נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1088319:גם לאור בקשתי המפורשת, הגבת בהשמצות חסרות בסיס, המעמידות את כל האשכול הזה בסימן שאלה לגבי המשכיותו. וטוב יעשו ההנהלה אם ימחקו אותו.
הכאב שלי הוא השקר הפושה והורס חלקים נרחבים גם בתוך המחנה, שהאמת אמורה להיות נר לרגליו. לא ניתן לנצח את השקר בשקר נוסף. לא ניתן להאיר את החושך אם הנר שבידך, אינו אמיתי. את האמת אני מבקש. וטענות שקריות ודמגוגיות, הגם שהם מתימרות לחזק את האמת, אינם כי אם שקר.
לגבי הטענה על תשובותי המתחמקות. נראה לי שההתחמקות היא נחלתך ולא נחלתי. אני איני מתחבא מאחורי שם ניק סתמי, אלא מצהיר בריש גלי את זהותי ולא מתבייש בה. את דעתי כתבתי ונימקתי, כמו הסברתי מה פגם מצאתי בטענותיהם של אחרים. לא מחקתי בניף מקלדת "תשובות מתחמקות וטיעונים מופרכים".
אם את לא שכחת את זכותם החוקית של חברי הפורום, היית אמורה גם להבין, כי גם לי כחבר הפורום שמורה זכות זו, שאת בזלזול מתנשא, מתיימרת לקחת לי אותה. אבל אני בניגוד אליך, לא מתיימר לקחת לך את זכותך החוקית, אלא מנסה להסביר לך, שהמשך ההתנצחות בסנון שלך, יביא להסרת זכותך וזכותי גם יחד.
אחרי שהגענו עד לכאן, סבורני שנוכחת לדעת בחלקו של מי נפלה הטפשות, אבל עדיין אין כל הוכחה לרפש הטמטום שאת מנסה להטיל בי.
סליחה, שכחתי משהו. אני מסרב לקבל את הצעתך. ואם סגנוני מתנשא לפעמים, תיאלצי להשלים עם זה.
נכתב ע"י קקטוס;1088311:תתמודד עם העובדות, אל תמשיך את הדיבור הדמגוגי של יוצרי הסרט..
או שתשמח לעזור לי לארוז.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1088319:תרשי לי הצהרה אישית: יש לי חסימה לאינטרנט. רימון בביתי ונתיב על הנייד.
אחרי ההצהרה, הרב שלך הוא לא הנידון כאן. וגם לא הסינון האם הוא נצרך, ודאי שהוא נצרך. היה כאן נדון לגבי הסרט ותועלתו, הועדה ואוןפן המלחמה בנגע המרשתת הפושה.
הבעתי את דעתי, כפי שאני אכן רואה אותה, זכותכם לחלוק עלי. אבל נא לא להוציא את דברי מהקשרם.
לגבי ה"טענה" המגוחכת משהו, המצטטת את הפסוק "ויאמינו בה' ובמשה עבדו" כאקסיומה המחייבת אותי להשמע להוראות ועדות רבנים כאלו ואחרות - - -
התכוונתי אך ורק ל"עובדות" שהובאו בסרט, אם יש לך גישה אליהם בבקשה תתמודד איתם.נכתב ע"י שמח לעזור;1088331:אני אכן לא התמודדתי עם העובדות, כלומר אני אפי' לא יודע מה הר' שטיין אמר.
רק מדבריך, מהסתירה בין המרכאות בהן הקפת את המילה עובדות, לבין סוף המשפט שבו הסתייגת רק במעט. הסקתי שאתה מסכים חלקית עם הכל, וחולק חלקית על הכל.
רק אסביר מנין לי הביטחון לעמוד לצד המטיפים.
הר' שטיין כידוע נמצא בחזית המאבק מזה זמן רב. כמו"כ הר' צביאלי בן צור הוציא חוברת בה הוא מעיד שגם הוא ככה. האנשים האלו, כואבים מאוד את הנושא וחיים אותו. וכמוהם כמה וכמה אנשים רציניים כדוגמתם. ההשגות של השומע אף אם הם באמת נכונות, הם אחרי הכל בגלל שהוא לא חשוף לזוועה. הוא לא יושב בקבינט, והוא לא שומע את מקרי הזוועה.
רק אסבר את אוזניכם. תארו לכם ידיד אמת שלכם איש לב, איש בעל נפש, חכם ונעים. פתאום בועט ב-ה-כ-ל (בכם, באשתו, בלידיו, בעצמו - בי"ח לחולה נפש). ובגלל האינטרנט. אתם מניחים כמוני שזה לא אפשרי אבל נניח שזה כן היה קורה. זה היה מ-ז-ע-ז-ע אתכם. מי שהיה מדבר אתכם היה חושב שאתם לא מפסיקים לדבר דמגוגית נגד האינטרנט בעקבות שד שנכנס בכם בנושא זה.
תובנה זו גורמת לי לשפוט בברירת מחדל את הלוחמים כתמיד צודקים, כי גם מי שמתווכח איתם, זה לא עובדתית, זה מחוסר עובדות. זה גם מהלם.
לדוגמה בקשר לאינטלגנציה של צופי מסך. אני, מתכנת במקצועי גם כשאני יושן אני רואה מול העיניים רק מסך. בא הר' שטיין ואומר זה פוגע באינטלגנציה. הלם. בא הניק קקטוס ומביא פירכה חזקה: הרבה מצופי המסך, הם הם מוכשרים וחכמים מאלו שלא.
אבל, הר' שטיין לא מסיונר עלוב. הוא בכל אופן מסנן את כל שלל הזוועות אותם שייך לקשור לכלי משחית אלו. אז יש פה נושא טעון בדיקה.
אז לבדוק. להפנים. להניח שזה נכון, לבדוק במה זה לא מסתדר. לא להפוך את העובדה התמוהה לעובדה במרכאות, רק בגלל שיש לנו פרדוקס מהסוג של "איך יכול להיות שהמסמר נכנס לפני יצירת החור".
אגב, הפירכה של הדוגמה חלשה. זה כמו משפט המחץ ש: משקה דיאט משמין, שהרי כל שותיו שמנים. באותו משקל: מרובי אינטליגנציה נמשכים יותר למסכים מזולתם.
הבדל קטןנכתב ע"י אפרתה;1088344:לעניני כל המתמצאים למיניהם: האם כאשר יוצא מחקר שערך ניסוי בX משתתפים אתם גם מרשים לעצמכם לזלזל? גם אם מדובר בפרופסור שיתכן וקנה את התואר בכסף ויתכן וכל הנבדקים הם בני דודיו. בכל זאת לא בקלות לעמדו להפריך, אא"כ תבצעו מחקר נגדי.
עומדות כאן דמויות רציניות ומביאות עובדות. מספרים. סיפורים מסמרי שיער. ומנסיון. אנשים מוכרים, יראי שמים. אנשים שעומדים בחזית המערכה ומכירים את המציאות בשטח- מתוך הישיבות, הסמינרים, הכויללים ובתי הכנסת. יש כאן מישהו שערך מחקר נגדי? שיש לו את הנסיון וההתמצאות בשטח כמו שיש לרב שטיין לדוגמא, שכיום מהווה כתובת לכל אדם/ מוסד שנתקל בבעית אינטרנט ותועבותיו? מישהו כאן בדק מולו את העובדות והגיע למסקנה שמשהו לא נכון? איך אפשר להפריך משהו בלי לבדוק ברצינות?
זה! מוכיח על חוסר רצינות!
א. אכן כן, (אני במקרה עובד בחברה שמבצעת מחקרים אוניברסיטאיים, ומעורב בנושא)נכתב ע"י אפרתה;1088357:אהה, הפרופסור מפרסם את רשימת הנבדקים? או מה בדיוק?
אני באמת מציעה שהרב שטיין יחשוף מול כולנו את רשימת הפונים על פנייתם המוגדרת. תיקי בתי הדין יפתחו לעין כל דורש בשם חופש הציבור לדעת. וכל זאת על מנת שצמחי בר למיניהם ירגעו מנטייתם האימפולסיבית לשלול כל מה שלא נוח.
ערב רב תמיד היה כאן. זה לא חדש.
בא נתמצת: אתה לא מכיר (אלא שאתה מכיר כפי שאתה אומר לא רלוונטיים למחקרינו).נכתב ע"י קקטוס;1088343:המצב הוא שאני מכיר מספיק אנשים שעזבו את הדת "בגלל" האינטרנט, ובגלל שאני מספיק מכיר אותם, אני יכול לומר בוודאות שהאינטרנט היה רק צינור המילוט שלהם.
כלומר מה שלא מסתדר לך בשכלך, צריך מישהו יהיר כדי לאומרו בקול.נכתב ע"י קקטוס;1088343:בקשר ללמידה, צריך להיות מספיק יהיר כדי להצהיר שאינטרנט פוגם בכישורי למידה
לא קראת מה כתבתי? ואני מה נראה לך מתכנת על העצים וקורא כתבי עת צהובים? או שאתה סבור שאני באמת לא חכם עד כדי ראיה לסתור, עד שהגעת אל נאצלות שכלך, שם כבר לא היה מקום לספקות?נכתב ע"י קקטוס;1088343:יש לי דוגמה מעצמי, מאז שהתחלתי להשתמש במאגרי מידע ממוחשבים, אני כמעט לא פותח ספרים באופן פיזי, הרבה יותר קל לי להתרכז כשאני על המחשב, ויש לי הפרעת קשב וריכוז מאובחנת, אני מכיר הרבה אנשים עם הפרעת קשב וריכוז שהמחשב רק מסייע להם, ובקריאה מספר הם לא מצליחים להגיע לאותה רמת ריכוז.
מעניין איך אתה מחפש בגוגל, נראה לי אני יכול לתת לך קורס בזה. בכל אופן גם אני לא מצאתי (חוץ מאזכורים על היותו אוייב חופש המידע בשל דעתו החיובית אודות צנזורה לאינטרנט), וקשה לי עדיין לקבוע שזה לא נאמר. ממש דחוף וקשור לנושא אם באמת הוא אמר או לא.נכתב ע"י קקטוס;1088343:אני עדיין מחפש את הציטטות שהובאו בשם הנשיא בוש, לגוגל אין אותם, אבל אני סומך על המודיעים של יוצרי הסרט שימצאו אותם איפשהו ויעלו לתועלת הרבים.
נכתב ע"י בלון;1088329:לא מכניסה את ראשי לדיוני השקפה, למרות שיש לי רבות מה להוסיף,
אני רק באה מהצד המקצועי נטו -
מכיוון שלדעתי, הבעיה כאן מתחילה ברמת התסריט,
ואין בכך האשם בעורכת, כי בציבור שלנו, רגילים לכלבויניקים, שיעשו הכל הכל...
(עורכת לא חייבת לדעת לכתוב תסריט!
אילו 2 מקצועות שונים לחלוטין.)
וכיוון שהנושא חשוב מאוד בעיני.
אני מתנדבת להרים את הכפפה, ולהציע את שירותי בהתנדבות, כדי להעלות את רמת המודעות לנושא.
(ואני כן מציעה את שירותי גם ברמת התסריט והאסטרטגיה, כי למרות שאינני כלבויניקית, אני עוסקת כבר שנים בתחום הכתיבה והתסריטאות - עוד לפני עיסוקי כעורכת.)
ניתן לפנות באישי.
נכתב ע"י אפרתה;1088360:הייתי אומרת לסיכום:
גשו בבקשה קקטוס ומר גרינשטיין להתווכח מול הרב שטיין בעצמו. עליו לא נראה יצלחו הדמגוגיות שאתם מפעילים כאן.
בוא נאמר שאני מכיר בקרבה אישית מאוד.נכתב ע"י שמח לעזור;1088377:בא נתמצת: אתה לא מכיר (אלא שאתה מכיר כפי שאתה אומר לא רלוונטיים למחקרינו).
ומכח זה אתה הופך עובדות ל"עובדות".
מה שלא מסתדר לי בשכל, כנראה שלא נאמר באופן שמתקבל על הדעת, ולכן לא משיג את מטרתו.נכתב ע"י שמח לעזור;1088377:כלומר מה שלא מסתדר לך בשכלך, צריך מישהו יהיר כדי לאומרו בקול.
לא קראת מה כתבתי?
לא נראה לי שצפית בסרט, הוא התייחס למסך ככלי בעייתי, והוא חזר על זה מספר פעמים "לא מסך!"...נכתב ע"י שמח לעזור;1088377:לא קראת מה כתבתי? ואני מה נראה לך מתכנת על העצים וקורא כתבי עת צהובים? או שאתה סבור שאני באמת לא חכם עד כדי ראיה לסתור, עד שהגעת אל נאצלות שכלך, שם כבר לא היה מקום לספקות?
ובאמת חשבת שהר' שטיין בא לומר שעצם השימוש במחשב גורם לטפשות?
וכי את הקלדת החידו"ת יש לאברכים לעשות ע"י גוי של שבת?
אתה אומר שמדברי הר' שטיין יצא נוסחה מתמטית: מחשב מביא לנסיגה שכלית וודאי שלא יכול להביא את ההפך בשום פנים. נו, אתה בטח רוצה במשפט מחץ אותו אתה יכול לרסק מאשר אמת עדינה שאין אפשרות להסתתר ממנה.
כוונתו לבטח על ההרגל להשתמש במחשב מעבר לקוצץ ירקות. כלי סתמי. לצפייה בו כגולם כמו גם להיכנס יותר מידי להוואי של הדבל קליק, או של הטאצ' מי.
בכיף תתן לי קורס, אני מבין שאתה יודע בדיוק מה הידע שלי בחיפוש בגוגל. (לא נראה לי שאתה מצאת, ליתר דיוק, אתה כותב שלא מצאת).נכתב ע"י שמח לעזור;1088377:מעניין איך אתה מחפש בגוגל, נראה לי אני יכול לתת לך קורס בזה. בכל אופן גם אני לא מצאתי (חוץ מאזכורים על היותו אוייב חופש המידע בשל דעתו החיובית אודות צנזורה לאינטרנט), וקשה לי עדיין לקבוע שזה לא נאמר. ממש דחוף וקשור לנושא אם באמת הוא אמר או לא.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים