הסרטה טובה איך?

• הוסף לסימניות
אני צריכה להסריט קבוצת בנות ולאחר מכן להחליף רקע. יש למישהו רעיון מוצלח איך. אם ע"י הורדת רקע מהי הדרך הטובה ביותר (והזולה) אני לא הולכת על גדול אבל שיהיה מוצלח.

• הוסף לסימניות
בוודאי שמעת על GREEN SCREEN או CHROMA KEY (אותו דבר) שכאשר מצטלמים מולם אפשר במחשב להחליף רקע

• הוסף לסימניות
ו7דאי ועל כך אני מדברת. מאיפה אני משיגה כזה רקע?
האם יש הוראות מיוחדות?

• הוסף לסימניות
לא, את צריכה תמונה מסוימת, את יכולה לבקש בפורום עיצוב גרפי, כעת אם את צריכה משהו אני יכולה לנסות למצוא לך, תלוי מה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Eצוב;383353:
לא, את צריכה תמונה מסוימת, את יכולה לבקש בפורום עיצוב גרפי, כעת אם את צריכה משהו אני יכולה לנסות למצוא לך, תלוי מה.
לא הבנתי. על רקע מה אני אסריט?
מה הקשר תמונה?

• הוסף לסימניות
אה, חשבתי שכבר יש לך את המסך ואת צריכה משהו להחליף אותו. אז ככה, עדיף שתקני מסך אמיתי, אבל אם אין באפשרותך יספיק: בד חלק ירוק\כחול עם תאורה כך שיהיה תאורה שווה על כל המסך, לצלם לפחות מטר מהמסך. בהצלחה (מקווה שלא החסרתי כלום)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Eצוב;383365:
אה, חשבתי שכבר יש לך את המסך ואת צריכה משהו להחליף אותו. אז ככה, עדיף שתקני מסך אמיתי, אבל אם אין באפשרותך יספיק: בד חלק ירוק\כחול עם תאורה כך שיהיה תאורה שווה על כל המסך, לצלם לפחות מטר מהמסך. בהצלחה (מקווה שלא החסרתי כלום)
איך יוצרים תאורה שווה אם אין לי תאורה מקצועית?:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חחח;383368:
איך יוצרים תאורה שווה אם אין לי תאורה מקצועית?:)
אם את רוצה סרט נורמלי תקחי מסריט/ה בתשלום.:rolleyes:

• הוסף לסימניות
את צריכה למקם פנסים(אפילו רגילים) מול המסך ובצדדים

• הוסף לסימניות
אם את רוצה סרט ממש נורמלי תלכי לאולפן "גרין סקרין" יעשו לך הכל בצורה מושלמת..
את תצטרכי רק לערוך..

• הוסף לסימניות
מה האולפן הזה עושה?
איפה הוא?

• הוסף לסימניות
אולפן שזה חדר גדול בכולו יש מסך ירוק עם תאורה מושלמת וזה יחסוך לך חצי מהעבודה.

• הוסף לסימניות
על מנת לקבל תאורה אחידה את צריכה פנסים אם מטריות שמחזירות את האור באופן שווה ולא שורפות חלקים בתמונה.
את יכולה ללכת לשוש הפשפשים או לשוק בדרום תל אביב ולקנות בד ירוק, זה יעלה לך גרושים וישמש אותך גם לפעמים אחרות. חשוב לשים לב שהבד מספיק גדול כך שכל השחקים יכנסו לתוכו. מה שנשאר לך זה להעמיד את הבד. אפשר להדביק אותו בצורה פרימיטיבית אך חזקה לקיר אם דבק איזולירבנד ושהבד יהיה חלק ללא קיפולים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;383409:
על מנת לקבל תאורה אחידה את צריכה פנסים אם מטריות שמחזירות את האור באופן שווה ולא שורפות חלקים בתמונה.
את יכולה ללכת לשוש הפשפשים או לשוק בדרום תל אביב ולקנות בד ירוק, זה יעלה לך גרושים וישמש אותך גם לפעמים אחרות. חשוב לשים לב שהבד מספיק גדול כך שכל השחקים יכנסו לתוכו. מה שנשאר לך זה להעמיד את הבד. אפשר להדביק אותו בצורה פרימיטיבית אך חזקה לקיר אם דבק איזולירבנד ושהבד יהיה חלק ללא קיפולים
איך מגיעם לאולפן הזה?

• הוסף לסימניות
במחיר של שעת צילום באולפן את קונה בד ירוק ענק, ובמחיר של עוד כמה שעות צילום את יכולה לקנות תאורה חלקית. ההבדל הוא שבאולפן זה נעשה מקצועי, אך זה חד פעמי. והציוד שאת קונה ישמש אותך גם בעתיד.
כפי שאמרתי, בד ירוק זה הבעיה הקטנה. את לא צריכה בד ירוק שיוצר במיוחד לכרומה קי. כל בד ירוק שעונה על סטנדרטים מאוד ספיציפיים ופשוטים יכול להתאים. ב300 ש"ח את יכולה להזמין בד מנשים שמכינות רקעים לצלמים. הם יכולות להשיג או להכין בד ירוק בלי בעיה.
לתליית הבד אפשר לקנות סטנדים עם מוטות, משקולות וכל הציוד ואפשר גם להדסיק אותו לקיר אם דבק ירוק(שצריך להיות בגוון דומה לבד, או שמכסים את הדבק בכמה חתכות מהבד)
אם את רוצה לחסוך את יכולה בכמה מאות שקלים להוציא צילום בכרומה קי ברמה טובה מאוד. את אותו הסכום (וקצת יותר-תלוי בשעות) את יכולה להוציא לאולפן אך בפעם הבאה תאלצי להוציא שוב את הסכום הזה.
כל זה בתנאי שיש לך ציוד צילום וצלמת/ות....

• הוסף לסימניות
מנסיון, אפשר באמת לעשות זאת לבד, אולם בדים זה גרוע מאוד בפרט אם אין תאורה נכונה, משום שבד שאינו מתוח כל צרכו יש לו כפלים ובכפלים מתקבל צבע שונה, והפרדת הצבעים זה עבדוה מטורפת ולפעמים רואים שאריות. אפשרי עם בד, והרבה עושים כך, אולם חובה לדאוג שיהי' מתוח ללא כפלים.

אני ממליץ ללכת לכל הפחות על מסך מקצועי (ניתן לשכור במחיר זול). ואם יש תקציב עדיף ללכת על אולפן של גרין סקרין - יש גם בבני ברק אולפן ל-5 או 8 שעות כולל תאורן (אינני זוכר את המחיר). אלא אם כן יש לכם הרבה עבודות מהסגנון הנ"ל ושוה לכם להשקיע קצת יותר כהמלצתו של יוסלה.

חשוב לזכור שבמידה ויש תנועה חזקה של קפיצות/ריקודים תנועה חזקה של שיער יש צורך בתכנון טוב של של הצילום ואולי להשיג מצלמה יותר טובה על מנת שהרקע בקפיצות לא יפריע.

• הוסף לסימניות
א. עדיף בריסטול ירוק בגלל שהוא לא מתקפל כמו בד
ב. אפשר לקנות רקע מיוחד שאצלו לא צריך שום תאורה חיצונית אבל הוא עולה קצת יקר כ1000$ אבל אז את לא צריכה לקנות תאורה ואת מקבלת את כל הערכה, ואין לך בעיה של כפלים בבד וכל זה, מתאים גם לחובבנים.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
א. עדיף בריסטול ירוק בגלל שהוא לא מתקפל כמו בד
ב. אפשר לקנות רקע מיוחד שאצלו לא צריך שום תאורה חיצונית אבל הוא עולה קצת יקר כ1000$ אבל אז את לא צריכה לקנות תאורה ואת מקבלת את כל הערכה, ואין לך בעיה של כפלים בבד וכל זה, מתאים גם לחובבנים.
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה