דרוש מידע העברה בטעות לחשבון אחר

• הוסף לסימניות
קרה גם לנו, העברה לערבי. אם טועים- צריך לדעת למי לטעות...
לא ראינו שקל.
סכום של כמה אלפים
אחרי הוצאת אנרגיות מרובות, פנייה לבנק, תביעה שלא היה למי להגיש את הכתב תביעה(אין כתובת קבועה לערבי) ולא זוכרת מה עוד...
התיאשנו

• הוסף לסימניות

🧭 מה שקרה:​

אם הקלדתם מספר חשבון לא נכון (למשל טעות בסניף) והכסף נכנס לחשבון של מישהו אחר (ולא חזר אוטומטית כי החשבון לא קיים), מדובר בטעות אנוש בביצוע ההעברה.
גם אם השם שציינתם בשדה "שם מקבל" לא תואם לשם בעל החשבון בפועל – הבנק לא מחויב לבדוק התאמה, אלא רק מתבסס על מספר החשבון שהוזן!

🚨 צעדים מיידיים:​

1. פנייה לבנק שלכם – הפועלים:​

• תפנו מיידית לסניף או לשירות הלקוחות של בנק הפועלים ותבקשו ביטול/השבת כספים מהעבר שגוי.
  • בקשו מהם להפעיל הליך "פנייה לצד ג'" – זה תהליך שבו הבנק יוצר קשר עם הבנק השני (מרכנתיל) שמחזיק את הכסף, והם פונים ללקוח שקיבל את ההעברה בשוגג ומבקשים ממנו להשיב את הכסף.
  • זהו הליך רשמי ומקובל – כולל תיעוד פנימי של כל הפעולות.

2. אם הבנק השני (מרכנתיל) מאשר שהכסף הגיע לחשבון קיים:​

• הם יפנו ללקוח ויבקשו את אישורו להחזיר את הכסף.
  • אם הוא מסכים – הכסף יוחזר לחשבונכם (לרוב תוך כמה ימים עד שבוע).
  • אם הוא מסרב – ניתן להגיש תביעה משפטית נגדו, כי החזקת כסף שלא שייך לו נחשבת התעשרות שלא כדין לפי החוק.

⚖️ האם אפשר לתבוע את מי שקיבל את הכסף?​

בהחלט.
אם אותו אדם יודע שהכסף לא שייך לו ולא מחזיר אותו, ניתן להגיש נגדו:
  • תביעה אזרחית בבית משפט (לתביעות קטנות או רגיל לפי הסכום).
  • ובמקרים מסוימים – גם תלונה במשטרה על קבלת דבר במרמה או גניבה.

✅ לסיכום:​

פעולההסבר
פנייה מיידית לבנק הפועליםלבקש הפעלת הליך מול מרכנתיל
מעקב אחרי הטיפוללוודא שמרכנתיל פנו ללקוח שקיבל את הכסף
החזראפשרי – אם המקבל משתף פעולה
תביעהאם הוא מסרב – ניתן לתבוע אותו ולהגיש תלונה

• הוסף לסימניות
  • אם הוא מסכים – הכסף יוחזר לחשבונכם (לרוב תוך כמה ימים עד שבוע).
  • אם הוא מסרב – ניתן להגיש תביעה משפטית נגדו, כי החזקת כסף שלא שייך לו נחשבת התעשרות שלא כדין לפי החוק.
זה.
בתכלס אתם תלויים ברצון הטוב שלו.
כי למי יש כוח לתבוע.
הוא יכול להגיד שהוא לא בודק את החשבון יותר מדי, יש כסף מבזבז, וכעת אין לו להחזיר.

טעות עגומה.

• הוסף לסימניות
קרה גם לנו, העברה לערבי. אם טועים- צריך לדעת למי לטעות...
לא ראינו שקל.
לצערי מקרה כנ"ל סכום של אלפיים ש"ח שם של יהודי חרדי וגם לא ראיתי שקל...
על אף שעשיתי העברה של כמה שקלים עם פרטים לחזרה לא עזר כלום.
(הבנק לא שיתף פעולה)

• הוסף לסימניות
(הבנק לא שיתף פעולה)
הייתם חייבים לו גם כסף? או שבכלל לא הכרתם אותו?

• הוסף לסימניות
אני גם היה לי טעות מבנק פועלים למרכנתיל(טעות במס' סניף)
הגשתי פניה לקח שבועיים וזה חזר.
תלוי אם המקבל משתף פעולה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
מבחינה חוקית- תלוי ברצון הערבי להחזיר.
הבנק שלו יכול מאד לעזור בזה, ולדבר איתו. אבל זה כבר קשור לבנק אם הם מוכנים לדבר איתו ולהסביר.
אני מתכוונת לסניף עצמו, לא הבנק הראשי, להם אין איך לעזור.

לצערי הרב, גם לי קרה מקרה כזה שהעברתי, ואני כמעט בטוחה שזה נכנס למישהו חרדי (הסניף הנל משוייך לעיר חרדית) ואין לי איך להגיע אליו, והם לא עזרו בכלל, רק מרחו אותי שזה בטיפול ויעדכנו ובלה בלה...
בסוף התייאשתי מהבנק.

מקרה אחר שאני מכירה מקרוב- האיש שזה היה אמור להגיע אליו פנה בעצמו לבנק וביקש לסדר את זה, ואכן הכסף הושב למי שזה היה מיועד באישור של האיש שקיבל בטעות.

• הוסף לסימניות
(הבנק לא שיתף פעולה)

בלת"ק.
מבחינה חוקית- תלוי ברצון הערבי להחזיר.
הבנק שלו יכול מאד לעזור בזה, ולדבר איתו. אבל זה כבר קשור לבנק אם הם מוכנים לדבר איתו ולהסביר.
אני מתכוונת לסניף עצמו, לא הבנק הראשי, להם אין איך לעזור.

לצערי הרב, גם לי קרה מקרה כזה שהעברתי, ואני כמעט בטוחה שזה נכנס למישהו חרדי (הסניף הנל משוייך לעיר חרדית) ואין לי איך להגיע אליו, והם לא עזרו בכלל, רק מרחו אותי שזה בטיפול ויעדכנו ובלה בלה...
בסוף התייאשתי מהבנק.

מקרה אחר שאני מכירה מקרוב- האיש שזה היה אמור להגיע אליו פנה בעצמו לבנק וביקש לסדר את זה, ואכן הכסף הושב למי שזה היה מיועד באישור של האיש שקיבל בטעות.
שוב
אני מדבר מנסיון
תפנו למפקח על הבנקים
הבנקים רועדים ממנו
הם יודעים טוב טוב מה לעשות כדי להחזיר את הכסף

• הוסף לסימניות
בלת"ק
זה קרה גם לי כשהעברתי בטעות לערביה מב"ש
וראיתי לאחר כמה ימים והבנק מחויב להחזיר את הכסף

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אל תייאשו אותו
אם הוא לא מוכן להחזיר
אני אשמח לעזור לתבוע את הערבי
יש לי ניסיון בתחום
וביחד ננצח
אל תתייאש
הכסף הוא שלך ותקבל אותו בתוספת פיצויים...
מה זה נקרא יש לך ניסיון בתחום?
ניסית לתבוע ערבי והצלחת?
אתה עו"ד?
אני מתעניינת...

• הוסף לסימניות
שלום רב
דרוש מידע אם עשינו העברה מפועלים למרכנתיל וכתבנו את שם המשפחה של הנמען של הכסף
וטעינו במספר סניף וזה נכנס לערבי אחד מצפון הארץ יש סיכוי לקבל את הכסף חזרה ממנו או שזה אבוד
מדובר בסכום גדול של כמה אלפי שקלים !!
בלתק
זורקת רעיון, תבררו קודם אם חוקי.
לדאוג שגורם שלישי יבהיר לו שאתם מתכננים לפנות למס הכנסה על שהוא הרוויח כסף ולא הוציא לכם חשבונית---
רובם עובדים בשחור.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין איך היום ב - 2025 אין עדיין מנגנון אוטומטי כלשהו שאמור למנוע טעויות כאלו?!
אדרבה, אם יש למישהו רעיון איך ניתן למנוע את הישנות המקרה, שיפנה למפקח על הבנקים, חבר סיפר לי שהוא פנה אליהם עם הצעה ליעול והם קשובים מאוד.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי השבוע העברה בסכום גדול מאד (קרוב למליון ,תשלום לדירה) ושאלתי את הבנק אם הם בודקים האם שם המוטב זהה למה שאני מבקשת והם אמרו שהם לא בודקים את זה בכלל

• הוסף לסימניות
הייתם חייבים לו גם כסף? או שבכלל לא הכרתם אותו?
לא מכירים כלל... (שם של משפחה חרדית קלאסית - וסניף באזור חרדי)

שוב
אני מדבר מנסיון
תפנו למפקח על הבנקים
הבנקים רועדים ממנו
הם יודעים טוב טוב מה לעשות כדי להחזיר את הכסף
קצת מסובך, הכסף הועבר ע"י חבר ולא נעים להטריד אותו בעניין (הטעות הייתה במס' סניף שאני נתתי)
כפרת עוונות, מחול-מחול-מחול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה