דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

יש מישהו שקיבל בתחילת שנה דרגה זמנית עד ה 28/2 ואחר כך עידכן מסמכים של סטודנט או שכיר וקיבל דרגה עד סוף השנה??

שלום וברכה
ילדה שנולדה בשבוע האחרון ועדיין ל עודכנה במשרד הפנים,
איך ניתן לרשום אותה למעון ?

לא נותן
והמספר לא מעודכן באיור האישי.

צרי
שלום וברכה
צריך לחכות שירשמו אותה במרשם האוכלוסין, זה לוקח כמה ימים (אני יודעת ממשהי שנולדה ב 26.02 ורשמו אותה אתמול...) אבל יכול להיות שזה תלוי באזור?
יתכן שלפני כן צריך לעשות רישום שם לנולד

בעלי אברך ונולד אחרי יוני 1997
עשה שלב ב' במלחמה ולכן ככל הנראה פטור מגיוס
היה לנו לפני חודש הערכה בעדכונט שהדרגה נגמרת ב28.2
עכשיו מעודכן שם גם על חודש מרץ סבסוד, ללא ההערכה שנגמר ב28.2, אבל לא מופיע כל החודשים עד סוף השנה
פניתי אליהם בצאט, אולי יועיל פה
אני מאוד מקווה שהנציגה דוברת אמת
1741253611943.png

הלחץ החרדי המתגבר לאחרונה ככל הנראה הוא הגורם לתזמון של ההדחה וזה שיטת ההשתקה של ראש הממשלה לחברי כנסת החרדים לומר להם הנה לא שכחנו אותכם אנחנו דואגים לכם וכו' אגב הדחת גלנט גם הייתה אחרי לחץ חרדי שנבעה משליחת צווי הגיוס הקודמים
אז לדעתך בקרוב ידיחו גם את כץ? (אחרי ההודעה שיש צוים בדרך, ובמספר גבוה פי כמה מגלנט)
מה תגיד עכשיו אין בררה וזה היועמשית ולכן מדיחים? גם אז זה היה היא.

לא יודעת מה יהיה
ומה גודל האירוע.
נבואה ניתנה לשוטים

יודעת מה היה כבר
החרדים הסכימו לרפורמות משפטיות תחילה
ביבי התקפל בפני הפגנות קפלן
בלי קשר לממשל אמריקאי כזה או אחר - ביבי התקפל מול ההפגנות
והחרדים נשארו בלי חוק גיוס.
ועם הרבה פחות ליגיטמציה לחוק כזה.
ועם הרבה מוטיבציה של המפגינים לסכל את חוק הגיוס באותה שיטה של לחץ שהצליחה להם.

אנחנו צריכים חוק גיוס תחילה
לא רפורמות והדחות "במקום".
חוק הגיוס כרגע הוא בעיה.
א - לפני משפטי - אין רוב בכנסת לחוק גיוס שיתאים לנו.
ב - וגם אם יהיה - בג"ץ יפסול אותו ככל הנראה.
מצד אחד החכים שלנו באמת ישנו הרבה זמן אבל מצד שני זו גם חתיכת סוגיה לוהטת ומסובכת מסובכת מסובכת.
לכל מי שעדיין לא הבין את האירוע, אין אבל אין סיכוי בעולם להעביר את חוק הגיוס\חוק המעונות כל עוד היועמשי"ת קיימת, הרי לכל מי ששכח, כל האירוע הזה של הפסקת סבסוד מעונות יום לחייבי גיוס התחיל בדרישה הזויה של הגב' הנ"ל, ובפלפולים משפטיים הזויים שאי אפשר לסבסד משהו שלומד כל זמן שצריך להתגייס, ואי לכך אין כל סיכוי להעביר שום חוק כל עוד לא יעיפו אותה מכס "המלכות"
והאשם הבא יהיה בג"ץ אם אני מבין נכון את הסדר?

הם מסוגלים לעשות הכל. כרגע כל הפתרונות שפורסמו הם פתרונות שכדי לבטל אותם צריך לבטל למליוני אנשים במדינה.
או לחוקק חוק שמי שחייב גיוס לא מקבל הנחה במעון, ולא משנה מה הוא עושה. אבל בשביל זה צריך איזה מיהרה אחת מתוך הממשלה, שיכולה לחוקק חוקים...
לכל מי שחושש מההכנסה עוד חצי שנה- בעקרון אם פותחים עסק אמיתי זה לא אמור להיות בעיה רצינית, מקסימום- לא מקזזים הוצאות. אם אתם מוכרים נגיד סלטים בשטיבלאך כל שבוע- 50 קופסאות ב18 שקל כל אחד- בלי קיזוז ההוצאות זה מספיק.

שאלה למבינים ולבקיאים:
עפ"י חוק אם אחד ההורים מקבל קצבת נכות ישנה זכאות לסבסוד מעונות.
מי שמוכר כנפגע פעולות איבה - ומגיש בקשה לדרגה ולקצבת נכות מביטו"ל - גם הוא נחשב כמקבל קצבת נכות. [נראה לי פשוט.]
השאלה היא כך:
למי מגיע דרגה וסבסוד במעונות?
למי שיש קיצבה חודשית קבועה מביטו"ל עבור הנכות שלו?
או שמא - כמו שאפשר בנפגע פעולות וכו' וכן באשר נכויות - לקבל דרגה עבור מעון אפי' בקיצבה חד"פ עבור הנכות [נכות עד 20% מזכה במענק חד פעמי]. היות וסו"ס יש לו דרגת נכות קבועה.

ובקיצור:

האם מקבלים לפי קיצבה קבועה?
או לפי דרגת נכות אפי' בקיצבה חד"פ?
וההבדל יהיה במי שנקבע לו דרגת נכות קבועה של עד 20% - שזכאי מחמתה לקיצבה חד פעמית,
שמחד הוא נכה קבוע
ומאידך הוא מקבל קיצבה חד"פ בלבד.

מקווה שהובנתי, זה מאוד חשוב לי אשמח לעונים!

חוק הגיוס כרגע הוא בעיה.
א - לפני משפטי - אין רוב בכנסת לחוק גיוס שיתאים לנו.
ב - וגם אם יהיה - בג"ץ יפסול אותו ככל הנראה.
מצד אחד החכים שלנו באמת ישנו הרבה זמן אבל מצד שני זו גם חתיכת סוגיה לוהטת ומסובכת מסובכת מסובכת.
אנשים לא אוחזים
כל חוק שיעבור הוא יותר טוב מהמצב הנוכחי,

כרגע החוק אומר שכולם מחויבי גיוס, יחד עם סנקציות אישיות ועל המוסדות.
עדיף להעביר את המצב הנוכחי בחוק, שלפחות זה ישחרר את כל האלה בגילאי 26 ומעלה.

אנשים לא אוחזים
כל חוק שיעבור הוא יותר טוב מהמצב הנוכחי,
לא לא לא.
כרגע - כולם בצרה זה לפחות חצי נחמה ופחות מפחיד ופחות רציני. אבל אם יהיה חוק בהסכמה החרדים שהם מאשרים לצהל וגופיו לגייס אלפי בחורים נושרים ולהטיל סנקציות על הלומדים ועל המוסדות - ה"י.
כרגע החוק אומר שכולם מחויבי גיוס, יחד עם סנקציות אישיות ועל המוסדות.
זה בדיוק, תפסת מרובה לא תפסת. כשאתה מנסה להלחם במליון איש - לא תצליח גם לא על אחד. אבל עם גם אותם מליון מאשרים לך להלחם במאה מתוכם - אתה תצליח. ואני מודע לכל הסנקציות והכל., אני כרגע ספצפית כותב על נושא הגיוס, לא עליהם שהם חצי סוגיה אחרת.
עדיף להעביר את המצב הנוכחי בחוק, שלפחות זה ישחרר את כל האלה בגילאי 26 ומעלה.
אשמח להסבר ממך איזה חוק אתה רוצה שיהיה עכשיו ושלדעתך יאושר בבגץ וכו

והאשם הבא יהיה בג"ץ אם אני מבין נכון את הסדר?
הוא הראשון ביחס לחוק הגיוס
אבל היועמ"שית זה שם קוד לאלף תעלולים תקציביים
כי בג"ץ לא יכול נניח לעצור את תקצוב אופק חדש בקלות כמו יועמ"ש האוצר
ובקיצור בג"ץ זה משאית ענק שקשה להזיז פקידות זה אופנוע שקל לנווט דרכו

הוא הראשון ביחס לחוק הגיוס
אבל היועמ"שית זה שם קוד לאלף תעלולים תקציביים
כי בג"ץ לא יכול נניח לעצור את תקצוב אופק חדש בקלות כמו יועמ"ש האוצר
ובקיצור בג"ץ זה משאית ענק שקשה להזיז פקידות זה אופנוע שקל לנווט דרכו
רק תזכיר לי מי פקד על עצירת התקציבים לישיבות. אני פשוט לא זוכר.

רק תזכיר לי מי פקד על עצירת התקציבים לישיבות. אני פשוט לא זוכר.
טוב אם אתה לא זוכר אחרי ששתינו כתבנו בהודעה שזה הבג"ץ תבדוק בכיון של ...
לא חולק על זה
אבלל מי מונע את הטריקים
זה לא בג"ץ זה מיליון אנשים קטנים בדרך

מישהו שיודע אם יש מחויב גיוס ויש לו עדיין דרגה (יכול להיות בטעות- או ששלח טופס לעדיכונט) אם יכולים לבקש ממנו את הכסף חזרה אחרי כמה חודשים

שלום וברכה
אני לפני כמה שנים רשמתי ילד למעון עוד שהייתי בבית חולים עם מספר זהות.
מוזר מה שאת מספרת.
מרשם האוכלוסין זה שם לא מס' זהות שאת זה יש איך שהתינוק נולד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה