הו אה, כל כך פשוט
אם כן תסביר לנו בבקשה מה כל הדברים הללו (Nand, Controller pinout, crystal, plane, block size, page size, IO bus, VSP, SA, LBN, LPN ,bank No., ECC, block header, block write counter, bit error, bad columns, XOR,
invertion, BCH,) קשורים לשיטת אחסון חומר באונקי
שיטת אחסון חומר על מדיה מגנטית לא השנתה כבר עשורים ויש רק כמה יצרנים בודדים בעולם
לעומת מדיה דיגיטלית ששיטת האחסון משתנה כל כך מהר ויש אלפי יצרנים כאלה כמו כן יש כאלה שעושים קו ייצור זמני שנעלמו לאחר תקופה מאד קצרה
כל זה גורם לשינויים מאד מהותיים בשיטת אחסן החומר
מדיה מגנטית יש לו תוחלת חיים הרבה יותר ארוכה מאשר מדיה דיגיטלית שעובדת על אותות חשמליים שכל קריאה וכתיבה מורידה מהתוחלת החיים שלו
שלא לדבר שיש הרבה מדיות דיגיטליות שהחומר על הציפ מוצפן עם מפתח "ייחודי" של 2048 bit
ויש עוד הרבה להוסיף ואכמ להאריך
לא רוצה להאריך בהסברים מייגעים על לוגיקה בוליאנית, ביטים, תאי ושבבי זיכרון, שדה מגנטי, אנרגיה קינטית ומטריצות, שערים וקשרים לוגיים וכו' צריך בשביל זה ללמוד קורס מקיף בטכנולוגיית nand flash.
אומר בפה מלא שאני בשונה ממך מלאכת שחזור מידע זה לא תחום עבודתי,
למרות שקראתי ולמדתי המון המון חומר מקצועי בתחום.
ויכולתי להוכיח לך שאתה טועה לגבי עדיפות באחסון מידע במדיה מגנטית ובגדול!! ואני מכבד אותך, וזכותך להביע את דעתך. ואני יביע דעתי ויראה הציבור ויחליט.
אתה צודק ששיטת האחסון במדיה מגנטית כמעט ולא השתנתה במהותה מלפני חמישים שנה מתחילת עידן הדיסקטים. ופלוס מינוס הכל אותה טכנלוגיה שבגלל חסרונותיה הרבים לאורך השנים ניסו להמציא כל מיני פלסטרים לתיקון הבעיות הנפוצות שיש בטכנולוגיית קריאה ממדיה מגנטית. כי הדיסקית המגנטית פגיעה מאוד אפי' להפרשי לחץ אוויר ואבק, ולתנועות חדות שיכולות לגרום לראש להתחכך ולפגוע בדיסקה. זה טכנולוגיה מיושנת מאוד!
ולכן אתה צודק גם בזה שבאמת 'יש רק כמה יצרנים בודדים בעולם' למדיה מגנטית
כי בגלל חסרונותיה הרבים כיום כל השוק משתמש רק בטכנולוגיית זכרון הבזק שהיא פי כמה וכמה יותר טובה וחסרת תקלות.
מה שכן אתה חד משמעית לא צודק בזה שיש אלפי יצרני מדיה דיגיטלית' זו היא הגזמה חסרת פופורציה בעליל. וזה גובל במניפולציה על הציבור והיא לא מעידה על רצינות דבריך.
אולי אתה מתכוון שכיום מדיה דיגיטלית נמצאת כמעט בכל מכשיר אלקטרוני ובזה אם אתה כולל את כלל היצרנים ייחד אתה אולי מגיע לאלפיים יצרנים מכשירים דיגיטלים במשך כל ה100 האחרונה.
בכל מקרה לגבי יצרני התקני אחסון מידע בטכנלוגיית דיגיטלית. כל בר דעת יודע שיש כמה חברות גדולות ומובילות שפועלות פחות או יותר על אותו עקרון פעולה כמו סאן דיסק, קינגסטון, דאטה, סיליקון פאואר, סמסונג. וכו'.
אני יהיה איתך סופר נדיב אם אני יגיד שיש 50 חברות שיוצרות התקני אחסון מדיה דיגיטלית שמשווקים בישראל. וודאי שלא אלפי,,,,
גם לגבי המפתח הייחודי של הביט 2048, במחילה אבל זה שוב מניפולציה זולה וניצול חוסר ידיעה והבנה של הציבור.
רוב התקני האחסון שהציבור הרחב משתמש כלל לא מוצפנים.
וגם המוצפנים הם בעלי הצפנה של לכל היותר ביט 256.
הביט שעליו אתה מדבר הוא דמיוני בעליל ומסופקני האם בכלל יש דיסק און קי שמוצפן בכזה מספר סיביות הזוי!!
זה ביט הצפנה שבד"כ לוקחים לאתרי קניות שצריכות הצפנת נתונים כלכלים וכספיים. או גופי מודיעין.
מה גם שגם יש הרבה דיסקים קשיחים שמוצפנים, כך שזה לא קשור כלל לנושא.
בכל אופן בשורה התחתונה לדעתי הדיסק און קי הרבה פחות פגיע וודאי בייחס לאחסון מידע ולא לשימוש סיזיפי יומיומי, וגם עלויות השחזור שלו הרבה הרבה יותר זולות.