על זה הויכוח האם ירד המחירים (דרסטי?) או לא ירדו ואפילו יעלואבל כמובן שכל זה לא נכון בגלל שמה שהיה לא יהיה ומחירי הדירות עומדים לרדת דרסטית והשכירות תפסיק לעלות (בפרט אם יהיו הרבה שוכרים אז לשוכרים יהיה יותר כח להילחם במחירי השכירות) ויש חישוב פשוט ש5 זה יותר מ3...
אבל בכל זאת, מי שהאמין לזה לפני 5 שנה זה המצב שלו כיום.
לכאו' כדאי עכשיו לקנות מי שיכול כי בנתיים המחירים ירדו בגלל העלאות הריבית והמלחמה ועוד כרגע לא יודעים מה יהיה אבל יש סיכוי סביר שיעלה וגם אם יירד עוד קצת בטווח הארוך וודאי יעלה ולכן מי שיכול איני רואה סיבה לא לקנות עכשיו.לסיכום- לקנות או לחכות ולשכור ורק אח"כ לקנות?
מה ההבדלאני יחזור שוב האשכול מדבר בעיקר על מי שאין לו לקנות דירה משלו מה יעשה, ולא למי שיש לו
אני משאר שזה בדיחה כי בדרך כלל זה הפוך(לא הבנתי את הסמיילי)(בפרט אם יהיו הרבה שוכרים אז לשוכרים יהיה יותר כח להילחם במחירי השכירות
קריצה.הסמיילי
אני לא יודע חישובים למיניהם ואין לי איך להתווכח איתם לפי חישובים של משכורות וכו'לפי הלמ''ס מחירי הדירות עלו ב32 שנה האחרונות רק ב130 אחוז ריאלי.
(אינפלציה של 170 אחוז, מחיר הדירות בזמן הנ''ל עלו נומינלית פי 6, סה''כ עלייה ריאלית של 130 אחוז).
@זיי גיזונט
נתונים הבאתי. מכיר המון אנשים שקנו לני שלושים שנה והמחירים הם בערך חמישית או שישית מהיום, לא פחות מזה.@וואי במקום לצחוק יש לך נתונים אחרים להביא?
אתה מכיר מישהו שקנה לפני 30 שנה דירה ואמר לך כמה עלה לו?
אם אתה מכיר תעשה טובה ותשאל אותו ותחזור עם תוצאות
זה המציאות - תברראני יודע שבבני ברק דירת 80 מטר עלתה לפני שלושים שנה חצי מליון, אז איך בדיוק מכרו ב80000 בנוה יעקב???
לפני 40שנה (תבדקו היטוריית עסקאות בגוב)מכרו אז בדולרים.
80,000 דולר יכול להיות הגיוני.
אני יודעמכרו אז בדולרים.
80,000 דולר יכול להיות הגיוני.
ניסיתי לחפש אבל יש שם נתונים רק מ2004, יש לך מקום טוב יותר לחפש? הג'מיני נותן לי נתון של 200-300 אלף ש"ח דירה ממוצעת בירושלים, אבל אני צריך נתון יותר מדוייקלפני 40שנה (תבדקו היטוריית עסקאות בגוב)
אגב, הנתון האחרון מ2004 היא של דירת 4 חדרים 121 מ"ר ב561 אלף ש"ח!לפני 40שנה (תבדקו היטוריית עסקאות בגוב)
צר לי לבאס אבל מחירי הדיור לא עלו כל כך הרבה כמו שחושבים.
סתם ראיתי את המודעה ונזכרתי באשכול הזהלפני 40שנה (תבדקו היטוריית עסקאות בגוב)
ממתי המודעה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים