגמרי ועוד.

וברצינות נראה לי שהם היו בטוחים שלא יגיע הקורונה לב"ב כמו הבטחת החזו"א או כעין זה שלא יהיו טילים בב"ב!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איפה כתוב חולים לפי ערים בארץ (מעודכן להיום)

• הוסף לסימניות
אני לא מסכימה עם המושג "כשל הסברתי".
אנשים, צאו מהקופסא! תפסיקו להיות בנות יענה!
אם תיאורטית היתה קורסת כל התקשורת האינטרנטית בכל הארץ, כבר לפני שבועיים,
והאפשרויות לעדכון היו רק דרך עיתונות, רדיו וטלפונים - המצב היה אותו מצב.
מי שדואג להתעדכן היום, בכל דרך שרואה לנכון, היה ממשיך להתעדכן,
ומי שלא טורח להתעדכן וממשיך לחיות את חייו בתמימות וברוגע - ימשיך לא להתעדכן.

אגב תמימות - כוונתי לתמימות מתוך טיפשות והתנהגות בת-יענית מושלמת.
וסליחה על המילים החריפות, אבל אני לא מסכימה עם ההתגוננות היללנית הזו:
"וואהה, אין לנו אינטרנט, איך נדע? וואההה... אנחנו לא מדליקים רדיו, מאיפה לנו לדעת שנתניהו מוסר 'שיעור כללי' מידי ערב? וואאהה, וואהה..."

תפסיקו להתבכיין, תהיו אחראיים על עצמכם, על החיים שלכם!

(ושוב אני חושבת בעגמה ש"אין מזרזים אלא למזורזים".
מי שנזהר יהנהן ויגיד: כמה נכון, ומי שלא - ימשיך לצחוק כל הדרך לקבר.
אני רק מתפללת בשבילו שהדרך הזו תהיה ארוכה מאוד, ברחמי הבורא).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא מסכימה עם המושג "כשל הסברתי".
אנשים, צאו מהקופסא! תפסיקו להיות בנות יענה!
אם תיאורטית היתה קורסת כל התקשורת האינטרנטית בכל הארץ, כבר לפני שבועיים,
והאפשרות לעדכון היו רק דרך עיתונות, רדיו וטלפונים - המצב היה אותו מצב.
מי שדואג להתעדכן היום, בכל דרך שרואה לנכון, היה ממשיך להתעדכן,
ומי שלא טורח להתעדכן וממשיך לחיות את חייו בתמימות וברוגע - ימשיך לא להתעדכן.

כל מילה!
התרוץ הזה פשוט לא קביל כי הוא לא נכון.
בן אדם אחראי ימצא דרך להתעדכן.
יכולה להעיד על שכנה שלי שמנותקת לחלוטין מכל אמצעי תקשורת. אפילו עיתון יומי אין לה.(פגשה אותי במכולת מיד אחרי פורים ושאלה אותי מה היה כתוב ההמודיע...)
אבל קצת שכל ואחריות יש לה כן. והבית שם סגור על מנעול ובריח. בדיוק כמו הבית שלי ושל הרבה אחרים שכן קצת יותר מעודכנים.
היא גם יכלה להתנהג בהפקרות (כן הפ ק ר ו ת!!!!) ולהגיד אני גרה בצפיפות. לא יודעת לא מעודכנת...
אבל החיים שלה ושל משפחתה חשובים לה. והיא אשה פיקחית ואחראית זה הכל.

• הוסף לסימניות
אני אכתוב את מחשבותי הצנועות..

יש כמה ז'אנרים של אנשים
יש את אלו שממש מתעלמים , מרגישים שההוראות הן שטויות , ונהנים מהאקשן לזלזל במשטרה, אותם אלו שגם עכשיו ממשיכים להתפלל במנינים כרגיל , יוצאים חופשי, בקיצור, שמים פס.
אותם אנשים מעודכנים בדיוק כמונו, אבל נהנים מלצפצף , כמו ההנאה להצליח לעבור מול שוטר בלי דו"ח.
הם קצת מתנהגים כמו ילדים קטנים, בואו ונסכים שהם מיעוט, או קהילות קיצוניות שהתרגלו לשים פס .

חוץ מהם יש את האלו הצייתנים או הפחדנים (זה לא בהכרח אותם אנשים שהם גם וגם), שעוד לפני שההוראה יצאה לציבור, הם מעצמם כבר לא נסעו בתחבורה ציבורית ולא יצאו החוצה.

באמצע , יש את כל השאר שהם הרוב הגדול.
לא מזלזלים , מקשיבים , מתעדכנים גם , אבל לא מקבלים אוטומטית כל פקודה.
לוקח להם קצת זמן לעכל , להבין ולהסכים.
רגילים לעשות 'לומדעס' על כל ענין , וודאי שעל ענין כזה.
המידע נכנס, אבל לא הוסכם במאה אחוז, כי מי אמר?
ובכלל אנחנו מרגישים כרגיל, אז בטח הנגיף לא הגיע לפה, יש הוכחות והסברים למה הכל נכון, אבל אין בעיה לצאת לחנות.
ואם שומעים שעוד מעט לא יהיו חנויות - זה הזמן לרוץ מהר ולקנות קצת אוכל.

לציבור הזה יש גם ערכים , קוראים להם שמחת חתן וכלה, כיבוד הורים וכו'
ואם המצב עוד לא כל כך מסוכן - למה לא לנצל את הזמן הזה בו הוא לא מסוכן - ולשמח את החתן והכלה.

מה עושים ? דוחים את החתונה? אי אפשר, אף אחד לא יבוא? בעייתי
לכן משתדלים לשמור איכשהו על הכללים , וזה לא ממש מצליח.

אני לא חושבת שזה רע, אבל רובו של הציבור רגיל להפעיל חשיבה עצמאית וביקורתית,
הוא רגיל ללמידה מנסיון עצמי, ותעיה, ומאמין יותר מכל למה שהוא רואה בעיניים.

הציבור הזה, וזה ממש לשבחו , לא אמון רק על טבע, אלא הרבה על רחמי שמיים.
וכל הפעולות הטבעיות הן בעיניו השתדלות בלבד. ולכן הוא משתדל לשמור על ההנחיות.
אבל להשאיר אמא מבוגרת לבד בליל הסדר? זו לא השתדלות לדעתו.

אני לא באה לשפוט או להבין, אני גם נמצאת בתוך הציבור השלישי.
אפשר לזרוק עגבניות , ואפשר גם לנסות להבין שאנשים שלא רגילים להתנהל עם חרדה וטבע וכללים , הם נשארים ברוגע, וממילא קצת פחות מצייתים.

אני לא יודעת מי צודק ומה נכון. אבל אם מדברים על כשל , אולי כדאי להתמקד בגורמים שלו.

בעיר שלנו יש אחוזי הדבקה נמוכים יחסית. ומכל מקום סביבי אני שומעת על תוכניות לסדר.
אנשים לא מזלזלים בכלל. הם מבינים שחשוב , אבל עדיין לא הגיעו לרמה של חרדה ו100% בבית, פה ושם קופצים להורים , אז מה ההבדל אם נהיה אצלם בסדר? אמא אלמנה תשאר לבד? זוצ שנה אחרי החתונה?

כולם נזהרים , לא מתפללים , ולא מבלים בחוץ, אבל עדיין לא הפנימו במאה אחוז.

אצלינו בדלת דפקו כבר שלוש שכנות לקרוא לבת שלי למשחק , וכל פעם היא אומרת שאמא שלה לא מרשה,
אז מצד אחד אני יכולה להתגאות בזה שאת זה אני מקיימת בקנאות עם כל הקושי הכרוך בזה.
מצד שני אנחנו עדיין הולכים לקניות בסופר, שבת שעברה התארחנו בשבת שבע ברכות (קטנה, אבל כמה משפחות) ויש לי הרהורים על ליל הסדר עם עוד זוג צעיר.

מה זה אומר? תגידו אתם
אני חושבת שזו תופעה אנושית . שרוב האנשים כשנותנים להם כללים , והם מבינים אבל לא רואים בעיניים את הנחיצות בעיר שלהם קצת מקלים בהם לפעמים.
כמו שאני מבינה שלמרות שחובה לחגור חגורה, יש אנשים שעושים חשבון שבתוך העיר זה פחות מסוכן ,ואם זו מונית אז לא נורא.
לא בהכרח מסכימה או מצטדקת, אני יודעת שזה לא בסדר. רק רוצה להביא גם את הזווית הזו.

עכשיו אפשר לזרוק.

• הוסף לסימניות
כן, כואב
בדיוק כמו שהקב"ה הכביד את הלב של פרעה, ככה הוא גם הקליל את חוש הדעת שלנו
הוא ראשון והוא אחרון והוא אוהב אותנו וחפץ בנו, אליו נפנה וממנו נבקש סליחה, והוא יושיענו
זה לא פייר 'להאשים' אותו.
הוא נתן לנו בחירה וקרא לנו להשתמש בה (רק במקרים ממש נדירים הקב"ה 'מתערב' בבחירה של אדם, ועל פרעה יש על זה הרבה דיונים. לגמרי מקרה חריג.
מי שטעה - צריך להודות בטעות ולחזור בתשובה, ובשום אופן לא לתלות את זה בהשגחה עליונה.
(תארי לך: אופס, נסעתי על 180. אויש, הרגתי מישהו, מה לעשות, השם הקליל לי את שיקול הדעת.).

• הוסף לסימניות
לא מידיעה, אלא סתם קשקוש מוחלט.

האדם היה בריא ושלם כאחד האדם !!!
ונפל וכרע רק מהקורונה,
ויש לו עוד 2 אחים צעירים ג''כ בסכנת חיים. ה' ירחם ויושיעם.

אבל אם מישהו יכול לקרר סתם ולסכן מאות אנשים אז למה לא ?!

• הוסף לסימניות
לא רבים יודעים, באמת לא רבים, שהסיבה האמתית לרוב הצרות בעולם, כולל סרטן, תאונות דרכים וקורונה, היא אנשים שמחללים שבת ועוברים עבירות.
לא רבים יודעים, שהסיבה לכך שיש עשרות אחוזים של מחלימים, והסיבה שיש המון אנשים שברוך ה' לא נדבקו היא בזכות התורה והתפילות שלנו.
בזמן שאני בכיתי והתפללתי בראש השנה ומי יודע כמה אנשים הצלתי, החילונים ישבו מול המסכים ובילו את חייהם.
אז אני לא מתנצל, ולא מרגיש אשם בפני כמה רשעים ששנאו את החרדים עוד קודם לכן ועכשיו מצאו עוד סיבה לשנוא חרדים. במדד האשמה באסון, יש להם הרבה יותר מה להתבייש. גם אם הם לא מבינים את זה.

השתדלות צריך לעשות, ואם היו טעויות, אז צריך לתקן.
אבל בוא לא נשכח איך העולם עובד באמת.
אתמול גיליתי חידוש. זה היה באמת חידוש בשבילי. 'ונשמרתם' היא מצוות עשה דאורייתא, והמבטל אותה עובר על ביטול עשה.
אם נמשיך את קו המחשבה שלך, חרדים שעברו על ונשמרתם בשבועות האחרונים הביאו לכל מיני צרות רבות ורעות מסרטן ועד קורונה, לא בגלל שהם פגעו בהשתדלות, אלא בגלל שהם ביטלו מצוות עשה.
לפי קו המחשבה שלך, יש להם , הו-הו יש להם, על מה להתנצל. גם אם הם לא מבינים את זה.

• הוסף לסימניות
הסוג השלישי שאת כותבת עליו טוב ויפה לדברים "רגילים"
כשמדובר בחיים ומוות צריך להחמיר. אין מה לעשות
אין פה בכלל מקום לשיקול דעת ובטח לא ללומדעס.
פשוט לשמוע להנחיות. שבאות מאנשים מקצועיים שרוצים רק את טובתנו. ועושים מאמצים כבירים כדי למנוע פה קטסטרופה.
וכשבן אדם יודע שהוא התנהג לפי ההנחיות. הוא יודע שעשה את שלו. ולא יסבול מנקיפות מצפון אם חס וחלילה משהו יקרה. אפילו רק בשביל זה.
כי לכאורה אם תזמיני את אחותך זוג צעיר לחגוג אצלך את הסדר כי מסכנה. זה נפל עליה פתאום והם לבד וכו'
לא יקרה כלום. אבל זה בניגוד להנחיות אז לא וזהו. חד וחלק.

• הוסף לסימניות
אתמול גיליתי חידוש. זה היה באמת חידוש בשבילי. 'ונשמרתם' היא מצוות עשה דאורייתא, והמבטל אותה עובר על ביטול עשה.
אם נמשיך את קו המחשבה שלך, חרדים שעברו על ונשמרתם בשבועות האחרונים הביאו לכל מיני צרות רבות ורעות מסרטן ועד קורונה, לא בגלל שהם פגעו בהשתדלות, אלא בגלל שהם ביטלו מצוות עשה.
לפי קו המחשבה שלך, יש להם , הו-הו יש להם, על מה להתנצל. גם אם הם לא מבינים את זה.
חרדים עברו על כל מיני מצוות בשבועות האחרונים,לא רק על ונשמרתם, וזו מלחמת החיים.
השתדלות צריך לעשות, ואם נעשו טעויות צריך לתקן. אבל בוא לא נשכח איך העולם עובד באמת. הדוויג הנ"ל.

• הוסף לסימניות
אני אכתוב את מחשבותי הצנועות..

יש כמה ז'אנרים של אנשים
יש את אלו שממש מתעלמים , מרגישים שההוראות הן שטויות , ונהנים מהאקשן לזלזל במשטרה, אותם אלו שגם עכשיו ממשיכים להתפלל במנינים כרגיל , יוצאים חופשי, בקיצור, שמים פס.
אותם אנשים מעודכנים בדיוק כמונו, אבל נהנים מלצפצף , כמו ההנאה להצליח לעבור מול שוטר בלי דו"ח.
הם קצת מתנהגים כמו ילדים קטנים, בואו ונסכים שהם מיעוט, או קהילות קיצוניות שהתרגלו לשים פס .

חוץ מהם יש את האלו הצייתנים או הפחדנים (זה לא בהכרח אותם אנשים שהם גם וגם), שעוד לפני שההוראה יצאה לציבור, הם מעצמם כבר לא נסעו בתחבורה ציבורית ולא יצאו החוצה.

באמצע , יש את כל השאר שהם הרוב הגדול.
לא מזלזלים , מקשיבים , מתעדכנים גם , אבל לא מקבלים אוטומטית כל פקודה.
לוקח להם קצת זמן לעכל , להבין ולהסכים.
רגילים לעשות 'לומדעס' על כל ענין , וודאי שעל ענין כזה.
המידע נכנס, אבל לא הוסכם במאה אחוז, כי מי אמר?
ובכלל אנחנו מרגישים כרגיל, אז בטח הנגיף לא הגיע לפה, יש הוכחות והסברים למה הכל נכון, אבל אין בעיה לצאת לחנות.
ואם שומעים שעוד מעט לא יהיו חנויות - זה הזמן לרוץ מהר ולקנות קצת אוכל.

לציבור הזה יש גם ערכים , קוראים להם שמחת חתן וכלה, כיבוד הורים וכו'
ואם המצב עוד לא כל כך מסוכן - למה לא לנצל את הזמן הזה בו הוא לא מסוכן - ולשמח את החתן והכלה.

מה עושים ? דוחים את החתונה? אי אפשר, אף אחד לא יבוא? בעייתי
לכן משתדלים לשמור איכשהו על הכללים , וזה לא ממש מצליח.

אני לא חושבת שזה רע, אבל רובו של הציבור רגיל להפעיל חשיבה עצמאית וביקורתית,
הוא רגיל ללמידה מנסיון עצמי, ותעיה, ומאמין יותר מכל למה שהוא רואה בעיניים.

הציבור הזה, וזה ממש לשבחו , לא אמון רק על טבע, אלא הרבה על רחמי שמיים.
וכל הפעולות הטבעיות הן בעיניו השתדלות בלבד. ולכן הוא משתדל לשמור על ההנחיות.
אבל להשאיר אמא מבוגרת לבד בליל הסדר? זו לא השתדלות לדעתו.

אני לא באה לשפוט או להבין, אני גם נמצאת בתוך הציבור השלישי.
אפשר לזרוק עגבניות , ואפשר גם לנסות להבין שאנשים שלא רגילים להתנהל עם חרדה וטבע וכללים , הם נשארים ברוגע, וממילא קצת פחות מצייתים.

אני לא יודעת מי צודק ומה נכון. אבל אם מדברים על כשל , אולי כדאי להתמקד בגורמים שלו.

בעיר שלנו יש אחוזי הדבקה נמוכים יחסית. ומכל מקום סביבי אני שומעת על תוכניות לסדר.
אנשים לא מזלזלים בכלל. הם מבינים שחשוב , אבל עדיין לא הגיעו לרמה של חרדה ו100% בבית, פה ושם קופצים להורים , אז מה ההבדל אם נהיה אצלם בסדר? אמא אלמנה תשאר לבד? זוצ שנה אחרי החתונה?

כולם נזהרים , לא מתפללים , ולא מבלים בחוץ, אבל עדיין לא הפנימו במאה אחוז.

אצלינו בדלת דפקו כבר שלוש שכנות לקרוא לבת שלי למשחק , וכל פעם היא אומרת שאמא שלה לא מרשה,
אז מצד אחד אני יכולה להתגאות בזה שאת זה אני מקיימת בקנאות עם כל הקושי הכרוך בזה.
מצד שני אנחנו עדיין הולכים לקניות בסופר, שבת שעברה התארחנו בשבת שבע ברכות (קטנה, אבל כמה משפחות) ויש לי הרהורים על ליל הסדר עם עוד זוג צעיר.

מה זה אומר? תגידו אתם
אני חושבת שזו תופעה אנושית . שרוב האנשים כשנותנים להם כללים , והם מבינים אבל לא רואים בעיניים את הנחיצות בעיר שלהם קצת מקלים בהם לפעמים.
כמו שאני מבינה שלמרות שחובה לחגור חגורה, יש אנשים שעושים חשבון שבתוך העיר זה פחות מסוכן ,ואם זו מונית אז לא נורא.
לא בהכרח מסכימה או מצטדקת, אני יודעת שזה לא בסדר. רק רוצה להביא גם את הזווית הזו.

עכשיו אפשר לזרוק.
את ההרגשה שמתוארת כאן כולם מרגישים. מאד נכון.

יש מושג של אחריות ציבורית. אנחנו כציבור צריכים לקחת אחריות ולהירתם למאבק בנגיף שמתפשט בקצב מבהיל.

ולכן, אסור!! ממש ממש אסור!! גם לפי ההוראות של הרבנים וגם לפי החוק לעשות ליל הסדר עם עוד זוג.

דווקא בגלל שיש לנו ערכים. דוקא בגלל שאנחנו יוצאים מקודת מבט שלוקחת אחריות על הכלל. כמו שאף אחד לא מרשה לעצמו להגיד "מה יקרה אם רק אני לא אלך להצביע" כך אסור לומר "רק אני יעשה ליל הסדר עם אמי האלמנה שלא תישאר לבד".

כי מתוך כל אלו שיגידו את זה, יהיו כמה שבאמת ידביקו את ההורים שלהם בקורונה.

אם אתם עדיים לא מבינים את זה, וקשה לכם להשאיר את הזוג לבד בבית, תשאלו רב שהייתם סומכים עליו בדיני נפשות כי זה דיני נפשות.

את הקורונה הביא הקב"ה, והנגיף הזה פוגע בכל כך הרבה אנשים ברמות שונות.

יש כאלו שזה הרג אותם יש כאלו שזה הכניס אותם לחובות אינסופיים, יש כאלו שמחכים לניתוח שבר כבר שבועיים. יש כאלו שסובלים נורא בבית מבני ביתם ואין מושיע.

אז למרות כל הקושי, גם הזוגות הצעירים יקבלו בפרופורציה את מה שהקב"ה נתן להם" "ליל הסדר זוגי". או שיהנו, או שלא. אבל אין להם שום היתר להשתמט ולהתחמק מההלכה מהחוק ומהאחריות לסובבים אותם.

אגב, כל אלו שהדביקו את ששת אלפי חולי הקורונה בישראל. כולם כאחד היו בטוחים שאין להם קורונה.

יש כאן אתגר חדש, שלא היה כמוהו בהיסטוריה, ואסור לנו להשוות אותו לאתגרים אחרים שמוכרים לנו כבר.

הקו החרדי:
בעקבות ההחמרה בבני ברק, משרד הבריאות בשיתוף זק"א ישראל החלו במבצע לאיתור חולים המסתובבים בעיר ונדבקו בנגיף בכדי להעבירם מחוץ לבני ברק. הוחלט כי במקרים שונים חולים שלא יתפנו מרצון יקבלו צו אשפוז בכפיה ע"י משרד הבריאות. זאת עקב גילוי של 3 מקרים של חולי קורונה שמסתובבים ללא בידוד בחברת אנשים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה