התייעצות המלצה על סוכן פנסיוני

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
משה פרוש - שחרית ביטוח ופיננסים
המלצות?
דיס המלצות?
אשמח לתגובות
תודה

• הוסף לסימניות
לא מכיר את האיש.
אבל חשוב לשאול מה בדיוק אתה מחפש
סוכן, שיביא לך פסיה עם דמי ניהול נמוכים ומסלול שמתאים לך.
או שאתה מחפש יועץ פנסיוני לקראת פרישה?

• הוסף לסימניות
לא מכיר את האיש.
אבל חשוב לשאול מה בדיוק אתה מחפש
סוכן, שיביא לך פסיה עם דמי ניהול נמוכים ומסלול שמתאים לך.
או שאתה מחפש יועץ פנסיוני לקראת פרישה?
מחפש סוכן שיביא לי מסלול מותאם עם דמי ניהול נמוכים, ויעוץ כללי על איחוד פנסיות וכו'
לא מבין בזה כ-ל-ו-ם, ולכן מחפש המלצה על סוכן אמין
אשמח להמלצות

• הוסף לסימניות
מחפש סוכן שיביא לי מסלול מותאם עם דמי ניהול נמוכים, ויעוץ כללי על איחוד פנסיות וכו'
אשמח להמלצות
אני ממש לא ממליצה להתייעץ עם סוכן פנסיוני או סוכן ביטוח וכדו' שמרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו...
ולדעתי אין מושג כזה של סוכן אמין, מאחר והאינטרסים שלו לא זהים לאינטרסים של הלקוחות שלו.

אני ממליצה ללמוד היטב את הנושא ואז לדעת מה יהיה הכי מתאים בשבילכם, או להתייעץ עם משהו מקצועי ואמין, ושהוא יהיה גם בלתי תלוי. [כזה שלא מרוויח את משכורתו מהחברות כאמור]

• הוסף לסימניות
אשמח להמלצות
אני ממליץ על @Ins

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשמח להמלצות

יש טעות נפוצה בהגדרת התפקיד סוכן ביטוח ופנסיה.
התפקיד של סוכן ביטוח ופנסיה הוא לא לסדר דמי ניהול נמוכים (הוא יכול כבונוס לארגן גם דמי ניהול נמוכים, אך זה לא עיקר תפקידו).
התפקיד של סוכן הוא האיש שלכם מול חברת הביטוח/ פנסיה שיעזור לכם להוציא את הכסף וכמה שיותר כסף במקרה של מישוש. (חברות הביטוח והפנסיה אינם ששות לשלם, ומתחמקים בתירוצים שונים, או מנסים להוריד את גודל הסכום. סוכן הביטוח ע"י הכוח שלו {מאגד אלפי לקוחות} והידע המקצועי שלו יכול להוציא מקרן הפנסיה או הביטוח סכומי כסף שסיכוי גדול שאם תרכשו את אותו ביטוח/ תנהלו פנסיה באותו קרן תקבלו הרבה פחות אם בכלל).
תפקיד נוסף של סוכן הביטוח והפנסיה הוא לסדר ולנהל את כל התיקים שלכם, שלא יהיו ביטוחים כפולים או יקרים לשווא.
אני ממש לא ממליצה להתייעץ עם סוכן פנסיוני או סוכן ביטוח וכדו' שמרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו...
ולדעתי אין מושג כזה של סוכן אמין, מאחר והאינטרסים שלו לא זהים לאינטרסים של הלקוחות שלו.

אני ממליצה ללמוד היטב את הנושא ואז לדעת מה יהיה הכי מתאים בשבילכם, או להתייעץ עם משהו מקצועי ואמין, ושהוא יהיה גם בלתי תלוי. [כזה שלא מרוויח את משכורתו מהחברות כאמור]
א. סוכני הביטוח והפנסיה אמנם מקבלים עמלה על כל העברה של קרן פנסיה מחברה לחברה. אך העמלה שווה.
דהיינו אין לשום סוכן שום אינטרס לשום מסלול ספציפי, וההמלצה שלו לגבי מסלול ספציפי בדר"כ חפה מנגיעות.
זה נכון שיש לו רווח אם תעברו חברת פנסיה, או תרכשו ביטוח חדש. אך הייעוץ שלו בדר"כ חף מנגיעות אישיות.

ב. יש הבדל בין גישה כלכלית כללית (כמו הכנה לקראת פרישה או ניהול השקעות) בהם בהחלט עדיף להתייעץ עם יועץ כלכלי חיצוני.
לבין מה שביקש @חודו של כל מסלול פנסיה מותאם וכו' עם דמי ניהול נמוכים ובדיקת כפילות ואיחוד פנסיות וביטוחים.
בכגון דא ברור כשמש שעדיף להתייעץ עם סוכן ביטוח שמונח היטב בעולם הפנסיות והביטוחים.
ליועץ כלכלי חיצוני/ יועץ פרישה בדר"כ יש הרבה פחות ידע וניסיון מסוכן ביטוח בעולם הביטוח והפנסיה משא"כ בתחום הכלכלה הכללי.

• הוסף לסימניות
א. סוכני הביטוח והפנסיה אמנם מקבלים עמלה על כל העברה של קרן פנסיה מחברה לחברה. אך העמלה שווה.
דהיינו אין לשום סוכן שום אינטרס לשום מסלול ספציפי, וההמלצה שלו לגבי מסלול ספציפי בדר"כ חפה מנגיעות.
זה נכון שיש לו רווח אם תעברו חברת פנסיה, או תרכשו ביטוח חדש. אך הייעוץ שלו בדר"כ חף מנגיעות אישיות.
או שאתם לא מכירים את המציאות, או שאתם מטעים בזדון.
יש הבדל בהחלט בין החברות וסוגי הקרנות!!
והייעוץ שלו ממש לא חף מנגיעות אישיות!!!

יש לו הרבה רווחים גם נסתרים שהחוסכים לא יודעים.

ב. יש הבדל בין גישה כלכלית כללית (כמו הכנה לקראת פרישה או ניהול השקעות) בהם בהחלט עדיף להתייעץ עם יועץ כלכלי חיצוני.
לבין מה שביקש @חודו של כל מסלול פנסיה מותאם וכו' עם דמי ניהול נמוכים ובדיקת כפילות ואיחוד פנסיות וביטוחים.
בכגון דא ברור כשמש שעדיף להתייעץ עם סוכן ביטוח שמונח היטב בעולם הפנסיות והביטוחים
ליועץ כלכלי חיצוני/ יועץ פרישה בדר"כ יש הרבה פחות ידע וניסיון מסוכן ביטוח בעולם הביטוח והפנסיה משא"כ בתחום הכלכלה הכללי.
אז גם פה, נשמע שאתה סוכן או קרובו של סוכן, ובמציאות אני שנים בתחום, ורוב הסוכנים בקושי מבינים משהו בהשקעות, ואני ממש לא ממליצה להתייעץ גם לא על משהו תיאורטי [שהסוכנים לא ירוויחו ממנו כלום] כי הם פשוט לא מבינים בזה.
יועצי השקעות זה התחום שלהם, ויועצים מקצועיים מבינים בזה בדר"כ פי כמה וכמה מסוכן פנסיוני.

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חושב שצריך לעצור בפורום מכובד כזה
את הענין שכל פעם שמישהו מבקש הצעה על סוכן או כל דבר שקשור לסוכני ביטוח
חייבים להוציא לעז על כל סוכני הפנסיה
יש סוכנים טובים ויש יועצים "בלתי תלויים" גרועים ממש
מנסיון בשניהם
לא אמליץ על אף אחד מהם
וכמו שכתבו באשכולות אחרים אין מנוס מללמוד את הנושא על מנת להגיע לתנאים מותאמים בדיוק לצרכים שלכם

• הוסף לסימניות
אני חושב שצריך לעצור בפורום מכובד כזה
את הענין שכל פעם שמישהו מבקש הצעה על סוכן או כל דבר שקשור לסוכני ביטוח
חייבים להוציא לעז על כל סוכני הפנסיה
תבין את @מקצועי בלבד, היא עובדת בזה ונפגשת עם המון חוסר מקצועיות ונגיעות מצידם
וזה מקפיץ כל בעל מקצוע גם ברמה אנושית. אני מכיר את זה בתחום שלי ואני בטוח שאתה בשלך.
ברור שיש לכאן ולכאן

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תבין את @מקצועי בלבד, היא עובדת בזה ונפגשת עם המון חוסר מקצועיות ונגיעות מצידם
וזה מקפיץ כל בעל מקצוע גם ברמה אנושים. אני מכיר את זה בתחום שלי ואני בטוח שאתה בשלך.
ברור שיש לכאן ולכאן
אמת
אבל מפה ועד להכליל
זאת ההזדמנות להודות לה על כל העזרה והסיוע במענה לשאלות שנשאלות כאן מידי יום ביומו

• הוסף לסימניות
אמת
אבל מפה ועד להכליל
זאת ההזדמנות להודות לה על כל העזרה והסיוע במענה לשאלות שנשאלות כאן מידי יום ביומו
אני אשאל שאלה פשוטה, עם כמה סוכנים יצא לכם להתעסק?
לי יצא עם מאות...

בכל אופן שכל אחד יכתוב את דעתו, וזו דעתי.

• הוסף לסימניות
וכולם בקטגוריה הזאת
נכון.
אמנם יש כאלו שמהתעסקות שלי איתם, אני כרגע לא יודעת בוודאות שאינם אמינים.

וזה טיפשי לחשוב שסוכן שמרוויח את שכרו מהחברות השונות, ובהתאם לכך הרווחים שלו לא יהיה משוחד לטובת הרווחים שלו.
זה כמו שמישהו ישחד אותו נגדך, ותצפה שהוא יהיה אך ורק בעדך...

• הוסף לסימניות
אמנם יש כאלו שמהתעסקות שלי איתם, אני כרגע לא יודעת בוודאות שאינם אמינים.
אז זה לא כולם
וזה טיפשי לחשוב שסוכן שמרוויח את שכרו מהחברות השונות, ובהתאם לכך הרווחים שלו לא יהיה משוחד לטובת הרווחים שלו.
זה כמו שמישהו ישחד אותו נגדך, ותצפה שהוא יהיה אך ורק בעדך...
נכון שיש בסוכנים נטייה להציע ביטוחים שלא תמיד נדרשים
אבל בסופו של דבר רוב האנשים בודקים אם הם באמת צריכים את המוצר או לא
בכל מקרה, קשה למצוא בעולם מישהו שהוא באמת בלתי תלוי — גם המוכר במכולת פועל מתוך רצון להרוויח, וגם כל אדם באשר הוא מושפע מהאינטרסים שלו.
חשוב לשמור על הגינות וכבוד הדדי גם כשיש אינטרסים כלכליים.

• הוסף לסימניות
נכון שיש בסוכנים נטייה להציע ביטוחים שלא תמיד נדרשים
אבל בסופו של דבר רוב האנשים בודקים אם הם באמת צריכים את המוצר או לא
אתה סוכן??
אתה בקי בתחום??
אתה יודע בדיוק איך עובד מבנה הרווחים שלהם והמתנות שלהם??
א"כ היית יודע שזה לא רק בגלל שהם מנסים למכור עוד מוצרים, אלא אפי' באותם מוצרים שבשביל זה פנית אליהם.
ולא סתם שנים רשות שוק ההון רוצה לעשות רפורמות מרחיקות לכת בתחום הסוכנים.

• הוסף לסימניות
אלא אפי' באותם מוצרים שבשביל זה פנית אליהם.
אם זה מוצר שאני צריך והוא מרויח על זה
מגיע לו ושיהיה לו לבריאות
גם במכולת המוכר מרוויח מאותו מוצר שאני צריך
ולא סתם שנים רשות שוק ההון רוצה לעשות רפורמות מרחיקות לכת בתחום הסוכנים.
לא נראה לי שתהיה רפורמה שתצליח לעצור אנשים לא אמינים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.