כללי הן הורסות את השוק!

• הוסף לסימניות
נושא התמחור עולה המון,
אני קוראת כאן על התסכול של הגרפיקאיות ממצב השוק, מהשבירה, השבר והשברים.
אני עצמי כבר לא גרפיקאית היום (כמעט) אבל עברתי דרך מספיק מכובדת בתחום. כמתחילה וגם כוותיקה יותר.
עבדתי עם מוסדות, גננות, משפחות, וכמובן בהמשך עם עסקים, משרדים וארגונים.
אם הייתי היום בתחום אני יודעת מה הייתי עושה, אבל אני לא.
ולכן אני מציעה לכן לבצע את הכיוון, ואם יש כאן כמה שתרצנה להניח את העכבר ולהרים את הכפפה. אדרבה והמון הצלחה.
(לפעמים נוח לקטר, אבל אני מעדיפה לזוז מאזור הנוחות וליצור שינוי, לפחות לדעת שניסיתי).

אחת הסיבות העיקריות לבעיה היא כמות הגרפיקאיות שנמצאות בשטח, המקור-הסמינרים וגם המכללות.
בשלב ראשון הייתי מנסה להתמקד בסמינרים, הייתי פונה למרכזת מסלול גרפיקה ומציעה לה למסור לתלמידותיה שני שיעורים של הכנה מעשית לשוק העבודה.
מכיון שהתשלום על השיעור הוא מטרה משנית, הייתי לוקחת סכום בינוני שכל מרכזת מסלול יכולה לעמוד בו.
אצלי רוב המורות היו מורות ולא גרפיקאיות שזזו מהמסך האישי לשעתיים, ולכן אוכל לשכנע אותה ביתרון של ההרצאה, גרפיקאית מהשטח, התלמידות תזכורנה את השיעור והוא יהיה להן ממש שימושי.

בשיעור הייתי נותנת להן כלים להכיר את השוק, לספר להן מי הם הלקוחות הטובים והפחות, סוגי לקוחות, על הקושי בעבודה עם מוסדות ומשפחות וגננות, דוגמה מצולמת לחוזה או אפילו שתיים.
לקוחות שצריך לפטר.
תמחור, איך לחשב את השעות פחות או יותר, מאיזה סכום אסור לרדת. ומה ממוצע השוק. הרבה טיפים על התמודדויות של מתחילים ועוד כהנה וכהנה.
אני בטוחה שאם היה לנו כזה שיעור, לא היינו שוכחות אותו, והוא היה מקל עלי מאוד בהתחלה.

לתת צבע לשיעור:
2/3 הלצות על עובדים ולקוחות,
סיפורים הזויים שקרו לי ולעמיתותי עם לקוחות,
מצגת של מבנה השיעור,
דוגמאות של עבודות ותהליכים.
ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון והיכולות.
לתת הזדמנות לשו"ת בסיום.
וסבב בסוף: מה את לוקחת מהשיעור? נוצר סיכום של נקודות שנתפסו אצלן וגם נותן לי משוב על אופן העברה.

מוזמנות להגיב על הרעיון, האם נראה לכן שאתן מסוגלות לעשות זאת.
ואם כן/לא.
לתת רעיונות לנושאים לכאלו שרוצות לגשת לשטח ולדבר איתו.

• הוסף לסימניות
אני בעד.
שלמדתי בפרוג, חיים דיקמן עשה לנו מן שיעור כזה
וזה באמת נתן לנו אידיקצייה טובה, קבלת מושגים בתחום
בקיצור לא שכחנו את זה עד היום...
מה שכן, לא תמיד זה מקל על התהליך שכל אחד עובר,
אפילו שמודעים ל"מה קורה בשוק" וכמה לוגו צריך לעלות וכו'
יש התמודדות בפירוש קשה בהתחלה, עד שמתחילים לשחות לבד
אבל ברגע שיודעים מראש מה אמור להיות, ואיך להתנהל נכון מול לקוחות זה כבר "חצי צרה".

אגב, היו לנו גם מורים מעולים שתו"כ השיעורים כל הזמן נתנו לנו דוגמאות, וסיפורים אישיים על התמודדות בשוק העבודה בפועל. גם זה נתן לנו צורת הסתכלות טובה.

בסופו של דבר, הייתה לי (ולעוד בנות בקבוצה) בעיה הפוכה, סיננו מקומות עבודה, ורצינו מחירים טובים, מי חשב על 30 ש"ח לשעה ? בשביל זה יכולנו להישאר בעבודה הקודמת...
לקח זמן עד שהפנמנו שבכל זאת אנחנו מתחילות וצריך "לרדת מהעץ"
אבל ירידה לצורך עליה,
התפשרות מסוימת עד גבול ברור, ואחרי זה עם הדחיפה והניסיון ממשיכים הלאה ומהר מאוד מתמקצעים עוד, ומטפסים מעלה.

מקווה שיעזור כאן למישהו...
ובהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
אני מלמדת בהתמחות בסמינרים ואכן נותנת מידע על זה לאורך כל השנה, ושיעור מיוחד בסוף שנה.
אבל ממה שאני רואה, גרפיקאית מתחילה מוכנה לקחת עבודה בחינם (?!?!!) על מנת "לצבור לקוחות".
דיברו על זה כמה פעמים בפורום, אבל לדעתי עכשיו המצב יצא מכלל שליטה.

• הוסף לסימניות
אני מלמדת בהרבה סמינרים ברחבי הארץ , ואני מעבירה את הקורס הזה לכל תלמידות שנה ב'
יש לי קורס מיוחד בשם "יציאה לעבודה" וכולל מצגות וכללים דוגמאות ונסיון בשטח
זה כולל את כל הנושאים שהזכרת ועוד הרבה מאוד דברים מעשיים
הבנות תוך כדי הקורס כבר מתמחרות, עושות סימולציות בין גרפיקאי לקוח, עושות עבודות נסיון , למודות לכתוב חוזה! לומדות מה לא לעשות!! ועוד הרבה דברים חשובים
זה לא שיעור אחד , זה לפחות 5 מפגשים של שעתיים..

ושלא תחשבי שמורות לגרפיקה הם לא מהשטח.. הפוך, מה שהופך מורה למורה טובה זה העבודה שהיא עושה בערב או בימים פנויים, רק השיפשוף בשוק מוציא מורות טובות..
ויש הרבה מורות שתוך כדי הוראה גם עושות עבודות מהצד..

אז אני ממש בעד!!!
וכל הקורס הזה, נבנה בעקבות נסיון כואב ומר שאני עברתי עד שלמדתי את כל הדברים האלה על בשרי
ולכן החלטתי להקדים רפואה למכה.

אגב, התלמידות מרותקות ולא גומרות לשמוע סיפורים מהשטח..
(והרבה מהם גם מהנסיונות שלכם שאני קוראת כאן ולא מאמינה..)

• הוסף לסימניות
לדעתי, בסוף כל סדנא / קורס / מסלול כזה הייתי מעמידה דוכן של הספר ל-כוח של נעמה הנקין
מנסיון שלי מומלץ לכל גרפיקאי באשר הוא, הספר נותן כלים מעשיים שלא לומדים בשום מקום

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש בעיה הרבה יותר עמוקה מתמחור.
הקושי של היוצאות לשוק הוא לא בגביית מחירים נאותים, אלא בבניה נכונה של העסק שלהן, בצורה מבוססת ועם חשיבה לטווח הרחוק ולא רק "להשיג עבודות עכשיו לא-חשוב-הכסף"
ברגע שיוצאים לשוק בלי ידע מעשי של איך בונים עסק (עוד לפני שהוא קיים, או על כל פנים - זמן קצר אחרי שהוא קיים) אין שום סיכוי להתנהלות עסקית נכונה.
אחת ההשלכות של זה - תמחור גרוע.
עוד השלכות - בעיות ביחסים עם לקוחות, כמו מגוון אשכולות הזויים שנפתחים חדשות לבקרים.
השלכות הרבה יותר חמורות (עבור המתחילות) - כשלון צורב עד כדי סגירת העסק
לפי הסטטיסטיקה - 80% מהעסקים הקטנים נסגרים תוך 5 שנים מהפתיחה.
ועוד 15-17% מדשדשים.
רק 3% מצליחים, והם אלה שגם מוכשרים, וגם עשו את הדברים כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
אריאלס, לקרוא ולהשתומם מהסבלנות להסביר פעם ועוד פעם ועוד פעם.
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1388508:
אריאלס, לקרוא ולהשתומם מהסבלנות להסביר פעם ועוד פעם ועוד פעם.

איכשהו היתה לי הרגשה שהתגובה שלי תביא אותך לאשכול הזה....

(אגב, זו אחת הסיבות שהעלתי את התרגיל בנושא חשיבה חיובית ב"איש את רעהו")

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה