דרוש מידע הספר להי נאאר

מצב
הנושא נעול.
אבל אולי זה בדיוק המסר.
אגב, גם בספר של 'צלול בדעתו' לא ברור בהתחלה מה מיוחד בגיבור ולמה דווקא הוא נבחר להציל את משפחתו, ובהמשך מתגלה שיש לו כוחות מיוחדים שנרמזו במהלך הסיפור.
אולי גם פה מחכה איזו הפתעה?
מה שטענתי מחכתחילה.
צודק.

התכוונתי להוציא סידרה עם שאלות לא ברורות ולעצור.
לעומת ממלכה במבחן של ספר עומד בפני עצמו
ויוצאים בטעם טוב מהספר ומחכים לספר הבא.
כאן יוצאים בהרגשה לא ברורה

למה לעצור.
זה טוב שסופרת תראה מה חושבים על הספר שלה גם אם רע אני בכל זאת חושב שהוא מדהים.
זה נותן טיפים לספרים הבאים.
רק אני מרגישה שהביקורת כאן כבר מזמן לא רק עניינית?
שאיכשהוא האווירה כאן באשכול היא לפעמים קצת שמי שמבקר יותר נוקשה, ומוצא בעיות יותר חמורות הוא יותר לעניין?

רק אני מרגישה שהביקורת כאן כבר מזמן לא רק עניינית?
שאיכשהוא האווירה כאן באשכול היא לפעמים קצת שמי שמבקר יותר נוקשה, ומוצא בעיות יותר חמורות הוא יותר לעניין?
צודק בהחלט.
בכל זאת זה כבר אשכול של עשרים ושישה עמודים.
אפשר פשוט על כל תגובה נוקשה כזאת ולא ראויה לעשות דיווח.

יונה ספיר לא קראתי אבל האחרים כן.
ושם אין תיאורים כאלה קשים ומפורטים
התיאורים לא מפורטים יותר מסופרים אחרים.
מה שכן,
לסופרת יש יכולת תיאור נדירה.
באופן אישי הרגשתי חלק מהקריאה בסרט...
ועם המעלות המובנות, אז כן, גם התיאורים הפחות נחמדים מאוד מכניסים לאווירה.
אבל אם משווים את התיאור עצמו - בהחלט יש ספרים קשים יותר.

נכון,
אבל עדיין הרגיש לי מוגזם
היא כאילו שקופה שם ומבחינתם אין לה שום יחודיות
מה שסותר את הקטע של הבחורה שהביאה לה את הספר ואמרה שהיא מכפר הנאמנים- ואז היא מאוד התרגשה לראות אותה.
לא יודעת, כל הקטע הזה לא ברור לי.
היא לא ממש שקופה שם.
בהתחלה מארחים אותה מאוד יפה, אבל היא זו שקצת מתחמקת.
וכל הסיפור עם רבקה שהתחזתה לפטי והסיתה כמה בנות נגדה - אולי בגלל זה חשבת שהיא שקופה.
ואל תשכחי שבדיוק התחילה מלחמה בראש השנה, הם הרי הזמינו אותם לסעודת החג ומשם פיאגרו יצא למלחמה. גם האשה שקיבלה אותם כל כך יפה בהתחלה, בעלה נהרג בראש השנה. בקיצור, היא הגיעה בזמן לא כל כך טוב, וכמובן היא מעצמה די התרחקה מכולם מהסיבות שלה.

התיאורים לא מפורטים יותר מסופרים אחרים.
מה שכן,
לסופרת יש יכולת תיאור נדירה.
באופן אישי הרגשתי חלק מהקריאה בסרט...
ועם המעלות המובנות, אז כן, גם התיאורים הפחות נחמדים מאוד מכניסים לאווירה.
אבל אם משווים את התיאור עצמו - בהחלט יש ספרים קשים יותר.
הם יפים אבל ארוכים מדי וגורמים להרבה קוראים להשתעמם ולנטוש את הספר.

ספר מדהים! שווה כל דקה, צריך המוןןן סבלנות כדי לקרוא אותו....
התיאורים מדהימים ומכניסים אותך ישר לתוך הסיפור.
ממליצה בחום על שני הכרכים, אין עוד ספרים כאלה במגזר שלנו.
מתקרב לסגנון של מיה קינן אבל גם של זריצקי- מבחינת התיאורים.

היא לא ממש שקופה שם.
בהתחלה מארחים אותה מאוד יפה, אבל היא זו שקצת מתחמקת.
וכל הסיפור עם רבקה שהתחזתה לפטי והסיתה כמה בנות נגדה - אולי בגלל זה חשבת שהיא שקופה.
ואל תשכחי שבדיוק התחילה מלחמה בראש השנה, הם הרי הזמינו אותם לסעודת החג ומשם פיאגרו יצא למלחמה. גם האשה שקיבלה אותם כל כך יפה בהתחלה, בעלה נהרג בראש השנה. בקיצור, היא הגיעה בזמן לא כל כך טוב, וכמובן היא מעצמה די התרחקה מכולם מהסיבות שלה.
צודקת
אבל עדיין- ממש ריחמתי עליה
כל הזמן היתה במרכז, ועכשיו...

צודקת
אבל עדיין- ממש ריחמתי עליה
כל הזמן היתה במרכז, ועכשיו...
נכון, היא עוברת תקופה מאוד לא פשוטה. היא לבד בלי פיאגרו, ועד הפרק האחרון גם הראמלון שלה לא היה. החברה היחידה שלה עזבה את הכפר, שאר נשות הכפר עסוקות עם הילדים שלהם והיא לא מעזה להפריע (למרות שזה רק בראש שלה, אילו היתה מנסה, היתה מגלה שכולן מאוד רוצות בחברתה), הזקן אברהם עסוק עם המלחמה ולא יכול לשוחח איתה ולהסביר לה למה היא הגואלת ומה התפקיד שלה, החורף מתחיל ומעורר בה מחשבות נוגות על הוריה ואחיה שנמצאים בעיר האסירים, ורק אחותה הבוגדת שלחה לה מסר מעודד שהיא מסתובבת אי שם בעולם ומקווה להיפגש ביום מן הימים... בהחלט סוף עצוב ונוגה לספר. לכן כולנו כל כך מצפים להמשך כדי לרוות קצת נחת.

וכן, הוא גם סמל נוצרי שמייצג את אותו האיש לא פחות ולא יותר.
וכן הוא גם סמל שמקושר ליום אידם ולדמות ה"חביבה" שמחלקת מתנות לילדים.
אני החרדי היחיד בפרוג שלא ידע עד עכשיו שאייל מייצג את אותו האיש ו/או קשור ליום אידם וליוז'לה המזוקן?
פשוט בהלם.

חייבת לציין כמה דברים:

א. אביגיל, אם את קוראת פה את התגובות רק שתדעי שזה ספר מדהים, יש לך כתיבה פנומנלית והתיאורים שלך נוגעים ומיוחדים. תודה על שעות של הנאה צרופה. מחכה להמשך בקוצר רוח!

ב. מזכירה לכל האנשים כאן שזו א ל י ג ו ר י ה נכון שיש הרבה הקבלות לעולמנו אבל לא כל דבר קטן הוא השלכה ישירה. באליגוריה ההקבלה לא חייבת להיות מהודקת לעניות דעתי, ואפשר לראות את זה באליגוריות רבות בסיפורת החרדית, יש מסר כללי, הקבלה כלשהי אבל לא כל אלמנט קטן חייב להשליך על המציאות שלנו.

ג. באמת שאין לי מושג מדוע יש כזו תרעומת על 'תיאורי האלימות' בספר. עם כל הכבוד אני מחזיקה מעצמי אחת רגישה והתיאורים בספר אינם מחרידים עד כדי כמו שאתם אומרים. יש עשרות ספרים במגזר עם תיאורים כאלו ואף יותר, שם משום מה אף אחד לא מביע סלידה או הסתייגות.

אני החרדי היחיד בפרוג שלא ידע עד עכשיו שאייל מייצג את אותו האיש ו/או קשור ליום אידם וליוז'לה המזוקן?
פשוט בהלם.
זה הפך למייצג לאותו איש מסיבה אחת . מסה שאותו איש מגיע בחורף על מזחלת ואת גוררחם איילים .
ותגיד תודה לה' שלא ידעת עד עכשיו.

גם אני בשוק ממה שקורה כאן. אין צורך להפריז כל כך, מי שלא נאה לנפשו העדינה התיאורים המדהימים בבקשה שיחפש לו ספרים אחרים
מצטרף.
אני בכל זאת תומך בפה מלא בספר ממדהים הזה.
נכון אין שום דבר מושלם אבל זה לא אומר שמה שלא מושלם הוא רע.

פשוט בהלם.
סתם שטויות,
אני זוכרת בתור ילדה קטנה היו לי חברות שאמרו שאסור לקשט את הבית בפרחים לכבוד שבועות כי זה מזכיר את החג של הנוצרים,
נו בבקשה לא יהיה סוף לקשקושים האלו,
בגלל שכמה גויים לקחו איזה בעל חיים והפכו אותו לסמל אסור להזכיר אותו אצלנו יותר?
באו נחרים את "כאייל תערוג..." ועוד כל מיני

סתם שטויות,
אני זוכרת בתור ילדה קטנה היו לי חברות שאמרו שאסור לקשט את הבית בפרחים לכבוד שבועות כי זה מזכיר את החג של הנוצרים,
נו בבקשה לא יהיה סוף לקשקושים האלו,
בגלל שכמה גויים לקחו איזה בעל חיים והפכו אותו לסמל אסור להזכיר אותו אצלנו יותר?
באו נחרים את "כאייל תערוג..." ועוד כל מיני
צודקת בהחלט.
בכל ספר יש משהו שתוכלו להגיד שהוא לא טוב או גויי.
לא עולה לי דוגמאות עכשיו לראש אבל אני בטוח שיש.
כמו שכתבתי להלן אין דבר מושלם אבל מה שלא מושלם הוא לא רע. ומי שלא סובר כך יכול פשוט לטרוק את הספר בהכי הרבה עוצמה, אל תתבישו.

אם ככה אז הציבור החרדי לא יכול לקרוא בכלל ספרי מתח
למיטב זכרוני אין כמעט ספר מתח יפה שאין בו אלימות ורוע, גם ספרים חרדיים.
להי נאאר לא עולה על ספרי מתח אחרים באלימות,
הוא אולי מלא בתיאורים כאלה, וכמו שציינו פה הסופרת באמת הורידה את הרף בספר השני,
אבל לדעתי הוא אינו שונה מספרי מתח אחרים.
אם כך, למה רק עליו נתקעו?????
עדיין של מינון נכון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה