כללי העתיד שלנו כגרפיקאים....

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;476809:
להשתדרג?

לדעתי אם מעצב גרפי לא מספיק מרגיש טוב עם עצמו והוא רוצה להשתדרג אז הוא לא מקצוען,
להתמקצע בגרפיקה ברמה הגבוהה זה מקצוע בפני עצמו, ולהתחיל ללמוד בניית אתרים וכדו' זה לא נקרא להשתדרג, תסלחו לי, זה נקרא הסבת מקצוע.

ככה בכ"א לעניות דעתי.

כל מילה פנינה
אני כגרפיקאית
הלכתי ללמוד בנית אתרים
חשבתי שזו תהיה השלמה למקצוע
אבל אז גיליתי שזה מקצוע בפני עצמו
כשלמדתי את החומר לא היה לי זמן אפילו לתרגל
אבל כשאני לומדת היום שידרוגים בעיצוב ובתוכנות שלי
אני משתמשת בהן יומיום ומשתדרגת כל הזמן

מעצב לפרינט יכול לעצב לווב
רק יש להערך קודם בהתאמה
לפני הפרינט עושים בריף ולפני ווב עושים אפיון
אבל ללמוד את כל הבניה של האתר ממש מיותר

• הוסף לסימניות
טוב חבר'ה סיבכתם אותי לגמרי.
אולי מישהוא יסביר להדיוט כמוני, מה זה בעצם בניית אתרים. אני מבין שיש כאן בילבול מסויים לכל הפחות אצלי....
האם זה שייך לתכנות ? לגרפיקה ? לשניהם גם יחד ? לאף אחד מהם, משהו שלישי ? האם זה כולל בתוכו כמה וכמה תחומים שונים ?
קצת סדר בבאלאגן ממישהוא שנמצא בתחום יועיל לי מאד.
(לא חייב להיות מפורט לגמרי, אבל עדיף מבחינתי שלא יהיה בראשי תיבות.... )
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
חיוכון, בקצרה:

תהליך בניית אתר מורכב מ-3 שלבים:

1. איפיון - כתיבת מסמך טקסטואלי מפורט שמתאר בצורה ברורה את כל הפונקציות שצריכות להופיע באתר עד רמת הכפתור.
2. עיצוב - נעשה בד"כ בפוטושופ.
3. בניית האתר - יכולה להיעשות בכלים שונים ובשפות שונות (או שילוב של כמה שפות).

אז כן, כמו שאתה מבין, יש כאן תחומים שונים. עיצוב אתר טוב ונכון מצריך השכלה וניסיון בעיצוב באופן כללי (קומפוזיציה, צבעוניות, טיפוגרפיה, ערכי מותג, גריד, לייאאוט - כל אלה לא נעלמים כשזה נוגע לעיצוב אתרים), והשכלה וניסיון בעיצוב אתרים באופן ספציפי. חשוב להבין שזהו תחום שמשתנה במהירות רבה. אתרים כיום לא מעוצבים ונבנים באותה צורה שעצבו ונבנו לפני שנתיים-שלוש.

המעצב יכול לבנות את האתר בעצמו, ויכול לעבוד בשת"פ עם מתכנת.
כך או כך, הוא חייב להבין ולשלוט היטב במתרחש בעולם האינטרנט עד רמת העדכון השבועי ממש על טכנולוגיות וטרנדים חדשים, והוא חייב להבין היטב טכנית איך בונים אתר, על מנת שייצור עיצוב שניתן לבנות אותו ושיעבוד היטב (נגיש, פונקציונאלי, לא כבד מדי, תואם דפדפנים שונים וגרסאות שונות ועוד).

• הוסף לסימניות
אם כבר סקר אז:
הייתי ממליצה לפתוח עוד קורסים של בניית אתרים, עריכת וידאו, צילום, ציור וכו'..
אבל גרפיקה השוק מוצףףף
אני רואה את כל הקורסים "המגרים" האלה שמשכנעים ללמוד גרפיקה ואני שואלת אם לא חבל..
למדתי ב2 מקומות את המקצוע מכל כיתה יצאו רק 3/4 גרפיקאיות שעובדות בתחום .

• הוסף לסימניות
גרפיקאי שהולך ללמוד php שנתיים כדי להיות בונה ומתכנת אתרים זה טעות.

אבל גרפיקאי שהולך ללמוד חצי שנה, פעם בשבוע, קורס פלאש ובניית אתרים, שזה קורס בסיסי ביותר לאתרי תדמית, באנרים ודפי נחיתה, זה בהחלט יכול לשמש לו כערך מוסף במקצוע, כמעצב גרפי.

שמעתי כבר מכמה בוגרי קורס פלאש ובנית אתרים, שהם מתוסכלים על כך שהידע שלהם מוגבל בבנית אתרים מורכבים ובצדק, כי לא לשם כך בנוי הקורס.

רבותי! הקורס הזה כן מיועד למעצבים גרפים, שרוצים לעצב בין היתר לאינטרנט ולא לעצב אך ורק לדפוס.
רמת התיכנות בקורס הזה הוא נמוך ובסיסי ביותר. כך שהמטרה בסופו של דבר זה כן לעצב "גם" באינטרנט, אבל ברמה של להציע למלון או מסעדה או מעצב תכשיטים וכו' מיתוג גרפי, שכולל בין היתר אתר תדמית מעוצב להפליא עם קשר ישיר למה שעיצבו לו בפרינט. סוג של עיסקת חבילה.

אני כתלמיד בקורס גרפיקה, עם יכולות בעיצוב, שואף ללמוד גם קורס בניית אתרים ופלאש בביטחון מלא שזה הדבר הנכון. אני לא מדמיין שאני אדע לתכנת אתרים מורכבים, חנויות ופורומים, אני כן מדמיין עצמי סוגר חוזה משומן עם בית מלון או מסעדה או מוסד, על מיתוג, כרטיס ביקור וכו' , פרוספקט ו.... אתר מעוצב להפליא, פשוט ובסיסי שרק יתן חשק לגולשים ליטול חלק מהמותג הזה.

ועם כל זה, בסופו של דבר אני תמיד יתייג את עצמי כמעצב גרפי. כי לדעת תוכנת דרימוויבר, ורבע מתוכנת פלאש, כדי לבנות את האלמנטים הבסיסיים שהזכרתי, לא הופך אותך לא לפלאשיסט ולא למתכנת ובוודאי לא לאנימטור.

לגבי תלת מימד אינני יודע. לגבי עריכת וידאו אני לא רואה שום קשר באמת לעיצוב גרפי.
אשתי עורכת וידאו ונחשבת לטובה מאוד בתחום ואין לה שום חוש לעיצוב גרפי.

בעריכת וידאו נדרשים יכולות של בניית סיפור, יצירת דרמה, ליצור אוריינטציה טובה בין שוט אחד למשנהו. אשתי פעם אמרה לי שסרט חתונה דומה לסרט רגיל, החתן והכלה הם השחקנים הראשים, גיבורי העלילה, כל המוזמנים הם ניצבים. אלא שהסרט הוא אמיתי ואינו זקוק לבימוי ותסריט. כשהחומר המתועד הזה עובר לעורך וידאו, הוא זה שהופך את זה לסרט מעניין.

• הוסף לסימניות
שריל'ה,
75% שעובדות בתחום זה הרבה.
אשתו של בן-דודי סיימה את "שנקר" באותה שנה שסיימתי את לימודיי ב"אמונה".
לדברייה, פחות מ-50% מבני המחזור שלה עובדים כיום בתחום.
וזה לאחר שהשקיעו 4 שנים כפול 5 ימים בשבוע מחייהם, כפול עלות של תואר אקדמי והוצאות מרובות במהלך התואר.

בשום תחום שהוא, ובשום מוסד שהוא, מכובד ככל שיהיה, לא תגיעי ל-100% שעובדים במקצוע.
יש גורמים נוספים שמשפיעים על אחוז התעסוקה מלבד רמת הלימודים במוסד.

• הוסף לסימניות
כוונתי הייתה 3 או ארבע בנות מכיתה שלמה ! (שלומדות 20 בנות)

• הוסף לסימניות
אה... זה כבר משהו אחר. חשבתי שהתכוונת לשלושת-רבעי.
השאלה כמה מהבנות האלה הגיעו מתוך שאיפה אמיתית ורצינית לעסוק במקצוע עם סיום הלימודים.
לצערי גיליתי שהעובדה שתלמידים מוציאים אלפי שקלים מכיסם או מכיסי הוריהם על קורסים שונים ומשונים, לא אומרת שהם בהכרח מתכוננים בכלל לרכוש את המקצוע ע"מ לעבוד בו אחר כך.

• הוסף לסימניות
לפי הדעה הרווחת כאן על קורס עיצוב אתרים כמעט שאין גרפיקאי שיכול להקים אתר עם רמה (פונקציונאלית, לא גרפית).
לכאורה, חוץ מאתרי תדמית אין פה אפשרות להתקדמות מעבר...
נשמע קצת עלוב, אבל בתור מתכנתת זה באמת לא נראה לי שייך לשלב את כל הדברים האלה ביחד - תכנות זה עולם שלם בפני עצמו שדורש התמקצעות לא מעטה והשתדרגות כל הזמן.
אז כנראה שבשביל להקים אתר עם פונקציונאליות ברמה טובה ורמה גרפית גבוהה אין ברירה אלא להעסיק מעצב אתרים (גרפיקאי) ומתכנת שיעבדו במקביל.

• הוסף לסימניות
כמנהל מרכז הדרכה.
האשכול הזה חשוב לי מאד!
אם כי חלק מהדברים אני רואה אחרת.
בנתיים אני שמח שהאשכול מתפתח וכל אחד מביע את דעתו, זה חשוב לכולם!
בעזרת השם בזמן הקרוב אכתוב כאן את דעתי האישית והמפורטת לגבי הקורסים וכו' מראות עיניו של איש מקצוע ומנהל מכללה.
בנתיים זה חשוב לשמוע את דעותכם כגרפיקאים/מתעניינים בקורסים/בוגרים/מרצים וכו'..

בהצלחה :)
חיים דיקמן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;477842:
לפי הדעה הרווחת כאן על קורס עיצוב אתרים כמעט שאין גרפיקאי שיכול להקים אתר עם רמה (פונקציונאלית, לא גרפית).
לכאורה, חוץ מאתרי תדמית אין פה אפשרות להתקדמות מעבר...
נשמע קצת עלוב, אבל בתור מתכנתת זה באמת לא נראה לי שייך לשלב את כל הדברים האלה ביחד - תכנות זה עולם שלם בפני עצמו שדורש התמקצעות לא מעטה והשתדרגות כל הזמן.
אז כנראה שבשביל להקים אתר עם פונקציונאליות ברמה טובה ורמה גרפית גבוהה אין ברירה אלא להעסיק מעצב אתרים (גרפיקאי) ומתכנת שיעבדו במקביל.

א. נכון, כמעט שאין גרפיקאים שיכולים להקים אתר בעל רמת פונקציונליות המערבת תכנות צד שרת.

ב. כמעט שאין מתכנתים שמסוגלים לעצב משהו ברמה של כרטיס ביקור.

ג. כמעט שאין אינסטלטורים שיודעים לערוך סאונד.

ד. אין בזה שום דבר "עלוב".

מצד שני, אני סבור שגרפיקאי שיש לו יד ורגל בבניית אתרים (כולל HTML, FLASH, CSS ברמה סבירה), בהחלט יכול להפיק מזה תועלת בעבודתו ולקבל עבודות מגוונות יותר.
הדבר לא בהכרח בא על חשבון יכולותיו כמעצב.

• הוסף לסימניות
מסקנתי בענין הזה היא אחת:
(במיוחד לאור העובדא שלמדתי קורס עיצוב ובנית אתרים)

במקום לספר לגרפיקאי שהוא יוכל לבנות בעצמו אתרים מדהימים
תספרו לו שיוכל לעצב אתרים ברמה גבוהה.

תביאו לו אנשי מקצוע מתחום העיצוב האינטראקטיבי.
תלמדו אותו איך עובדים בשיתוף פעולה עם בעלי מקצוע מתחום התכנות.
ואל תכלו את זמנו, כספו וחלומותיו בדברים שאינם מציאותיים!

• הוסף לסימניות
מסכימה עם דעתו הנחרצת של פופקו לחלוטין!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;477884:
ד. אין בזה שום דבר "עלוב".
הכוונה היא למי שמפרסם עצמו כבונה אתרים
וכל הידע שלו בבניה מסתכם בHtml , Css וFlash, זה קצת עלוב, לא?

• הוסף לסימניות
כאחד שמתעסק בעיקר בתחום הפרינט, ומעולם לא עסקתי בעיצוב אתרים, קיבלתי השבוע הצעה לעצב עבור אפליקציה ל-iPad.
אמרו לי "רק תעצב את כל המסכים והכפתורים שמופיעים בתוכנה, והמתכנת כבר ידאג לשתול אותם איפה שצריך מתי שצריך".
מצד אחד בתור מעצב זה הרבה יותר מעניין וכייף להתעסק רק עם העיצוב, ואני שמח שאני לא עוסק גם בתכנות, אבל מצד שני הייתי מרגיש יותר טוב אם היה לי ידע בסיסי בבניית אתרים לפחות בשביל המושגים, לדעת איך עובד מה ולמה. זה היה מאוד מקל עלי בעיצוב ובייצוא הקבצים.

בגדול אופי של מעצב הוא יותר ויזואלי, הראש שלו עובד בכיוון של הרמוניה ואסתטיקה, בעוד האופי של המתכנת הוא יותר לוגי, אמנם יש כאלה שטובים בשני התחומים אך בד"כ יש חלוקה ברורה.
תכל'ס, לעניו"ד מי שנמשך בעיקר לעיצוב שישאר שם, אבל בגלל שהיום התחומים נהיו קרובים וכמעט כל לקוח גם צריך אינטרנט, כדאי ומומלץ לפחות להכיר את התחום גם אם לא לעסוק בו באופן שוטף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;477914:

אני יוצא מתוך מתוך נקודת הנחה שאנחנו מדברים על גרפיקאים שמספקים שירותים ללקוחות קטנים-בינוניים, ביניהם ישנו פלח נכבד של לקוחות שמחפשים אתר שנראה טוב ומרשים (המכונים בפי העם "אתרי תדמית") והצד הטכני פחות מטריד אותם. הם לא זקוקים למערכת ניהול תוכן מתוחכמת, הם לא זקוקים לניהול בסיסי נתונים ואין להם צורך במערכת תבניות גמישה ומודולרית.
הם צריכים אתר נאה ונעים מעוצב במקצועיות שיציג חומר שיווקי/תדמיתי לגבי עיסוקיהם.
מעצב שהידע הטכני שלו "מסתכם" בפוטושופ, Html , Css וFlash, יהיה מסוגל לתת לו מענה טוב. כנראה טוב יותר ממה שמתכנת מומחה יכול.

לדוגמה אתר (דף נחיתה) שבניתי בעזרת ידע בHTML FLASH וCSS להמחיש את הקבוצה הזו:
www.elkana.co.il

ישנו גם פלח נוסף של לקוחות שיש להם דרישות מעבר לכך. הם כן זקוקים למערכת ניהול תוכן, הם מעוניינים לקיים עם משתמשי האתר אינטראקציה דינמית מכל מיני סוגים, אלה זקוקים כמובן למתכנת. אך גם להם יכול מעצב כנ"ל לתת שירות מעולה ולהוציא את עבודת התכנות למיקור-חוץ.

כדוגמה לקבוצה הזו, הנה אתר שבניתי מהמסד ועד לטפחות בעזרת ידע בHTML FLASH וCSS ובשיתוף פעולה עם מתכנת שבנה את מערכת ניהול התוכן (בזיל-הזול) לפי אפיון שאני נתתי לו.
www.hidur.co.il

בכל אופן, במקרים רבים, יכולתו של מעצב להציע שירותים גם בתחום האינטרנט, מהווה יתרון ומאפשרת לו לפנות לקהל לקוחות רחב יותר. כך לתפיסתי לפחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;477283:
אני לא רוצה שילמדו אותי לעשות גראדיאנט מאש באילוסטרייטור, ולא שילמדו אותי איך "סוגרים" ו"מדסטלים" קבצים מאינדיזיין. אני רוצה שילמדו אותי לעצב טוב, לעצב חכם. אני לא רוצה שילמדו אותי "בניית אתרים" כי HTML CSS ותוכנות דרימוויבר ופלאש למדתי לבד. ואת הדברים הטכניים שלא למדתי עדיין, לא אתקשה להשלים.
אבל אני רוצה שילמדו אותי לעצב ממשק משתמש. להבין פסיכולוגיה של עיצוב. איך אני גורם לממשק להיות אינטואיטיבי ומזמין. וכו' וכו'...

כל כך נכון שלא נראה לי שאפשר לתאר את המצב יותר טוב מזה.

לא נראה לי שנדיר למצוא כאלו שלמדו כמה וכמה שיעורים טובים באילוסטרייטור ובסוף יודעים לבנות בננה ותפוח בגראדינט, הכל נחמד ויפה אבל כשמתעורר צורך לעצב מודעה מתחילה ועד הסוף עם קומפוזיציה טובה, צבעים מתאימים ועיצוב שיקלע למטרה - משהו מתפספס... בשביל זה יש צורך בהרבה מעבר לבסיס שנלמד במרבית המקומות הקיימים כרגע לציבור שלנו.

• הוסף לסימניות
אוקיי אני ינסה לתמצת לאחר בירורים את מה שאני חושב כעת בנוגע לסקר ולקורסים:

א. גרפיקאי שהולך ללמוד בניית אתרים מבחינה תיכנותית/עריכת וידאו/וכדו' זו הסבת מקצוע.
ב. לקרוא לעניין הזה שידרוג , זה בערך כמו לקרוא לעובד זבל שהתחיל לעבוד בבורסה, גם שידרוג, משום שהוא שידרג את חייו.- אל תאמר שידרוג- תאמר הסבת מקצוע, בתקווה שאולי היא תכניס לו כסף...
ג. מעצב גרפי אמור להתעסק בדברים של עיצוב בלבד, ולהתמקצע בזה.
ד. מעצב גרפי שרוצה ללמוד עיצוב אתרים כגון פלאש ודרימוובר זה נקרא שידרוג למהדרין וזה מומלץ בחום, בעיקר בשביל להבין ולהכיר את התחום החדש הזה, זה שגם זורקים לו עצם בבניית אתרי תדמית בסיסיים ביותר מבחינת קישורים וכו' ושיעשה עוד קצת כסף - נו שיהיה לו לבריאות.
ה. לאחר דיבור עם ההנהלה בעניין :), ישנה כנראה טעות בעניין הסקר, ואין הכוונה שמעצב גרפי ישדרג את עבודתו ע"י לימוד עריכת וידאו, אלא שאם לא הולך בתחום אחד, יש סיכוי מאוד גבוה שדווקא בתחום השני - המתכון ינצח.
ו. הקורס של פרוג בעניין עיצוב אתרים -מדובר בקורס שנותן לכל מעצב/ת גרפי/ת כלים להכנת עיצובים עבור מתכנתים והכרת עולם האינטרנט, וכן אפשרות להכנת אתרי תדמית בסיסיים - בשביל לחסוך עלויות.

זה בערך מה שרציתי לומר בעניין הקורסים והסקר הנ"ל, אני מקווה מאוד שכל אחד ואחד , ובמה שלא יבחר, יידע ויאמין שצריך להשקיע ברצינות כשנתיים לפחות למקצוע בכדי להתחיל לצפות שיחזור ממנו כסף.

ואסיים במשפט של איזה גרפיקאי סיני, זקן וחכם - "אמור לי ב(כ)מה אתה עוסק, ואומר לך כמה אתה מרוויח..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;477914:

עלוב?
סליחה שאני לא מסכימה, אבל אפשר לבנות אתרים נפלאים בעזרת HTML ו CSS בלבד, אפילו ללא עזרת הפלאש.

• הוסף לסימניות
לפי מה שהבנתי, כדי לבנות אתרים, צריך ידע גם התכנות וגם בעיצוב.
איפה אפשר ללמוד את התכנות ברמה גבוהה. ואיפה אפשר ללמוד את העיצוב ברמה גבוהה?
אני מעדיפה בשני קורסים נפרדים ע"מ להגיע לתוצאות מירביות בשני התחומים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה