דרוש מידע העלאה במשכורת

יפה!! שימו לב, זה חוזר שוב ושוב, שכר של 8.5-10 לעובדת עם 7 שנות נסיון....
אני דיברתי על 3 שנות נסיון שזה נשמע לי לא הגיוני להרוויח 9 אש"ח

התייחסתי לנושא של מיקור חוץ מוזל לעומת עובדת צמודה יקרה, לא לשנות הנסיון.
כמובן שכל שנת נסיון היא קפיצה במשכורת אין על זה עוררין.

לכי תתוכחי עם המציאות...;)

איזו מציאות? זה שכתבת שאת מכירה 5 כאלה, זו 'מציאות'? אני מכירה עשרות אחרות שלא מתקרבות לשכר הזה על משרה חלקית.

ולא מתווכחת עם שום דבר, רק מציינת שמנסיוני, ואני עם נסיון של שנים בתחום ומכירה הרבה מקומות עבודה, נדיר מאד לפגוש מנהלת חשבונות עם 3 שנות נסיון שמקבלת 9000 על שבע שעות ביום.

זה ממש לא הממוצע בשוק, ולא מתקרב אליו.

ולמה חשוב לי לציין זאת שוב ושוב? כדי שמנה"ח, שמן הסתם קוראות גם כאן, לא ירגישו מנוצלות או מסכנות שהן מקבלות הרבה פחות. שידעו שהמשכורת שלהן היא הסבירה והמקובלת.

ולמה חשוב לי לציין זאת שוב ושוב? כדי שמנה"ח, שמן הסתם קוראות גם כאן, לא ירגישו מנוצלות או מסכנות שהן מקבלות הרבה פחות. שידעו שהמשכורת שלהן היא הסבירה והמקובלת.
אני לא מצליחה להבין מהאשכול כאן שום דבר הגיוני.
שכר ממוצע למזכירה לאחר כמה שנים בודדות של ניהול משרד מתחיל מ35 ש"ח. למזכירה ניהולית. שלא למדה שום קורס יוצא דופן. את רוצה להגיד לי שבעצם מנהלות חשבונות מקבלות בדיוק את אותו שכר?

שכר ממוצע למזכירה לאחר כמה שנים בודדות של ניהול משרד מתחיל מ35 ש"ח. למזכירה ניהולית. שלא למדה שום קורס יוצא דופן. את רוצה להגיד לי שבעצם מנהלות חשבון מקבלות בדיוק את אותו שכר?
הגעת למסקנה נכונה כמדומני... רק שהמזכירה כשתעזוב את המקום תצטרך להתחיל מהתחלה, ומנהלת חשבונות לא

מזכירה ב- 50 שח לשעה???
לא יתכן!!!
כמה שעות עבודה ביום???

אם היא מגיעה עם ידע ניהולי ומתוך נישה מסויימת? לא.
מעולם לא קיבלתי הצעה נמוכה יותר. והייתה גם הצעה של קרוב ל50 ש"ח לשעה.

וואלה... תקשיבו נשות פרוג, התרשמתי, באמת!!
אני רואה שרב הנשים פה, מוכשרות ומוצלחות והצעות העבודה שלהם גבוהות מהממוצע .
סחטיין..
(וסליחה שנפלתי על ההודעה שלך היא פשוט אחרונה ברשימה)

אני מכירה מישהי שעובדת בהנהלת חשבונות באחת החברות הכי גדולות בשוק בישראל
עבדה 3 שנים התחילה במינימום ונשארה כמעט במינימום העלו לה אולי 3 ש"ח לשעה ולא היה עם מי לדבר ...

שכר ממוצע למזכירה לאחר כמה שנים בודדות של ניהול משרד מתחיל מ35 ש"ח. למזכירה ניהולית. שלא למדה שום קורס יוצא דופן. את רוצה להגיד לי שבעצם מנהלות חשבון מקבלות בדיוק את אותו שכר?
אני גם לאחרונה נתקלתי בקונפליקט הזה, ספרה לי מזכירה עם נסיון של מעל עשר שנים שכיום מנהלת משרד במשרד אדריכלים שהיא מרויחה 10. בלי שום השכלה. (אז איך אמרתי קדם שאני לא יודעת כמה מרויחים? זה באמת מקרה חריג אצלי...)
באותו משרד עובדים מקצועיים בעלי תואר באדריכלות מקבלים פחות.. חלקם הרבה פחות. אמנם כשמשוים את מס' שנות הנסיון העובדים המקצועיים מרויחים קצת יותר. אבל עדיין הפער הזה היה לי ממש מוזר.

אני חושבת שבתחום ניהול משרד יש משמעות רבה לוותק באותו מקום עבודה ספציפי, כך שלפעמים מגיעים למצב שהמקום של המזכירה כל כך בסיסי והמשכורת שלה לא תואמת את ההשכלה. זה כנראה לא כל כך נדיר.
בעוד שאדריכלים/ מנהלי חשבונות וכו' מתחלפים כל הזמן והבוס לא נלחץ מהעובדה שהם מתחלפים כי זה כל כך מצוי. עם המזכירה המצב שונה. מאחר ומקובל לתת העלאה במשך כל שנה/ שנתיים אחרי שנים זה בהחלט מצטבר למשכורת יפה.
אבל כמו שכבר כתבו מעלי במעבר למשרד אחר הבועה תתפוצץ, אותה אחת גם ירדה בשכר כשהגיעה למקום העבודה הנוכחי, וגם כרגע אחרי כמה שנים שהיא מחפשת משהו אחר לא מוצאת בסכום דומה, אלא משמעותית פחות.

בינתיים המסקנה שאני הגעתי אליה - שהמעסיקים/בעלי העסק - פראיירים!!!!!!!!!!!!!

מעסיק שמשלם למזכירה - 10,000 ש"ח, או מעסיק שמשלם למנה"ח עם 3 שנות נסיון 8,000-9,000
הוא פשוט פראייר וטפש.

כי סלחו לי, אבל בינינו זאת שמרוויחה 10 לא בהכרח אומר שהיא מוכשרת יותר מזו שמרוויחה 5 ואותו מעסיק יכול במקום להעסיק מזכירה ב - 10, למצוא מזכירה לא פחות תותחית ולשלם לה 6.

מזכירה ב- 50 שח לשעה???
לא יתכן!!!
כמה שעות עבודה ביום???
לא "מזכירה" מנהלת משרד במשך שש עד שמונה שעות, עם ידע מתוך נישה מסויימת, שמשחררת את הבוס לעיסוקיו ולנפשו ואחראית, אבל אחראית, ולוקחת את מלוא האחריות על כל ההתנהלות השוטפת וגם על חריגות. כל מה שניהול כולל אומר. בעצם מנכ"לית בשעות ההעדרות של האחראי.

וזו אכן הצעה מפתה שלא לקחתי מסיבות מסויימות. אבל מעולם לא קיבלתי הצעה של ניהול משרד בפחות מ35 ש"ח.

אני גם לאחרונה נתקלתי בקונפליקט הזה, ספרה לי מזכירה עם נסיון של מעל עשר שנים שכיום מנהלת משרד במשרד אדריכלים שהיא מרויחה 10. בלי שום השכלה.

ואני גם מכירה ארגון בו רוב העובדות- מזכירות עם וותק מרוויחות בערך ככה, אבל מדובר בעבודה נישתית מאד עם הגדלת ראש אינסופית ועם כמויות של יצירתיות בדרך, ומי שלא מביאה את הערכים האלה איתה מתעופפת משם אחרי שנתיים של עבודה בשכר של 35 ש"ח, ומי שמגדילה שם ראש מקבלת בונוסים, חופשות וגם השכר שלה עולה בפעימות איטיות אך מתמידות. תוך 10 שנים בהחלט אפשר להגיע למשכורת שמתקרבת ל10 וגם עוברת אותו אם מדובר בתפקיד ניהולי.

אני חושבת שבתחום ניהול משרד יש משמעות רבה לוותק באותו מקום עבודה ספציפי, כך שלפעמים מגיעים למצב שהמקום של המזכירה כל כך בסיסי והמשכורת שלה לא תואמת את ההשכלה. זה כנראה לא כל כך נדיר.
בעוד שאדריכלים/ מנהלי חשבונות וכו' מתחלפים כל הזמן והבוס לא נלחץ מהעובדה שהם מתחלפים כי זה כל כך מצוי. עם המזכירה המצב שונה. מאחר ומקובל לתת העלאה במשך כל שנה/ שנתיים אחרי שנים זה בהחלט מצטבר למשכורת יפה.
נכון בהחלט. מעבר לזה שניהול משרד זו עבודה יצירתית ומרתקת, אבל היא מתאימה רק לאישה שמסוגלת לקחת את כל האחריות שעבודה אומרת, זה מראיון עובדים וניהול צוות ועד לא להבריז ולא לברוח לעיסוקים צדדיים, להיות הפנים של המשרד ובעצם לנהל אותו במקום המנכ"ל שבדרך כלל לא אוהב להיות בשטח. זה אומר להיות זמינה אחה"צ ובחופשת הלידה, זה אומר שאין שום אפשרות להקטין ראש. וזו עבודה יציבה בהחלט למי שמסוגלת לשרוד שנים על אותו כסא.

בינתיים המסקנה שאני הגעתי אליה - שהמעסיקים/בעלי העסק - פראיירים!!!!!!!!!!!!!
את ממהרת להסיק מסקנות.
בשביל מעסיקים מסוימים פער של 2000 ש' ואפילו יותר לא שווה כאב ראש. ואם יש מישהי שהם סומכים עליה בעיניים עצומות שמנהלת את כל הענינים כמו שצריך, נותנת שרות מעולה ללקוח, יודעת לעשות דברים עוד לפני שהוא בקש, זמינה לאורך כל שעות היממה, ושהוא יכול לישון רגוע כי הדברים מתפקדים כמו שצריך.
הם לא ימהרו לצאת להרפתקאה בחיפוש אחר עובדת חדשה.

ולמה היא מחפשת משהו אחר אם היא מקבלת 10,000???
מסתבר שהכסף לא יענה את הכל... במקרה שלה מדובר בענינים חברתיים שטותיים (הכניסו לה מזכירה נוספת והיא לא מסתדרת איתה, יש גם הרבה קנאה ברקע מהמעבר מהבלעדיות שלה לחלוקת עבודה) אבל כמה שזה שטותי זה יכול מאד לפגוע באיכות החיים ושלות נפש.
אבל יש מלא סיבות לבן אדם לחפש עבודה אחרת בלי קשר למשכורת....
בכל אופן עדיין לא מצאה, אם המשרה תתפנה אני אודיע לכן.... (אבל המשכורת לא תהיה כזו, רק פוטנציאל לכזו לאחר כמה שנים של מסירות לעבודה)

תמיד טוב לדבר על טווח,
למשל בין 500-1000
ככה את נותנת לעצמך את האפשרות שלא טפסת על עץ גבוה מידי והוא ידחה את הבקשה כליל, ומצד שני להבין איזה סכום כן מקובל עליו,
אולי 1000 זה בסדר...
לדעתי, לדבר בטווח זה אף פעם לא טוב.
ולמה? כי כשאת אומרת לבוס בין 500 ל1000 מה שהוא שומע זה 500 ואת שומעת את ה1000
אז צריך להגיד סכום
מה שכן תמיד אפשר לנהל מו"מ על הסכום

לא "מזכירה" מנהלת משרד במשך שש עד שמונה שעות, עם ידע מתוך נישה מסויימת, שמשחררת את הבוס לעיסוקיו ולנפשו ואחראית, אבל אחראית, ולוקחת את מלוא האחריות על כל ההתנהלות השוטפת וגם על חריגות. כל מה שניהול כולל אומר. בעצם מנכ"לית בשעות ההעדרות של האחראי.

אז בבקשה, אל תגידי 'מזכירה'.
כי המשרות שציינת הן לא מזכירות, אלא ניהול משרד וניהול עסק.

זו נישה שונה ומשכורת שונה.

בתכנות הממוצע מעט גבוה יותר
בתכנות לרב עם שנות ניסיון, הממוצע גבוה הרבה יותר.
אבל בתכנות הלימודים קשים, ארוכים ויקרים הרבה יותר.
העבודה מלאת אתגרים ולחץ הרבה יותר.
והשעות קשות הרבה הרבה יותר!

את ממהרת להסיק מסקנות.
בשביל מעסיקים מסוימים פער של 2000 ש' ואפילו יותר לא שווה כאב ראש. ואם יש מישהי שהם סומכים עליה בעיניים עצומות שמנהלת את כל הענינים כמו שצריך, נותנת שרות מעולה ללקוח, יודעת לעשות דברים עוד לפני שהוא בקש, זמינה לאורך כל שעות היממה, ושהוא יכול לישון רגוע כי הדברים מתפקדים כמו שצריך.
הם לא ימהרו לצאת להרפתקאה בחיפוש אחר עובדת חדשה.
צר לי, אבל אני לא ממהרת להסיק מסקנות בכלל!
לא התכוונתי להגיד על המעסיק שהוא טפש במשמעות של המילה טפש....
אבל לא חסרות מזכירות שיודעות לנהל עניינים כמו שצריך שנותנות שרות מעולה שיש להם אינסטינקטים, שהם זמינות, שהבוס יכול לסמוך עליהם ב - 1,000% - לא חסר כאלה!!
ולדעתי לשלם עוד 4,000 ש"ח (ההבדל בין 6 ל 10 זה 4) בגלל עצלות, או סתם חוסר רצון לשנות דברים, פחד ממה יהיה...
זה סוג של "נכות"

ואגב, אני דיברתי על מזכירה, יכול להיות שמנהלות משרד, (כמו שאמרו "מנכלי"ת ) זה אכן משהו אחר. לא בדקתי..

מסתבר שהכסף לא יענה את הכל...
זה מה שהתכוונתי לומר,
כסף זה לא הכל
וגם אם יש לך הצעה בשכר שלא מנקר עיניים אבל עם בוסים טובים וחברה משלנו- תרוצי על זה!!!
כי זה יותר שווה!!!

בתכנות לרב עם שנות ניסיון, הממוצע גבוה הרבה יותר.
אבל בתכנות הלימודים קשים, ארוכים ויקרים הרבה יותר.
העבודה מלאת אתגרים ולחץ הרבה יותר.
והשעות קשות הרבה הרבה יותר!
לגבי השכר הגבוה יותר. אין ספק ואין חולק.
אבל הפער הזה ממש לא מצביע על לימודים קשים יותר ועבודה קשה יותר.
עם כל הכבוד יש לימודים קשים יותר מהנדסאות תכנה, וגם עבודות קשות ומלחציות יותר ופחות. (וגם בתכנות לא כל העבודות מלאות אתגרים וכו')
הפער קיים וזה מה שחשוב. לא מצביע על כלום (רק על כוחות השוק)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה