עזרה הפחתת סוכר במשקאות קלים

• הוסף לסימניות
היום ראיתי פרסומת (ביתד) שמותג ידוע של משקאות קלים הולך להפחית את הסוכר ב50 אחוז!
אך דא עקא באותו משפט כתוב שההמתקה תעשה גם ע"י ממתיקים מלאכותיים למיניהם שאיני זוכר את שמם כרגע.

והבשורה בזה- שהסימון האדום הולך לרדת!

ואני שואל , האם הלנו או לצרנו?
עדיף שהילדים ישתו את הממתיקים הללו?,

(אני אישית משתדל להתנזר משתייה מתוקה אבל אני המום איך חברות עושות סיבוב על הציבור והעיקר שלא יהיה סימון אדום..)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עם סוכר, אחרי הכל, הגוף בד"כ יודע להתמודד,
עם ממתיקים- לא.
מידיעה? יש לכם מקור לזה?
מה הכוונה "יודע להתמודד"? מה גורמים הממתיקים שהגוף "לא מתמודד" איתם למול הסוכר שגוף כן?
ואתם מתייחסים גם לכמויות סוכר שיש בד"כ במשקאות ממותקים? או לכפית סוכר ששמים לילדים בתה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מידיעה? יש לכם מקור לזה?
מה הכוונה "יודע להתמודד"? מה גורמים הממתיקים שהגוף "לא מתמודד" איתם למול הסוכר שגוף כן?
ואתם מתייחסים גם לכמויות סוכר שיש בד"כ במשקאות ממותקים? או לכפית סוכר ששמים לילדים בתה?
לא מידיעה
ואין לי מקור
פעם קראתי את זה, לא זוכרת איפה.
בכל אופן, אין אף איש מקצוע שימליץ להחליף לילדים את הסוכר בממתיק.
ההמלצה היא כמובן להפחית סוכר, אבל ממש לא להחליף אותו בממתיק.

• הוסף לסימניות
לא מידיעה
ואין לי מקור
וזה הבעיה, שמי שנמנע עד כה, או אפילו ידע שהוא שותה רק בשבת דוגמא,
יראה שאין בזה סוכר וירבה במשקאות האלו.

• הוסף לסימניות
אדרבא תפרט איזה מוצרים, שאנשים ידעו,

(הקטע פה שזה בתור פרסומת ברעש גדול, הפחתנו סוכר ואתם מרוויחים...)
לדוג' על השתיה ג'''מ'''פ אין סימון, אבל יש עוד הרבה דברים מתוקים שאין להם סימון אדום
בזמנו אמרו שזה כי הם הורידו סוכר

• הוסף לסימניות
לא מידיעה
ואין לי מקור
כמעט כל אנשי המקצוע שעוסקים בתחום הבריאות ממליצים ממתיק על פני סוכר.
סוכר במשקאות ממותקים הוא אחד החומרים הקטלניים שקיימים

• הוסף לסימניות
הממתיק של יפאורה סוכרלוז הוא יותר בריא ממתיקים אחרים שמסומן עליהם לא לצרוך יותר מ.... מ"ג ליום.

• הוסף לסימניות
מידיעה?
אני קונה לילדים שלי סוכריות ללא סוכר, אני רוצה לדעת אם זה עדיף או לא.

אם זה זיכרון עמום שקראתם את זה איפשהו, אז באופן כללי אני לא סומך על דברים שכתובים באינטרנט אם הם לא מבוססים על מקור אמין, ויכול להיות שגם מה שאתם קראתם הוא לא מקור אמין.

ועוד שאני קראתי הפוך, אבל גם ממקור לא אמין. שממתיקים יכולים לגרום נזקים, אבל הנזקים של סוכר גבוהים בהרבה ו-ודאים הרבה יותר, ולגוף הרבה יותר קשה להשתקם מהנזקים שלהם.

• הוסף לסימניות
מידיעה?
אני קונה לילדים שלי סוכריות ללא סוכר, אני רוצה לדעת אם זה עדיף או לא.

אם זה זיכרון עמום שקראתם את זה איפשהו, אז באופן כללי אני לא סומך על דברים שכתובים באינטרנט אם הם לא מבוססים על מקור אמין, ויכול להיות שגם מה שאתם קראתם הוא לא מקור אמין.

ועוד שאני קראתי הפוך, אבל גם ממקור לא אמין. שממתיקים יכולים לגרום נזקים, אבל הנזקים של סוכר גבוהים בהרבה ו-ודאים הרבה יותר, ולגוף הרבה יותר קשה להשתקם מהנזקים שלהם.
ממתיקים בוודאי לא בריאים, אבל היו על כך הרבה מאוד מחקרים והוכח (לפחות עד כה) שסוכר מזיק הרבה יותר

• הוסף לסימניות
ממתיקים בוודאי לא בריאים, אבל היו על כך הרבה מאוד מחקרים והוכח (לפחות עד כה) שסוכר מזיק הרבה יותר
כן, אבל המציאות היום שאי אפשר להימנע מממתקים לילדים, זה יגרום לקנאה עם חבריהם שכן מקבלים וזה לא בריא לנפש, השאלה מה עדיף. ההנחה שלי היא שנפש בריאה יותר חשובה להתפתחות הרוחנית (והגשמית) של הילד מאשר גוף בריא (כמובן שגם ממתקים זה לא בלי הגבלה ולפי המקובל בכל מקום, לפי הספר "אל תחטאו בילד"), אם יש למישהו הנחה אחרת הוא מוזמן גם להסביר למה.

• הוסף לסימניות
כמעט כל אנשי המקצוע שעוסקים בתחום הבריאות ממליצים ממתיק על פני סוכר.
סוכר במשקאות ממותקים הוא אחד החומרים הקטלניים שקיימים
ממש לא נכון!
וזה מידיעה אישית,
כשהיה לי סוכרת ה. והייתי במעקב דיאטנית מהקופה, שמנו לב שהקפה של הבוקר מעלה לי את הסוכר.
הייתי שמה בו כפית סוכר.
שאלתי אותה- להחליף את הסוכר בממתיק?
היא ממש הזדעזה- לא!
וזה לבן אדם שכרגע הסוכר מזיק לו!!!

(הפתרון שלה היה להפחית את כמות החלב שמכיל הרבה סוכר)

• הוסף לסימניות
ממש לא נכון!
וזה מידיעה אישית,
כשהיה לי סוכרת ה. והייתי במעקב דיאטנית מהקופה, שמנו לב שהקפה של הבוקר מעלה לי את הסוכר.
הייתי שמה בו כפית סוכר.
שאלתי אותה- להחליף את הסוכר בממתיק?
היא ממש הזדעזה- לא!
וזה לבן אדם שכרגע הסוכר מזיק לו!!!

(הפתרון שלה היה להפחית את כמות החלב שמכיל הרבה סוכר)
אין לי כוח להתווכח עם בורות וחוסר ידע.
לכן אני פשוט יפנה אותך לעשות בדיקה קצרה בגוגל ולקרוא מעט מאמרים אקדמאים.
ספוילר: אין מחקר אחד שקבע שממתיקים יותר מסוכנים מסוכר.

• הוסף לסימניות
למה החברות לא מפחיתות סוכר וזהו, בלי עוד שום תוספות??
אז שיהיה קצת פחות מתוק מה קרה?!
למה צריך להוסיף במקום זה ממתיקים??

• הוסף לסימניות
אין לי כוח להתווכח עם בורות וחוסר ידע.
לכן אני פשוט יפנה אותך לעשות בדיקה קצרה בגוגל ולקרוא מעט מאמרים אקדמאים.
ספוילר: אין מחקר אחד שקבע שממתיקים יותר מסוכנים מסוכר.
קראתי וראיתי להפך
אין אף מחקר שממליץ לצרוך ממתיקים כתחליף לסוכר

• הוסף לסימניות
ורק אני מתלונן שבטח הרסו את הטעם של השתיה? מי אוהב בכלל תחליפי סוכר? מאז שטרה הפכו את השוקו שלהם לללא סוכר, אני לא קונה, כי זה לא טעים!!! עזבו מה יותר בריא

• הוסף לסימניות
יש שתיה מתוקה של שוועפס שזה כמעט חצי מכמות הסוכר! מכל המשקאות האחרים
וזה בלי ממתיקים! יש גם מוגז וגם לא
אפשר לראות בערך התזונתי למשל בקוקה קולה יש 2.25 כפית סוכר ב100 מיל' ובשוועפס יש רק 1.25

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה