"המכון הכי מיקצועי לטיפול ריגשי" איך תחנכו ותמכרו ללא שכנועים [זה סוג של בלוג 2]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;2133405:
כתיבה מקסימה!

הרשי לי כמה מילים על התובנה שהעלית.
אנשים לא אוהבים שדוחפים להם. נכון. אבל אנשים לא זזים אם לא תדחפי אותם.
מחר, מחר אני מתחילה דיאטה! מוכר לך?
אין לך מושג כמה תכננתי לאפות לך עוגה. מתנצלת שלא הספקתי/שכחתי/לא היו לי חומרים. למה לא הזזת את עצמך למכולת?!

ולתחום הפרסומי:
מודעות תדמית יכולות להיות עדינות, רכות וענוגות. אבל הן תישארנה נעימות למראה ולא תקמנה אף אחד מכורסת הנוחות.
אם את צריכה למכור - תרימי את האנשים. תתקעי להם קצת קיסמים בכסא!

עוד משהו קטן, ברשותך.
ככל שהקושי למכור הוא גדול יותר, סימני הקריאה (בהשאלה, כמובן) יועילו יותר.
כוונתי היא להבדל שבין עסקים, למוסדות ארגונים ועמותות.
בעוד העסק מוכר מוצר, ותמיד יהיה מי שירצה לקנות אותו, הרי שעמותה מוכרת מצווה. תרומה.
אין תמורה חומרית לכסף ששולם.
ושם, מי שלא דוחף, לא נמצא.

סיימתי לנאום.

חולקת עלייך:)
באופן אישי מודעות רכות וענוגות (איידי פרייזלר) עושות לי את זה לגמרי.
שונאת את המודעות של העמותות-קרנות-וכו'. וצורת השכנוע שלהם לגמרי לא גורמת לי לתרום.
בעלון הפרסומת האחרון של לב לאחים, למשל. התמונה הענקית של הרב אורי זוהר עם הילד החילוני היפנטה אותי לחמש דקות והמלל היה פשוט מיותר בעיניי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;2133413:
כתיבה מקסימה!

אני לא סופרת
אבל מרוב דימויים כבר התבלבלתי והייתי צריכה לקרא שוב בשביל להבין
היה נדמה לי שכל דימוי הוא בעצם העיקר ואז קפצת לדימוי אחר...
יש לך כתיבה טוב אבל צטיפה לדלל בדימויים או לפחות בפרוט עליהם ולתת את המסר בצורה פחות פתלתלה
ייתכן שאני נשמעת לגמרי דבילית אבל זה אחד הסיבות שספריו של דוד זריצקי לקח לי ממש הרבה זמן לקרא ובעיקר להבין
כי תו"כ סיפור האבן בכתה השיבולים דיברו העלים לחשו ועד שהמשכתי לביצה המייללת שכחתי מאיפה זה התחיל

דוד זריצקי זה הסופר היחיד שאני מסוגלת לקרוא עשר פעמים ברצף.
מקבלת את דברייך.
המסרים שלי תמיד קצת פתלתלים שכאלה ולא ישירים בכפית של כסף. חסרון או יתרון?
תחליטו אתם ואשמח לחוות דעתכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2133423:
שונאת את המודעות של העמותות-קרנות-וכו'. וצורת השכנוע שלהם לגמרי לא גורמת לי לתרום.
בעלון הפרסומת האחרון של לב לאחים, למשל. התמונה הענקית של הרב אורי זוהר עם הילד החילוני היפנטה אותי לחמש דקות והמלל היה פשוט מיותר בעיניי.

זכותך :)
אגב, המילה האחרונה נתונה לתוצאות. לא למה שאנשים אוהבים או לא...

• הוסף לסימניות
לבן, את בחורה מוכשרת! וכותבת כל כך טוב! (זה בסדר סימני הקריאה פה?..)
דווקא אני מאוד התחברתי לכתיבה וגם לשלל הדימויים. זה גורם לי לחזור ולקרוא את הפוסט עוד כמה פעמים כדי לגלות שלא פספסתי משהו.. בעיני כתיבה כזו הרבה יותר מעניינת ומושכת.
תמשיכי להעלות חומרים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2133426:
דוד זריצקי זה הסופר היחיד שאני מסוגלת לקרוא עשר פעמים ברצף.
מקבלת את דברייך.
המסרים שלי תמיד קצת פתלתלים שכאלה ולא ישירים בכפית של כסף. חסרון או יתרון?
תחליטו אתם ואשמח לחוות דעתכם.

אני יודעת שלהדמות לרב זריצקי זה יתרון גדול
לי כנראה יש בעיית קש"ר:p
ואני שונאת מסר בכפית רוצה להבין לבד אבל בלי הרבה הסחות דעת
למשל בפוסט הקודם חשבתי ברגע הראשון שאת רוצה לדבר על ספרא והתבלבלתי וחזרתי לקרא לאט לאט לאט (אני קוראת נורא מהר ) לכן זה פשוט לא מותאם לי לקצב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2133423:

כי כנראה את מכירה מקרוב.
מי שמכיר, מתחבר.

כדי שתתרמי, צריך לגעת בלב, והכרות מקרוב גורמת לכך הרבה יותר.

יש כאלו שתמונה כזו לא תעכב אותם אף לא לרגע.
לעומת זאת אם יכתבו להם: הילד הזה מבקש ממך, וישימו תמונה של ילד משאטרסטוק, זה יעשה להם את העבודה טוב יותר..

• הוסף לסימניות
קודם כל ממש אהבתי את הכתיבה (ואני לא מתחברת לכל דבר, כאן בהחלט התחברתי), אבל לא בכל תחום בחיים זה ככה לדעתי.
לגבי שרה ורויטל, מאוד דיבר אלי ועל זה קבלי ממני את הצלצול :) וגם על הכתיבה האיכותית.

לגבי הפרסום, תלוי איזה תחום, כמה זמן העסק בשטח, מי קהל היעד ועוד המון. אני נוטה להסכים עם לללללי, רוב העסקים בהתחלה צריכים לעשות באזזזזז, ואני אומרת את זה גם כצרכנית וגם כבעלת עסק.
כשיש לך כבר מוניטין וכמעט לכל אחד השם שלך מוכר ואומר משהו חיובי שהוא שמע/ראה וכו' אז בהחלט אפשר להתענג על המודעות האסתטיות והמקסימות ולקצור מהן פירות, אבל רוב העסקים הם לא בקטגוריה הזו...כניסה לשוק(שיכולה להמשך כמה שנים טובות) זה באמצעות באזזז.
אגב יש קהל יעד מסוג מסויים (כמוני) שמודעות אסתטיות שלא אומרות ומסבירות לי בפרוש מה אני מקבלת לא ימכרו לי...אני מקסימום אסתכל ואגיד "הנה תמונה נחמדה של חולצה, מעניין מי צילמה" והמילה "מיבצע";) דווקא תגרום לי לשקול לקום מהכסא ולרכוש

• הוסף לסימניות
כתיבה מעולה
והפעם - גם קצר יותר, וקולע
בלי מידי הרבה תאורים על ספרא השמן...

עלי והצליחי

• הוסף לסימניות
:D:Dחברה, תירגעו, ספרא לא כל כך שמן:D:D.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרציפן;2133618:
:D:Dחברה, תירגעו, ספרא לא כל כך שמן:D:D.

חה.

זה בדיוק מה שחשבתי כשראיתי אותו אתמול.

הם רק הדפיסו אותו בגדול מדי אז זה הרושם שהוא עושה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2133423:

ביררת פעם אם הן גם מוכרות?
מודעות תדמית יפות ונקיות - ללא הצעת מכר, לא מוכרות בטווח המיידי.
זו השקעה לטווח הארוך, הן מה שהן - מודעות תדמית. מעלות את התדמית של החברה
כשצריך למכור ומיד, ברור שמודעת הארד-סייל תעשה את העבודה הרבה יותר טוב.

כל דבר לגופו של ענין ומהי מטרת הפרסום

• הוסף לסימניות
קראתי ברתק. את כותבת מדהים!

לעניין המסר: יש אנשים שמבקשים שיזיזו אותם. טוב, לא עליהם אני מדברת. אבל לפעמים בתור אשת מקצוע (פרסומאית הכי הולך פה, נכון?) מה אכפת לי לתקוע קיסם בספה? שידקרו, שיקפצו ויזוזו! לי זה עושה את העבודה ובמילא הם לא יודעים למי לחזור... אני אנונימית לגביהם, לא?

• הוסף לסימניות
הכתיבה - יופי של כתיבה.
אבל אני לא כל כך הבנתי את האנלוגיה.
המסר של הדוגמא הראשונה - אל תנסה לישר אנשים? אל תנסי לחנך אמהות כי ממילא הן לא תקשבנה?
המסר של הדוגמא השניה - אל תכתוב מיבצע (עם יו"ד :/) עם סימני קריאה כי זה לא אינטליגנטי? כי זה מעצבן? או אל תנסי לשכנע את הלקוחות כי גם הם לא יקשיבו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירי12;2133782:
הכתיבה - יופי של כתיבה.
אבל אני לא כל כך הבנתי את האנלוגיה.
המסר של הדוגמא הראשונה - אל תנסה לישר אנשים? אל תנסי לחנך אמהות כי ממילא הן לא תקשבנה?
המסר של הדוגמא השניה - אל תכתוב מיבצע (עם יו"ד :/) עם סימני קריאה כי זה לא אינטליגנטי? כי זה מעצבן? או אל תנסי לשכנע את הלקוחות כי גם הם לא יקשיבו?

אני לא מאמינה שזה קורה לי.
המסר שלי היה לא לדחוף ולא לשכנע אלא להיות פנויים ורגועים ולמכור ולחנך בלי להתנפל ולחנוק. וגם כמובן האנלוגיה המשנית ששתי הדמויות המרכזיות כאן בעצם לא קולטות שהן שוב ושוב חוזרות על אותה טעות ולא עוצרות רגע לבדוק למה זה לא מצליח להן.
וכתבתי את זה בכותרת ועוד בגוף כמה פעמים
וזה היה נראה לי מאד ברור ומובן
ולמרות זאת מקבלת תגובות של כאלו שלא היה מספיק ברור להן.

מישהי מוכנה להעמיד אותי על הטעות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2133798:
המסר שלי היה לא לדחוף ולא לשכנע אלא להיות פנויים ורגועים ולמכור ולחנך בלי להתנפל ולחנוק. וגם כמובן האנלוגיה המשנית ששתי הדמויות המרכזיות כאן בעצם לא קולטות שהן שוב ושוב חוזרות על אותה טעות ולא עוצרות רגע לבדוק למה זה לא מצליח להן.
וכתבתי את זה בכותרת ועוד בגוף כמה פעמים
וזה היה נראה לי מאד ברור ומובן
ולמרות זאת מקבלת תגובות של כאלו שלא היה מספיק ברור להן.

מישהי מוכנה להעמיד אותי על הטעות?

לי הכל היה ברור לחלוטין.
ונהניתי לחלוטין!!;)

• הוסף לסימניות
לבן, זה יפה :)
לי המסר הי'ה ממש ברור (עוד מהדוגמא הראשונה... ) ואת כתבת יפה וקליל, אהבתי שהטקסט עמוס בהמחשות, אך הכל מוביל לאותו מקום.
שמעתי פעם מסופרת גדולה (ומוערכת מאד :) ) שהקוראים אוהבים לקחת את המילה הכתובה הישר לסגנון החשיבה שלהם (מה שאני אישית לא אוהבת - אי אפשר להתעשר אם לא אנסה להבין יותר טוב למה הסופרת התכוונה פה). אל תילחצי, רק תציעי להן לקרוא שוב את הטקסט בעיון רב יותר.
זה כבר יבוא לבד... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2133798:

למה לא להאמין? כתבת משהו, תני לאנשים את המקום להבין את מה שהם הבינו ולהסכים/להסכים חלקית /לחלוק בכל מכל כל....

סה"כ העברת כאן מסר יפה באמצעות שני מצבים, שלגבי אחד מהם המסר אולי נכון לגבי השני אולי לא נכון, אפשר להתחבר, אפשר להתחבר חלקית ואפשר להביע דעה אחרת על המסר שמאחורי הדברים.

הדיון הגיע לנושא המסר שהעברת לגבי פרסום, והיו שחשבו אחרת זה הכל. הדברים מובנים, וכמו שאמרתי כתובים יפה. אני לוקחת מכל דבר שאני קוראת את מה שרלוונטי לגבי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;2134086:
למה לא להאמין? כתבת משהו, תני לאנשים את המקום להבין את מה שהם הבינו ולהסכים/להסכים חלקית /לחלוק בכל מכל כל....

סה"כ העברת כאן מסר יפה באמצעות שני מצבים, שלגבי אחד מהם המסר אולי נכון לגבי השני אולי לא נכון, אפשר להתחבר, אפשר להתחבר חלקית ואפשר להביע דעה אחרת על המסר שמאחורי הדברים.

הדיון הגיע לנושא המסר שהעברת לגבי פרסום, והיו שחשבו אחרת זה הכל. הדברים מובנים, וכמו שאמרתי כתובים יפה. אני לוקחת מכל דבר שאני קוראת את מה שרלוונטי לגבי.

אסביר את עצמי.
אני תמיד מנסה להיות מאד ברורה וממוקדת.
כשאני כותבת לעצמי אין לי בעיה שלא יבינו, אבל כשאני מוציאה טקסט לאחרים חשוב לי להיות מאד מאד ברורה ובהירה בכוונות שלי
וכאן קיבלתי יותר מתגובה אחת של מישהי שבכלל לא קלטה את הכוונה של הדברים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2134931:
אסביר את עצמי.
אני תמיד מנסה להיות מאד ברורה וממוקדת.
כשאני כותבת לעצמי אין לי בעיה שלא יבינו, אבל כשאני מוציאה טקסט לאחרים חשוב לי להיות מאד מאד ברורה ובהירה בכוונות שלי
וכאן קיבלתי יותר מתגובה אחת של מישהי שבכלל לא קלטה את הכוונה של הדברים.

ההקבלה לא הייתה מספיק ברורה בכלל לא היה ברור שכתבת על אותה אישה מזווית שונה
את זה הבנתי מהתגובות
וברצינות שאני תולעת ספרים קוראת המוון (היום כבר לא מחוסר זמן) ופה ממש הייתה בעיה להבין ובטח ברגע הראשון
הבלוג הקודם היה יותר ברור ומופשט מבחינת מסר
אם כי עדיין עמוס תיאורים כמו שאמרנו למי שאוהב:D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

היא הייתה ילדה אחת, תמימה.
ילדה טובה שקמה בבוקר, הולכת לבית הספר, ועושה בדיוק מה שאומרים לה.
ילדה מנומסת שאומרת תודה למורה בסוף השיעור, ומחייכת בשקט.
היו לה זוג עניים שחורות ושותקות,מכוסות בריסים צפופים.
זוג עניים גדולות, שניסו לספר סיפור אחר.
סיפור שההתנהגות היפה שלה לא ספרה.
כי בחוץ אמרנו, היא ילדה טובה עם התנהגות מצויינת, אבל עמוק בפנים, היא ידעה שהיא רעה.
בתוך הלב הקטן והמתוק שלה, התחבא עיגול שחור, גדול, ורע.
היא לא ידעה איך קוראים לו, פחדה מקיומו.
היא לא ידעה שהוא נמצא בעוד הרבה לבבות קטנים של ילדות.
חשבה שהוא קיים רק אצלה, חשבה גם שלא סתם הוא בחר לגור בלב שלה.
היא הבינה שהיא שונה מכולן, מאוד רעה.
בגן שלה סיפרו שיש מידות רעות, והתנהגויות לא מתאימות.
תיארו התנהגות פרועה, מכות, וקנאה, וגם אמרו שבגן שלנו חס וחלילה היצר הרע לא נכנס,
בגן שלה היו רק ילדות טובות, עם לב טוב, ככה הגננת אמרה.
הגננת לא ידעה על העיגול שבלב שלה, אז היא התנהגה אליה כמו אל ילדה רגילה.
היא לא ידעה שהעיגול מבקש שיתייחסו, לא ידעה שהוא צריך מילים טובות והמון יחס כדי לשתוק, להיות קטן יותר, להיעלם.
היא לא רצתה שהגננת תדע, אז היא המשיכה להיות קטנה, ושקטה, המשיכה להיראות ילדה טובה.

בבית הספר היה לה קשה יותר, העיגול גדל, והשתולל, ועשה לה בלגן בלב.
אבל היא לא העזה שמישהו ידע מה קורה לה שם בפנים.
כשחברה פנתה אליה, בקשה לשחק, או לשבת לידה, הוא קפץ מאושר, שכנע אותה להסכים.
אבל היא ידעה שאסור לה, כי כך כולם ידעו עליו, יכירו אותה, יכירו את העיגול האכזר.
אז היא התעלמה ממנו, והנידה ראש לשלילה בשקט עצוב.
החברות התייאשו ממנה, שכחו לנסות שוב.
הן גם לפעמים צחקו, כי מה זה ילדה שיש לה פה, אך, הוא נשאר סגור?
העיגול בכה , וכעס, והיא כל כך פחדה, כי היא נשארת איתו לבד.
כולם נעלמו, אף אחד לא נותן לה יד, לא מציל אותה ממנו.
אף אחד לא יודע שהוא בנתיים גדל וגדל, ותובע ממנה יחס.
יחס שאין לה לתת.

בסמינר הוא כבר היה ענק, היה לו המון כוח והוא לא פחד.
היא הרגישה שלאט לאט הוא מתחיל להידחף לבחוץ.
הוא דרש ממנה דברים לא הגיוניים, כל מה שהיא לא העזה אף פעם.
עכשיו הוא שלט, היא היתה חייבת לרצות אותו, לשמוע בקולו.
פתאום היא דברה בכיתה, בקול, הלב שלה דפק, החברות פתחו פה, אבל הן התרגלו, מהר.
הבעיה שהוא לא הסתפק, הוא רצה שכולם יראו, ישימו לב.
היא ידעה שהוא רע, ושחור, שזו שימת לב שלילית, שעכשיו כולם יודעים שהיא תלמידה רעה, עם יצר הרע חזק.
אבל לפחות עכשיו יודעים שיש אותה.
היא התחצפה למורות, מצאה עצמה המון במסדרונות.
היא בכלל שכחה מהו תקנון, ואיך נראית בת בית יעקב.
היא חשבה שכך טוב יותר מפעם, כי סוף סוף היא לא שקרה, היתה בדיוק כמו שהיא בתוכה, רעה.

ואז היא גם מצאה חברה.
יחד איתה היה לה קל יותר להשמע לעיגול השחור, כי החברה שלה היתה כמוה, שחורה, כך מבחוץ היה נראה.
העיגול שלה חגג, קפץ, נהנה, סוף סוף הוא נושם לרווחה.
הוא הדף את הגבולות המועטים, והדקים שנותרו סביבו, והציץ לבחוץ, מתפשט על כולה.
יחד עם החברה השחורה היא עשתה המון דברים, שגרמו לעיגול לגדול, להיות יציב, חזק, ושולט.
ההורים שלה היו עצובים, בגללה, להורים שלה בלב היו רק עיגולים לבנים, כך היא היתה בטוחה.
היום היא כולה שחורה, כמו החברה שלה, ככה היא מרגישה.
אבל עמוק בפנים היא מחכה, מחכה שמישהו יבוא וילמד אותה שיש בה טוב.
שהרע הזה, הוא רק עיגול אחד, שחור.
שכמו שהוא גדל, כך היא יכולה להקטין אותו חזרה, היא מחכה שיעזרו לה לכווץ אותו, ואולי אפילו להעלים לגמרי.
רוצה שיאמרו לה שהיא לא רעה, היא אף פעם לא היתה רעה,
היא פשוט כמו כולם, מתמודדת עם היצר הרע.
רוצה שילמדו אותה, איך מתמודדים איתו בצורה הכי טובה.
ואם אפשר היא מבקשת גם,שיביטו בה עמוק, לתוך העניים, יחפשו, ינסו למצוא, אולי קיים בה איזה עיגול ורוד, פצפון.
שיתנו חיבוק, ילטפו, יבטיחו שהוא פעם יגדל, יצבור כוח, ינצח את השחור, יותיר בה רק טוב.
רק תתנו לה, מגיע לה.
חיבוק, אוזן, ואהבה.
שיתוף - לביקורת ציפי והאופנים....
מעשה באופנים

לציפי עוד שניה יש יומולדת, היא מתרגשת, היא רוצה מתנה ליומולדת, בקשה מאבא. אבא. תקנה לי בבקשה אופניים!!!! אני רוצה!! א ו פ נ י ם. אבא מקשיב. אבא רשם. שמח. ציפי לא יודעת אבל הוא כבר הכין לה אופניים מזמן.... אבל ציפי,היא ילדה קטנה בינתיים, לא למדה עדיין לרכוב על אופניים, הוא ישמור לה את זה, כשתהיה בנויה עוד יותר. חזקה עוד יותר. תדע לרכוב עליהם... קודם שתדע ללכת לבד ורק אז אופניים. אז הוא לוחש לה את זה ושומר לה אותם, וציפי, לא קבלה אופניים בינתיים. אבל ציפי לא שומעת... ציפי רוצה אופנים.ועכשיו!!! אז היא מבקשת שוב. אבא, מתי נקנה לי אופנים? אני רןצה א ו פ נ י ם . ממש עוד מעט יש לה יומולדת. חשוב לה עד היומולדת לקבל אופנים. להרבה חברות שלי יש אופניים, אבא, אתה יודע? רק לי אין! אני גם רוצה! אני לא חווה את עצמי בצורה חיובית בלעדיהם, אתה יודע? אני פיזית מדכאת בי כוחות... אבא הקשיב. אבא שומע. הוא תמיד שומע את ציפי. והוא שמח. כי הרי יש לה אופניים. הוא הכין לה,הוא כבר קנה! בול למידה שלה. לא גדולים מידי. ולא קטנים מידי. אופניים שיתאימו בדיוק למידות של ציפי! זה אצלו. הוא רק מחכה שהיא תגדל טיפה, מה לא ברור? רק טיפה! אם היא תתנהג יפה, ותקשיב בקולו, גם כשמשהו לא מריח לה כל כך טוב, ומתחשק לה נורא לדחוף את דעותיה האישיות והתאוריות המוזרות שלה, והיא תרכין את הראש, אז הוא יקנה לה. אבל רק שתרגע. ועכשיו תרגע. כי הוא יודע מה הוא עושה!!! אז הוא לוחש לה, ציפי, מי אוהב אותך הכי בעולם? אבא שלך! מי יודע הכי טוב מכולם מה טוב לך? אבא! אז תנשמי, את תקבלי אופניים , אבל לא עכשיו.. .אבל ציפי לא שומעת. היא מתעלמת, אולי. אין לה אופניים, נקודה. היא לא רואה אופניים אז הוא לא אוהב אותה. הוא שכח אותה!! הוא פיזית שכח אותה!!!! ציפי רוצה אופניים ועכשיו! אז למה אבא לא קונה לה??? היא בוכה יותר חזק. אני רוצה אופניים. ובכלל לא אכפת לי כלום! וגם לא מה שטוב! אבא אתה מתעלם ממני??? ואבא רואה אותה. הוא מסתכל. והוא שמח, שוב. כי היא רוצה אופניים ויש לו אפניים מיוחדות בשבילה. איזה כיף שהיא רוצה אותם. אבל הוא גם בוכה. כי ציפי בוכה. והיא עצובה. והיא לא מבינה שהוא כבר הכין לה. מה לא ברור, ציפי!!! אז הוא בוכה איתה. חזק הוא בוכה. כי גם היא בוכה חזק. הרי מי שיודע להיות שמח מאוד, הוא לפעמים עצוב מאוד. הכל חזק אצל ציפי. עוד יום עובר. ואותו דבר... ציםי מסיקה מסקנה שאבא לא אוהב אותה. מה כבר ביקשתי, אופניים לדהור עליהם? היא עצובה. חבל. חבל שציפי לא מבינה, שהאופניים מתחבאות ממש לידה, אבל היא לא תקבל אותם שנייה לפני שהוא ירגיש שהיא מוכנה לרכוב עליהם. כי אבא אוהב אותך ציפי. הכי בעולם.
ואבא חזק. ואבא גיבור. שום דבר לא שובר אותו. איזה כיף שאבא אף פעם לא נאנח.... ככה הוא לא נשבר מהדמעות שלה. וממשיך לעשות אתה מה שהכי טוב ל ה .
וחבל. שלפעמים אנחנו כמו ציפי.... בוכים. או בורחים. ולא סומכים עליו מספיק...

אז.... דבר ראשון אשמח לביקורת
ודבר שני אשמח לדעת אם הייתי ברורה
.
סיפור בהמשכים זוג או פרט
פרולוג

משחק ה"ביג בוס" הסוער הסתיים בניצחונו של יוספי, היא היתה הסגנית. יוספי זרח, מיכלי ותולי קצת פחות.
אלו היו הכללים הבלתי כתובים במשחקים של יעל, חלוקת ניצחונות הוגנת על פני השבת. היא יישרה את הרגל: "שנעבור לשחק על השולחן?" נקישות על הדלת, מיכאל נכנס הביתה, יוספי רץ אליו נרגש כולו לבשר על הניצחון.
הזדקפה, נגשה למטבח וארגנה את הסלטים, שירה נכנסה בפיהוק קורע לב, "אין לי איך להודות לך, יעל".
ורק שכבו האורות, הרבה אחרי ששירה ומיכאל הזדחלו החוצה עם הצרורות, היא העזה לשאול את שירה, רק בלב, אם היא בטוחה שאין לה איך.
הבוקר של יום ראשון תפס אותה, כמו תמיד, עייפה וממהרת ורוטנת. זה הבהיל אותה, כי בשבועיים האחרונים היא רוטנת גם בימי שני ושלישי.
המצבר שלה הולך ומתרוקן והיא לא מצליחה למלא אותו.
שנים של תקוות שהתנפצו לא מרשות לה להמשיך לחלום ולשאוב כוח מהעתיד.
העתיד שהיא ציירה בדמיונה מגיל שבע, והמשיכה לצייר ביתר פירוט בגיל שבע עשרה ובגיל עשרים ושבע.
עכשיו, היא רוצה עכשיו. ממש כמו יעלי שרצתה אי אז יומולדת עכשיו. מי העזה לצחוק עליה?
יעל מתמלאת זעם על הפרה ההיא, מהקלטת של שרה קיסנר ולאה פריד. מה היא מבינה באנשים שנגמרה להם הסבלנות?
בתחילת הדרך היתה מלאת סבלנות, סיימה סמינר. נשמה עמוק, היא למדה ברצינות והשקיעה והרגישה שמגיע לה חופש אמיתי. הפגישה הראשונה שלה היתה רק בחנוכה, היה נחמד ונעים ולא מעבר. והאמת, היום היא חושבת שהיא לא באמת חיפשה את העול הזה. הכסף הלחיץ אותה, נוראות.
זמן שווה כסף, היום הכסף לא מלחיץ, והזמן נושף בעורפה.
בלילה מתקשרת מיטלמן, יש לה קול מרגיז והיא חיבת להבין למה היא הורידה את פוגל, אי שם, לפני ארבע שנים וכמה חודשים.
ואחרי שהשיחה הזו מסתימת, יעל יודעת שגם היא סיימה פרק בחייה. היא לא מוכנה יותר לשאת את זה.
היא מרימה ראש לתקרה, מדבקת כוכב נוצצת אליה, שירה הדביקה אותה אי פעם, בשחר ההיסטוריה.
הייאוש מכה בה.
והדבר הכי מפחיד שזה יאוש מסוג חדש, תהום שהיא לא מכירה.
וככה היא נרדמת.
ומתעוררת עם החלטה.
סיפור בהמשכים. מבוסס על סיפור אמיתי, אבל נראה איך זה יתפתח עם הזמן.
פרק 1

"מה ברא ה' ביום הראשון?"
הגננת חנה שרה במרץ. כל הילדות אחריה.
אני גם שרה במלוא הפה הקטן שלי. אני מאוד אוהבת לשיר. ואפילו אני מכירה את השיר הזה בכלל מגן נחמה.
"את האור ואת החושך"
כולן מתופפות בתוף מרים שהגננת חילקה.
אני לא. התוף שלי ביד.
אבל היד השניה בראש. מגרדת.

היה לי פעם קוקו יפה. קוקו רכבת אפילו.
אבא עשה לי בבוקר קוקו רכבת כי התלבשתי יפה לבד.
עכשיו הקוקו כבר לא יפה. אני יודעת. הוא מבולגן ממש.
אבל מגרד לי!
מגרד לי מאוד! ואני מגרדת ומגרדת.
בסוף התפילה אני מפסיקה לגרד. נגמר לי הכוח ביד.

"בת- שבע מותק" הגננת חנה קוראת לי בסוף היום.
"את יכולה להביא את זה לאמא?"
"זה" זה פתק.
פתק לבן וגדול.
אני עוד לא יודעת לקרוא. אני רק בגן חובה. אבל אני כבר יודעת מה כתוב שם.
אני אביא את הפתק לאמא.
לא רק אני. גם שרה'לה. גם לה הגננת חנה הביאה פתק.
אבל את שרה'לה אמא שלה תסרק בלילה. היא גם תביא לה אולי ממתק אם היא תתנהג יפה.
לי לא.
אותי אמא לא תסרק בלילה אחרי המקלחת.
לי אמא לא תביא ממתק אם התנהגתי יפה.
היא רק תתקשר לדודה ברכה.
דודה ברכה תעשה לי מקלחת.
היא גם תסרק אותי.
אבל היא לא תתן לי ממתק. אין לה ממתקים בכלל.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה