הערה חשובה לכל מי שרוצה לעזור באמת ליולדת

• הוסף לסימניות
אל תתעלפו, גם אני אשמח מאד ללפחות זוג נוסף של תאומים. מבחינתי ללדת אותם אחד אחד זה ממש בזבוז. כשקשה לי ואין שום עזרה באופק אני נוהגת כמו ששונית - אומרת לעצמי בקול שאם ה' נתן לי את הקושי הזה, סימן שאני יכולה וגדולה ואלופה. הרבה פעמים זה עובד ומשפר את המורל שלי. והא ראייה - ישנו הקושי ואני מוכנה לחוות אותו שוב (:

אבל תעשו טובה, אל תאמרו כעת לעצמכן ' אם מישהי התברכה בקושי כזה, שתסתדר, כמו ארבע, כי היא יכולה'. ישנו משפט שאני מחבבת מאד ומיוחס לאחד מגדולי החסידות, שאמר כי גם באפיקורסות ישנו ניצוץ קדוש, כשרואה אדם מישראל את חברו מט לפול בל יאמר שזו גזרת שמים, אלא יסעד אותו ויתמוך בו.

• הוסף לסימניות
קודם כל ילדים זה לא החלטה של בני הזוג, זה החלטה של הקב"ה, אחרי הלידה הראשונה הייתי צריכה לעשות הפסקה ןלמרות זאת ה' רצה ופחות משנה אח"כ ילדתי וזה לא היה תלוי בי כלל.
אין ענין להאשים פה את הזוג כי עם כל ילד שמביאים לעולם מקרבים את הגאולה לכל עמ"י.
אז כולם מרויחים מזה בסופו של דבר.

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל, גם לי יש תאומים גם אני לא כ"כ קיבלתי עזרה אחרי הלידה ואח"כ כשהתאוששתי החלטתי שצריך ליזום בין השכנות בבנין מערך של ארוחות צהריים,שמירה על הילדים, עזרה בהשכבה וכו'- כל יום שכנה אחרת לוקחת על עצמה וככה גם יש תיאום (אני בטוחה שיש הרבה בניינים שעושים כך, אבל אם לא אז תיזמו!)

• הוסף לסימניות
סתם לשם הדוגמה כמה אנשים לא חושבים:
היום אחרי הצהרים דפק פה בן השלוש של השכנה (הוא הקטן בבית שיש בו גם גדולים) ואומר אמא אמרה שאני אבוא לשחק אצלכם. אציין שזו לא הפעם הראשונה אחרי הלידה שהיא ניסתה לשלוח אותו. אני יודעת שלפעמים מאוד קשה לה איתן בבית כי הגדולים שלה חוזרים מאוחר ובן אחד שכן מגיע קודם רב איתו הרבה אז הפתרון שלה הוא לשלוח אותו אלי...
ברור ששלחתי אותו חזרה אבל זו אותה שכנה שברור לה שאני ממש מסתדרת.
היה מצופה הרי שהיא תיקח אליה את הקטנים שלי ואם לא לפחות לא לשלוח אלי את הילד שלה!!!
תשלחי אותו חזרה בתוספת הילדים שלך. "אמא שלנו אמרה שנבוא לשחק אצלכם במקום אצלנו"
רעיון, לא?

• הוסף לסימניות
לא ביקרתי בפורום כמה ימים ואני רואה שפספסתי אשכול נוגע ללב (ונוגע אלי)
@יחשבאף- הלוואי והייתי יכולה לעזור לך! אני כ"כ מבינה אותך
הקושי בגידול תאומים +משפחה ברוכה הוא קושי גדול וחובה לקחת עזרה-
לא להסתמך על אף אחד- לקחת עזרה בתשלום גם אם זה לא באפשרותכם
כן, כן, אנחנו הוספנו עשרות אלפי שקלים למשכנתא שלנו בשביל לקחת עזרה!
לאחר שחוויתי לידת תאומים עם בכור בן שנה ולא לקחתי מספיק עזרה - החלטתי שבשבילי זה בריאות הגוף והנפש (וכמו שהייתי מוציאה את הכסף אם ח"ו היתה בעיה רפואית) אני שמחה שהוצאתי את הכסף על משהו שמח ומתוך בחירה
אל תסמכי אל אף אחד רק על ההוא למעלה!

כשהם קצת גדלו בעלי אמר שהוא הגיע למסקנה ש1+1 לא =2 :D

וסתם טיפ קטן - אל תתיחסי לדברים שאומרים לך ואמרות שפר שמחלישות אותך----- אני יכולה לכתוב ספר על כל ההערות שקיבלתי כשנולדה השלישיה (והיו לי 7 ילדים מתחת לגיל 7)
בהתחלה הייתי מתעצבנת אח"כ החלטתי שאני אומרת לעצמי שאין להם את הכלים להבין מה עובר ומה פירוש-----

מאחלת לך המון כח!!! פרנסה בשפע והמון המון המון עזרה!

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל, גם לי יש תאומים גם אני לא כ"כ קיבלתי עזרה אחרי הלידה ואח"כ כשהתאוששתי החלטתי שצריך ליזום בין השכנות בבנין מערך של ארוחות צהריים,שמירה על הילדים, עזרה בהשכבה וכו'- כל יום שכנה אחרת לוקחת על עצמה וככה גם יש תיאום (אני בטוחה שיש הרבה בניינים שעושים כך, אבל אם לא אז תיזמו!)
אני זוכרת שכשאמא שלי ילדה, היינו כל יום אצל משפחה אחרת לשעתים,(לא נראה לי שהיום זה שרד). אבל עובדה זה אפשרי,

• הוסף לסימניות
לא רוצה לעצבן...
אבל עד לא מזמן גם אני הייתי בחורה שעסוקה כל היום עד למעל הראש;)
ורק אחרי שאני בעצמי עברתי הריון ולידה הבנתי מזה
וכמה עזרה צריך ואיך בלי העזרה שקבלתי(מהמשפחה שהם בעצמם באמצע לגדל את ילדיהן)
שזה כולל עזרה בלקלח את התינוק-שלא ידעתי איך עושים את זה
וארוחות מבושלות וכו',אז באמת הייתי קורסת
ואני קוראת את התגובות כאן,ויש המון טענה על הבחורות שלא מספיק עוזרות...
ניסיתי לחשוב על עצמי בתקופה ההיא
ובאמת,באמת לא היה לי מודעות לעניין,
כי בתור בחורה גם קשה להבין מה זה התמודדות כספית ושאין כסף להוציא כל יום על בייביסיטר
אבל אני די בטוחה שאם לבחורות היתה את המודעות לעניין לכל אחת לא היה אכפת לפחות יום אחד בשבוע לקחת על עצמה,
אולי צריך לדבר עם הסמינרים שיעודדו מערך התנדבותי?!

• הוסף לסימניות
נשים שלא ילדו כבר 6 שנים ומעלה, שכחו שצריך עזרה? אי אפשר לבקש מבת העשרה לקחת את הילדים לגינה (בלי תשלום? אחרי שאני משלמת בייביסיטר טבין ותקילין כל הזמן?)

כן. הם שכחו את הקושי כי הן לא נמצאות שם, הן התקדמו הלאה בחיים שלהן.
נראה לך שרק מי שיש לה ילדים קטנים היא עסוקה ומי שלא אז לא?
ואולי הן עסוקות מאוד בדברים שלא התאפשרו להם כשהיו להם ילדים קטנים?
איפה והוי דן את כל האדם לכף זכות?!
אף אחת לא נביא לדעת שאת יושבת בבית ומחכה לעזרה, זה לא בושה לבקש!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה