דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

הגיעה אליי שמועה שיש קורסים שממומנים ע”י משרד העבודה לחרדים ”כביכול” לעזור לנו לצאת לשוק העבודה ומי שעושה קורס כזה יהיה זכאי להנחה בתמת
אצלנו יש קורסים כאלה של כיוונים נגיד קורס בשוק ההון 3 מפגשים זה לא משהו רציני ואם זה יכול לפתור לנו את הבעיה זה מעולה
אשמח אם מישהו יודע לבדוק את זה לעומק

הגיעה אליי שמועה שיש קורסים שממומנים ע”י משרד העבודה לחרדים ”כביכול” לעזור לנו לצאת לשוק העבודה ומי שעושה קורס כזה יהיה זכאי להנחה בתמת
אצלנו יש קורסים כאלה של כיוונים נגיד קורס בשוק ההון 3 מפגשים זה לא משהו רציני ואם זה יכול לפתור לנו את הבעיה זה מעולה
אשמח אם מישהו יודע לבדוק את זה לעומק
קצת מוזר, בדקתי את התנאים וזה ללימודים של 24 שעות שבועיות.
לא קורס של כמה שעות בודדות.

להלן מכל-זכות:
הורים לומדים
הורה לומד הוא מי שמתקיים לגביו אחד מ-3 התנאים הבאים:
הורה שלומד בהיקף של 24 שעות שבועיות (אקדמיות) ומעלה באחד ממסלולי הלימודים הבאים:
קורס להכשרה מקצועית שאורכו אינו יותר משנתיים, ובתנאי שהוא בפיקוח או במימון של משרד ממשלתי.
אולפן לעולים חדשים.
לימודים לתואר ראשון או שני במוסד אקדמי מוכר, כולל מכינה, השלמה והסבה לתואר (לימודי רפואה ולימודי וטרינריה ייחשבו לימודים לתואר ראשון לכל אורכם).
לימודים לצורך תעודת הוראה, שמוכרים על-ידי משרד החינוך.
לימודים בפיקוח או במימון של משרד ממשלתי המיועדים לעידוד השתלבות בשוק העבודה או העלאת פריון העבודה במשק, במסלולים שמפורטים בברשימה זו.
לימודים לתואר הנדסאי או טכנאי (כולל מכינה, השלמה והסבה לתארים אלה) במוסד שמוכר על-ידי המכון להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה"ט) או על-ידי משרד החינוך.
לימודים במסגרת מוסדות תורניים שנתמכים על-ידי משרד החינוך, בהתאם להיקף השעות שנדרש על-ידי משרד החינוך, ובמוסד מתקיים פיקוח על נוכחות, מטעם משרד החינוך. הזכאות לתמיכה היא עד ל-28.02.2025. הוראות לגבי הזכאות לאחר תאריך זה יפורסמו בהמשך.
הורה שלומד לימודים לתואר ראשון או שני מוכר באוניברסיטה הפתוחה, ומתקיימים כל התנאים הבאים:
הלימודים הם בהיקף של 3 קורסים לפחות בסמסטר.
הקורסים הנלמדים מזכים בנקודות זכות לתואר.
הורה שעוסק בעבודת מחקר במסגרת מלגה. גובה המלגה צריך להיות לפחות 3,159 ₪.

בדקתי עכשיו וראיתי שהחזירו את הדרגה גם לחודש הזה ואני חייב גיוס
(ולא הוציאו הודעה ;))
אצלי לא :(
ולבעלי יש עוסק פטור מלפני שנתיים כבר, והוא מעל גיל גיוס רק שאין לו פטור.
דיברנו עם אגודת ישראל לפני כמה שבועות והם אמרו שלא אמורה להיות בעיה,
בעוסק הפטור דווחנו שאין הכנסות, אולי זה בגלל זה?
והנה הדרגה בוטלה לנו :(
מה עוד אפשר לעשות???

כן, קרוב לוודאי שזה בגלל זה
עוסק פטור חייב להרוויח מינימום 3 ומשהו אלף כדי להיות זכאי לדרגה
כך שאם דיוחתם שאין הכנסות והוא חייב גיוס, הגיוני שהדרגה תתבטל
אתם אבל יכולים להגיש בקשה לעדכון דרגה עם מסמך חדש שאתם מצהירים על 3 החודשים האחרונים את הסכום שהם רוצים + שוב 3 תלושי שכר של האמא מקבילים,ואז יבחנו את זכאותכם מחדש

אצלי לא :(
ולבעלי יש עוסק פטור מלפני שנתיים כבר, והוא מעל גיל גיוס רק שאין לו פטור.
דיברנו עם אגודת ישראל לפני כמה שבועות והם אמרו שלא אמורה להיות בעיה,
בעוסק הפטור דווחנו שאין הכנסות, אולי זה בגלל זה?
והנה הדרגה בוטלה לנו :(
מה עוד אפשר לעשות???
אם הוא מעל לגיל גיוס. לכאורה לא אמור להיות בעיה. כל הבעיה זה לאברכים בגיל גיוס.

כן, קרוב לוודאי שזה בגלל זה
עוסק פטור חייב להרוויח מינימום 3 ומשהו אלף כדי להיות זכאי לדרגה
כך שאם דיוחתם שאין הכנסות והוא חייב גיוס, הגיוני שהדרגה תתבטל
אתם אבל יכולים להגיש בקשה לעדכון דרגה עם מסמך חדש שאתם מצהירים על 3 החודשים האחרונים את הסכום שהם רוצים + שוב 3 תלושי שכר של האמא מקבילים,ואז יבחנו את זכאותכם מחדש
עוסק פטור בחצי שנה הראשונה יכול להצהיר על 0 , לא?
לא חתמו על התבחינים שמשנים את זה...

לתועלת הציבור. ואשמח לשמוע אם עוד מישהו ניסה:
ע"פ החוק תואר של רב עיר מוגדר כתואר ראשון (מצורף כאן הערעור ופסק הדין https://www.psakdin.co.il/Court/האם-תואר-רב-שקול-לתואר-אקדמי)
- זאת אומרת א"כ שלימודים לרבנות נחשבים כלימודים אקדמאים, שמזכים בסבסוד. התקשרתי למשרד התמ"ת והוכחתי להם את זה,ה הם ביקשו שאשלח להם טופס של מבחן שעשיתי וכן מער שעות שבועיות, מכיון שאין מערכת כזו, הלימודים הרי לא נעשים במוסד אקדמי... אז שלחתי להם טופס חתום מהמכון בו אני לומד עם חתימה בכתב יד ובו כתוב שאני חוזר ולומד את החומרים 24 שעות שבועיות. תכל'ס הייתי על הקו המון זמן בתחילה אמרו לי שזה לא תופס. אחרי שהסברתי להם שע"פ החוק אני בעצם כן זכאי, אמרו לי ששולחים את הפרטים לרו"ח שלהם ויעדכנו אותי.

מישהו יודע מה לגבי ההוראות החדשות? בהתחלה אמרו שיגיע באמצע החודש, שהוא כידוע כבר עבר. עד מתי נחכה בחוסר וודאות, ובאלפי שקלים בחודש?
השר כמובן עסוק בכל מיני רפורמות שמאוד תורמות לכלכלה, רק אותנו אפשר לדחות עוד ועוד?
חוסר הוודאות היא הגזירה הכי גדולה! יותר מביטול הסבסוד!

מישהו יודע מה לגבי ההוראות החדשות? בהתחלה אמרו שיגיע באמצע החודש, שהוא כידוע כבר עבר. עד מתי נחכה בחוסר וודאות, ובאלפי שקלים בחודש?
השר כמובן עסוק בכל מיני רפורמות שמאוד תורמות לכלכלה, רק אותנו אפשר לדחות עוד ועוד?
חוסר הוודאות היא הגזירה הכי גדולה! יותר מביטול הסבסוד!
הוראות לגבי מה? תבחיני הסבסוד? אמור להתפרסם משהו חדש?

בעלי חייב גיוס 4בחודש זה עדיין מופיע לנו דרגה
אני לא יודעת מתי ישתנה
וחוץ מזה אם פתחנו עוסק פטור מתי צריך להעלות מסמכים וכו ..

אני משאירה את הילד כי אני ראיתי שלחודש זה יש דרגה מה אני יכולה לעשות כרגע ?
עד מתי המצב יהיה לא ברור

אם מגישים כעת בקשה לסבסוד על סמך העוסק פטור האם האישה צריכה להגיש תלושים נוכחיים? או שזה מחושב לפי מה שהגישו בתחילת שנה?
יש למשהו מידע אמין?

בעלי חייב גיוס 4בחודש זה עדיין מופיע לנו דרגה
אני לא יודעת מתי ישתנה
וחוץ מזה אם פתחנו עוסק פטור מתי צריך להעלות מסמכים וכו ..

אני משאירה את הילד כי אני ראיתי שלחודש זה יש דרגה מה אני יכולה לעשות כרגע ?
עד מתי המצב יהיה לא ברור
עד תחילת החודש הבא שיקבלו מהתמת

אחרי שפתחתי עוסק פטור, אני ממלא טופס 4 חתום ע"י יועצת מס, ואז רק מעלה את זה בעדכונט עם אישור עוסק פטור וזהו, או שצריך למלא היכן שהוא בקשה לשינוי סיבת הזכאות?
או שבכלל צריך להגיש בקשה חדשה כולל נתוני האשה וכו'?
תודה!

אחרי שפתחתי עוסק פטור, אני ממלא טופס 4 חתום ע"י יועצת מס, ואז רק מעלה את זה בעדכונט עם אישור עוסק פטור וזהו, או שצריך למלא היכן שהוא בקשה לשינוי סיבת הזכאות?
או שבכלל צריך להגיש בקשה חדשה כולל נתוני האשה וכו'?
תודה!
הבנתי שצריך להעלות בעדכונט

מה קורה עם התמת!?!? פתאום היום השתנה הדרגה במרץ לדרגה 12
זה אחרי שווידאתי במהלך חודש מרץ שאני זכאית להמשך סבסוד מול נציגה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה