דיון הספרות החרדית - לאן?

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שמאפשר מרחב לדמיון. לא יהיו שגיאות היסטוריות - כי אין היסטוריה בתקופה הזאת. זו פרה-היסטוריה. וגם אם אולי יש השערות - לא חושב שקהל היעד הוא פרופסורים לארכאולוגיה שמתמצא בהם.
זו לא תקופה פרה - היסטורית! התקופה הפרה היסטורית זו כפירה כי היא "התחילה" לפני 2וחצי מיליון שנים "ונגמרה" 3500 שנה בערך לפני הספירה. שטויות במיץ עגבניות😅
התקופה של היהדות היא בערך 1500 שנה לפני הספירה.
אבל בהחלט יש כאן מרחב לדמיון כי כל ההיסטוריה המתועדת מתרכזת בעיקר במזרח התיכון. פרס. הודו. סין. וצפון אפריקה. אפשר לרשום לדוגמא על משהו שקרה באיסלנד ואז אין מחויבות לכלום!
וואו. זה יכול להיות ממש מגניב!

• הוסף לסימניות
זו לא תקופה פרה - היסטורית! התקופה הפרה היסטורית זו כפירה כי היא "התחילה" לפני 2וחצי מיליון שנים "ונגמרה" 3500 שנה בערך לפני הספירה. שטויות במיץ עגבניות😅
התקופה של היהדות היא בערך 1500 שנה לפני הספירה.
אבל בהחלט יש כאן מרחב לדמיון כי כל ההיסטוריה המתועדת מתרכזת בעיקר במזרח התיכון. פרס. הודו. סין. וצפון אפריקה. אפשר לרשום לדוגמא על משהו שקרה באיסלנד ואז אין מחויבות לכלום!
וואו. זה יכול להיות ממש מגניב!
פרה היסטוריה הוא פשוט הזמן שקדם לתקופה שבה יש תיעוד היסטורי מסודר, ולאו דווקא שנים ספציפיות
ועי' כאן

• הוסף לסימניות
אני מצטטת מהקישור: סיום הפרהיסטוריה הוא בזמן הופעת הכתב, במזרח התיכון מקובל במחקר כי הכתב הראשון הופיע בשומר העתיקה, בסביבות שנת 3500 לפנה"ס (תקופת שת - אנוש).
הספירה היהודית היא 3760 לפנה"ס...
לטענתם גם בתקופת האבן היו תיעודים היסטורים מלפני 500000 שנה...

• הוסף לסימניות
אני מצטטת מהקישור: סיום הפרהיסטוריה הוא בזמן הופעת הכתב, במזרח התיכון מקובל במחקר כי הכתב הראשון הופיע בשומר העתיקה, בסביבות שנת 3500 לפנה"ס (תקופת שת - אנוש).
הספירה היהודית היא 3760 לפנה"ס...
לטענתם גם בתקופת האבן היו תיעודים היסטורים מלפני 500000 שנה...
ואני מצטט מעצמי
ולאו דווקא שנים ספציפיות
ומה שכתוב בהמכלול גם אינו תורה מסיני, כוונתי רק לפירוש המושג

• הוסף לסימניות
מה שלא תדע לא יזיק לך...
אני יודע ה-כ-לללל 😜
בכל מקרה, אפשר לחלוק על זה.
מה שכן חשוב לשים לב שגם לפני היהדות הם היו חייבים בשבע מצוות בני נח. אני חושב שס'פאסט נישט לא כלול בשבע מצוות, אבל אינני בטוח...

ובנימה יותר רצינית, זה אחלה רעיון, צא לדרך.

אפשר לרשום לדוגמא על משהו שקרה באיסלנד ואז אין מחויבות לכלום!
אין מחויבות לכלום, חוץ מלעובדה ההיסטורית שלא היו בני אדם באיסלנד בתקופה שלפני אברהם.

• הוסף לסימניות
אם אתם נגד, תשתדלו לשכוח שהצעתי את זה.
אבל האם ספרי מתח ופנטזיה או אלגוריה שגיבוריהם בעלי חיים, יתקבלו בציבור? או שאיש לא יעיף בהם מבט?
(אני מדבר על ספרים כמו "חוות החיות" של ג'ורג' אורוול, שהיה ספר מאוד מפורסם בזמנו)

• הוסף לסימניות
אבל האם ספרי מתח ופנטזיה או אלגוריה שגיבוריהם בעלי חיים, יתקבלו בציבור? או שאיש לא יעיף בהם מבט?
(אני מדבר על ספרים כמו "חוות החיות" של ג'ורג' אורוול, שהיה ספר מאוד מפורסם בזמנו)
יש את פרופיל, אבל לא חושבת שהוא למבוגרים. אגב כך, לא ראיתי התנגדות לרופיו מדופליקטים. השאלה עד כמה מעניין יהיה ספר כזה...
עלילה ממבט עינו של כלב יחידת עוקץ יכולה להיות מאד מעניינת

• הוסף לסימניות
יש איזה ספר ממש יפה על פילים.
עכשיו אני רואה שכתבו אותו לפניי...

• הוסף לסימניות
ב"ה

לא מאמינה שספר שגיבוריו הם חיות בלבד, יצליח להחזיק קוראים מבוגרים. אנחנו בני אדם, עם רגשות ומחשבות, וספר בלי רגשות בכלל ומחשבות במשלב נמוך ואינסטנקטיבי - לא יהנה אותנו. אותי בכל אופן..

• הוסף לסימניות
יש את פרופיל, אבל לא חושבת שהוא למבוגרים. אגב כך, לא ראיתי התנגדות לרופיו מדופליקטים. השאלה עד כמה מעניין יהיה ספר כזה...
אני לא חושב שרופיו הוא דוגמא טובה, כי בסוף הוא מדבר על הזאב מנקודת מבטו של האדם. אני מדבר על ספרים שהם רק מנקודת מבטם של החיות.
אנחנו בני אדם, עם רגשות ומחשבות, וספר בלי רגשות בכלל ומחשבות במשלב נמוך ואינסטנקטיבי - לא יהנה אותנו. אותי בכל אופן..
הרעיון בספר כזה הוא שמייחסים לגיבורים והנבלים בני ארבעת הרגליים רגשות ומחשבות כמו לבני אדם.
המעלה בספר כזה, שהוא יכול להיות עשיר ומלא בידע ומדע.
השאלה עד כמה מעניין יהיה ספר כזה...
לא מאמינה שספר שגיבוריו הם חיות בלבד, יצליח להחזיק קוראים מבוגרים.
נכון. אבל זה כבר עניין של כישרון.
עלילה ממבט עינו של כלב יחידת עוקץ יכולה להיות מאד מעניינת
זה רעיון אדיר גם בלי קשר להצעה שלי.

• הוסף לסימניות

אין מחויבות לכלום, חוץ מלעובדה ההיסטורית שלא היו בני אדם באיסלנד בתקופה שלפני אברהם.
טוב זה לא המקום להתווכח על זה😉 וגם כך דנו מספיק על דברים שלא קשורים לנושא אבלללל!! אין עדות היסטורית גם שלא היה וגם לא עדות היסטורית שהיה וכך עם הרבה מקומות בעולם!
איסלנד היא קצת יותר יוצאת דופן כי זוהי ארץ של התפרצויות הר געש אז בכלל עדויות יכולות להימחק ויש שם מלא ספיקות מתי הגיעו אנשים ראשונים לשם. סתם זורקת רעיונות😉😅

אני חושבת שזה יהיה תלוי בכתיבה! יש את פרופיל והוא ממש יפה. לדעתי מי שרשמה אותו היה לה הרבה אומץ. לא נראלי שיש עוד ספרים כאלה.

• הוסף לסימניות
חוץ מלעובדה ההיסטורית שלא היו בני אדם באיסלנד בתקופה שלפני אברהם.
עובדה????
פנטזיה - כן, אלגוריה - לא. כי מאד קשה לכתוב אלגוריה, וגם שכשכבר יש הרבה לא מתחברים.
ואגב בחוות החיות מגולם אחד הקשיים הכי גדולים של האלגוריה - לא לכתוב משל שהוא יותר מדי דומה לנמשל.

• הוסף לסימניות

טוב זה לא המקום להתווכח על זה😉 וגם כך דנו מספיק על דברים שלא קשורים לנושא אבלללל!! אין עדות היסטורית גם שלא היה וגם לא עדות היסטורית שהיה וכך עם הרבה מקומות בעולם!
איסלנד היא קצת יותר יוצאת דופן כי זוהי ארץ של התפרצויות הר געש אז בכלל עדויות יכולות להימחק ויש שם מלא ספיקות מתי הגיעו אנשים ראשונים לשם. סתם זורקת רעיונות😉😅

אני חושבת שזה יהיה תלוי בכתיבה! יש את פרופיל והוא ממש יפה. לדעתי מי שרשמה אותו היה לה הרבה אומץ. לא נראלי שיש עוד ספרים כאלה.
פרופיל הוא דוגמה מקסימה להאנשה, בלי לוותר על דיוק בפרטים. ספר ייחודי. כמו שכתבו פה קודם זה ענין של כישרון.

• הוסף לסימניות
כמדומני שיש לי מה למכור לך...
הספר שלי ובפרט שלושת הסיפורים הראשונים הם עוסקים בז'אנר שעוד לא נתקלתי בו שתי הסיפורים הראשונים עוסקים בשאלות מוסריות ואתיות שעוד לא פגשתי ספר [ספרות יפה] שעוסק בהם והסיפור השלישי עוסק בכלל בתיאור עלילה על רקע תנכ"י
דיאלוגים עם העבר והעתיד מצרף קישור בהנאה לכולם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה