דרוש מידע הספר "החדר השני של יוספה", מישהו מכיר?

• הוסף לסימניות
לא אוהבת לקנות ספרים שאני לא מכירה, ואין לי מקום לספרים מיותרים בבית.
והבת שלי בקשה ממני לקנות לה את הספר הזה, מישהו אולי מכיר ויוכל להמליץ או לא.
(חשוב לי שיהיה ברמה מבחינה ערכית וגם ספרותית)

• הוסף לסימניות
מכירה מצוין גם את הסיפור וגם את הכותבת.
אחת הטובות מכל הבחינות.
הילדים שלי מאוד אהבו את הסיפור כבר ב"זרקור", וקניתי להם את הספר.
לדעתי הוא מהספרים ששווה להחזיק בבית. אני חושבת שספרי דמיון הם ז'אנר מאוד חשוב להתפתחות של ילדים.
במיוחד כשזה מגיע באופן אינטליגנטי ואחראי.

אם את רוצה לקנות ממש בלב שקט, טרחתי וחיפשתי בשבילך את הפרקים לדוגמה שהיא שלחה בשעתו למייל אי אז כשהספר יצא.
שתעיפי מבט על הסגנון.

קבצים מצורפים

• פרק 33 הנאקה.pdf
    KB 162.3 · צפיות: 38
  • פרק 44 אחטה בחטה בוקס.pdf
    KB 49.8 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
לא קראתי את הספר, אבל אוהבת מאד את הכתיבה המקורית של הסופרת.

אני יכולה לצרף ביקורת שכתבה דבורי רנד על הסיפור בפורום סופרות (הפרסום באישורה)

תוכן:

החדר השני של יוספה הוא סיפור מנוקד, מתפרש על דאבל עמודים באגף הילדים ב'זרקור'. הכותרת הקבועה, המלווה אותו, היא 'הרפתקה מעולם אחר'. וזה שם כמעט מדויק לסיפור שבורח מהעולם שלנו.

מעתיקה מהתקציר: יוספה וביילי נתקעו בארץ החלומות שמאחורי המראה. הן מנסות לגלות היכן מסתתר המפתח, לפי החידה של הסבתא. הן רואות בחורה מציירת שנראית ליוספה מוכרת, אך היא מדברת רק אנגלית. יוספה חושבת שהיא תצליח לדבר אתה באנגלית. ביילי מפקפקת, אך נזכרת בעצה של הסבתא, ומסכימה לנסות.

בפרק השבוע, יוספה מנהלת שיחה שלמה באנגלית מקושקשת עם הבחורה המסתורית. כך מתגלה התשובה לחידה: 'איפה נפגשים שמיים וארץ?'
מבנה:

הסיפור הוא סיפור בדיוני, שייך לז'אנר הפנטזיה. כתוב כסיפור בהמשכים. לכאורה מיועד לגיל הצעיר. אני קוראת אותו ברתק רב. כנראה שייכת לצעירים שבעם . זווית המספר היא זווית 'יודע כל' מוגבלת. גם ביילי וגם יוספה נחשפות שם, מבחוץ ומבפנוכו. דמויות המשנה האחרות חשאיות, לעת עתה, ומוצגות רק דרך עיניהן של יוספה או ביילי.

אמירה:

הרשו לעצמכם להתפרע. ומחילה מתמר מייזל, אם לא לכך התכוונה. אין לסיפור הזה שום אמירה חינוכית צועקת ומובהקת, לבד האמירה השרה את עצמה מכל שורה: עולם דמיוני אינו עולם גרוע לחיות בו. האמירות שבו סותרות לחלוטין כל לוגיקה הקיימת בעולם, ודווקא לכן הן משמחות עין ולב.

הנה, לדוגמא, קטעים מהפרק הקודם ששעשע אותי מאד:
"אבל את לא יודעת אנגלית!"
"אני יכולה לנסות", אמרה יוספה. "זה לא נראה לי קשה כל כך".
"מה הקשר לנסות? מי שלא יודע, לא יכול לדבר אנגלית פתאום!"
"אני אוכל!" יוספה הלכה ונמלאה ביטחון מרגע לרגע.
"את לא!" התווכחה ביילי. "זה לא עובד ככה, שמישהו סתם פתאום מדבר באנגלית! בואי נמשיך כבר ללכת, אנחנו סתם מתעכבות כאן".
"רגע, אני רק מנסה"

---
יוספה עצמה עיניים כדי להתרכז. דבר ראשון, היא סתם תשאל אותה אם היא באמת מאמריקה. זה יהיה בשביל הניסיון. יוספה עמדה בלי נוע ומלאה את ליבה בשאלה: האם את הגעת מאמריקה? היא התכוונה חזק חזק, ואז פקחה עיניים, פתחה פיה והוציאה מילים מילים כפי שבאו אל לשונה: "ווטשו ווטשו פוטשו", היא אמרה, מדגישה כל מילה ומתבוננת היישר בפניה של הנערה, "וואטשה פנטלוצ'י אמריקה?"

---
כמה יפות ומעניינות יוצאות לה המילים מהפה! אף פעם היא לא חשבה שקל כל כך לדבר אנגלית!

והנה עוד קטע שאהבתי מאד, מהפרק השבוע:

נפלא היה לפטפט כך עם הבחורה האמריקאית. פתאום נדמה היה ליוספה שכל השיחות ששוחחה עד היום, כולן טיפשיות ומטופשות. כל הדיבורים שאנשים מדברים – מלאים כוונות, במילים מתוך המילון... והרי נחמד הרבה יותר לדבר ככה, חופשית, איך שיוצא ואיך שרוצים!

סגנון:

אין כמעט סלנג בסיפור, והדיאלוגים קולחים.

סגנון הכתיבה פשוט, ועם זאת לא פשטני מדי. השפה היא שפה יפה, נצמדת לגבול המילים הגבוהות, אף שמדובר בסיפור לילדים. (לדוגמא: 'המילים גוועו באחת'. משפט מקסים ומובן, ובמקביל, חושף ילדים למלל ברמה גבוהה יותר).

צל"ש:

אריך קסטנר אמר פעם, נדמה לי שזה היה הוא, שספר ילדים טוב הוא ספר שמבוגרים ייהנו ממנו. וההגדרה הזאת מתלבשת במדויק על 'החדר השני של יוספה'. צל"ש מיוחד על דמויותיהן המאופיינות להפליא של ביילי (המייצגת את הקול הלוגי, הקצת מעצבן) ויוספה (הדמיונית והבלתי הגיונית בעליל).

• הוסף לסימניות
סיפור מעולה!
אהבתי כל כך לעקוב אחריו בזרקור.
ממליצה גם למבוגרים שבינינו :)

גיבורות מתוקות, עלילה מרתקת על רקע צבעוני ומשובב,
והמון תוכן ערכי מאחורי ובין השורות.

התמה המרכזית של הסיפור (בעיניי, אינני מכירה את הסופרת) היא דיאלוג בין ההיגיון לדמיון.
ביילי מיצגת את ההגיון הצרוף, המתוכנן, המסודר, המאורגן והמקובע,
ויוספה מיצגת את הדמיון הפרוע, השובב, הרגשני וההרפתקני.
תוך כדי ההתרחשויות, הן לומדות להכיר זו את זו ולדעת איפה נכון להשתמש בשכל ואיפה ברגש.

מלבד המסר המיוחד הזה, הסצנות בעלילה מביאות זרימה חברתית מדהימה שילדים יכולים ללמוד ממנה המון.
יוספה וביילי שונות זו מזו בקיצוניות והאינטרקציות ביניהן מביאות בלי סוף מסרים של הערכה לשונה, מציאת הקול הייחודי שלי, גמישות, שיתוף פעולה והליכה לקראת השני מבלי למחוק את עצמי.

• הוסף לסימניות
ואו! הספר על יוספה יצא לאור?!
איך אהבתי לקרוא אותו ב"זרקור"!
האמת שלא האמנתי לעצמי שסיפור לילדים הצליח לקנות אותי.
אבל הסיפור הזה היה חוויה.
עלילה מרתקת ומסקרנת ובכל פרק צצה הפתעה.
במיוחד הדליקו אותי הקריצות לדברים שאהבנו פעם בתור ילדים.
הסבתא שבישלה דייסה ופתאום הפכה לדמות אמיתית בסיפור.
הילדים שתמיד חיפשנו בתוך הטייפ והנה הם בגודל טבעי מככבים בספר.

המפלצת שהתעוררה בלילות ...

חייבת לקרוא את הספר הזה שוב!

• הוסף לסימניות
וואו, ניסיתי למצוא את הספר בעקבות ההמלצות פה
ולא היה להשיג בחנות
משהי יודעת איפה אפשר לקנות אותו?

• הוסף לסימניות
גם אני ממליצה בחום! הילדים שלי התאהבו בספר. קניתי אותו לסוכות, ומאז הם קוראים בו שוב ושוב. ספר מלא בדמיון, הומור, רגש וסחף – חוויה נהדרת לכל המשפחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה