הסרט החדש חזיון יהודי

מצב
הנושא נעול.
נכתב ע"י maor700;1088021:
1. אדם המדיר עצמו מכל אפשרות של ניסיון שיכל לגרום לו לבחור ברע, מדרגה נעלה אך יש בה חיסרון לדעתי אדם מוותר על האפשרות למיצוי נקודת האמת/הטוב שבאותו עניין ולהפוך אותו לקודש (מה שנקרה בחסידות/קבלה להעלות הניצוצות).

תיזהר עם דעתך. מה אכפת לך לגייס כמה דעות נוספות לפני שאתה מביא ב'בום' כאלה פסקים כבדי משקל?
החובות הלבבות מביא בשער הפרישות קיצונים לכאן ולכאן ובאמצע ומבאר למה שניהם לא נכונים. אני לא זוכר מה הוא אומר, מראה מקום אני.
לגבי הניצוצות הנ"ל, אפשר שמשמים מסבבים את מי שמחובתו להגיע למצב נסיון על כרחו. לברר נקודות רופפות אצלו ואגב מאמציו לגאול אותם.

נכתב ע"י שמח לעזור;1088394:
אכן לא מטרתך אבל פעולתך.
לא השמצה, עובדה כזרוח השמש.
כן. הרתחת מים ושפכת עליהם צוננים.
השווית את האינטרנט לכשרות המטבח ועוד.
ואני מאוד מכבד אותך עדיין, אבל טעית והטעית.

בבקשה, הנה הציטוט.

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1086803:
האפוטרופסות הזו – מקוממת. ולא, אני לא נגד החסימות והסינונים. הם נצרכים. אבל למה, למען השם, אני צריך להביא פתק מאמא שמותר לי סמארטפון של נתיב?! זהו עלבון לאינטליגנציה. שלא לדבר על צורת המלחמה נגד הפלאפונים, שממש הכריחו אותנו לעשות פרסומת לועדת הרבנים.

מה, לא סומכים עלי שאני אהיה בקומה הכשרה?! בגלל שהדבר נחוץ, בגלל שאני מעוניין בחסימה, בגלל שאני ירא את דבר השם. לא בגלל מוסכמה חברתית. ולא בגלל שיש לי בנות בסמינרים כי אין לי - הם עדיין לא בגיל. נטו בגלל שהדבר נצרך.

בדיוק כשם שאני מקפיד על כשרות המזון במטבחי, בלי שיהיה אצלי משגיח צמוד, כך אני מקפיד על כל מצוות התורה (משתדל בכ"א), ולא צריך שישגיחו עלי. לעורר על העניין בהחלט, ליידע – מצויין. אבל ממתי נהייתם אפוטרופסים על ציבור שלם?

יבאר נא כבודו, היכן הטעות?

ואתה יודע מה, עזוב. ההשוואה לכשרות המטבח עלובה קצת.
את דברי חז"ל על "סוגה בשושנים" אתה מכיר?! זו השוואה מספיק טובה?

א. אבקש מפותח האשכול: להבא, נא להימנע מניהול קמפיין תעמולה על גבי הפורום ללא תיאום עם ההנהלה.

ב. פורום פרוג כידוע אינו מקום לדיון בנושאים פוליטיים/דתיים/אידאולוגיים/השקפתיים/רוחניים. זהו פורום מקצועי נטו וזה הוא הבסיס ללגיטימציה של הפורום.
אשכולות כגון זה פוגעים בפורום ועומדים בניגוד למדיניות שלו.

ג. מלבד בעייתיות הדיון הנ"ל, צורמת גם התופעה המכוערת של השתלחות מילולית ועלבונות אישיים על ידי חלק מהמשתתפים בדיון.

אשכול זה ננעל אך לא נמחק בינתיים, כדי להזכיר את חשיבות השמירה על דיון מכובד ומקצועי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה