קורונה הנפגעים העיקריים מהקורונה - עצמאים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הם יכולים לחתום אבטלה... זה משו....
עצמאים לא!

רק מי שהוצא לחל"ת או פוטר...
הממשלה מתעקשת "לאפשר" (=להודיע - מבחינה חוקית אפשר) לכלל העובדים במשק את העבודה - מלבד מורים וגננות - בכדי לא לשלם דמי אבטלה.
הם כמובן יודעים שההורים חייבים להיות עם הילדים . "תמצאו סידור - לא סבא וסבתא , לא קייטנה, לא חוץ למעגל המשפחתי " = תישארו איתם.
אך אם הם יודיעו על השבתה - הם מסתכנים בצורך לזה שהמדינה תיאלץ לשאת את הנזק ולא האזרחים הקטנים בסוף השרשרת -
ולכן השכירים חוטפים נזק חמור ביותר - אין משכורת בכלל. אין אבטלה כי הם לא פוטרו. אין הסתדרות שתדאג להם לשכר. אין ימי חופשה כי היה להם מראש 12 לשנה שכלו כבר....

• הוסף לסימניות
רק מי שהוצא לחל"ת או פוטר...
הממשלה מתעקשת "לאפשר" (=להודיע - מבחינה חוקית אפשר) לכלל העובדים במשק את העבודה - מלבד מורים וגננות - בכדי לא לשלם דמי אבטלה.
הם כמובן יודעים שההורים חייבים להיות עם הילדים . "תמצאו סידור - לא סבא וסבתא , לא קייטנה, לא חוץ למעגל המשפחתי " = תישארו איתם.
אך אם הם יודיעו על השבתה - הם מסתכנים בצורך לזה שהמדינה תיאלץ לשאת את הנזק ולא האזרחים הקטנים בסוף השרשרת -
ולכן השכירים חוטפים נזק חמור ביותר - אין משכורת בכלל. אין אבטלה כי הם לא פוטרו. אין הסתדרות שתדאג להם לשכר. אין ימי חופשה כי היה להם מראש 12 לשנה שכלו כבר....
בתור שכירה שצריכה להיות הילדים, מסכימה חלקית,
אני כן מצליחה לעבוד לפחות 2/3 מהזמן, ומשלימה עוד בלילות, מגיעה לכמעט משרה רגילה, רק לפסח לא מגיעה.
[אולי היתרון שלי שמאפשרים לי מהבית]
ואני מאמינה שאם אבקש יסכימו להוציא אותי לחלת (אני לא, כי לא יספיק לי ה60% של האבטלה),
ובטוח שלא יותר קשה לעבוד מאשר לעצמאיות, גם להן קשה.

אבל עצמאית שהעסק שלה בתחומים המדולדלים (חצי מהתחומים בערך) הרבה יותר בעייתי בשבילה.

• הוסף לסימניות
להוציא עובד לחל"ת זה בעצם לפטר עובד, במלוא מובן המילה.
אם העובד ירצה הוא יחזור, אם לא ירצה, הוא יילך למקום אחר וייקח את הפיצויים במלואם.
עובד יכול גם להחליט שהוא לא חוזר אלא אם כן מעלים את שכרו.
והמעסיק יצטרך לבחור בין פיטורים בעל כורחו והשלמת הפיצויים, ולחפש עובד חדש. לבין חריקת שיניים והעלאה.
ההחלטה עוברת מידי המעסיק לידי העובד.
חל"ת זה לא הקפאת מצב, זה נתינת כל הזכויות לעובד.

• הוסף לסימניות
מהרשימה שכתבת אין לעצמאים כלום.
אז במובן הזה שניהם שווים.

• הוסף לסימניות
לשכירים יש אבטלה, הפעם.
א. מספיק 6 חודשי אכשרה.
ב. מקבלים מהיום הראשון.
ג. לא צריכים להתייצב.

• הוסף לסימניות
אני צטט מאחד מהאתרים: הכוונה ככל הנראה היא לפרילנסרים שמועסקים בקביעות במקום עבודה מסוים ויכולים לדווח על הכנסות.

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי אם את רשומה כעוסק פטור או מורשה-את גם יכולה לדווח על הבטלה,אבל מקבלים בקושי 50%

• הוסף לסימניות
אני הייתי קורא לעצמאים לא לקחת את המענק של ה6000.
זאת בדיחה עלובה.

אמת שתזרימית כולם בבעיה. כי ממשיכים לשלם על רכישות מהעבר והכנסות העתיד מוטלות בספק.
ואת הבעיה התזרימית חייבים לפתור ונראה שמנסים לפתור, באמצעות דחיית מעמ, הלוואות, וכ'ו.
אבל גם אם יפתרו את הבעיה התזרימית.
צריך למצוא פתרון לבעלי עסקים שממשיכים להוציא כספים שאי אפשר לעצור.
עצמאי פרילאנסר עוד נמצא במצב יחסית טוב, כי לפחות אין לו הוצאות.
עצמאי בעל עסק נמצא במצב קשה פי כמה. כי חלק גדול מההוצאות ממשיכות. כמו שכירות ושאר ההוצאות הקשיחות.

סעיף חומרי גלם כל אחד יודע לתכנן. וזה בעצם קשור לבעיית התזרים.
סעיף כח אדם פתרו חלקית באמצעות האפשרות של החל"ת.
שאר ההוצאות הקשיחות הן הבעיה הגדולה של העצמאים.
זאת הבעיה התמידית של העצמאים. גם בחופשת לידה. גם במחלה. גם במצב בטחוני קשה. וגם עכשיו.

תרגיל מחשבתי...
מה היה קורה אם מדינת ישראל תודיע שעסקים לא צריכים לשלם שכירות ל3 החודשים הקרובים.
מה התגובה האוטומטית?
איזה יופי... שהחזקים יממנו את החלשים פעם אחת...
מה פתאום... בחרתי להשקיע בנדלן וקניתי נכס כדי לחיות מהשכירות, שבעל העסק שמגלגל פי עשר מבעל הנכס יממן את זה.

מה התחושה של האזרח המצוי?
בעל הנכס הוא העשיר שיכול לספוג תקופה ללא הכנסות.
או בעל העסק שמגלגל פי 5 או פי 20 מהשירות בכל חודש.

אני חושב שיש תחושה כללית מוטעית שבעלי העסקים בישראל הם המגזר החזק יותר.
בפועל, ברוב מוחלט של המקרים לבעל הנכס יש לו הון ששוה בערך 100 עד 300 חודשי שכירות. שמניב לו בכל חודש יחידת רווח אחת, בלי לסכן את נכס הבסיס.
ואילו בעל העסק חי מההפרש שבין ההכנסות להוצאות. ובכל חודש הוא מסכן בין 5 ל20 יחידות רווח כדי להשיג את יחידת הרווח החודשית. ולא תמיד יש לו נכס ממשי שישרוד גם משברים.

הסיבה לתחושה המוטעית שהמגזר העסקי הקטן והבינוני איתן יותר ממגזרים אחרים, היא בגלל שרואים מבחוץ את המחזורים הגדולים ולא את הרווח נטו.
לשכיר ממוצע ההפרש בין המחזור שהוא מגלגל לבין הרווח נטו הוא הקטן ביותר. בערך 50% מהכסף שרשום על שמו מגיע אל השכיר למטרת מחיה. השאר זה עמלות מיסים וחסכונות ועוד.
לפרילאנסר שיש לו מעט הוצאות על מנת לייצר את ההכנסה, אחוז ההכנסה נטו יירד ל25-40 אחוז.
לעסק קטן ובינוני זה יורד ל3-10 אחוז לרוב. מכולת שכונתית תגלגל חצי מליון שח לחודש כדי ליצור רווח של 15 אלף שח. בית דפוס קטן יגלגל 150 אלף כדי ליצור הכנסה זהה.
לא סתם קמה זעקת העצמאים לאחרונה. כי הם מייצרים מחזורים גדולים והמיסים הישירים והעקיפים גדולים בהתאם. ומנגד הם תמיד במצב עסקי לא יציב ואין להם רשת בטחון כלכלית. להיפך, המחוקק ממשיך להקשות עליהם ברגולציה חדשות לבקרים, ובהפרה שוב ושוב של האיזון בין המדינה הבנקים והעובדים מול בעלי העסקים.

• הוסף לסימניות
הבנתי ששר האוצר אמר שעצמאים יקבלו מענק של 6000
ממש לא 6000. ממוצע חודשי מההכנסה עד 6 אלף, הנמוך מביניהם, ומדובר על ממוצע של שנת 2018.
אצלי למשל היתה פעילות בעסק רק בסוף 2018... והממוצע של אותה שנה הוא בלי שום קשר להכנסות בשנה וחצי שאח"כ. אבל אף אחד לא מתחשב בענין..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה