כללי העתיד שלנו כגרפיקאים....

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שאלה ששואלים אותי הרבה.. (בעיקר אלו עם רקע בתוכנות גרפיות)
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם...
ברור לי שכל אחד לגופו, וצריך 'הכוונה תעסוקתית' מקצועית לכל פונה לפי הגישה שלו לעיצוב לקוד, וכו'..

אך מעניין לדעת לאיפה אתם חושבים שכדאי להשתדרג?

עריכת וידאו
כיום כל עמותה/מוסד/עסק וכו' מחזיקים ברשותם סרטי תדמית, וכתבות שטח מצולמות, מה עוד שגם בתחומים הפרטיים/משפחתיים, יותר ויותר מקובל להזמין צילום ועריכה, וכשם שמזמינים לאירוע צלם, כך מזמינים וידאו+עריכה.. ובכך הולך וגובר הביקוש בתחום.

תלת מימד
תחום שאפשר לקחת למספר כיוונים שונים.. עם ידע של תלת מימד, ניתן לעבוד בסביבה של אדריכלים בהדמיות ריאליות של מבנים, או בסביבת אנימציה לסרטי ילדים, או בכלל לסרטי הדמיה של מוצרים ופטנטים, או סרטי הדמיה של מבנים, ככל שרמת המידול משתדרגת ונהית יותר ויותר אמיתית, כך הסטנדרט והדרישה במשרדים של עיצוב פנים/אדריכלים/אנימציה וכו' לאנשי מידול הולכת וגוברת..

בניית אתרים
אם עד לפני שנה המילה 'אינטרנט' היתה נאמרת בלחש בציבור החרדי, הרי שמאז שגדולי הדור יצאו בצורה רשמית נגד 'תחנות חרדיות' ומאידך בכל המכתבים עליהם הם חתומים נכתב שחור על גבי לבן, שהעוסק לצרכי פרנסתו ישאל את רבו ובכל מקרה מותר רק בחסימה..
הרי שאנשי מקצוע ובעלי עסקים מהאוכלוסיה החרדית יותר ויותר משתמשים באינטרנט, מגמת אתרי תדמית עסקיים במגזר החרדי הולכת ומתפתחת, ולא ירחק היום שכל עסק חרדי יחזיק אתר כשר למהדרין.

• הוסף לסימניות
בחרתי בבניית אתרים על אף שאין לי נסיון כלשהוא בתחום, ואני די בור ועם הארץ בזה, אך מ"מ נראה לי שזה הדבר הבא...
ומעניין לעניין באותו עניין, שאלני ידיד שרוצה להיכנס לתחום הזה, האם יש צורך בידע מוקדם של תוכנות גרפיות על מנת לבנות אתרים או שזה לא קשור. (יש לו ידע בסיסי בגרפיקה אך לא כ"כ בתכנות הנפוצות) ?

• הוסף לסימניות
לאחר שנשאלתי באישי :)

מספר המצביעים תמיד יהיה יותר נמוך ממספר ההצבעות, מכיון שכל אחד יכול להצביע ליותר מאפשרות אחת.

תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;476544:
לאחר שנשאלתי באישי :)

מספר המצביעים תמיד יהיה יותר נמוך ממספר ההצבעות, מכיון שכל אחד יכול להצביע ליותר מאפשרות אחת.

תודה.

אין לי צורך להצביע שוב אבל אין אצלי אפשרות להצבעה נוספת

• הוסף לסימניות
ברשותך, דעתי הצנועה -
אני חושבת שבעוד שבניית אתרים היא אכן התפתחות טבעית לגרפיקאי/מעצב שבא מתחום הפרינט, הרי שהליכה לכיוון תלת-מימד ועריכת וידאו (למרות היותם תחומים קרובים יחסית לעיצוב) מהווה לענ"ד הסבת מקצוע ולא הרחבת תחומי הידע במקצוע קיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;476560:
אין לי צורך להצביע שוב אבל אין אצלי אפשרות להצבעה נוספת

אי אפשר להצביע יותר מפעם אחת
אפשר להצביע ליותר מאפשרות אחת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;476578:
ברשותך, דעתי הצנועה -
אני חושבת שבעוד שבניית אתרים היא אכן התפתחות טבעית לגרפיקאי/מעצב שבא מתחום הפרינט, הרי שהליכה לכיוון תלת-מימד ועריכת וידאו (למרות היותם תחומים קרובים יחסית לעיצוב) מהווה לענ"ד הסבת מקצוע ולא הרחבת תחומי הידע במקצוע קיים.

:)

לענ"ד בניית אתרים אין לה קשר לעיצוב או גרפיקה, אלא לתכנות. מאידך, עריכת וידאו ותלת מימד, הם תחומי עיצוב נוספים מעבר לפרינט, אבל עדיין מדובר בעיצוב לכל דבר, רק שכאן מדובר בעיצוב מונפש - עריכת וידאו, או בעיצוב עם עומק - תל"מ

• הוסף לסימניות
לבניית אתרים אין קשר ישיר לעיצוב, אבל לעיצוב אתרים ודאי שכן.
הקורס שפרוג מציעים בתחום (לא מדברת על קורס תכנות PHP שלהם אלא על קורס בניית אתרים) הוא באוריינטציה שמותאמת למעצבים ולא למי ששואף להיות מתכנת או ווב-מאסטר.

לקרוא לעריכת וידאו עיצוב מונפש, זה כמו לקרוא לעיצוב קולנוע חד-מימדי.
תחום העריכה משוייך לתחום הקולנוע באופן חד משמעי.
כדי להצליח בו צריך תפיסה קולנועית וידע ביצירת קולנוע על כל המשמעויות שלו, הרבה יותר מאשר תפיסה עיצובית (למרות שגם זה לא יזיק).

• הוסף לסימניות
דילמה, גם אני מתלבטת מה עכשיו...

תלת מימד בטוח לא.
היתרון בבניית אתרים שתיכנות כבר למדתי,

אשמח לראות את התגובות
בעיקר מאלא שכבר אחרי הלימוד...

• הוסף לסימניות
להשתדרג?

לדעתי אם מעצב גרפי לא מספיק מרגיש טוב עם עצמו והוא רוצה להשתדרג אז הוא לא מקצוען,
להתמקצע בגרפיקה ברמה הגבוהה זה מקצוע בפני עצמו, ולהתחיל ללמוד בניית אתרים וכדו' זה לא נקרא להשתדרג, תסלחו לי, זה נקרא הסבת מקצוע.

הרי אם נלך לכל בעל מקצוע ברמה הגבוהה ביותר בציבור הכללי - שעובד באחת מהמקצועות הנ"ל ונשאל אותו האם המקצוע השני הוא הרחבה של המקצוע הנ"ל, במקרה הטוב נקבל רק כפכף בראש...
מכיוון שכל בעל מקצוע רציני עובד כל כך ענק בעבודה שלו שזה מסתעף לו עד למעלה מהראש, והוא מכבד את המקצוע מאוד!, ואנחנו עוד שואלים אותו עם בניית אתרים (כתיכנות כמובן) קשור גם למקצוע שלו... זה מעליב...

להיות כלבוייניק זה לא חכמה, הקושי זה להתמקצע במקצוע אחד - אבל עד הסוף.

מי שבאמת יהיה מקצוען עד הסוף בתחום בו הוא לומד - הוא ייחטף ויעבוד כל חייו בכבוד במקצוע שלו, אך מי שלומד קצת מזה וקצת מזה, אף אחד לא יודע מה בדיוק הוא עושה עם עצמו ואין לו שם של תחום עבודה מדוייק.

ככה בכ"א לעניות דעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;476809:
להשתדרג?

לדעתי אם מעצב גרפי לא מספיק מרגיש טוב עם עצמו והוא רוצה להשתדרג אז הוא לא מקצוען,
להתמקצע בגרפיקה ברמה הגבוהה זה מקצוע בפני עצמו, ולהתחיל ללמוד בניית אתרים וכדו' זה לא נקרא להשתדרג, תסלחו לי, זה נקרא הסבת מקצוע.

הרי אם נלך לכל בעל מקצוע ברמה הגבוהה ביותר בציבור הכללי - שעובד באחת מהמקצועות הנ"ל ונשאל אותו האם המקצוע השני הוא הרחבה של המקצוע הנ"ל, במקרה הטוב נקבל רק כפכף בראש...
מכיוון שכל בעל מקצוע רציני עובד כל כך ענק בעבודה שלו שזה מסתעף לו עד למעלה מהראש, והוא מכבד את המקצוע מאוד!, ואנחנו עוד שואלים אותו עם בניית אתרים (כתיכנות כמובן) קשור גם למקצוע שלו... זה מעליב...

מי שבאמת יהיה מקצוען עד הסוף בתחום בו הוא לומד - הוא ייחטף ויעבוד כל חייו בכבוד במקצוע שלו, אך מי שלומד קצת מזה וקצת מזה, אף אחד לא יודע מה בדיוק הוא עושה עם עצמו ואין לו שם של תחום עבודה מדוייק.

ככה בכ"א לעניות דעתי.
צודק.
ואם כבר... אז קצת יידישקייט.
וורט ששמעתי פעם וזה מתאים כמו כפפה ליד (ובהשאלה לדבריך כמו כפכף לראש :))

יהודה בן תימא אומר הוי עז כנמר קל כנשר רץ כצבי וגיבור כארי וכו'.
נשאלת השאלה, מדוע היה צריך ר"י לפרט כל כך, וכי לא די לאדם שישאף לרוץ כנמר או גיבור כמוהו, הלא ככל שיתאמץ האדם לא יגיע למהירותו ולגבורתו של הנמר לבדו, ומדוע היה צריך ר"י בן תימא לומר ששאיפת גבורתו של האדם תהיה לאריה בשעה שאף לנמר לא יגיע לעולם וכן בשאר הדברים.

אלא, שר"י בן תימא לימד אותנו כלל חשוב בעבודת ה' (וכן כלל לחיים כפי שהיטיב לומר זאת פופקו), 'עז כנמר, קל כנשר, רץ כצבי, וגיבור כארי' - העיקר לא להיות 'ברוז' !!!
ברוז, הוא כלבויניק. יודע גם ללכת גם לרוץ גם לעופף ואפילו לשחות. אבל.... שום דבר לא בשלימות. הכל בצליעה.
זה מה שלימד אותנו ר"י. קח לך את התחום שלך ותשאף בו לשלימות, או אז יש סיכוי שיצא ממך משהו....

ותודה פופקו על הדברים הנכונים.

נ.ב.
איני יודע אם התכוונת לשאלה שלי בהתחלה, אבל השאלה שלי היתה על אחד שלא למד גרפיקה מעולם, והוא רוצה ללכת על בניית אתרים, אלא שהוא שואל אם אין לו מה להתחיל ללמוד בניית אתרים קודם שידע ידע בסיסי בתפעול תכנות גרפיות.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כל מילה של פופקו.
להתקדם פירושו להיות הכי בתחום שלך.
תחום אחד. חזק. ועד הסוף.

הבעיה מתחילה כאשר בתי הספר לעיצוב מוכרים לגרפיקאים מקצוע חדש במעטה של קידום והתמקצעות. ויש כאן טעות מרה.
בנית אתרים מתאים (אולי) לבעלי רקע בעיצוב או גישה לעיצוב. אבל ממש לא התקדמות לגרפיקאים!
זה כמו להגיד שמעצב פנים שרוצה להתמקצע ילמד נגרות ויהפוך לנגר.
זה מקצוע שונה.
מה שכן יכול לבוא בחשבון - ואולי פרוג שבאמת עובדים עם הפנים קדימה יבנו - מסלול של עיצוב ואפיון אתרים- שהוא תחום שמתאים למעצבים. וילמדו גם איך עובדים בשיתוף פעולה עם בונה אתרים מקצועי.
כנ"ל לגבי עריכת וידאו ותלת מימד.

הערה אחת שאני יכולה להעיר היא: מי שלא מצא את מקומו בגרפיקה בהחלט יוכל לפתוח לו דף חדש באחד המקצועות דלעיל, אבל שיעשה זאת ביודעין מתוך מטרה ללמוד מקצוע חדש.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעות קודמי עם תוספת,
לדעתי כל ה-3 הנ"ל אינם עיצוב גרפי,

בתור אחת שמסיימת עכשיו קורס לבניית אתרים למעצבים.
מעצב גרפי שרוצה לעצב טוב אתר חייב לדעת כיצד המערכת הזאת עובדת!
אחרת העיצוב אולי יפה אבל לא מתאים או לא פרקטי (חשוב מאד בנ"ל)
ובימינו לומר אני מעצב הכל חוץ מאתר זה...

תלת מימד-
מי שיכול, זה בהחלט יכול להיות תוסף נחמד לגרפיקאי ואפילו שימושי.
השאלה היא אם לא יותר משתלם לפנות בשעת הצורך לתלת מימדיסט בדיוק כפי שפונים לצלם, דפס, וכד'... ולא עושים הכל לבד.

עריכת וידאו - תחום שונה לחלוטין!!!
אם כי עורך וידאו עם ידע עיצובי ושליטה בתוכנות הגרפיות יוכל להוציא ביצועים משודרגים בהחלט,
כך שהייתי אומרת להיפך, שעורך וידאו ישתלם בעיצוב גרפי ולא להיפך.

• הוסף לסימניות
קודם כל חיוכון, לא התכוונתי כלל לשאלתך, ולך תלמד מה שאתה אוהב, לדעתי מה שבחרת זה מוצלח וזה העתיד.
ואוסיף עוד משהו מנסיון אישי,
אני נחשב עורך וידאו וסאונד שהם נחשבים 2 מקצועות שונים אך מאוד מאוד חופפים וזה עוד נסבל, אך מה קורה כשאני מגיע לדבר שאני תריך לעצב, מה אני לא יודע קצת פוטושופ? יודע!, מה אני לא יודע לעצב, הרי מעצבים בעריכת וידאו -יודע!, אך דווקא בגלל שאני מכבד בעלי מקצוע רציניים, כשאני צריך לעצב משהו לגרפיקה אני רועד מפחד, מרים טלפון למישהי או מישהו רציני, ונותן לה את כל העבודה שתסדר בעצמה, היא שואלת אותי מה לעשות וכו', אני אומר לה, גב', את המקצועית כאן בין שנינו -תעשי מה שהראש שלך ממציא.
ב"ה תמיד זה יוצא נפלא וזה למה? כי אני יודע מה אני טוב בו ומה אחרים טובים בו -במה שהם טובים שיעשו את המקסימום, וידוע גם המשפט הזה, שאדם עשיר מקיף עצמו בבעלי מקצוע חכמים יותר ממנו (עו"ד, רו"ח, כלכלנים וכדו').
הבעיה שבציבור שלנו אף אחד לא מחפש כמעט עבודה מקצועית העיקר שיראה פ'סדר ואחיינית שלי תעשה, וכו', אולי כל אחד יכבד את המקצוע בו הוא עוסק , ועוד יותר את המקצוע בו הוא לא עוסק, כל אחד ייתן את המקסימום בתחומו וישאיר את המקסימום לאנשי המקצוע האחרים.
כל הרמת שוק תעלה פלאים, או שאפשר לתת לבת דודה של הטכנאי כביסה שסיימה אתמול קורס בסמינר -והרמה תשאר איפה שהיא...
באמת שהדברים האלה כואבים לי -בגרפיקה כל אחד ואחת כאן אמור לחתור בכל הכוח להיות לפחות :
ערן בורוכוב, ירמי אריאלי, דפנה אלטמן, פליקס גרוסלרנר, הדס בכר, דורון שקל, מורן בויס, אלעד פלג, איתמר צברי, וכו',
וכן בעריכת וידאו ובבניית אתרים ובכל מה שלא יהיה, תפסיקו לדשדש ותנו פייט למקסימום שקיים.
את מה שאתם לא יודעים - (וביננו, זה ... לא נקרא לדעת...) תנו לבעלי מקצוע אחרים!

למסקנה - כבד את המקצוע שלך..., יכבדו אותו אחרים..., לא תכבד את המקצוע שלך ותעשה עוד מליון ואחת דברים - גם אנשים מבחוץ יתייחסו אל העבודה שלך כמו חלק מהמליון דברים האלו...

• הוסף לסימניות
פופקו, נכון שאתה עורך וודאו וסאונד.
לך תעבוד בקאוצ'ינג והעצמה מקצועית. תפור עליך!
(ביננו, זה ממש אותו דבר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;476809:
להשתדרג?

ככה בכ"א לעניות דעתי.

ווליום, אתה טועה.
מעצבים גרפיים בציבור החילוני היום מעצבים גם פרינט וגם אתרים.
לא כולם כמובן, אבל ודאי כל אלה שסיימו בצלאל ונשקר בשנים האחרונות.
היכולת להתקבל לסטודיו לעיצוב במגזר הכללי כיום, או להתפרנס בכבוד כפרילנסר ללא התמחות בעיצוב ווב היא נמוכה מאוד. ולרוב, אף אחד לא מגדיר את עצמו כמעצב ווב בלבד, מאחר שתמיד יהיו הלקוחות שירצו מיתוג כולל, עם פריטים מודפסים.

היום אתר אינטרנט במגזר הכללי הוא חלק בלתי נפרד מתהליך מיתוג של כל עסק באשר הוא, לא פחות מכרטיס ביקור, פלאייר או כל מדיה מודפסת אחרת.

• הוסף לסימניות
כל תוכנה שלמדתי היא נכס.
בדיוק כמו שבתיכון דרשו ממני להצטיין גם בהסטוריה וגם במתמטיקה. ידיעת התוכנות דורשת המון פנאי, ומי שאוהב ללמוד רק מרוויח. כי התוכנות הם בעלי אותו בסיס. ואחת משלימה את השניה.
מעצב אתר ששולט בפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור,פלאש ואפטר, וכיום גם בתלת מצליח. נכון שתמיד אפשר להעזר במקצוענים בתחומים השונים אבל זה אף פעם לא יהיה בדיוק כמו שאתה רוצה, בעין העיצובית שלך.
ומה עוד שכל התוכנות תומכות זו בזו. בבנית האתר מכינים את כל הבסיס בתוכנות הגרפיות.
ולגבי עריכת וידאו, ודאי שמקצועיות בפוטושופ עוזרת. הרי אפטר אפקט זה פוטושופ זז.
המושגים של התלת שנכנסו לתוכנות העריכה, בודאי קלים למי שלמד אחת מתוכנות התלת. אפשר להסתדר גם בלי הידע. אבל במקרה שלנו לא נראה לי "שיוסיף דעת יוסיף מכאוב" אלא רק יגדלי את המושגים בתת מודע, שישלפו בתחום בו בחרת.
והכיף בתחום שלנו שתמיד צריך ללמוד.

• הוסף לסימניות
בשביל להיות מעצב אתר לא מספיק לדעת את התוכנות שאת ציינת. צריך html ברמה טובה - לפחות, דרימוויבר, וגם אז יש הרבה אתרים שלא תוכלי לבנות כי צריכים שם ג'ווה וכו', להיות מעצב אתרים זה להכנס גם לתחום התכנות וזה לא פשוט - מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;477190:
ווליום, אתה טועה.
מעצבים גרפיים בציבור החילוני היום מעצבים גם פרינט וגם אתרים.
לא כולם כמובן, אבל ודאי כל אלה שסיימו בצלאל ונשקר בשנים האחרונות.
היכולת להתקבל לסטודיו לעיצוב במגזר הכללי כיום, או להתפרנס בכבוד כפרילנסר ללא התמחות בעיצוב ווב היא נמוכה מאוד. ולרוב, אף אחד לא מגדיר את עצמו כמעצב ווב בלבד, מאחר שתמיד יהיו הלקוחות שירצו מיתוג כולל, עם פריטים מודפסים.

היום אתר אינטרנט במגזר הכללי הוא חלק בלתי נפרד מתהליך מיתוג של כל עסק באשר הוא, לא פחות מכרטיס ביקור, פלאייר או כל מדיה מודפסת אחרת.

אני לא חושב שקראת את מה שאמרתי כלל...
אני לא דיברתי על מעצב גרפי שמעצב אתרים, כי זה בדיוק אותו דבר כמו לעצב לוגו ופלייר, רק ששולחים למשל את הכפתורים המעוצבים למתכנת האתר האמיתי, אני דיברתי על בניית אתרים מבחינת תיכנות, שזה עולם בפני עצמו.

נכתב ע"י kcbv;477195:
כל תוכנה שלמדתי היא נכס.
בדיוק כמו שבתיכון דרשו ממני להצטיין גם בהסטוריה וגם במתמטיקה. ידיעת התוכנות דורשת המון פנאי, ומי שאוהב ללמוד רק מרוויח. כי התוכנות הם בעלי אותו בסיס. ואחת משלימה את השניה.
מעצב אתר ששולט בפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור,פלאש ואפטר, וכיום גם בתלת מצליח. נכון שתמיד אפשר להעזר במקצוענים בתחומים השונים אבל זה אף פעם לא יהיה בדיוק כמו שאתה רוצה, בעין העיצובית שלך.
ומה עוד שכל התוכנות תומכות זו בזו. בבנית האתר מכינים את כל הבסיס בתוכנות הגרפיות.
ולגבי עריכת וידאו, ודאי שמקצועיות בפוטושופ עוזרת. הרי אפטר אפקט זה פוטושופ זז.
המושגים של התלת שנכנסו לתוכנות העריכה, בודאי קלים למי שלמד אחת מתוכנות התלת. אפשר להסתדר גם בלי הידע. אבל במקרה שלנו לא נראה לי "שיוסיף דעת יוסיף מכאוב" אלא רק יגדלי את המושגים בתת מודע, שישלפו בתחום בו בחרת.
והכיף בתחום שלנו שתמיד צריך ללמוד.

גם אתה לא נראה לי שקראת מה שאמרתי...:(
ברור שללמוד תוכנות אחרות עוזר, אף אחד לא חלק על זה, לי פוטו שופ עוזר בוידאו וכיו"ב.
אך ללכת ללמוד אותו כמקצוע יגרום לראש שלך לאבד את הריכוז והמקצועיות בתחום האמיתי שלך, הפוטו שופ הוא חלק קטן מאוד בעריכה ולא צריך ללמוד אותו שנה בשביל זה.
למשל מעצב אתרים שיודע תלת מימד - הוא לא יודע תלת מימד, הוא יודע ליצור קוביה וחצי, זה לא נקרא ללכת ללמוד את התלת מימד, זה נקרא לרפרף עליו.
אם אתה משקיע 12000 בתלת מימד אז כדאי שתחליט איזה מקצוע אתה באמת רוצה ללמוד וללכת עליו, אלא אם יש לך כסף מיותר ובשביל קוביה וחצי אתה הולך להשקיע בתלת מימד בשביל העיצוב אתרים שלך, גם בדעה שזה יהיה כתוסף פשוט בעיצוב.
בשביל לעשות את הדברים הכי מדהימים בעיצוב, מספיק אילוס לעניינים האלו.
שוב -אני לא אומר שזה לא עוזר, אך זה מקצוע אחר לגמרי וגורם לך לא להתמקצע במה שאתה.

נ.ב. לעיצוב אתרים יועיל גם שתדע תיכנות של כל השפות, וכלכלה בשביל מכירת האתרים, ושיווק, ומחשבים ועוד מלא דברים שהם מקצועות שונים לגמרי, וכשאתה רוצה משהו באמת מהתחום הנ"ל לך לבעל המקצוע שלו. -כולבויניק!

:)

• הוסף לסימניות
לא צריך לדעת תכנות בשביל לעצב אתר!
מה שכן צריך לקלוט את השפה העיצובית של האינטרנט
וללמוד תכנות זה לצאת לגמרי מהגרפיקה, זה כמו ללמוד לאמן מקהלה, כשאתה בעצם עורך סאונד.
צריך לעשות סדר בדברים וללמוד רק מקצועות שימקצעו אותנו בתחום הספציפי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה