- הוסף לסימניות
??????האם חילוני או ערבי בגיל גיוס שלא משרת האם גם נפסק הסבסוד-אם לא
למה שכל האברכים שיש להם תלוש ישלחו מכתב לתמת שכרגע אני לא לומד בכולל ואני שכיר כמו חילוני או ערבי שלא משרת?
[אולי אני טועה??????????????.}
??????האם חילוני או ערבי בגיל גיוס שלא משרת האם גם נפסק הסבסוד-אם לא
למה שכל האברכים שיש להם תלוש ישלחו מכתב לתמת שכרגע אני לא לומד בכולל ואני שכיר כמו חילוני או ערבי שלא משרת?
אין משהו בחוק או בתקנות שמונע ממשתמט לקבל סבסוד, זה אולי באיומים על סנקציות כלכליות, אבל אין חוק כזה שעברמאיפה לך זאת??????
הורים יקריםאין משהו בחוק או בתקנות שמונע ממשתמט לקבל סבסוד, זה אולי באיומים על סנקציות כלכליות, אבל אין חוק כזה שעבר
הבעיה כאן שהיועמשית קבעה שאי אפשר להכיר בלימודיו של אברך חיב גיוס - ולכן הוא כסתם אדם שלא עובד ולכן הוא לא זכאי לסבסוד, ברגע שהוא עובד הכל טוב.
(מבחינת הצבא ברגע שהוא יעבוד יכול להיות שהוא מסתבך אבל זה לא קשור למעונות)
הסיבה היחידה שהם לא עושים את זה שמפחדים לאבד את המעמד שלהם, בין בעתיד אם יחוקק חוק חדש, ובן בהווה שלא יהיה להם שום גיבוי ציבורי ושום גב - ברגע שהם לא רשומים במוסד, והרי הם כשאר כל אדם מהרחוב שמשתמט.האם חילוני או ערבי בגיל גיוס שלא משרת האם גם נפסק הסבסוד-אם לא
מעולה כי מי שלא חייב גיוס אפשר להכיר בלימודים שלו.הורים יקרים
בהתאם להנחיות משרד המשפטים, אנו מעדכנים כי הדרגה הזמנית שניתנה לאברכים בהתאם להחלטות בג"ץ תעודכן אוטומטית לדרגה קבועה עד סוף שנת תשפ"ה, *ללא צורך בהגשת אישורים או פנייה למוקד.*
העדכון צפוי להתבצע במהלך חודש מרץ 2025.
הזכאים לעדכון הם:
- מי שנולד עד 16.7.1997
- מי שהשלים שירות ביטחון סדיר או נמצא בשירות צבאי
- מי שקיבל פטור משירות ביטחון
*אם אתם נמנים על אחת הקבוצות הללו, הדרגה תעודכן עבורכם באופן אוטומטי.*
*אין צורך לנקוט בפעולה כלשהי.*
בברכה,
אגף עידוד תעסוקת הורים
משרד העבודה
ואברך שכיר?מעולה כי מי שלא חייב גיוס אפשר להכיר בלימודים שלו.
מי שחייב גיוס לא (לדעת היועמשית)
אברך שכיר הוא לא מבקש הנחה מצד זה שהוא תלמיד ישיבה, אז ממילא גם אם לא מכירים בכלל בלימודים שלו - עדיין הוא זכאי לסבסודואברך שכיר?
נכון. כך נכתב במכתב הראשוני. מדובר בפלפול מתחכם ולא נשמע סבירהטענה של היועמשית וכבר העלו את זה באשכול אחר, שהמדינה לא יכולה לתקצב מחמת לימודים תורניים למי שחייב גיוס, מפני שהלימודים התורניים הם הסיבה לאי הגיוס, ומכיוון שלפי החוק אמורים להתגייס אז לימודים כאלו(של חייבי גיוס)לא יכולים להחשב כעילה לסבסוד.
והסיבסוד ממשיך אוטומטי?אברך שכיר הוא לא מבקש הנחה מצד זה שהוא תלמיד ישיבה, אז ממילא גם אם לא מכירים בכלל בלימודים שלו - עדיין הוא זכאי לסבסוד
הוא לא היה אמור להפסיקוהסיבסוד ממשיך אוטומטי?
בעיקרון כןוהסיבסוד ממשיך אוטומטי?
מנא לן?רק אם השכר של 2 ההורים ביחד הוא פחות מ 6,000. או שהאמא לא עובדת.
אני קראתי במקור את הקביעה של היוהמשית לפסול את הסבסוד שם היא מפלפלת שלימוד תורה בזמן שזה לא חוקי (חייבי גיוס) (עפ”ל) לא יכול להיות עילה לזכות בסבסוד.מאיפה לך זאת??????
בעדכונטבטופס הגשת הבקשה מופיע:
צפה בקובץ המצורף 1909818
אבל כשאני באה עכשיו להגיש מחדש בקשה כתוב:
צפה בקובץ המצורף 1909819
אז איך אפשר לשנות את מעמד אברך למעמד אחר?
המייל הזה נשלח לכולם או רק לחברה עם פטור?הורים יקרים
בהתאם להנחיות משרד המשפטים, אנו מעדכנים כי הדרגה הזמנית שניתנה לאברכים בהתאם להחלטות בג"ץ תעודכן אוטומטית לדרגה קבועה עד סוף שנת תשפ"ה, *ללא צורך בהגשת אישורים או פנייה למוקד.*
העדכון צפוי להתבצע במהלך חודש מרץ 2025.
הזכאים לעדכון הם:
- מי שנולד עד 16.7.1997
- מי שהשלים שירות ביטחון סדיר או נמצא בשירות צבאי
- מי שקיבל פטור משירות ביטחון
*אם אתם נמנים על אחת הקבוצות הללו, הדרגה תעודכן עבורכם באופן אוטומטי.*
*אין צורך לנקוט בפעולה כלשהי.*
בברכה,
אגף עידוד תעסוקת הורים
משרד העבודה
לכולםהמייל הזה נשלח לכולם או רק לחברה עם פטור?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים