עזרה הפרעת קשב וריכוז+ ניקיון מוגזם התחתנו!! איזה ייאוש

מצב
הנושא נעול.
תפעול בית זה לא מתפקידיו של גבר נקודה.
למה את לא אומרת הפוך שהתפקיד של האישה הוא להיות בבית ולא לעבוד?
הקללה של העבודה היא על הגבר, היום נשים בחרו לקחת בעול הפרנסה כדי שהגבר יוכל לשבת וללמוד וכד'
מן הראוי שהגבר יעזור לאישה בבית.

אבל עזבי גם אם לא היה מתפקידו של הגבר לעבוד וכו'
בעל שרוצה בטובת אשיתו ורואה שקשה שלה יבחר לעזור לה ולהקל עליה את הקושי בסוף הוא רוצה אישה שמחה.
האישה היא לא העבד של הגבר והיא לא אמורה להפוך למשרתת שלו זה הבית גם שלו וכמו שילדים לוקחים חלק בעזרה של הבית גם הבעל ויש לו יותר מחויבות אפילו מילדים כי שהוא בחר להתחתן הוא צריך להבין שיש דרישות בסיסיות לחלק ממערכת יחסים והקמת משפחה.

מן הראוי שהגבר יעזור לאישה בבית.

בעל שרוצה בטובת אשיתו ורואה שקשה שלה יבחר לעזור לה ולהקל עליה את הקושי בסוף הוא רוצה אישה שמחה.
ענית לעצמך
מין הראוי, בעל שרוצה, יבחר...
בקשר לשאלתך הראשונה. צודקת. אכן נשים אמורות להיות בבית, זה המצב הטבעי, מה שקורה היום הוא הכרח שלא תואם את הגוף, הנפש והמוח הנשי. (כוונתי גם לעובדה שנשים לא מעוניינות להיות עקרות בית, זה חלק מהמצב הלא טבעי של העולם שלנו)
אבל מכיוון שהאשכול לא נגע בנושא הזה, וכן עלו כאן משפטים בסגנון של "כל בעל חייב לעזור לאשתו אחרת הוא לא בעל טוב ומעניק ואוהב" לא נגעתי בזה
כל בעל אמור לרצות לעזור לאשתו כשהיא צריכה עזרה. לא חייב.

אוקי, לפעמים זה חובה
מצבים מסוימים לא הופכים לחובה גורפת

לפותחת האשכול
ועם לקרוא תגובות קודמות (: ממש חרשתי בקפדנות, ואני מקווה שלא פספסתי שום הודעה (כי כקש"רית אני מדלגת לעיתים על טקסטים גם באופן לא רצוני).
נראה לי שלא הציעו כאן טיפול קוגפאן, שהוא שיטת טיפול הניתנת אצל מרפאות בעיסוק שהתמחו בה. עניינו הוא שיפור התפקודים הניהוליים.
מאחלת לך המון הצלחה!!! ושתגיעי רחוק בכל דרך שתבחרי לצעוד בה.

אני מעריכה מאוד את התגובות המושקעות שלכם .
כל תגובה נותנת כוח.
תודה רבה על כל מספרי הטלפון.
מעניין אותי להראות לבעלי את האשכול בערב.

מסקנה מחויכת- - - מרוב שחיפשתי כותרת שיהיה מסקרן להיכנס לאשכול- - גררתי על עצמי ייעוץ לשלום בית חינם כבונוס על הייעוץ לגבי עוזרת/לימודי סדר וניקיון.

אני לוקחת לתשומת ליבי כל רעיון שאכן מתאים לבעלי קש"ר אך אני מוחה נמרצות על הקשר בין בעיות קש"ר
לחוסר אכפתיות כלפי בן הזוג.

קיבלתי עכשיו למייל-
1751284682544.png

יש המלצות על אחת מהתחום??

@עוד 836 משתמשים יקרה.
הרבה עצות חכמות נכתבו באשכול.
אני רוצה לשלוח לך חיבוק וירטואלי חם.
את מדהימה והרצון שלך לשפר בעז"ה יקדם אותך לאנשים הנכונים שיעזרו לך לצלוח את הים הזה.
מצרפת קובץ על יום בחיי מתמודד עם קש"ר
חיוך ודמעה יחדיו.

קבצים מצורפים

• 1751284677777.png
    1751284677777.png
    KB 207.4 · צפיות: 29
נערך לאחרונה ב:
@עוד 836 משתמשים יקרה.
הרבה עצות חכמות נכתבו באשכול.
אני רוצה לשלוח לך חיבוק וירטואלי חם.
את מדהימה והרצון שלך לשפר בעז"ה יקדם אותך לאנשים הנכונים שיעזרו לך לצלוח את הים הזה.
מצרפת קובץ על יום בחיי מתמודד עם קש"ר
חיוך ודמעה יחדיו.

צפה בקובץ המצורף 2001024
תיאור מדויק

המחשבות הן כמו כביש בלי חוקי תנועה, רכבים רבים ואנרכיה מושלמת.

הוא עוזר מאוד הרבה. אבל תכל'ס, אני זו שנמצאת רוב הזמן בבית ועושה את הבלגן..
בעלי עובד רוב היום, מחוץ לבית
מאוד לא נחמד לו לפנות אחרי כוסות קפה ריקות שלי..להחזיר את החלב למקרר שאני הוצאתי,,
הוא מרגיש הפיליפיני שלי וזה לא נעים לא לי ולא לו.
ובבקשה- - -
אני לא באה לבקש כאן עצות לשלום בית.
אם ככה שלא ירגיש רע כשהוא מכניס עוזרת (פיליפינית) הביתה כדי שהוא לא ירגיש כך מרגיש לי הרבה יותר נכון לשניכם בתור מבולגנת בנשמה + קש"ר אני יכולה חהגיד לך שברגע שיורד לך הלחץ ואת יודעת שהעול לא עלייך אוטומטית יהיה לך קל יותר להגניב את הכוס ששכחת לתוך הפח כשהוא לא שם לב כי בכל השאר העוזרת מטפלת וכמובן שלא מזיק פעם ביומיים שלו לקחת כדור ולהסתער על הבית (בחשק רב או אפילו בלי)

קראתי את כל האשכול אבל זה מסובך להתחיל לצטט את התגובות הרלוונטיות שבאותה דעה שלי או בדעה שנגד... אז אני כותבת מה שאני חושבת על כל הנושא.

אני עם הפרעת קשב. מאובחנת. נוטלת תרופות בתקופות שאפשר (ותשאלו את המכון הטרטולוגי ותתפלאו שזה לא כזה שחור ולבן לגבי הריון או הנקה).
אני בלאגניסטית ומתקשה בתפקוד של הבית. בעלי מגיע מבית של חולי ניקיון ותתפלאו לשמוע כמעט כולם שם עם הפרעת קשב.
לצערי, בעלי לא הצליח לשנות אותי לכיוון שלו.
עם השנים בניתי לי הרבה תשתיות והרגלים שעוזרים לי מאד אבל עם המשפחה שגודלת ב"ה זה מאבק כל פעם מחדש.

יש תקופות שאני מביאה עזרה (מאד קשה פה למצוא)
יש תקופות שאני עושה לי מבצעים (עם קש"ר זה לא מחזיק מעמד מידי הרבה זמן)
למדתי אצל יעל זלץ ואימון קשב.
הכל עוזר אבל אדם עם קש"ר נשאר איתו לכל החיים.
זה לא משהו שמשתנה. אפשר לאמן את המוח, לתרגל אותו ויש שיפור מדהים אבל א"א להפוך אדם עם קש"ר לאדם בלי קש"ר!!
וכל טריגר הכי קטן יכול להחזיר אחורה.

לגבי עוזרת-
אני שונאת להכניס הביתה עוזרת
חוץ מזה שכמו שכתבתי קשה להשיג כאן (אבל כשממש צריכים אז גם מצליחים.)
בשנתיים האחרונות הייתי ב"ה מוגבלת בתפקוד שלי תקופות ארוכות עקב שמירות. כשהבית הגיע למצב מזעזע הצלחתי למצוא. וזה אף פעם לא היה 'כמו שאני אוהבת'
אבל כשהאופציות הם (כמעט)סדום ועמורה או בית מאורגן פחות או יותר ולא כמו שאני אוהבת הבחירה ברורה.
(בתקופה מסויימת היה לי 3 פעמים בשבוע עזרה. ראשון- מישהי שבאה לסדר, שלישי- מנקה ל-5 שעות וחמישי עוד פעם זו שמסדרת ואמרתי לבעלי שאני מרגישה בכלוב מזהב...)
אם מוצאים מישהי מוצלחת שהיא בראש שלך והיא ממש מנהלת את המשק בית- כמו שכתבו שבזמן הזה אפשר להגדיל הכנסות וכו') לא תמיד צריך אותה 4 שעות ביום. כי התשתית נשארת.
לפני תקופה הכנסתי עוזרת חדשה הביתה. אותם דברים שלקחו לה אז 3 שעות היום היא עושה בשעה וחצי. היא כבר מכירה יותר טוב את הבית, הבית נשמר יותר מסודר מפעם לפעם.
גם לי יותר קל לשמור על הסדר.
יותר קל לבקש מילדים לאסוף את המשחקים שלהם אם הבסיס היה מסודר לפני.

ואגב מיתוס שראיתי כאן- החלוקה בין אנשים עם הפרעת קשב לכאלו שלא בכלל לא תלויה במידת הסדר או הניקיון שלהם.
אני מכירה המון המון אנשים מתוקתקים שהפרעת הקשב שלהם מתבטאת בדברים אחרים לחלוטין. עבודה, לימודים, התפרצויות כעס, מחשבות שליליות אוטומטיות ועוד ועוד...

המון הצלחה

בלת"ק חלקי.

יש לי מישהיא מעולה ממש להמליץ בירושלים.

איך אפשר לכתוב לך באישי?

יש לי הרבה פינות משלי...
מוזמנת לראות איזה בלאגן הולך שם
ואני חיה די בשלום איתם
אבל מתוך הבלגאן יכול לצאת הסדר
כלומר: שתלכי אחד על אחד השבוע אני לוקחת פרויקט את הפינה הזאת חוק ולא יעבור אחרי שבוע אני מוסיפה וכו וכו
לאט ובטוח אבל בסוף זה חודר פנימה אל תוככי הנפש ורואים שינוי בשטח
ואני מאחלת לך המווווווווווווווווון הצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!

צריך לדייק, זו לא אשמה, זו אחריות.

להסיר ממנה אחריות, זה ממש חסר אחריות...
ברור!!! שיש לה אחריות!!!
כל אחת תיקח את הרמה וסגנון שלה
יש לה אחריות שהילדים יאכלו, ישנו וכל מה שצריך
כל בית והסטנדרטים שלו! כל אישה והסטנדרטים שלה! ואף אחד לא יחליט מה נכון לה ולילדייה. כמה שזה מעצבן...
ואם מבחינתה "חלק מהאחריות שלה" זה ספונג'ה כל יום אז בבקשה, שתביא מישהו שיעשה את זה.
אבל אף אחד לא דורש מאיתנו להיות מי שאנחנו לא!! בחיים!!
ומי שחושב ככה, סלי חה אבל הוא לא מונח.

בקיצור כל היכולות שסיגלת לעצמך זה נפלא! אבל זה לא נוגע למופרעי קשב!!

הייתי חייבת להגיב על זה- ממש אין קשר בין התחשבות וערך אחד לשני לבין לנקות אחרי כי אף אחד פה לא פיליפיני שלי. מי שמכיר מקרוב אנשי קשב יודע שהם הכי היו רוצים בעולם להשאיר אחריהם מאורגן ומאוד חשוב להם השני, אבל הם לא מסוגלים, ואני בכוונה משתמשת במילה הזו ומי שבאמת חי עם כאלו אנשים יסכים איתי. חשוב שתהיה את ההפרדה בין האנשים המדהימים האלו עם היכולות והכוחות שיש רק להם לבין המסוגלות שלהם.
לא הבינו אותי נכון וכבר כתבתי הבהרה
מוזמנת לדפדף ולראות ולהנות
עמכם הסליחה ובהצלחה רבה

רוב המטפלות שתדברו איתם על הנושא של הסדר והנקיון מיד יקשרו את זה לסדר "בפנים" רגשות\תיסכולים\עצבנות יתר ועוד היד נטויה

הוא- מפריע לו שהעוזרת תארגן את הבית במקומך,
מאיפה לקחת את זה? אני הבנתי שהכוונה פשוט לנסות למצוא פתרון מעמיק יותר לבעיה... זה הכל!! זה לא סותר כן להיעזר בשירותיה של העוזרת.
אל תכנסו למקומות שלא ביקשו ממכן...."חכמות גדולות"...
ובבקשה- - -
אני לא באה לבקש כאן עצות לשלום בית.
כבר פעמיים זה נכתב, לתשומת לב.
כל ה"יועצות הזוגיות" למינהן, אנא להתמקד במטרה לשמה נפתח האשכול!
יש עצה איך לעזור לאישה מבולגנת להשתלט יותר? מצוין! נשמח להחכים!
ואם לא- כל התשובות המלומדות שקראתי לעיל רק מרפות את ידיה (של זו שרוצה באמת לעשות עבודה עם עצמה וזה אפשרי!!!) במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב מרפה את ידי שני בני הזוג... אנא היו זהירות!!
אגב, מי ש"בטעות" "מתפלקת" לה מילה טובה או מחמאה , תבוא עליה הברכה!

מאיפה לקחת את זה? אני הבנתי שהכוונה פשוט לנסות למצוא פתרון מעמיק יותר לבעיה... זה הכל!! זה לא סותר כן להיעזר בשירותיה של העוזרת.
אל תכנסו למקומות שלא ביקשו ממכן...."חכמות גדולות"...

כבר פעמיים זה נכתב, לתשומת לב.
כל ה"יועצות הזוגיות" למינהן, אנא להתמקד במטרה לשמה נפתח האשכול!
יש עצה איך לעזור לאישה מבולגנת להשתלט יותר? מצוין! נשמח להחכים!
ואם לא- כל התשובות המלומדות שקראתי לעיל רק מרפות את ידיה (של זו שרוצה באמת לעשות עבודה עם עצמה וזה אפשרי!!!) במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב מרפה את ידי שני בני הזוג... אנא היו זהירות!!
אגב, מי ש"בטעות" "מתפלקת" לה מילה טובה או מחמאה , תבוא עליה הברכה!
מי שרוצה תשובות ממוקדות שיכתבו שאלות ממוקדות
ולא מגילה שלימה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה