דרוש מידע "הפסקת אש" חזרה ללימודים?

מצב
הנושא נעול.
אם יש לך רעיון איך לגרום להעסקת ילדים מרחוק בתור מורה
שלילדים אין מסך / מחשב /פלאפון/ זום/ למידה דרך כותר ספרים / אופק חדש/ גלים פרו / וכו וכו
תציעי.
הבנות שוועו בשבוע האחרון לתעסוקה, הבת שלי ואחיניות שלי קמו כל בוקר ורצו להקשיב למרחב הקולי, בהחלט היה עוזר אם המורה/הגננת היו נותנות קצת מעבר לכמה דקות שהקליטו בקו.

אם יש לך רעיון איך לגרום להעסקת ילדים מרחוק בתור מורה
שלילדים אין מסך / מחשב /פלאפון/ זום/ למידה דרך כותר ספרים / אופק חדש/ גלים פרו / וכו וכו
תציעי.
נכון מאד. הדבר היחיד שאני מצפה מהמורות בחינוך החרדי לא להגיד כמה קשה הן עבדו. קצת הערכה לאמהות וקצת צניעות מהמורות. מספיק תגידו: לא עבדנו בשבוע וחצי האחרונים. זהו. ומי שאומר לקצר את הלימודים שוכח שהלימודים אמורים להתחיל בעוד חודשיים ושבוע + . אז אם שבוע וחצי היה מדי הרבה לכם בואו נאריך את זה עוד קצת, יאלה למה לא...

ולכן? זאת סיבה טובה מספיק לא לעבוד כי לא משלמים לי מספיק?
גם הבוס שלי לא משלם לי מספיק בעיני, אז אעבוד שעה פחות בכל יום?
לא.
ואני בצד שלך אם את לא שמה לב.
על העבודה של גג שעה במצטבר ביום של מורה בחינוך החרדי.

אז מומלץ לקרוא טוב לפני שאת מגיבה . גם אם את עייפה כי ישנת שעתיים בלילה...

הבנות שוועו בשבוע האחרון לתעסוקה, הבת שלי ואחיניות שלי קמו כל בוקר ורצו להקשיב למרחב הקולי, בהחלט היה עוזר אם המורה/הגננת היו נותנות קצת מעבר לכמה דקות שהקליטו בקו.
צודקת לחלוטין.

פיתרון יש אבל? לפנות למשרד החינוך? הם לא תחתם.
לפנות לחינוך העצמאי שיגידו למורות ללמד רגיל 4 שיעורים לפחות ביום ? חחח...

אני מעלה כאן מחשבה קטנה שעולה לי לגבי עובדי ההוראה.
בעיני, אחד הדברים הקשים הם שההנחיות לא ברורות באמת לאף אחד.
זאת אומרת, אני יודעת מה העבודה שלי, עושה אותה מהעבודה או מהבית באותה צורה.
ההנחיות לעובדי הוראה, ממש לא ברורות, וגם לא ברור עד כמה השפעתן מועילה באמת. כי באמת, אי אפשר לחנך וללמד מרחוק וגם הכמה דקות האלו, לא באמת מעסיקות את הילדים או מחברות אותם.
נראה לי שבמקום להתרעם, אולי תביאו רעיונות קונקרטיים שהיו יכולות לעזור לכם, אם כי גם כאן יש הסתייגות שמה שעובד אצלך, אצלי, לא יעיל בעליל.

ברור שצריך להחזיר את השבועיים האלו.
זה ממש חוצפה אם לא
לא נראה לי שמישהו באמת מצפה לזה...
רק מצפים לפתיחה של מערכת החינוך ברגע שיתאפשר מבחינה בטיחותית ולא למרוח אותנו בזה שבמילא השנה כבר נגמרת

נכון מאד. הדבר היחיד שאני מצפה מהמורות בחינוך החרדי לא להגיד כמה קשה הן עבדו. קצת הערכה לאמהות וקצת צניעות מהמורות. מספיק תגידו: לא עבדנו בשבוע וחצי האחרונים. זהו. ומי שאומר לקצר את הלימודים שוכח שהלימודים אמורים להתחיל בעוד חודשיים ושבוע + . אז אם שבוע וחצי היה מדי הרבה לכם בואו נאריך את זה עוד קצת, יאלה למה לא...
כל מילה!!!!

צודקת לחלוטין.

אצלנו הפוך.
השיעורים היו מיותרים לגמרי... גם ככה כבר סוף שנה.. וזמן מתוח..
למי חסר עכשיו..
היה סתם מטרד

עזבו את המשק ומקומות העבודה שפתוחים. אנחנו צריכים אוכל גם במלחמה (אפילו יותר הרבה) ואם אין עבודה אין כסף. כמובן חוץ מהמורות והגננות שהמשכורת שלהן מובטחת. ואם אני אשמע עכשיו ממורה שאומרת שהיא עבדה הרבה יותר קשה, כי היא השאירה הודעות בקו (8 דקות) ואפילו ערכה ועידות (20 דקות) אני אכעס מאד... את המשפטים הללו אני זוכרת היטב מהקורונה
אם לא תחפרי לא תקבלי תשובות שיכעיסו אותך.
הכתובת היא אצל הנהלת ביה"ס שלך.
הלמידה בקו קולי המקובל כעת היא סיוט ללומדים ולמלמדים.

כל אמצעי למידה שימציאו,ההורים יכעסו כי הם יהיו במשרה מליאה.
אמהות רבות אמרו לי :תפסיקו עם הקוים האילו אני לא יכולה לעבוד רק מלנהל את המפעל הטלפוני הזה....
עוד נקודה שחשוב להעלות אותה למודעות.

ולא,אני לא מורה.
ועובדת לפי הצרכים במשך היום גם בשעות שונות ומשונות מהרגיל.

אצלנו הפוך.
השיעורים היו מיותרים לגמרי... גם ככה כבר סוף שנה.. וזמן מתוח..
למי חסר עכשיו..
היה סתם מטרד
אולי זה תלוי גיל. מגזר. ואהבת הילד ללימודים / למורותיו...

כמו שאם המורות היו משאירות הרבה זמן ועידה - היו הורים שהיו כועסים , הרבה שעות הפלאפון שלי אצלם -ובצדק. [הרי זה לא הציבור הדתי שם כל ילד עם פלאפון]
וכמו כאן- יש הורים שכועסים ובצדק- על 8 דקות ועידה כי זה קצת.

כשם שפרצופיהם שונים כךדעותיהן... ילדיהם... מורותיהם... וקשב וריכוזם שונה...

אין לי נסיון בזה אבל לפי מה שאני שומעת- מרחב קולי עשיר יותר- לא חייב שכל מורה תנסה להשאיר 5 שעות של עבודה, מניחה שאפשר לדאוג לרוב החומר אוניברסלי ושמישהי מקצועית תשאיר הקלטה אחת לכל בתי הספר/גנים.
כשהייתי ילדה קיבלנו בסוף שנה חוברות עבודה חזרה על החומר הנלמד ומי שהביאה את זה מושלם נכנסה להגרלה, אפשר לעשות חוברת יותר גדולה עם חלוקה לשבועות והתאמות שונות שיהפכו את זה ליותר אפקטיבי.
מכירה רבאים שעושים קבוצת לימוד כל יום אצלם בבית, נכון שכל ילד לא לומד יום שלם כי בבית אין מקום ל30 תלמידים אבל לכל ילד היה שעה וחצי- שעתיים- זה המון בשביל ילד בזמן כזה. (לא כ"כ עוזר לרוב ההורים כי צריך לקחת ולהחזיר אבל אנחנו מסתכלים עכשיו על טובת הילדים)

עריכה- ציטטתי אותך בטעות התכוונתי לצטט את מי שאת ציטטת :)

אם לא תחפרי לא תקבלי תשובות שיכעיסו אותך.
הכתובת היא אצל הנהלת ביה"ס שלך.
הלמידה בקו קולי המקובל כעת היא סיוט ללומדים ולמלמדים.

כל אמצעי למידה שימציאו,ההורים יכעסו כי הם יהיו במשרה מליאה.
אמהות רבות אמרו לי :תפסיקו עם הקוים האילו אני לא יכולה לעבוד רק מלנהל את המפעל הטלפוני הזה....
עוד נקודה שחשוב להעלות אותה למודעות.
אז אולי באמת היה עדיף להכריז על יציאה לחופשה והשלמתה עד ט' באב?
אם המצב הוא שמערכת החינוך החרדית לא הצליחה למצוא פתרון ללמידה מרחוק?

כי היא לא צריכה להשלים 9 שעות עבודה מלאות בלילה..
כי ברור שבבקרים היה לה זמן לשבת להכין הקלטות למרחב קולי / שיעורי זום.
הילדים שלה לא היו משועממים וטיפסו על הקירות.

אני עובדת הוראה שלא תקבל החודש שקל יותר ממה שעבדה בפועל. [עובדת גם בחינוך הפורמלי וגם בבלתי פורמלי], מעצבנת אותי המחשבה שלמורה נשלף מהשרוול כל החומרים וכל המשימות.
(סיפרה לי מורה שנתנה משימה, רק חצי מהכיתה עשתה).
מבינה את התסכול והעצבים, אבל מותר גם להבין את הצד השני. זה לא סותר את הקושי!

נערך לאחרונה ב:
אז אולי באמת היה עדיף להכריז על יציאה לחופשה והשלמתה עד ט' באב?
אם המצב הוא שמערכת החינוך החרדית לא הצליחה למצוא פתרון ללמידה מרחוק?
ויש הורים חרדים לילדים חרדים שעובדים בממ"ח
גם אם המורים יחליטו לשלוח דיסקונקי עם כל החומר מסודר לימים כולל הכל,
זה לא יהיה לימוד יעיל.
ולא תעסוקה, ובטח לא התקדמות בחומר.

ב"ה שזה הצרות שלנו במלחמה הזו, וכל הילדים שלכן בריאים שלמים איתכם בבית, וכן , משגעים אותכם קצת. קצת הרבה.
אף אחד לא פגוע חרדה, ולא פגוע פיזית, שהבעל לא במילואים, ואתן לא לבד בזה.

משהי שלחה לי
משרד החינוך מודיע: כי לאור כניסת הפסקת האש לתוקף, מחר (יום ד' 26/6 ) יתקיימו הלימודים כסדרם בכל מוסדות החינוך בארץ, בהתאם לשגרה מלאה.
הנחיות נוספות יימסרו ככל שיידרש.

בברכה,
דוברות משרד החינוך
זה פייק!!!!
כרגע אין הודעה על לימודים מחר!!!

נערך לאחרונה ב:
1750771114188.png

ויש הורים חרדים לילדים חרדים שעובדים בממ"ח
גם אם המורים יחליטו לשלוח דיסקונקי עם כל החומר מסודר לימים כולל הכל,
זה לא יהיה לימוד יעיל.
ולא תעסוקה, ובטח לא התקדמות בחומר.

ב"ה שזה הצרות שלנו במלחמה הזו, וכל הילדים שלכן בריאים שלמים איתכם בבית, וכן , משגעים אותכם קצת. קצת הרבה.
אף אחד לא פגוע חרדה, ולא פגוע פיזית, שהבעל לא במילואים, ואתן לא לבד בזה.
מה שאני באה להגיד זה, שמערכת החינוך החרדית כבר ניסתה בקורונה, וניסתה בחרבות ברזל, וזה פשוט לא עובד,
הלמידה מרחוק מעצבנת את ההורים שחלקם טוענים שהיא לא מספיקה וחלקם טוענים שהיא משגעת אותם,
המורות והגננות מרגישות שעבדו קשה למרות שבפועל יצאו רק 8 דקות שיחה, וההורים מרגישים מזולזלים ע"י מערכת החינוך שלא עושה מספיק מאמצים
אז במקום כל הגלגל הלא יעיל הזה, שמתסכל את ההורים ואת המורים, פשוט להחליט שבכל הפרת שגרה כזאת מערכת החינוך יוצאת לחופשה, שתושלם אח"כ
יודעת שזה לא יקרה, כי המורות רוצות חופש בלי הילדים בבית :cool:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה