דרוש מידע הספר להי נאאר

מצב
הנושא נעול.
אם ככה אז הציבור החרדי לא יכול לקרוא בכלל ספרי מתח
למיטב זכרוני אין כמעט ספר מתח יפה שאין בו אלימות ורוע, גם ספרים חרדיים.
להי נאאר לא עולה על ספרי מתח אחרים באלימות,
הוא אולי מלא בתיאורים כאלה, וכמו שציינו פה הסופרת באמת הורידה את הרף בספר השני,
אבל לדעתי הוא אינו שונה מספרי מתח אחרים.
אם כך, למה רק עליו נתקעו?????
אני רואה הבדל גדול בתאורי האלימות והרוע של רוב ספרי המתח,
לבין התאורים האכזריים המדוקדקים שיש בלהי נאאר,
בלי להפחית מיופיו, ואני קראתי את שני החלקים)
אבל לצורך העניין, אנחנו משפחה חובבת קריאה, וחוץ ממני אף אחת לא רצתה לקרוא את הספר אחרי שנתקלה בכמה תאורים שם...
כך שכנראה בכ"ז הוא היה קצת יותר משאר הספרים החרדיים...
חוץ מזה, אני באמת לא ראיתי בו עוד בעיה...

יש אכזריות בספר ויותר מדי תאורי דם. כמעט בכל דף מופיעה המילה "דם", או שירד לה דם מהשפתיים לאחר שהידקה אותם, או שנפצעה בדרך זו או אחרת וירד לה דם, או עוד איזו התעללות אכזרית עם דם. זה באמת מוגזם. אבל נראה לי שבספר השני יש הרבה פחות תאורי דם כאלה.
אני מאמינה שבספר השלישי היא תפחית עוד יותר, כי באמת לא חייבים לתאר את הדם כל הזמן.

כמו שכבר ציינו פה בקבוצה
העניין הוא לאו דווקא האלימות ואיפה היא מונחת בסקאלה
אלא העובדה שאין לה מטרה

העינויים של אייל גלבוע / מהללאל נועדו כדי להוציא מידע...
והרצח של אביי היה נקמה.

לא, ולכן לא אנחנו המצאנו אותה, אלא נאצים ודומיהם.

לא המצאנו , והיא קיימת
אנחנו מכירים אותה הייטב,
היא מציאותית לא פחות "ממטרות" כמו נקמה, בצע כסף וכו

לא אמרנו ש"המטרות" הצדיקו את האלימות בספרים אחרים.
אמרנו שהתחושה שנוצרת לאנשים שרואים אלימות ללא מטרה היא גרועה יותר...

מצטרפת למתפלאים ולאלה שלא ידעו על המשמעות השלילית של האייל.
כמו ש @דינה טוטיאן אמרה אי אפשר להחרים כל דבר שהגויים מחליטים להפוך לסמל... ועוד שלאייל יש משמעות גם במקורות שלנו לדוג' אילו של אברהם אבינו ו"כאייל תערוג" שבתהילים.
מאמינה או לפחות מקווה שהסופרת ובודאי גם העורכים וההוצאה לא ידעו על המשמעות של זה בנצרות וכיוון שאני עצמי לא מכירה את זה ב"ה אני לא יכולה לדעת עד כמה זה דומה או לא.
בנוגע לתיאורים- לי הם לא הפריעו במיוחד בתור קוראת של ספרי מתח, אלגוריה ופנטזיה אחרים.
היו ספרים שקראתי שכן הציקו לי התיאורים בהם ובאמת קשה לי להבין איך עליהם לא פצו פה וכאן שופכים את הביקורת על התיאורים של אביגיל גדולד. אני מדברת על תיאורים מזעזעים באמת ואף מסע רציחות באחד הספרים... וכן אני מדברת על ספר שנחשב חרדי ואף הוזכר, הוא או לפחות הסופר, איפשהו ברחבי פרוג אאל"ט
מסכימה עם הדעה שאולי זה מפני שהתיאורים שלה ציוריים וממחישים מאוד את הדברים. מעניין שאני אישית לא שמתי לב לאזכור מרובה של דם למרות שקראתי יותר מפעם אחת (ולא שאני קוראת הרבה ספרים עם תיאורים מזעזעים, בכלל לא!) יתכן שאנשים כמוני חווים את זה פחות צורם כיוון שהאלימות המדוברת באה מצד ה'רעים' בסיפור כמו בהרבה ספרים בספרות החרדית.
כמובן, שהביקורת לא נאמרת סתם וכנראה שהיו תיאורים קשים לחלק מהקוראים. אך עצם זה שזה יצא לאור ונקנה ע"י הרבה אנשים ויש לספרים הללו קהל אוהד בציבור החרדי (שאפשר לראות גם פה) מוכיח שאין בו משהו נורא או גרוע עד כדי כך. הרי ספרים אחרים בהוצאות החרדיות שהייתה בהם אלימות וכדו' הוצאו מחדש או הוצאו מהמדפים....
וכמו שספרים אחרים סגרתי בגועל והחלטה לא לקרוא כך גם אחרים יכולים לעשות עם להי נאאר.

נערך לאחרונה ב:
האייל עצמו כלל הרבה אווירה וסימבולים נוצריים ולא היה אייל סתם שעורג בתמימות על המים
אבל אם אתם מתעקשים להחזיר אותו בתשובה אז לכו על זה...
הביקורת כלל לא אישית על העורכת ובטוחה שהדבר נעשה מתמימות וחוסר ידיעה.

זה נראה לי כמו סתם הגזמה, מחילה.
אם הסופרת הייתה חושבת שזה קשור היא לא הייתה עושה את זה, לכן, דווקא בגלל שזה אייל אפשר ללמוד שקישור כזה לא עלה כלל בדעתה של הסופרת.
מ. ש. ל

ולחשוב שאם זה היה צבי או סתם ראם לא היה לכם תלונות...

לא דגלתי בקריאת ספרות זרה ולא חושבת שהדבר חיובי...
ציינתי שלא כדאי להכניס סממנים זרים לספרות חרדית, כדי שהיא תישאר כזו...
לא ידעתי שכתיבת ביקורת אמורה לגרור אחריה עקיצות וחוסר קבלה של דעות נוספות.
כבר ציינתי בתגובתי הראשונה שאני ממליצה לקרוא את הספר כי הוא יפה ומעניין, זה לא סותר את הביקורת.
אף תגובה שכתבתי לא ירדה לפסים אישיים, ירידה לפסים אישיים היא כנראה כדי לסתום פיות...

נערך לאחרונה ב:
ה הפך למייצג לאותו איש מסיבה אחת . מסה שאותו איש מגיע בחורף על מזחלת ואת גוררחם איילים .
ותגיד תודה לה' שלא ידעת עד עכשיו.
אין באמת סיבה שאני אדע את זה
אבל זה נשמע לי המצאה (שמעתי שהחגא שלהם בחורף היא על לידה שלו [שבכלל הייתה באביב אבל החגים העקריים של עובדי האללים באירופה היה בזמן הזה אז העבירו את החג לתקופה הזאת] לגבי האיילים באמת אין לי מושג למה התקשר אבל עדיין על מזחלת עם איילים נראה לי שזה בדיחה)

כמו שכבר ציינו פה בקבוצה
העניין הוא לאו דווקא האלימות ואיפה היא מונחת בסקאלה
אלא העובדה שאין לה מטרה

העינויים של אייל גלבוע / מהללאל נועדו כדי להוציא מידע...
והרצח של אביי היה נקמה.
בהתחשב בכך שהספר הזה הוא אלגוריה על הגלות שאנו עוברים בין העמים,
זה בדיוק אמור להיות התיאור.
שונאים את בני אברהם ומציקים להם ללא תכלית. רוע לשם רוע.
כי לצערנו, זה בדיוק הנמשל.

בהתחשב בכך שהספר הזה הוא אלגוריה על הגלות שאנו עוברים בין העמים,
זה בדיוק אמור להיות התיאור.
שונאים את בני אברהם ומציקים להם ללא תכלית. רוע לשם רוע.
כי לצערנו, זה בדיוק הנמשל.
ליעל רועי הייתה אלגוריה דומה של מחלק התמונים
לא יצאו נגד הספר והספר לא היה אלים ברמה כזו.

ליעל רועי הייתה אלגוריה דומה של מחלק התמונים
לא יצאו נגד הספר והספר לא היה אלים ברמה כזו.
אין הנידון דומה לראיה.
מחלק התמונים הוא ספר קצרצר שמיועד לנוער.
גם העלילה עצמה עוסקת יותר בצער השכינה מאשר בגלות. למשל - האלמנט של "המלך האחד" מאוד מרכזי וחוזר על עצמו. לעומת להי נאאר שכן - "אבאלה שבשמיים ובכל מקום" אבל הספר עוסק יותר בגלות בצורה הרבה יותר רחבה וכוללת, אך לא מתייחס בכלל לצער השכינה.

עוד יותר מזה - בכל מחלק התמונים לא מצאתי הקבלה לאנטישמיות. כמו שאני רואה את זה, הספר עוסק בעיקר באספקטים הרוחניים של גלות הנפש.

ונקודה אחרונה - עברו מאז אי אלו שנים וסף הריגוש עלה...

סורי
אבל אני בכלל לא הבנתי מה זו החפירה הזו.
היא בחרה את זה נטו בגלל שזה חיה עדינה והיא אהבה אותה. למה צריך להתפלסף על זה.
אנשים לפעמים מאבדים את עיקר הספר בדיון על משהו לא לעניין . ( אולי למשהו יש תשובה למה קוראים לו ראמלון? למה , כי זה שם יפה)
😉
ראמלון=ראם+מלון

בדרך אגב, שתדעו לכם שהרבה מהסמלים הנוצריים וכמובן החגאות שלהם לקוחים ישירות מהיהדות. למה לדעתכם מקשטים את עץ האשוח ומדליקים נרות עליו? נכון - כדי לחקות את חנוכה.
ולמה יש להם חגא - הפסחא? נכון - פסח.
ולמה יש להם אייל? לא יודעת, לא מכירה, אבל יכולה לנחש שגם את האלמנט הזה לקחו היישר מהיהדות. אז לא צריך להיבהל כל כך לפי דעתי. מה גם שרוב רובו של הציבור, כולל האינטלגנטי ביותר לא מכיר את האלמנט הזה בכלל! תשאלו גם בעלי תשובה, לדעתי רובם לא מכירים, אז מי כן מכיר? לא יודעת, אולי פעם במקרה יצא להם לקרוא על זה משהו, אבל לרוב הציבור זה לא עושה שום הקשר.

טוב אני חושבת שהדיון גלש ממש
מי שלא רוצה לקרוא ושנפשו העדינה מזדעזעת מביטויים מחרידים ומאלמנטים 'שלהם' שיעשה טובה לעצמו ולנו ולא יקרא את הספר הזה (אבל שלא יקרא גם את יונה ספיר. בלי חכמות)
כל אחד לוקח את זה למקום שלו-
ולא יודעת דווקא אני, שמשום מה הכרתי את אגדת איליי הצפון עם יכולותיהם הקסומות, לא העליתי על דעתי להקביל בין זה לזה.
הרי כל הרעיון של הראמלון זו תרועת הקרן המושיעה וכו'.
רואים שאביגיל לקחה את הרעיון ממקום כל כך משלנו (ורמז לאלה ששכחו כי הם היו עסוקים לצעוק שזה מגיע מ'האיש ההוא' - היה אייל להב' בעקידת יצחק... אילו של אברהם...) להי נאאר זו יצירת אומנות, אלגוריה מהממת. מלאה במסרים ובתיאורים.
סוף סוף ספר ששווה כל מילה וכל עמוד.

סתם לאינטלגנציה :
יש הבדל בין אייל לאיל.
אייל - בעל חיים שקרניו אינן כשרות לעשיית שופר, מסועפות ומחלפות מידי שנה.
איל- כבש בוגר- מקרניו מהדרים לעשות שופר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה