גרפיקאי שהולך ללמוד php שנתיים כדי להיות בונה ומתכנת אתרים זה טעות.
אבל גרפיקאי שהולך ללמוד חצי שנה, פעם בשבוע, קורס פלאש ובניית אתרים, שזה קורס בסיסי ביותר לאתרי תדמית, באנרים ודפי נחיתה, זה בהחלט יכול לשמש לו כערך מוסף במקצוע, כמעצב גרפי.
שמעתי כבר מכמה בוגרי קורס פלאש ובנית אתרים, שהם מתוסכלים על כך שהידע שלהם מוגבל בבנית אתרים מורכבים ובצדק, כי לא לשם כך בנוי הקורס.
רבותי! הקורס הזה כן מיועד למעצבים גרפים, שרוצים לעצב בין היתר לאינטרנט ולא לעצב אך ורק לדפוס.
רמת התיכנות בקורס הזה הוא נמוך ובסיסי ביותר. כך שהמטרה בסופו של דבר זה כן לעצב "גם" באינטרנט, אבל ברמה של להציע למלון או מסעדה או מעצב תכשיטים וכו' מיתוג גרפי, שכולל בין היתר אתר תדמית מעוצב להפליא עם קשר ישיר למה שעיצבו לו בפרינט. סוג של עיסקת חבילה.
אני כתלמיד בקורס גרפיקה, עם יכולות בעיצוב, שואף ללמוד גם
קורס בניית אתרים ופלאש בביטחון מלא שזה הדבר הנכון. אני לא מדמיין שאני אדע לתכנת אתרים מורכבים, חנויות ופורומים, אני כן מדמיין עצמי סוגר חוזה משומן עם בית מלון או מסעדה או מוסד, על מיתוג, כרטיס ביקור וכו' , פרוספקט ו.... אתר מעוצב להפליא, פשוט ובסיסי שרק יתן חשק לגולשים ליטול חלק מהמותג הזה.
ועם כל זה, בסופו של דבר אני תמיד יתייג את עצמי כמעצב גרפי. כי לדעת תוכנת דרימוויבר, ורבע מתוכנת פלאש, כדי לבנות את האלמנטים הבסיסיים שהזכרתי, לא הופך אותך לא לפלאשיסט ולא למתכנת ובוודאי לא לאנימטור.
לגבי תלת מימד אינני יודע. לגבי עריכת וידאו אני לא רואה שום קשר באמת לעיצוב גרפי.
אשתי עורכת וידאו ונחשבת לטובה מאוד בתחום ואין לה שום חוש לעיצוב גרפי.
בעריכת וידאו נדרשים יכולות של בניית סיפור, יצירת דרמה, ליצור אוריינטציה טובה בין שוט אחד למשנהו. אשתי פעם אמרה לי שסרט חתונה דומה לסרט רגיל, החתן והכלה הם השחקנים הראשים, גיבורי העלילה, כל המוזמנים הם ניצבים. אלא שהסרט הוא אמיתי ואינו זקוק לבימוי ותסריט. כשהחומר המתועד הזה עובר לעורך וידאו, הוא זה שהופך את זה לסרט מעניין.