נספח לאתגר המלך בשדה - נספח לאתגר שבועי 62

• הוסף לסימניות
ויהי בימי מלך העוגות.. על רצפת בהט ושש שוקלד...
מלך העוגות על ריצפת השוקלד.png

• הוסף לסימניות
אתגר מאוד יפה
(הארת אגב: לנמלים אין מלך ככתוב במשלי ו :"לך אל נמלה עצל ראה דבריה וחכם אֲשֶׁר אֵין לָהּ קָצִין שֹׁטֵר וּמֹשֵׁל".)
אין מלך אבל יש מלכה.
היא לא שולטת בהם, אלא היחידה שמטילה את הביצים, גדולה מכולן ולא עובדת.
לכן קוראים לה מלכה...
ומעניין לדעת, היא גם לא יכולה לאכול בכוחות עצמה אלא רק ע"י הנמלים הפועלות שמאכילות אותה ואת הנמלים הקטנות שעדיין לא אוכלות לבד.
לפני שהיא מתה, היא מטילה ביצה מיוחדת שממנה בוקעת מלכה חדשה.
אגב גם לדבורים יש מלכה על אותו רעיון.

זו היתה דקה של ידע מעולם הזואולוגיה.
:)

• הוסף לסימניות
גם לדבורים אכן יש מלכה
אבל ככל הידוע לי היא משמשת מעין המח המסנכרן של כל הכוורת והפועלים הם כביכול האברים
גם אצל הנמלים זה כך?!

• הוסף לסימניות
גם לדבורים אכן יש מלכה
אבל ככל הידוע לי היא משמשת מעין המח המסנכרן של כל הכוורת והפועלים הם כביכול האברים
גם אצל הנמלים זה כך?!
לא חושבת.

• הוסף לסימניות
אתגר יפה מאוד,
רק - - אתם חושבים שיש רעיונות לזה? כי לא חכמה לעשות את טראמפ מלך הגן. צריך משהו יותר - - - אתם מבינים למה אני מתכוון.
או שחולקים עלי?

• הוסף לסימניות

מותר לי גם להעלות?
שאלתי את עצמי בפעמים שהעלתי...
@מנהל ai אולי תחכים אותנו
הסברא אומרת שלא, ולכן אני לפעמים כשנשארים לי יצירות טובות שלא נראה לי יבואו עוד לשימוש, מצרף אותם גם לאתגרים שאני יצרתי, אבל רק אחרי שברור שאין סיכוי שאנצח...

למעיישה, נחכה למענה של המנהל.

בכל מקרה תודה רבה לאתגר המעניין והמקורי !!

• הוסף לסימניות
אתגר יפה מאוד,
רק - - אתם חושבים שיש רעיונות לזה? כי לא חכמה לעשות את טראמפ מלך הגן. צריך משהו יותר - - - אתם מבינים למה אני מתכוון.
או שחולקים עלי?
עלו יצירות יפות מאוד....

• הוסף לסימניות
שאלתי את עצמי בפעמים שהעלתי...
@מנהל ai אולי תחכים אותנו
הנושא עלה לדיון בעבר, וכבר הבעתי את דעתי העניה בעניין. בהחלט ניתן להעלות ולהשביח את האתגר ביצירות מופלאות נוספות, אך מצד ההגינות לא ראוי לזכות באתגר, ולו משום שידעתם מראש לפני כולם את נושא האתגר, ויכולתם להכינו מבעוד מועד.

כדי שלא נגיע למצב שנצטרך להכריע בין היצירה שהגיעה למקום הראשון לבין ההגינות הנ"ל, קבלו את המלצתו של ידידי, ראש וראשון בתרומתו לקהילתנו, הלא הוא הרב @נכון מאוד, שתעלו את היצירה בעמוד שלישי ואילך, ואז סיכוי קלוש הוא שתזכו באתגר (ואם תזכו, כנראה שבאמת היא היצירה המנצחת, ולא הזמן שהיה לכם להכינה מראש גרם).
אני מציע גם שתשתמשו בזה להקפצת האתגר, אם קורה ויש כמה שעות יובש, תעלו יצירה שלכם לאתגר, וכך הוא יקבל חשיפה רבה יותר, שיביא בעז"ה עוד משתתפים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה