הנושא השבועי לדיון - תכנון תקציב הבניה

• הוסף לסימניות
אפתח בכבודה של אכסניה - תודה למנהלי האתר על השדרוג המדהים שהקפיץ את חווית המשתמש לרמה אחרת לגמרי.
ותודה למנהלות שלנו על ההשקעה, והרחבת תחומי העניין בפורום,
ועל הכבוד שנתנו לי בהעלאת הנושא לדיון השבוע.

תמחור מהצד השני -

''כמה זה יעלה לי''? - זו שאלה שכולנו נתקלות בה במהלך העבודה.

כל לקוח מעוניין לדעת מראש בכמה יסתכמו עלויות השיפוץ, כדי לחשב את התקציב.

בסיס לשיפוץ מוצלח הוא תכנון נכון בשני מישורים- האחד, תכנון החלל עצמו, והשני החשוב לא פחות, תכנון נכון של תקציב.

מעצבות רבות, בעיקר מתחילות, אבל לא רק - לא כל כך מכירות את המחירים בשוק עבור כל דבר, ונשארות נבוכות מול שאלות הלקוח.

אז בואו נפתח את זה כאן, ננסה להגדיר היקפי שיפוץ שונים וסדר גודל של תקציב.
כמובן שהטווח לכל דבר הוא רחב מאד, ובעצם השמים הם הגבול, אבל אפשר ורצוי לתת איזו מסגרת.

לדוג' - שיפוץ מטבח סטנדרטי של כ-12 מ''ר - יכול לנוע בין 20 - 100 אש''ח, כשהטווח הנורמלי והסביר הוא בסביבות ה40 אש''ח כולל הכל.

אז תחכימו אותנו מניסיונכם ותתנו כאן סדרי גודל של מחירים לסוגים שונים של שיפוץ \ בניה. כמה מקובל לחשב לכל מטר רבוע, מה העלויות של ריצוף \ צביעה וכו', ועד לרמת הגמר והריהוט.
בטוחה שזה יעזור לכולנו.

חנוכה שמח :D

• הוסף לסימניות
תודה לך שיפי על הצפת הנושא
זוהי באמת נקודה חשובה ביותר הרבה לקוחות רוצים לדעת כמה עולה עוד לפני שבחרו אריח אחד.

מנסיוני כדאי מאוד לבצע את תכנון התקציב לפי שיטת המודלים,
כאשר כל מודל מוגדר על פי מספר פרמטים קבועים והמשתנים שלהם יוצרים את השינוי במחיר.

אפשט את זה בדוגמה מתחום המיזוג
מודל למערכת מיזוג מורכב מחמישה פרמטרים אלו:
  • גודל הדירה בסך הכל.
  • השטח היחסי למיזוג בדירה.
  • גודל הסלון והמטבח בדירה.
  • מספר החדרים בדירה.
  • מספר המפלסים בדירה.
כאשר אנו מכניסים את כל הנותנים לתבנית המודל קל לנו יותר לבודד את המשתנים ולתת מענה מהיר ומדויק לנו וללקוח.

ובקשר לשאלה : אני ממליצה לבנות מודל הנותן מענה למספר רמות תקציב בהתאם לקהל היעד שלנו, כך קל לנו לזהות להיכן הלקוח שלנו שייך ולתכנן עברו את סך התקציב בהתאם.

המוטו שלנו תאום צפיות = לקוח מרוצה!

חנוכה שמח!

• הוסף לסימניות
את המידע להלן לא נכתוב כאנשי מקצוע, אלא כלקוחות, שניהלו בשעות האחרונות שיחות הצעות מחיר עם 2 קבלנים בירושלים, אחד מהם נחשב למבוקש ואפילו יוקרתי.

המחירים שהם נתנו: אחד נתן 2400 ש"ח למ"ר בניית שלד (כולל ציפוי אבן ירושלמית + בידוד), והשני 2800.

לבניית פנים, כולל חומר שחור, הראשון נתן 2000, השני נתן 2500.

מה שיפה הוא, שהזול יותר במחיר, הוא זה הנחשב מבין שניהם ליוקרתי והמבוקש יותר...

אשר לחומר לבן, פעם 'זרק' לנו מישהו שמבין בתחום, שהעלות הסטנדרטית (לבית אברכי - חרדי קלאסי), היא 1000 ש"ח למ"ר.

• הוסף לסימניות
אשמח אם מישהו ירחיב ויתמחר את התשלומים שנלווים להוצאת היתר בניה
אגרות, ארנונה, מדידה ,מהנדס, היטל השבחה וכו

• הוסף לסימניות
אשר לחומר לבן, פעם 'זרק' לנו מישהו שמבין בתחום, שהעלות הסטנדרטית (לבית אברכי - חרדי קלאסי), היא 1000 ש"ח למ"ר.
1000 ש"ח??? איך זה יכול להיות? מה כלול בזה?

• הוסף לסימניות
אפתח בכבודה של אכסניה - תודה למנהלי האתר על השדרוג המדהים שהקפיץ את חווית המשתמש לרמה אחרת לגמרי.
ותודה למנהלות שלנו על ההשקעה, והרחבת תחומי העניין בפורום,
ועל הכבוד שנתנו לי בהעלאת הנושא לדיון השבוע.

תמחור מהצד השני -

''כמה זה יעלה לי''? - זו שאלה שכולנו נתקלות בה במהלך העבודה.

כל לקוח מעוניין לדעת מראש בכמה יסתכמו עלויות השיפוץ, כדי לחשב את התקציב.

בסיס לשיפוץ מוצלח הוא תכנון נכון בשני מישורים- האחד, תכנון החלל עצמו, והשני החשוב לא פחות, תכנון נכון של תקציב.

מעצבות רבות, בעיקר מתחילות, אבל לא רק - לא כל כך מכירות את המחירים בשוק עבור כל דבר, ונשארות נבוכות מול שאלות הלקוח.

אז בואו נפתח את זה כאן, ננסה להגדיר היקפי שיפוץ שונים וסדר גודל של תקציב.
כמובן שהטווח לכל דבר הוא רחב מאד, ובעצם השמים הם הגבול, אבל אפשר ורצוי לתת איזו מסגרת.

לדוג' - שיפוץ מטבח סטנדרטי של כ-12 מ''ר - יכול לנוע בין 20 - 100 אש''ח, כשהטווח הנורמלי והסביר הוא בסביבות ה40 אש''ח כולל הכל.

אז תחכימו אותנו מניסיונכם ותתנו כאן סדרי גודל של מחירים לסוגים שונים של שיפוץ \ בניה. כמה מקובל לחשב לכל מטר רבוע, מה העלויות של ריצוף \ צביעה וכו', ועד לרמת הגמר והריהוט.
בטוחה שזה יעזור לכולנו.

חנוכה שמח :D

אני מסכימה איתך שלקוחות אוהבים לדעת מראש בכמה יסתכמו עלויות השיפוץ
אבל-
אני לא חושבת שזה התפקיד שלנו (ואנחנו לא צריכות להתיימר להיות משהו שאנחנו לא).
אנחנו כמעצבים צריכים/ות לעשות את המוטל עלינו (קרי: הכנת התכניות, בחירת חומרים וכו') בצורה הטובה ביותר.
ומכאן, התכניות עוברות להצעת מחיר לקבלן/נגר וכו'.(ושיעשו הם את המוטל עליהם :))

• הוסף לסימניות
אני בד"כ לא נותנת מחיר לבניה בעצמה.כי באמת תלוי מה המפרט הסופי שלקוח רוצה.ובאיזו רמה לבנות. לרוב,יש לו טווח מחירים שהוא שמע מחברים/שכנים שעשו.אחרת לא היה ניגש לבניה הזו.....
מה שכן,רושמת לו הערכת תקציב במה שקשור אלי.
כגון": סניטרים
רצוף/חיפוי קירות
מטבח/שאר חדרי הבית
מזגנים
דלתות
וכו' וכו'....

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
ברור שלא אוכל לתת ללקוח מחיר סופי, אבל הוא כן מצפה ממני לתת לו כלים להבנה כמה יעלה לו, ואיך הוא יוכל לסיים שיפוץ כשהוא עדין עומד בתקציב.
אני כן חושבת שחלק מתפקיד המעצבת זה להפנות את הלקוח לספקים שונים לפי רמת המחיר שאותו הוא רוצה לשלם, וכן לתת לו מסגרת תקציבית כללית כדי שיוכל לקבל החלטות שונות הנוגעות לשיפוץ.

לדוג' - יש לי כרגע לקוח שקנה דירה ישנה וגדולה, המטרה הראשונית שלו היא לבנות יחידת דיור להשכרה. מעבר לכך הוא מעוניין להחליף מטבח, ריצוף, חדרי אמבטיה ועוד.
ישבתי איתו ערב שלם לנתח מה הוא מעוניין לעשות, מהם סידרי העדיפויות שלו, ועל מה הוא יצטרך לוותר בשלב זה כדי לא לחרוג מהתקציב.
זה היה נראה פחות או יותר ככה -
בנית יחידה כולל ריהוט מלא - X-Y ש"ח
הדבקת ריצוף כולל חומר - X-Y ש"ח
החלפת דלתות - X-Y ש"ח
מטבח X-Y ש"ח

וכך הוא יכל לקבל אינדיקציה על מה שיוחלט בסוף.

• הוסף לסימניות
אני בד"כ לא נותנת מחיר לבניה בעצמה.כי באמת תלוי מה המפרט הסופי שלקוח רוצה.ובאיזו רמה לבנות. לרוב,יש לו טווח מחירים שהוא שמע מחברים/שכנים שעשו.אחרת לא היה ניגש לבניה הזו.....
מה שכן,רושמת לו הערכת תקציב במה שקשור אלי.
כגון": סניטרים
רצוף/חיפוי קירות
מטבח/שאר חדרי הבית
מזגנים
דלתות
וכו' וכו'....
טווח מחירים שמע משכנים . אינו מהווה אינדיקציה משום שבד"כ כל נכס שונה משל רעהו מלבד אולי דירות חדשות מקבלן שעובד לפי סטנדרט.
ומנקודת מבטי הן מלמידה והן מנסיון בניהול ופיקוח אפשר לת אומדן לפי הדרישות וכתבי כמויות ומפרטים ולמנוע הפתעות.
אגב- זה חלק ממה שנקרא ניהול פרוייקט.

• הוסף לסימניות
טווח מחירים שמע משכנים . אינו מהווה אינדיקציה משום שבד"כ כל נכס שונה משל רעהו מלבד אולי דירות חדשות מקבלן שעובד לפי סטנדרט.
ומנקודת מבטי הן מלמידה והן מנסיון בניהול ופיקוח אפשר לת אומדן לפי הדרישות וכתבי כמויות ומפרטים ולמנוע הפתעות.
אגב- זה חלק ממה שנקרא ניהול פרוייקט.
השאלה אם ניהול פרוייקטים קשור ישירות לעיצוב עצמו
מסכימה לחלוטין שמעצב צריך להבין ולהתמצא מעט במחירים והייתי שמחה מאד לתת לכל לקוח אומדן מחולק לפי סעיפים, אבל זה כ"כ מורכב.
אם למישהו יש רשימה בסיסית של טווחי מחירים זה יכול להיות לעזר לכולם כאן.

• הוסף לסימניות
משום מה ההתייחסות העיקרית כאן-הינה לתכנון פנים.
כדאי לציין שבד"כ לקוח המגיע למשרדי מתעניין מה העלויות של בניית שלד. וזה בד"כ יש אינדיקציה משום שהחישוב הוא פר מ"ר בד"כ.

• הוסף לסימניות
אשמח אם מישהו ירחיב ויתמחר את התשלומים שנלווים להוצאת היתר בניה
אגרות, ארנונה, מדידה ,מהנדס, היטל השבחה וכו
בלי נדר אעלה דף רשמי שלי תחת הכותרת פירוט עלויות היתר.

• הוסף לסימניות
השאלה אם ניהול פרוייקטים קשור ישירות לעיצוב עצמו
מסכימה לחלוטין שמעצב צריך להבין ולהתמצא מעט במחירים והייתי שמחה מאד לתת לכל לקוח אומדן מחולק לפי סעיפים, אבל זה כ"כ מורכב.
אם למישהו יש רשימה בסיסית של טווחי מחירים זה יכול להיות לעזר לכולם כאן.
ניהול פרוייקט -בד"כ הוא תמהיל של בניית תקציב ואומדן זמנים והתנהלות מול אנשי המקצוע. בגדול.
זה עוד תחום במקצוע האד' והעיצוב.

• הוסף לסימניות
בלי נדר אעלה דף רשמי שלי תחת הכותרת פירוט עלויות היתר.

פרוט עלויות נילוות היתר בניה

עלויות משותפות:

• שכ"ט אדריכל: לפי הצעה + מע"מ 18%.
  • נסח טאבו מרוכז לחלקה:11 ₪
  • משלוח תכנית ודואר רשום לסרבנים: כ-40 ₪ עבור כל סרבן חתימה.
באם מבקשים הקלה בתכנית ומבצעים פרסום – אין צורך בהחתמת שכנים.

• פרסום בעיתונות: בהיתר בניה (במידה ומבוקשת הקלה): עד 3500 ₪.
  • מדידת החלקה: כ-2500 ₪. (תלוי לפי גודל החלקה) או עדכון מדידה במידה ויש (כל חצי שנה):כ 1200 ₪.
  • צילומים והעתקות: להיתר בניה: כ – 1000 ₪
  • אגרת קוי בנין ומידע מלא: 526 ₪ (לא רלוונטי בהוצאת מרפסות)

עלויות פרטיות:

• אגרות: גיחון: כ-130 ₪ לכל מ"ר תוספת. כ- 80 ₪ למ"ר ברמות.
בניה: כ-30 ₪ לכל מ"ר תוספת

דרכים: כ-220 ₪ לכל מ"ר תוספת (הנחות מאושרות ע"פ ארנונה).

• רישום הערת אזהרה בלשכת המקרקעין כ - 150 ₪ לדייר + 60 להעתק נאמן למקור.
  • חוזה עם מטמנה לשפיכת פסולת בניה – כ-50 ₪ לכל 1 טון – מעל 12 טון פסולת
  • אישור הג"א :
לפטור ממ"דים על בסיס מקלט קיים: פינוי המקלט ותשלום לביקורת מהנדס: 400 ₪.

לחדרים מחוזקים – 500 ₪ עבור כל חדר מחוזק + 400 ₪ על האישור הכללי.

לממ"דים – 500 ₪ עבור כל ממ"ד + 400 ₪ על האישור הכללי.

(ניתן לעשות זאת גם ע"י המהנדס כלול בתשלום השכ"ט של המהנדס)

• הגיחון – במידה והבניה מתחילה מהקרקע – ידרש תכנית הטיית ביוב ע"י מהנדס אינסטלציה בעלות של כ1500 ₪.
  • מכון התקנים: כ-400 ₪ לכל יציקת בטון. (נדרש בדיקה ליסודות + קירות + תקרה)
  • היטל השבחה: משתנה לפי גודל הדירה ומהות הבקשה. (ישנן דירות הפטורות מהיטל עד 140 מ"ר ובהצהרה חתומה ע"י עו"ד).
  • מהנדס קונסטרוקציה: לפי סכום אינדוידואלי (כ-3500 ₪ לדייר)
כל המחירים הנקובים הם לידיעה כללית בלבד, וניתנו בהערכה גסה.

יתכנו שינויים משמעותיים בעלויות השונות ובגובה האגרות העירוניות, בהתאם לחוקי העזר העירוניים ובהתאם להתפתחות הרישוי והבירוקרטיה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה לא מעודכן כי זה מהמחשב נייד בבית ולא מהמשרד.
זה נועד לתת אינדיקציה . ולשמש כדוג' .בבקשה לא לעשות שימוש מסחרי בזה. ללא בקשת רשות .
ואני מסירה כל אחריות שלי וזה לא יהווה שום עילה לטענות וכו' . ממי שמשתמש בזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה