איך? מה?ושוב חוזר הניגון......
מפחיד | חמישה אברכים בשכונת נווה יעקב בצפון ירושלים נפלו קורבן בשבוע האחרון לנוכל מוכר שחזר לפעילות לאחר תקופת היעדרות.
מדובר בנוכל המוכר נשוא האשכול או במישהו אחר?אזהרה: נוכל בנווה יעקב עוקץ אברכים • (הפרגוד)
בקהילות בנווה יעקב מתריעים מפני נוכל ותיק שחזר לפעול בתקופה האחרונה, ונראה כי הצליח לעקוץ בשבוע האחרון לפחות חמישה תושבים. מדובר באדם לא דתי גבוה מאוד (כ-2 מטר), רחב גוף ובעל שיניים חסרות, שמציג את עצמו בשם "אמנון". שיטת הפעולה שלו מתוחכמת: הוא ניגש בעיקר לאברכים בשעות הלילה המאוחרות, מספר סיפורים מרגשים תוך שהוא מתחזה לאדם במצוקה "גרר שממתין לו וזקוק ל־200 ש"ח", "שכירות דחופה" ועוד. כדי לשכנע, הוא מציע להשאיר את הטלפון כפיקדון, "מדבר" בספיקר עם גורמים שונים ואף עם אישה שמוצגת כ"אשתו", ומציג מצגי שווא של העברת כספים. בפועל, מי שנפל ברשתו מגלה כי הנוכל נעלם, ובמקרים אחרים אף עובר לאיומים וקללות. הנוכל נראה מסתובב בעיקר באזור רחוב הולצברג, תאומים ושדרות נווה יעקב משה סנה, ולעיתים עוצר רכבים חולפים. לדברי עדי ראייה, הוא יודע לשחק על רגשות ולגרום לאנשים להאמין לסיפוריו. בקהילות באזור מבקשים מהציבור להיזהר, לא למסור כספים בשום אופן, ולהתריע בפני אחרים. אם אתם נתקלים באדם בתיאור דומה צלמו אותו ודווחו למשטרה.
שאני יבין,אזהרה: נוכל בנווה יעקב עוקץ אברכים • (הפרגוד)
בקהילות בנווה יעקב מתריעים מפני נוכל ותיק שחזר לפעול בתקופה האחרונה, ונראה כי הצליח לעקוץ בשבוע האחרון לפחות חמישה תושבים. מדובר באדם לא דתי גבוה מאוד (כ-2 מטר), רחב גוף ובעל שיניים חסרות, שמציג את עצמו בשם "אמנון". שיטת הפעולה שלו מתוחכמת: הוא ניגש בעיקר לאברכים בשעות הלילה המאוחרות, מספר סיפורים מרגשים תוך שהוא מתחזה לאדם במצוקה "גרר שממתין לו וזקוק ל־200 ש"ח", "שכירות דחופה" ועוד. כדי לשכנע, הוא מציע להשאיר את הטלפון כפיקדון, "מדבר" בספיקר עם גורמים שונים ואף עם אישה שמוצגת כ"אשתו", ומציג מצגי שווא של העברת כספים. בפועל, מי שנפל ברשתו מגלה כי הנוכל נעלם, ובמקרים אחרים אף עובר לאיומים וקללות. הנוכל נראה מסתובב בעיקר באזור רחוב הולצברג, תאומים ושדרות נווה יעקב משה סנה, ולעיתים עוצר רכבים חולפים. לדברי עדי ראייה, הוא יודע לשחק על רגשות ולגרום לאנשים להאמין לסיפוריו. בקהילות באזור מבקשים מהציבור להיזהר, לא למסור כספים בשום אופן, ולהתריע בפני אחרים. אם אתם נתקלים באדם בתיאור דומה צלמו אותו ודווחו למשטרה.
בדיוק כבר חשבנו שזה עוד נוכל מסוג האשכול...שאני יבין,
הנפלו קורבן מדובר על 200 ש"ח?
נראה שזה מישהו אחר מנשוא האשכולמדובר בנוכל המוכר נשוא האשכול או במישהו אחר?
למה, למישהו יש 200 ש"ח מיותרים?שאני יבין,
הנפלו קורבן מדובר על 200 ש"ח?
לא מחייבמי שנופל ב 200 שקל זה תמרור אזהרה שבפעם הבאה יפול ב 200,000 הרי השיטה היא אותו שיטה
מי שמרחם על מסכנים - תאמינו לי ש 200 שקל לקופת העיר לאברך עם 12 ילדים שאין לו לחם וחלב היא לא פחות רחמנות מאותו תקוע גם אם הוא באמת זקוק לעזרה.
למה היא צריכה 200 שח לנסיעות? תני לה כמה שקלים לעשות רב קו וליסוע את כל הארץ במקסימום 50 שחלא מחייב
לא אכפת לי לקחת סיכון על 200 ש"ח (גם אם עולה בליבי איזושהי מחשבה שזה נוכל...)
לפני כמה שנים עצרה אותי אשה חילוניה בלב רחוב רבי עקיבא בבני ברק וסיפרה לי שהיא נתקעה עם הבנות שלה פה (ראיתי אותם באמת) ואין לה כסף להטעין את הרב קו והיא שואלת אם אני מוכנה להלוות לה 200 ש"ח לנסיעות והיא תחזיר לי אח"כ בהעברה.
לטענתה קוראים לה רויטל והיא נתנה לי את המספר פלאפון שלה.
והיא כ"כ נתנה לי הרגשה שהיא מסכנה - שנתתי לה 200 ש"ח והיא הודתה לי בכל לב.
(למפרע אחזתי כמה הייתי שוטה שלא נדלקו לי אלפי נורות אדומות...).
אח"כ כשחזרתי הביתה התחלתי לנסות להתקשר אליה וכמובן... היא לא ענתה.
ניסיתי המון פעמים ורק פעם אחת היא ענתה, וכששאלתי אותה מה עם ה- 200 ש"ח היא התחילה לצעוק עלי שהיא חולת סרטן ו"מה את רוצה ממני" ו"תעזבי אותי כבר"
גם באפליקציית ME היא מופיעה תחת השם "רויטל 200 שקל" (משהו כזה...)
אח שלי הצליח איכשהו להיכנס לה להודעות תא קולי שלה והוא שמע שם עשרות הודעות של אנשים שמקללים אותה איפה ה- 200 ש"ח...
בקיצור--- לא קרה כלום.
הלך 200 ש"ח...
טיפשים....אין מצווה להיותתמימים
לא בטוח!טיפשים....
מכיר מישהו שמכיר את כל ההונאות וכל השטיקים ושנים הוא מזהיר מפניהם, זהיר ומבין טוב באבטחת מידע.טיפשים....
תודה על המידע באמת חשוב להזהר!!!!אזהרה: נוכל בנווה יעקב עוקץ אברכים • (הפרגוד)
לשכת ראש הממשלה קיבל הוצאה לפועל על דוחות בתחבורה ציבורית,אין (כמעט) שום דבר שאפשר לעשות עם מספר ת.ז. בלבד.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים