כללי המשך לדיון שפתח alisae -סיפורי מתח לעצמאי המתחיל

• פותח הנושא cello
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
תגובה לalizae
כמובן ניסיתי להשיג אותם משהו כמו 40 פעמים בשעה וחצי, והם לא ענו, ואחרי הזמן של התוכנית כשהתברר שהכתובת לא היתה נכונה- הם אומרים שהם מבחינתם לא קיבלו את המוצר ולכן לא אמורים לשלם....

• הוסף לסימניות
naamah
מה הכונה שוטף פלוס 30 וכו'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;550979:
תגובה לalizae
כמובן ניסיתי להשיג אותם משהו כמו 40 פעמים בשעה וחצי, והם לא ענו, ואחרי הזמן של התוכנית כשהתברר שהכתובת לא היתה נכונה- הם אומרים שהם מבחינתם לא קיבלו את המוצר ולכן לא אמורים לשלם....

אז למה הם לא התקשרו אליך בשביל לקבל את זה לפני הארוע?:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;550980:
naamah
מה הכונה שוטף פלוס 30 וכו'?

שוטף = לקבל את הכסף בסוף החודש.
שוטף + 30 = לקבל את הכסף 30 יום מסוף החודש שבו הוגשה דרישת התשלום.
שוטף + 60 = לקבל את הכסף 60 יום מסוף החודש בו הוגשה דרישת התשלום.

זו צורת תשלום מאוד מקובלת בישראל בחברות ובגופים גדולים.
אני דווקא מרגישה בטוחה כשאני עובדת מול גוף כזה - אמנם ייקח לכסף זמן להגיע, אבל הוא יגיע בוודאות ובדיוק של יום מיידית לחשבון הבנק (לא בצ'ק).

• הוסף לסימניות
שאלה- איך הלקוח חותם דרך המייל? או צריך לחפש פקס כדי לפקסס חזרה? רוב הלקוחות שלי (95 אחוז) זה מול המייל בלבד והתשלום הוא בהעברה/צ'ק בדואר/ שליח עם מזומן
איך אתם עושים את כל התהליך הזה לאנשים שצריכים דברים דחופים תוך יום במקרה הטוב לאתמול במקרה הגרוע? הם רוצים לשמוע במקום כמה זה עולה ו"להריץ עבודה" בשניה שאפשר... אין זמן למקדמה/ חתימות/ טקסים... הלקוחות הכבדים- להם אני כן נותת טופס הצעת מחיר עם כמה כללים (מיני חוזה) ודרישת מקדמה אז איך באמת אפשר להחיל את הכלל על כולם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;550998:
שאלה- איך הלקוח חותם דרך המייל? או צריך לחפש פקס כדי לפקסס חזרה? רוב הלקוחות שלי (95 אחוז) זה מול המייל בלבד והתשלום הוא בהעברה/צ'ק בדואר/ שליח עם מזומן
איך אתם עושים את כל התהליך הזה לאנשים שצריכים דברים דחופים תוך יום במקרה הטוב לאתמול במקרה הגרוע? הם רוצים לשמוע במקום כמה זה עולה ו"להריץ עבודה" בשניה שאפשר... אין זמן למקדמה/ חתימות/ טקסים... הלקוחות הכבדים- להם אני כן נותת טופס הצעת מחיר עם כמה כללים (מיני חוזה) ודרישת מקדמה אז איך באמת אפשר להחיל את הכלל על כולם?

החזרת מייל עם המילה "מאשר" כמוה כחתימה על חוזה.

• הוסף לסימניות
להפך, דווקא בגלל שזה "דחוף" להם ואת עומדת על שלך שאת לא מתחילה לפני מקדמה - יזרז אותם יותר לשלם את זה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;550998:

אז הנה התהליך

לאלו שרוצים מהיום לאתמול עדיף לא להתעסק איתם כי זה לא רציני.

וגם אם כן
התהליך

1. לשלוח מייל עם הצעת מחיר
2. לחכות למייל שמאשר
3. לשלוח בפקס הסכם
4. לקבל פקס עם חתימה
5. לשלוח עבודה אחרי שמקבלים כסף.
כי אם ראיתם שהלקוח עמד בתהליך אז אין ספק שהוא ישלם לכם בזמן.

(תודה מטאור)

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר אני מאמין
שכל אחד אוכל אותה מתישהו ולא משנה כמה חזק יהיה.

• הוסף לסימניות
שלא לדבר על פושטי רגל למיניהם. שרק לא נהפוך אנחנו לפושטי יד חלילה...

• הוסף לסימניות
רבותי, יש תקווה. אני קיבלתי בתחילת השנה סכום שהתייאשתי ממנו לפני כארבע שנים (לא, לא כולל ריבית והצמדה ו/או שינויי שער המטבע) בתוספת התנצלות בכתב מלאה ברגשי אשם ובושה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;551006:
בסופו של דבר אני מאמין
שכל אחד אוכל אותה מתישהו ולא משנה כמה חזק יהיה.

נכון מאד, אבל אם מתחילים בצורה מכובדת, מסיימים כך.

סיפור טרי שהתחיל אתמול והסתיים היום:
אתמול בבוקר התקשרה אלי אשתו של בעל מקצוע מכובד, לא רוצה לחשוף פרטים, וביקשה לוגו דחוף מהיום למחר. הם מקימים משרד, יש להם לקוחות שאמורים להגיע לפגישה חשובה וחייב להיות לוגו מכובד. אמרתי לה שמעולם לא הזמינו אצלי לוגו בכזו דחיפות, כי זאת עבודה שדורשת זמן של הבשלה מצד הלקוח, וכו' אבל היא טענה שאין ברירה וזה בסדר ושאתחיל לעבוד. היה לי פיתוי כזה להזניח את ה"הליך הביורוקרטי" הרגיל שלי ולהתחיל בעבודה, אבל התגברתי. על הקטע של הצעת המחיר דילגתי, כי באמת לא היה זמן והיא הסכימה למחיר שבו נקבתי מרוב הלחץ. אבל כן שאלתי לאיפה אני יכולה לשלוח את טופס הזמנת העבודה, על מנת לקבלו בחזרה חתום. היא ענתה שאין לה ושהיא יכולה להגיע פיזית רק בערב. אוקי, אז אני אתחיל בערב, אמרתי, ואני מקווה שזה לא יעכב. בפועל כן התחלתי, כי הייתי בלחץ שלא אספיק. בערב כשהיא באה לחתום ולשלם את המקדמה היו לי כבר 4 סקיצות מוכנות, אבל כמובן שלא אמרתי לה. רק שאלתי עד איזה שעה היא ערה, על מנת שתראה את הסקיצות כבר לפני שהיא הולכת לישון, כי זה חשוב. בשעה 11:45 (בלילה, כן?) היא התקשרה, ואמרתי לה שבדיוק באתי להדפיס את הסקיצות. (היא נגישה למייל רק בבוקר).
לא אלאה אתכם יותר מידי, היום בשעה 8:00 בערב היא מתקשרת ואומרת שממש לא נעים לה אבל......... בסוף הם לא פותחים את המשרד המדובר.
הבעתי השתתפות בצערה (היא גם שיתפה אותי בנסיבות) אך הסברתי בעדינות שאני צריכה לחשוב כמה עליה להוסיף לי על המקדמה היות שהתחלנו תהליך של עבודה ולמרות שלא בוצעו שינויים וכו' - הסקיצות נעשו ברמה מוגמרת ממש, בגלל הלחץ והדחיפות, ובשעות לא סטנדרטיות. היא לא ניסתה להתחמק, אלא אמרה שתשלם כל מחיר שאדרוש.
עכשיו תארו לכם איך זה היה מסתיים לו זה היה מתחיל בלי חתימה ומקדמה. הכל ורטואלי, הכל באויר, לא קרה כלום... (נכון, ביקשתי לוגו, אבל בסוף אני לא צריכה... אני מקווה שאת לא כועסת, אבל זה ממש לא תלוי בי...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;551050:
נכון מאד, אבל אם מתחילים בצורה מכובדת, מסיימים כך.

סיפור טרי שהתחיל אתמול והסתיים היום:
אתמול בבוקר התקשרה אלי אשתו של בעל מקצוע מכובד, לא רוצה לחשוף פרטים, וביקשה לוגו דחוף מהיום למחר. הם מקימים משרד, יש להם לקוחות שאמורים להגיע לפגישה חשובה וחייב להיות לוגו מכובד. אמרתי לה שמעולם לא הזמינו אצלי לוגו בכזו דחיפות, כי זאת עבודה שדורשת זמן של הבשלה מצד הלקוח, וכו' אבל היא טענה שאין ברירה וזה בסדר ושאתחיל לעבוד. היה לי פיתוי כזה להזניח את ה"הליך הביורוקרטי" הרגיל שלי ולהתחיל בעבודה, אבל התגברתי. על הקטע של הצעת המחיר דילגתי, כי באמת לא היה זמן והיא הסכימה למחיר שבו נקבתי מרוב הלחץ. אבל כן שאלתי לאיפה אני יכולה לשלוח את טופס הזמנת העבודה, על מנת לקבלו בחזרה חתום. היא ענתה שאין לה ושהיא יכולה להגיע פיזית רק בערב. אוקי, אז אני אתחיל בערב, אמרתי, ואני מקווה שזה לא יעכב. בפועל כן התחלתי, כי הייתי בלחץ שלא אספיק. בערב כשהיא באה לחתום ולשלם את המקדמה היו לי כבר 4 סקיצות מוכנות, אבל כמובן שלא אמרתי לה. רק שאלתי עד איזה שעה היא ערה, על מנת שתראה את הסקיצות כבר לפני שהיא הולכת לישון, כי זה חשוב. בשעה 11:45 (בלילה, כן?) היא התקשרה, ואמרתי לה שבדיוק באתי להדפיס את הסקיצות. (היא נגישה למייל רק בבוקר).
לא אלאה אתכם יותר מידי, היום בשעה 8:00 בערב היא מתקשרת ואומרת שממש לא נעים לה אבל......... בסוף הם לא פותחים את המשרד המדובר.
הבעתי השתתפות בצערה (היא גם שיתפה אותי בנסיבות) אך הסברתי בעדינות שאני צריכה לחשוב כמה עליה להוסיף לי על המקדמה היות שהתחלנו תהליך של עבודה ולמרות שלא בוצעו שינויים וכו' - הסקיצות נעשו ברמה מוגמרת ממש, בגלל הלחץ והדחיפות, ובשעות לא סטנדרטיות. היא לא ניסתה להתחמק, אלא אמרה שתשלם כל מחיר שאדרוש.
עכשיו תארו לכם איך זה היה מסתיים לו זה היה מתחיל בלי חתימה ומקדמה. הכל ורטואלי, הכל באויר, לא קרה כלום... (נכון, ביקשתי לוגו, אבל בסוף אני לא צריכה... אני מקווה שאת לא כועסת, אבל זה ממש לא תלוי בי...)

כל הכבוד לך על ההתנהלות, אם כי אני חייבת להגיד שהסיפור הריח כבר מההתחלה לא טוב. מי מקים משרד ומזמין לקוחות ל"פגישות חשובות" מהיום למחר?
אנשים שלא מבינים שדברים חשובים צריכים להיעשות בנחת, מתוך מחשבה והבנה שהקמת משרד זה תהליך של חודשים ארוכים, ולא משהו שניתן לעשות בחיפזון מטורף - הם אנשים שמפחיד אותי לעבוד איתם. והפחד כמעט תמיד מתגלה כמוצדק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;551056:
כל הכבוד לך על ההתנהלות, אם כי אני חייבת להגיד שהסיפור הריח כבר מההתחלה לא טוב. מי מקים משרד ומזמין לקוחות ל"פגישות חשובות" מהיום למחר?
אנשים שלא מבינים שדברים חשובים צריכים להיעשות בנחת, מתוך מחשבה והבנה שהקמת משרד זה תהליך של חודשים ארוכים, ולא משהו שניתן לעשות בחיפזון מטורף - הם אנשים שמפחיד אותי לעבוד איתם. והפחד כמעט תמיד מתגלה כמוצדק.

נכון, ולכן צריך לעבוד איתם בזהירות. ומה אכפת לי איך הם מתנהלים? אני את הכסף שלי אקבל בכל מקרה. הם אלו שישלמו על ההתנהלות הפזיזה שלהם.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי פעם לוגו/ניירת/שלט למשרד שנפתח תוך ארבע שעות (מרגע שהודיעו לי) וכבר הזמינו אנשים (והם גם הגיעו) - אז יש גם מקרים מוזרים. (ולא לדאוג הם גם שילמו).

• הוסף לסימניות
דווקא מהלקוחות הלחוצים אני מרויחה כי הרבה כי אני לוקחת תוספת על הדחיפות... ואנשים מרוב שהם בלחץ מוכנים להוסיף... אז מה אכפת לי? לא רוצים לכו תחפשו עכשיו עוד מישהו.. - בד"כ זה עוזר להם "לזכור" פעם הבאה...

• הוסף לסימניות
תגובה לalizae
(כאמור אין לי אפשרות 'הגב עם ציטוט אז כך אני עושה בלית ברירה)
הם לא התקשרו כי הם היו באמצע הרצאה או תכנית כלשהיא והם פשוט סמכו עלי שאם יש טעות בכתובת המייל אני אתקן מליבי את הטעות...

• הוסף לסימניות
אין כמו האשכולות הללו כדי ללמוד פרק בהתנהלות נכונה מול לקוחות!!!
השתדלתי ללמוד מהניסיון שלכם...(כמובן שהיו גם נפילות, אבל... איך אפשר בלי? למזלי זה היה ב"כסף קטן")
ולמטאור- הזמנת העבודה שלך שימשה לי כבסיס, וזה באמת עובד... תודה!

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרפת לתודה, וכן תודה לכל העונים לאשכול זה.
רציתי לבשר לכם בזאת שאחת מהבעיות שבראש האשכול נפתרה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה