כמדומני שיש מושג כזה שאם אני משלם את המיסים באזור שהנראות שלו היא כזו או אחרת , וכן שווי הדירה שלי הוא גם נמדד לפי הנראות באזור, ברגע שאתה מכער את חיצוניות הבית שלך אתה מוריד ערך ושווי של המקום ובכלל זה של ביתי.א. אם אני צובע את הבנין שלי שחור, ושם שמה קירות מבניה קלה, האם עשיתי נזק למישהו?
אם העיר נראית עכשיו מכוער לדעתך, האם העיר שייך אליך שאתה מתלונן ע"ז שזה מכוער?
אתה רוצה לקנות פה דירה ולגור פה זכותך, אתה רוצה לגור בעיר יותר יפה גם זכותך. איזה זכות יש לך להגיד לי מה לעשות בבנין שלי?
אם אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהבנין הוא "שלי" או "שלך" אז ייתכן שתה צודקא. אם אני צובע את הבנין שלי שחור, ושם שמה קירות מבניה קלה, האם עשיתי נזק למישהו?
אם העיר נראית עכשיו מכוער לדעתך, האם העיר שייך אליך שאתה מתלונן ע"ז שזה מכוער?
אתה רוצה לקנות פה דירה ולגור פה זכותך, אתה רוצה לגור בעיר יותר יפה גם זכותך. איזה זכות יש לך להגיד לי מה לעשות בבנין שלי?
לא היו רצים אחרינו גם בלי זהדבר אחד קשה להבין, השכנים הניזוקים מבלי לרצות ולכוון מקפידים בליבם על שכנים הללו,
האין בכם פחד? מי יודע כמה צרות באו רק בגלל זה.. נקודה למחשבה.
מי שיש לו ראיה יותר רחבה יגיע למסקנה שזה ממש לא הפתרון למצוקת הדיור להיפך, ואסביר,
הרי יש גבול עד כמה ניתן למתוח את גבולות של הדירות הקיימות. על הדרך העיר מתכערת בצורה בלתי הפיכה,
אי אפשר להסתיר, ראשי ערים חילוניות רואים זאת, ועושים כל מאמץ שה"חרדים" לא יבואו לחרד להם את העיר ועל הדרך להפוך אותה לג'נין 2, התוצאה=מצוקת דיור לדור הבא שלנו! אנחנו יורים לעצמינו ברגלים!
במקום שירוצו אחרינו בתור תושבים עם אפס אחוזי פשיעה!
זה רב ידוע שבנושא בניה כתבתי למעלהמעניין מה היית מגיב אם היה כותב נגד רב שהתיר איזה משהו שתמיד לא התירו
או התייחס בזלזול לחומרת הגיוס לצבא
או סגר בתי כנסת מפחד (לא מדבר על אף אחד).
גם אז היית כותב "זאת המציאות! יש רבנים שלא יכולים להקרא רבנים"
?
או שזה רק שהוא פסק שמותר לשכן שלך "לכער" את הבניין?
???
נכון מאוד להגיד את זה, אבל מתי שהשכן בונה על חשבונך,אבל ביננו... כל העולם הוא דבר העובר, עוד כמה שנים כולנו נגור במקום שם אין הרחבות.... כולם גרים שם בקומת כניסה שהיא גם עליונה.... ולכולם יש שם 4 כיוני אויר... ....
ושכנים שקטיםכולם גרים שם בקומת כניסה שהיא גם עליונה.... ולכולם יש שם 4 כיוני אויר... ....
במקום בו אתה משלם ארנונה אתה הופך לשותף במרחב הציבורי, מה שמקנה לך זכות בחירה בנציגי הציבור שינהלו את האזור.כמדומני שיש מושג כזה שאם אני משלם את המיסים באזור שהנראות שלו היא כזו או אחרת , וכן שווי הדירה שלי הוא גם נמדד לפי הנראות באזור, ברגע שאתה מכער את חיצוניות הבית שלך אתה מוריד ערך ושווי של המקום ובכלל זה של ביתי.
כמובן שהכל מאוד מאוד מאוד יחסי ונמדד.
כאן לא מדובר בצביעת קיר החיצוני של השכן בשחור, אנחנו מדברים על צביעת הקיר החיצוני שלי בשחור.אם אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהבנין הוא "שלי" או "שלך" אז ייתכן שתה צודק
אבל מכיוון שהבנין הוא נכס משותף אתה לא יכול לעשות ככל העולה על דעתך ללא הסכמת השכנים.
אם מישהו בחר לקנות דירה בבנין שצבוע בצבע שחור - זבש"ו, לא"א אין זכות להחליט בשביל שכניו שיותר יפה בנין בצבע שחור...
בשונה לערכאות ועיריות שאם נפלת עם פקיד מושחת אכלת את זה, בדין תורה זה לא ככה. ואצטט כאן את דברי רש"י בפרשת דברים א' י"ז: כי המשפט לאלקים הוא, מה שאתה נוטל מזה שלא כדין אתה מזקיקינו להחזיר לו. שזה שיק פתוח מהרבונו של עולם שאם הפסדת בבי"ד שלא בצדק, אתה תרויח את זה ממקום אחר.זה רב ידוע שבנושא בניה כתבתי למעלה
הוא לא רב שלי לא רק בגלל שנתן לשכן להרוס לי, אלא בגלל שהוא כוחני ואני באופן אישי
הולכת לרבנים אחרים, הרב שלנו היה ר' חיים קנייבסקי זצ"ל אם זה מאד מסקרן אותך!
וכן יש רבנים שיום אחד אומרים כך וכך בנושא מסוים ולאחר שהנושא נוגע להם הם משתתקים
או משנים דעה (זכותם!)
מה אתה רוצה לומר לי? שאני אינטרסנטית? אני אוהבת את האמת ומחזיקה בה, לא סובלת
שמזיקים לאנשים וכו' בשם התורה והחוק, ועוד אומרים לו שהוא צר עין.
אפשר בהסכמות לעשות הרבה.
זה הסיבה, שלתת אכיפה מוגברת לפקידים מושחתים, הוא הגברת קשיים, ובזבוז כסף למאכערים עבור האזרח השומר חוק, שמתחשב עם כל השכנים שלו. ואפס הגנה מפני מתפרעים.מי שחייבות לאכוף את חוקי הבניה אלא העירייות ואין לא עושות את עבודתן עקב קשרים של הבונים
ומה ייעשה האזרח הקטן והלא מקושר?
ישתוק ויגיד תודה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים